Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5081 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

יהודה, תודה רבה על התמיכה והאמונה, זה עושה טוב על הלב.

בימים אלו אני שוקל בכובד ראש את כל העניין. יצרתי כבר קשר עם קובי כהן (יותר נכון - קובי יצר איתי, תודה קובי), ואני נמצא בתקופה שאני חושב על הדברים ובודק אופציות.

נקווה שעד מהרה אגשים את חלומי ואכנס לתחום הזה כנהג מן השורה. מקווה שיש בי מספיק כשרון ללמוד את כל מה שצריך כדי להיות נהג מירוצים טוב, אמשיך לעדכן, ושוב תודה לכל המגיבים.

בהערכה רבה, סימון.

SPL - 143.6DB

"

• שבועיים מאוחר יותר ...
  • תגובות 117
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
האם בעוד מספר שנים המירוצים בארץ יהפכו לעסק חזק, ויוקמו קבוצות גדולות ומקצועניות אשר יחפשו כשרונות?

אביחי

אני מניח שאתה מתכוון לזה ?! אם כן - אז אני לא יכול לענות על השאלה הזו מסיבה אחת פשוטה

אני לא נביא..

אני גם לא מכיר נביא אחר , כך שתשובה עניינית יותר מזו - אני לא מאמין שתוכל לקבל.

מה שכן, כולנו תקווה שזה יקרה ולא רק בענף הראלי, אלא גם מבחינת שאר ענפי הספורט המוטורי הקיימים (וגם אלו שיפתחו בעתיד).

אלון

If you can’t see the Bright side of life , Polish the Dull side

• חודש מאוחר יותר...
פורסם

ערב טוב

זו הפעם הראשונה שאני מגיב בפורום הזה אז סליחה מראש אם אנני עומד בסטנדרטים.

לפני הכל אני חייב הערה למנהל הפורום, אתם חייבים לשלוט בשירשורים יותר, מאוד קשה להמשיך לקרוא הודעה בעלת 8 דפים על נושא מסויים כשאחוז גדול מאוד מהתגובות לא מדברות על אותו הנושא.

כותב ההודעה רשם בחילת דבריו שכלוב תקני יעלה בסביבות ה5000 ש"ח ,כמה שאלות:

(רגע, הערה חשובה, במקצועי אני בעל סדנה לרכבי שטח, אנחנו מתמחים בעבודות קסטום ורכבי מרוץ
)

הכלוב המדובר הוא כלוב מלא?

האם במחיר שכתבת הכלוב בעל צינורות ללא תפר מST52(כמתחייב בתקני הFIA)

אני שואל כי המחיר המעורך שנכתב נשמע לי מאוד זול, האם לקחת בחשבון את עלות העבודה של הבונים? עלות פרוק הרכב?

לגבי הדיון על רכבי מרוץ מורשי כביש, צדקו אלו שכתבו שמדובר על רכב מסוכן על הכביש(יום,יומי), רכב בעל כלוב מלא מחייב את הנוהג בו להיות עם קסדה כל הזמן, כל תאונה הכי קטנה ללא קסדה יכולה להגמר באסון(אלא אם כן הכלוב בנוי בצורה כזו שאין סיכוי שמישהו מהנוסעים יכול להגיע אליו(לא חושב שזה אפשרי ברכב נוסעים(לא גיפ)

מכיוון שכך האפשרות לנסוע עם רכב כזה על הכביש היא לא ראלית(מה גם שכיסא באקט וקסדה פוגעים משמעותית במרחב הראיה ובשמיעה)

פורסם

ערב טוב

כותב ההודעה רשם בחילת דבריו שכלוב תקני יעלה בסביבות ה5000 ש"ח ,כמה שאלות:

(רגע, הערה חשובה, במקצועי אני בעל סדנה לרכבי שטח, אנחנו מתמחים בעבודות קסטום ורכבי מרוץ
)

הכלוב המדובר הוא כלוב מלא?

האם במחיר שכתבת הכלוב בעל צינורות ללא תפר מST52(כמתחייב בתקני הFIA)

אני שואל כי המחיר המעורך שנכתב נשמע לי מאוד זול, האם לקחת בחשבון את עלות העבודה של הבונים? עלות פרוק הרכב?

לגבי הדיון על רכבי מרוץ מורשי כביש, צדקו אלו שכתבו שמדובר על רכב מסוכן על הכביש(יום,יומי), רכב בעל כלוב מלא מחייב את הנוהג בו להיות עם קסדה כל הזמן, כל תאונה הכי קטנה ללא קסדה יכולה להגמר באסון(אלא אם כן הכלוב בנוי בצורה כזו שאין סיכוי שמישהו מהנוסעים יכול להגיע אליו(לא חושב שזה אפשרי ברכב נוסעים(לא גיפ)

מכיוון שכך האפשרות לנסוע עם רכב כזה על הכביש היא לא ראלית(מה גם שכיסא באקט וקסדה פוגעים משמעותית במרחב הראיה ובשמיעה)

בהחלט כלוב תיקני של ה FIA.

כלוב 6 נקודות לרכב פרטי (נניח 106) לא עולה יותר. - אני פשוט יודע בכמה מכר לי יובל מלמד את הכלוב ל 106 האחרונה שלי....

ברור שלג'יפים (בהם אני מבין שאתה מתעסק) או לאימפרזות - המחיר שונה.

אני גם ציינתי - שהתקנה נכונה - תעלה את מחיר הכלוב כנראה ואולי יותר. כל נושא גילוח הרכב, ריתוכו, חיזוקו והכנסת הכלוב - יקר יותר מהכלוב עצמו.

עוד דבר - ולא בשביל לפרסם את יובל... מחיר כלוב כמו שהוא מכר לי בחנות בחו"ל - היה כמעט זהה...

אני מקווה שזה עונה לשאלתך.

אלון

• 3 שבועות מאוחר יותר ...
פורסם

למרות שכבר ענו על השאלה הזו אני מעוניין בחידוד של הדברים

- האם זה יהיה אפשרי(חוקיות/ביטוח) להסב רכב עם הורדה מהכביש למרוצים(IRDA) ? (חבל להחיל להכין רכב עם הורדה ואז לגלות שלא יהיה ניתן להתחרות בו)

- האם יש השלכה לפגיעות בשלדה/קורות או שתיקון והוספת כלוב יכפרו על הפגיעה בחוזק הרכב ?

- והאם יש יתרון להגה כח בקט' 2X4 או שזה עוד מכלול שעלול להתקלקל ?

פורסם

אסף

תשובה לא רשמית , שלי , על סמך מה שהבנתי .

בקרוב יהיו בדיקות מסודרות לכל כלי הרכב שירצו להתחרות ולאחר מכן יוצאו להם רשיונות מיוחדים למרוצים , על סמך מספר שלדה שלהם .

כמובן שהרשיונות יהיו לצורכי מרוץ/אימון ולכן לרשיונות הקודמים , באם הופקדו או לא , הורד מהכביש או לא , זה כבר לא יהיה רלבנטי .

מקווה שמישהו יותר מוסמך ממני יתן תשובה .

דובי

הבלוג שלי- כעת ב-באזר, בלוגים של ספורט .

פורסם

לפי חישוב שעשיתי עם נתונים מ"אוטו" אוטו ראלי בינוני לפני רישיון למירוצים דלק ותקלות יצא לי 55k

• חודש מאוחר יותר...
  • 5 שנים מאוחר יותר...
פורסם

בגלל אנשים כמוך הספורט הזה הכי פחות מתקדם שיש בישראל אתה מנפיץ פה שטויות ברצף .

קסדה - 3000 שקל ?

ביגוד מנימאלי - 2000 שקל ?

רכב מושבט 5000- 10000 שקל ?

ותיקון אותו דבר ?

או שבאופן קבוע אתה קונה במחירי "שחיטה" כי אתה פראייר

או שאתה ממציא ...

פורסם
בגלל אנשים כמוך הספורט הזה הכי פחות מתקדם שיש בישראל אתה מנפיץ פה שטויות ברצף .

קסדה - 3000 שקל ?

ביגוד מנימאלי - 2000 שקל ?

רכב מושבט 5000- 10000 שקל ?

ותיקון אותו דבר ?

או שבאופן קבוע אתה קונה במחירי "שחיטה" כי אתה פראייר

או שאתה ממציא ...

עמית נצר היקר,

אתה כנראה מגיב בלי לקרוא היטב את הדברים.

ראשית אתה מגיב להודעה שכתבתי ב 2005!!!! לפני 7 שנים!!!

אלו היו המחירים אז. הם לא יותר זולים היום. נהפוך הוא.

2 קסדות העומדות בתקן FIA (תווית אדומה) + מערכת שמע עולות לדעתי יותר היום. אפשר לשאול את יובל מלמד - או לבדוק באינטרנט.

גם 2 קסדות נשיונל ("תוית כחולה") בתוקף - יעלו כנראה יותר עם מערכת שמע.

רכב מושבת - אם אתה משיג 106GTI מושבתת (מנוע תקין) בפחות מ 5000 ש"ח ספר לי איפה. אני מבטיח לקנות 3 יחידות מיידי.

חליפה בתקן FIA חסין אש + נעליים + גופייה - 2000 ש"ח זה מחיר סביר. אולי היום אשר למצוא במעט פחות - קשה לי להאמין.

מי מתקן היום רכב מושבת בפחות מ 5000 - 10000 ש"ח ואף יותר? פחחות וצבע כללי לרכב עולים יותר שלא לדבר על תיקון תאונה שלרכב יש (מושבת, לא?), חלקים וכו'.

אני חי בסרט???

אולי....

אם ב 2005 היה אפשר לבנות רכב למירוצים ב 50,000 ש"ח כולל קנייתו וכולל ציוד הבטיחות והלבוש אני מעריך שהמחיר היום יהיה כמעט כפול. סביב ה 80,000.

אם תצליח בפחות - אשריך.

עדיף לקנות רכב מוכן להשקיע עליו מה שצריך לחדש ולהעביר אותו רישוי למרוצים. זו דעתי.

שיהיה לך בהצלחה,

אלון

פורסם

הנה ההודעה המקורית שכתבתי לפני 7 שנים. מספר הטלפון שלי השתנה מאז - 052-5204808

מדהים שמאז ועד היום הרבה מהדברים עדיין רלוונטיים

העלה על פניי חיוך מריר. 7 שנים ואין מרוץ חוקי עדיין!!! נקווה שאלו היו 7 השנים הרעות ועכשיו תגענה 7 טובות.

מי היה מאמין שיובל מלמד קיבל ממני אז כאלו מחמאות לכל אורך השרשור... אילו רק היה נשאר סוחר, נהג ו א-פוליטי...

(תרגע יובל - אין כוונה לפתוח מלחמה - באמת!)

8)

ולהודעה (לא נגענו):

"בגלל שהרבה פונים אלי בימים האחרונים החלטתי לפרסם פה מספר כללים ע,מ שכל אחד יעשה את החושבים עם עצמו ויחליט. בנוסף - אני לא חוזר בי - ועדיין כל מי שירצה עזרה או פרטים מעבר מוזמן להתקשר אלי ואשתדל לסייע לו (עדיף להתקשר בערבים אחרי 22:00).

אז מה יש לנו וכמה זה עולה בערך (כי אחרי שעבר החוק בוודאי יעלו המחירים עם הביקוש - או שתגבר התחרות והמחירים ישארו אותו דבר - לרדת - הם לא יירדו):

1. רול-באר: תקני (נתמך שלדה) - 6 או 8 נקודות - 5000 ש"ח.

2. כסאות: (הכי פשוטים) - 1500X2 כלומר 3000 ש"ח.

3. חגורות: כנ"ל, דהיינו 3000 ש"ח.

4. קסדות + מערכת שמע - פחות או יותר אותו דבר - 3000 ש"ח.

5. צמיגים מתאימים - לפחות 6 - 8 יעלו כ 4000 ש"ח תלוי בסוג.

6. שונות (מטף, נעילות וכו') - 2000 ש"ח.

7. מתלים (בולמים וקפיצים) שבלי זה הרכב מוכן למירוץ אחד בלבד - כ - 8000 ש"ח.

8. לבוש מינימלי - 2000 ש"ח.

אז יש לנו כ 30000 ש"ח בחישוב מהיר להשקיע על הגרוטאה בה נשתמש. זה לא כולל עבודה (למי שיש ידיים טובות יחסוך) לא כולל הנחות (לקבוצות שילחצו את יובל מלמד) ולא כולל טעויות קלות שבטח יש לי פה או עדכוני מחירים.

זה גם המינימום שבמינימום.

לגבי רכב - תלוי מה קונים. אבל היום ניתן לקנות רכבים מושבתים נניח 106 1.4 או 1.6 (עם קצת מזל) ב - 5000 עד 10000 ש"ח תלוי בדגם בשנה ובמצב המכה שקיבל הרכב. התיקון יעלה כסכום זהה - שוב בהתאם למכה. - אז אנחנו מדברים על כ 10000 עד 20000 ש"ח נוספים - אולי אפשר למצוא 106 נוסעת במצב טוב ולא להתעסק עם רכב לתיקון. (בטח ב 20000 ניתן למצוא).

סה"כ 40000 עד 50000 ש"ח ויש לך רכב ראלי בסיסי ביותר.

לזה יש להוסיף עלויות הובלה לכל מירוץ, תקלות, דלק, השתתפות ועוד לא אמרנו תאונות.

מניסיוני - עלות כל מירוץ (אם לא התהפכנו או דפקנו את הרכב) כ 3000 עד 5000 ש"ח. (כולל גרירה לאירוע וחזרה, דמי השתתפות , דלק וכו').

מי שיכול לעמוד בזה - זה הכיוון הכי זול.

אופציה נוספת:

לשכור רכב למירוץ - העלויות ינוע בין 1,000$ למירוץ ועד פי 10 - תלוי ברכב בסוג המירוץ (ספרינט או ראלי) וכו'.

אופציה נוספת:

לקנות רכב מוכן מחברה שמשתדרגים. (לקובי כהן יש רכב שאולי יעמוד למכירה - לניצן יש ויזה למכירה ויש נוספים). ד"א - ה 106S16 שלי - כבר לא למכירה עקב מעבר החוק. מצחיק - לפני שבועיים היה אפשר לקנות אותה ממני ב 10000$ - עבר החוק ותראו מה קרה...

זהו...

מי שירצה הכוונה ועזרה - באמת בכיף...

057-6661964.

אלון."

נ.ב.

טיפ אחרון - אם מתארגנים מספר חברה לגרופ מיוחד נניח 106CUP כזה... רכבים זהים וכו' - אולי ניתן להוזיל קצת את העלויות. בזמנו - ג'רמי ניסה לארגן קבוצה וזה לא צלח... היום אחרי החוק - זה כבר לא נראה כל כך דימיוני...

מי שירצה עזרה בזה - מוזמן גם לפנות אליי.

(יש כבר לפחות 2 חבר'ה רציניים שפנו אלי - ואני מוכן לקשר בינכם - חשבתי על שרשור פה בפורום - אבל אז ירשמו בטח גם מלא ילדים שלא מבינים במה מדובר - אז זה לא מתאים).

אלון

• תוכן חדש...