Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7452 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

עדכון מהשטח:

הקסארה נוסעת טוב, הגיר מגיב לקיק דאון, שמתי לב שהתגובה לקיק דאון היא רק בלחיצה נמרצת על הדוושה, הורדת הדוושה לרצפה לאט לא מפעילה את הקיק דאון, אבל הרכב שוב רועד בעצירה בהילוך D.

יש למישהו רעיון?

• תגובות 30
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

ל IID בתור איש דיאגנוזה במוסך פיג'ו סיטרואן מומלץ בחום לטפל בבעיה מיד כאשר היא מופיעה שוב.

ספי ויניב מעולים ומקצועיים אבל נראה לי שיש לך בעיה חמורה יותר בגיר מאשר רק איפוס מחשב ככה שחבל שהמצב יתדרדר עוד. יש לעמוד על שורש הבעיה כאשר הכיוון יכול להיות בעיה בחיישן לחץ שמן גיר או שסתומי וויסות לחץ שמן גיר.בהצלחה ותעדכן מה קורה

• חודש מאוחר יותר...
פורסם

לפני מספר ימים הגיר בקסרה במהלך נסיעה שוב נתקע בהילוך שלישי, דוממתי את הרכב למספר שניות ברמזור הנעתי מחדש ו... הכל תקין!

פורסם
לפני מספר ימים הגיר בקסרה במהלך נסיעה שוב נתקע בהילוך שלישי, דוממתי את הרכב למספר שניות ברמזור הנעתי מחדש ו... הכל תקין!

עד לפעם הבאה...

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם
ב206 שהייתה לאמא שלי, זה היה מתרחש אחת לשבועיים. בסופו של דבר הוחלף המחשב האחראי על התיבה והבעייה נפתרה. (מדובר באותה תיבה כמו בקסרה שלך)
פורסם

גיא תודה,

בזמנו ספי התחבר למחשב והיה נראה לו תקין, חשד שהתקלה בתקשורת בין המחשבים.

מה היתה עלות ההחלפה?

פורסם

נזכרתי ברכב ובתקלה, וגם בבעל הרכב.

אין לגיר שום בעיה של לחץ שמן, שסתומים או חיישן לחץ! (לפחות לא היתה בעיה כזו בזמן הבדיקה) לא צריך להחליף חלקים אם לא צריך להחליף אותם (אלמנטרי, לא?!?)

לענייננו - אם הבעיה לא חוזרת - חבל לנסות ולפתור אותה. יכול להיות שמגע לא טוב בקונקטור גרם למחשב להציג פרמטרים שגוים. להתחיל לחפש כל מיני פנטומים בקסארה - עדיף לחפש מפלצות בלוך-נס. שני החיפושים חסרי תועלת, אבל השני גורר טיסה לחו"ל.

לגבי הקיק-דאון - ככה הרכב נולד: לחיצה איטית על הדוושה לא גורמת להורדת הילוך.

אם הופעת מצב החירום הופכת לתדירה יותר ומציקה, רק אז כדאי לפנות למוסך שיוכל לטפל בבעיה (ואני לא אמליץ..)

פורסם
אם הבעיה לא חוזרת - חבל לנסות ולפתור אותה.

ספי, בעל הרכב דיווח בשירשור הזה פעמיים (בהפרש של קצת יותר מחודש) על כך שהגיר שלו נכנס למצב חירום ואתה אומר לי ש"אם הבעיה לא חוזרת חבל לנסות ולפתור אותה" ?

שאני אבין, כמה פעמים ובאיזו תדירות התקלה צריכה לצוץ בשביל שזה יוכל להקרות "חוזרת על עצמה" ?

איציק

1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

איציק, נניח שתיקון הבעיה (כפי שראיתי אותה אצלי במוסך) יעלה לבחור 3000 שח (זו לא הצעת מחיר! לי אין מושג מה גרם למחשב שלו לתת פרמטרים כאלו), ובמקום זה הוא יכול לאפס את המצבר פעם בחודש. לא עדיף? ואם יתחילו לחפור לו את הצמה ברכב, יחליפו מחשבים, חוטים, קונקטורים, חישנים, את האלמנט ואת הג'י-סיקס-פי-די, ככה וככה הבעיה נעלמת אחרי איפוס מצבר. אז איך נדע שבאמת הבעיה נפתרה?!? מניסיון, בתקלות פנטומים ברכבים האלה, פעם בחודש זה כאילו לא קורה.

פורסם
איציק, נניח שתיקון הבעיה (כפי שראיתי אותה אצלי במוסך) יעלה לבחור 3000 שח (זו לא הצעת מחיר! לי אין מושג מה גרם למחשב שלו לתת פרמטרים כאלו), ובמקום זה הוא יכול לאפס את המצבר פעם בחודש. לא עדיף? ואם יתחילו לחפור לו את הצמה ברכב, יחליפו מחשבים, חוטים, קונקטורים, חישנים, את האלמנט ואת הג'י-סיקס-פי-די, ככה וככה הבעיה נעלמת אחרי איפוס מצבר. אז איך נדע שבאמת הבעיה נפתרה?!? מניסיון, בתקלות פנטומים ברכבים האלה, פעם בחודש זה כאילו לא קורה.

יש תקלות ויש תקלות.

שוב, מבלי לראות את קוד התקלה קשה לדעת אם מדובר במשהו שהוא "פנטום" או לא - אבל בממוצע של פעם בחודש להתקל בתקלה מהסוג הזה לא נשמע לי סביר, גם אם מדובר רק בתקלת תקשורת...

...ויכול להיות שזה רק אני :)

איציק

1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

איציק, אתה נוסע בלגאסי, נכון?

אז קראתי מאמר שלך לגבי חיישן מהירות וספידומטר. באמת שהתפעלתי מהנכונות שלך להגיע לשלמות. אבל פה מדובר בסיטרואן. חס וחלילה אני לא אומר שהמכוניות האלו לא טובות. יש להן בטיחות פאסיבית מעולה, נוחות נסיעה, ובסה"כ הן מעניקות תמורה טובה למחיר, אבל יש הבדל בין צרפתיה אחת לאחותה. אם התקלה היתה תקלת לחצים בגיר, תאמין לי שזה היה נפתר מזמן. אבל המופע היה כל-כך מוזר, ולי לא זכור מקרה כזה (עבדתי שנה במחלקה הטכנית של לובינסקי לפני שפתחתי מעבדה), עד כדי כך שלדעתי, פעם בחודש זה ממש זניח. אני אישית לא הייתי מנסה לפתור בעיה כזו, כי חוץ מלבזבז את זמני ואת זמן הלקוח, לא בטוח שנשיג תוצאות (הרי אחרי ניתוק מצבר התקלה נעלמת לפחות לחודש..). ולכן הייתי אומר: חייה עם זה.

פורסם

עדכון מהשטח:

הרכב החל לקרטע נלקח למוסך הצומת פ"ת (עבודה מקצועית), ושם הוברר כי למרות שבוצעו ברכב טיפולים שוטפים (במוסך בראל ברעננה) לא הוחלפו המצתים מעולם (הרכב נקנה עם 90,000 ק"מ) לאחר החלפת המצתים הרכב נוסע טוב יותר הסל"ד יציב יותר והרכב אינו רועד יותר ברמזור בהילוך D.

פורסם

על פי מה נקבע שהפלאגים לא הוחלפו מעולם?

אם יש הוכחות , ובטיפולים חוייבת על הח' פלאגים (אחת ל-30K, יש רישומים במחשב) - מדובר ברמאות נטו .

עדכן כיצד נעשתה קביעה זו.

פורסם
על פי מה נקבע שהפלאגים לא הוחלפו מעולם?

אם יש הוכחות , ובטיפולים חוייבת על הח' פלאגים (אחת ל-30K, יש רישומים במחשב) - מדובר ברמאות נטו .

עדכן כיצד נעשתה קביעה זו.

הפלאגים נראו שחורים ומסכנים, לאחר ההחלפה המנוע חזר לחיים והפסיק לקרטע. בבדיקה במחשב בכל הטיפולים לא צויין החלפת פלאגים - לכן הבעלים הקודמים של הרכב לא חוייב עליהם, הרכב אצלנו רק מספר חדשים.

לפי מוסך הצומת יש להחליף פלאגים כל 60,000.

• תוכן חדש...