Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

סיכום ביניים - הבלונדינית

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 8425 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
אגב, איך המושבים בראלי? יותר נוחים? לא נראה לי.....

אני מציע שתחשוב פעמיים לפני שאתה כותב שטויות כאלו

המושבים ב-106 ראלי הם בכמה רמות מעל המושבים בכל לאנטיס בנוחות וגם באחיזה.

מצטער שפגעתי בציפור נפשך ....

מכיוון שיצא לי לנסוע בראלי או שתיים, אז לטעמי המושבים שם לא מי יודע מה...

אייל. 8)

הראלי לא ציפור נפשי דווקא מישהי אחרת ולא מכונית, מה גם שמותקנים בה באקטים מתוצרת cobra

המושבים המקוריים ב-106 ראלי/GTI מצוינים, נקודה. המושבים ב-RSI טובים עוד יותר בזכות תמיכה צידית עדיפה כנ"ל המושבים בדגמים החמים של ה-306.

למידות גדולות אני מניח שהמושבים הללו לא יטיבו בעצם כמו כל מושב ספורטיבי.

http://www.motorica.net - מוטוריקה.נט

פורסם
אני מגיע איתה לרמה כזאת של הנאה, שאתה יכול להגיד אולי "איזה יופי הוא מסתפק במועט ונהנה ממנו" אבל רק לשמוע את האנשים שנכנסים לאוטו ומתחילים לדבר ולתת מחמאות.

יש לי חבר שמתלהב כל פעם מהקסנטיה כל כך וכשהוא היה צריך לקנות אוטו הוא קנה אסטרה 1600 במחיר יותר גבוה מקסנטיה מקבילה עם מנוע יותר גדול, שאלתי אותו למה ? אתה כל הזמן מתלהב מהאוטו שלי למה לא קסנטיה ? -"לא, פעם היה לנו סיטרואן, אנחנו קונים רק גרמניות...." אני כל כך מרוצה ממנה ואני כל כך מרוצה מזה שאני מרוצה ממנה וכל העם שלנו מתבאס וסובל בלנטיסים היקרות, בזמן שאני בקטגוריה אחרת לגמרי, בלי להיות עשיר או משהו.

תראה, הכל שאלה של דרישות !!!

יש אנשים שלא אכפת להם שהם נוסעים בקופסת סרדינים יפאנית כל עוד היא דומה לזו של השכן ושל השכן של השכן וכו' ...

יש כאלה שהנוחות חשובה להם מאוד ולכן עדיף להם ללכת על צרפתיות ובמיוחד סיטרואן, יש כאלה שפשוט חוטפים מחלת ים כשהם רואים את המוסכניק שלהם ולכן הם מחפשים רכב שיהיה כמה שיותר אמין ...

תראה, מה שאתה רשמת למעלה אני יכול להגיד בדיוק עם האומגה, לפי דעתי האומגה לא נופלת מהמתחרות הגדולות (אאודי, מרצדס, BMW) בשום סעיף חוץ משמירת ערך, אמינות ואיכות ניהוג. אז למה לקנות BMW סדרה 5 (נגיד שנת 2000) לא מאובזרת כשאתה יכול באותו סכום לקנות 2 אופל אומגה אלגנס (שנת 2000) עם כל האיבזור האפשרי ???

לכל אחד יש דרישות שונות ...

לפי דעתי השוק שלנו יותר מדיי מושפע מקלישאות ו"הדשא של השכן", זה מה שהפך את הלאנטאיכס למה שהיא היום, אחת מהמכוניות הכי נכשלות שיש (כמעט בכל תחום שתבחרו) אבל הכי נמכרת ...

תקח בחשבון שהאומגה בדיוק כמו רכבי סיטרואן מאבדים ערך בצורה פשוט מפחידה, לדוגמא תפתח מחירון ותראה שיש הבדל של 50K ש"ח במחירון של אומגה שנת 2001 ו-2002 !!! האומגה אבדה יותר מ-100K ש"ח ב-3 שנים !!! זה פשוט טירוף, אומגה שנת 97 עולה 10K ש"ח יותר מקורולה שנת 97 !!! (ובעל האומגה יכול לחלום למכור את הרכב שלו במחיר מחירון) ...

ועכשיו נעבור ללאנטאיכס, נסעתי דיי הרבה בלאנטאיכס, הרכב פשוט שובר עמוד שדרה !!! אפילו הוולקן יותר נוחה מהלאנטאיכס !!!

אוקיי מזדה, עשיתם רכב נוקשה, אבל לפחות שתהיה לו קצת אחיזה, אני אישית מאוד לא אהבתי את האחיזה שלה, הזכירה לי מאוד את הלאנסר (החדשה) הנכשלת שלקחת איתה סיבוב ב-60 קמ"ש זה פשוט מפחיד ...

על המנוע אני בכלל לא מדבר מכיוון שמבחינתי כמעט כל מנוע 1600 סמ"ק שנסעתי עליו נראה לי עייף וחלש (זה מה שקורה כשרגילים למנועי V6 או ה-VVTI של טויוטה) ...

בשורה תחתונה, הלאנטאיכס נכשלת כמעט בכל בפרמטרים, היא אומנם שומרת ערך טוב, שוק דיי טוב, אמינה מאוד אבל בכל מה שלא קשור לתדמית (מנוע, בלמים, נוחות וכו') היא פשוט לא מספיק טובה ...

אלעד רוזנקר, טלפון 0524626633.

ניתן להתקשר להתייעץ בכל הקשור ברכבי אספנות ואופל בפרט (בעיקר ישנים).

פורסם

אז מה דעתכם - יש לי הצעה להחליף את מושבי ה-VTS במושבים של 106GTI (בלי העור). ואני לא בטוח אם זה כדאי... דעתכם?

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם
אז מה דעתכם - יש לי הצעה להחליף את מושבי ה-VTS במושבים של 106GTI (בלי העור). ואני לא בטוח אם זה כדאי... דעתכם?

רוני

זה תלוי מה מצב המושבים שלך ומה מצב המושבים של ה-GTI

לטעמי המושבים ב-106 מעט טובים יותר, אבל זה כבר ענין של טעם.

http://www.motorica.net - מוטוריקה.נט

פורסם

במשך יותר מ 30 חודש ברשותי ורוב הזמן ננהגת בידי אשתי לאנטיס LX 1.6. אני לא אתיחס לבעיות תחזוקה שנובעות מטיפול גרוע של אלבר. אבל כן אתייחס לנוחת ונהיגה.

בנסיעה ארוכה המכונית לא רעה אבל הכל יחסית, קליאו 1.4 דור קודם היתה נוחה יותר אבל היא עדיין נוחה מה GTI שפשוט מרסקת עצמות וזה בלי הנמכה והקשחה. יחסית הרכב מבודד טוב את הכביש, רמת האחיזה סבירה וזויות הגלגול לא נוראיות לרכב נוסעים. זה לא מכונית ספורט וגם לא מנסה להיות. אבל אם משתמשים ב- HOLD הזנב נוטה להשמע לרגל ימין :).

מבחינת המנוע כמו כל מכונית יפנית מודרנית אין כלום מתחת ל4000 וקשה לשמור עליה שם. (HOLD כבר אמרתי?) ההגה אומנם לא מתקשר ברמה אירופאית אבל לא מגעיל כמו בטויוטה קורולה שהזכירה לי את האולדסמוביל קאטלאס שהיתה לי בארה"ב.

הדבר הנורא באמת זה הבלמים :evil: ABS נכנס מוקדם מדי ועוצמה חלשה.

בעוד חודש היא מוחלפת והברירה היחידה שלי היתה באיזה צבע של סיוויק טורקית אני אקבל.

כשהרכב בליסינג אני לא כזה בררן מה גם שהנסיון של 307 בחברה אצלנו לא ממש טוב, הרבה תקלות ואיכות הרכבה מתחת לכל ביקורת. שער היורו הוציא אותה מקבוצה 2 ונשארנו רק עם יפניות. או טורקית.

Mazda MX-5 NC RWD

Subaru Forester 2.5 Sport AWD

BMW R1200GS Adv

פורסם

היא כן גרוע :)

היום הייתי צריך להגיע למשרדי פרטנר שבראש העין לפגישה. מכוון שעקרון שלי הוא לא להשתמש בדברים הפרטיים שלי לצורכי העבודה לקחתי לנטיס של מישהו מהמשרד.

לא נהגתי על לנטיס חודשיים.

דבר ראשון כמאט נכנסתי ברכב לפני - שכחתי שאין בלמים.

אחרי זה נזכרתי שאת ההגה חייבים להפנות איזה שתי שניות לפני שנכנסים לפנייה...ואז נזכרתי שיש למזדה אחיזה לא רעה...רק שהיא מאבדת אותה בפיתאומיות...

המנוע לא חי מתחת ל4500 סל"ד. הוא לא חי גם מעל 4500 - כי נגמר לא האוויר.

אי אפשר להבין באיזה הילוך אתה. ברור רק שזה ההילוך הלא נכון (לדוגמה - קיקדאון לשני ב90 קמ"ש! נחמד, אבל זה משאיר רק 500סל"ד עד הקו האדום - אין תאוצה - חזרה לשלישי...וכו' וכו'

לגבי נוחות הישיבה - אחרי 20דקות נסיעה נזכרתי למה וותרתי על רכב חברה...

ביום רביעי אני נוסע לפרטנר עוד פעם...למזלי עוד נשארו עצלנו 2-3 אימפרזות (1600 אוט' :( )

תכל'ס - זאב, אולי זה בגלל שאישתך נוהגת על מזדה אתה לא מקלל אותה יום יום :)

פורסם
היא כן גרוע :)

היום הייתי צריך להגיע למשרדי פרטנר שבראש העין לפגישה. מכוון שעקרון שלי הוא לא להשתמש בדברים הפרטיים שלי לצורכי העבודה לקחתי לנטיס של מישהו מהמשרד.

לא נהגתי על לנטיס חודשיים.

דבר ראשון כמאט נכנסתי ברכב לפני - שכחתי שאין בלמים.

אחרי זה נזכרתי שאת ההגה חייבים להפנות איזה שתי שניות לפני שנכנסים לפנייה...ואז נזכרתי שיש למזדה אחיזה לא רעה...רק שהיא מאבדת אותה בפיתאומיות...

המנוע לא חי מתחת ל4500 סל"ד. הוא לא חי גם מעל 4500 - כי נגמר לא האוויר.

אי אפשר להבין באיזה הילוך אתה. ברור רק שזה ההילוך הלא נכון (לדוגמה - קיקדאון לשני ב90 קמ"ש! נחמד, אבל זה משאיר רק 500סל"ד עד הקו האדום - אין תאוצה - חזרה לשלישי...וכו' וכו'

לגבי נוחות הישיבה - אחרי 20דקות נסיעה נזכרתי למה וותרתי על רכב חברה...

ביום רביעי אני נוסע לפרטנר עוד פעם...למזלי עוד נשארו עצלנו 2-3 אימפרזות (1600 אוט' :( )

תכל'ס - זאב, אולי זה בגלל שאישתך נוהגת על מזדה אתה לא מקלל אותה יום יום :)

יש פה משהו שכנראה כמה אנשים לא מבינים.

לאנטיס הוא לא רכב ספורט !

לאנטיס זה סתם אוטו יפני אפור עם נוחות סבירה למדי ואמינות טובה

שיוביל אותך ממקום למקום בצורה שקטה ורגועה

ובשביל זה הוא מספיק טוב.

אולי יש יותר טובות ממנו כמו הפוקוס והקורולה אך עדיין הלאנטיס בכלל לא רעה.

לדעתי שונאים אותה רק בגלל שזה אותו העדריות ונמאס כבר לראות אותו מול העיניים.

ואם תשאלו אותי לאנטיס או סיטרואן אני אקח את הלאנטיס כאני מעדיף שהאוטו ישאר בחתיכה אחת.

פורסם

יש פה משהו שכנראה כמה אנשים לא מבינים.

לאנטיס הוא לא רכב ספורט !

שיוביל אותך ממקום למקום בצורה שקטה ורגועה

ובשביל זה הוא מספיק טוב.

אולי יש יותר טובות ממנו כמו הפוקוס והקורולה אך עדיין הלאנטיס בכלל לא רעה.

לדעתי שונאים אותה רק בגלל שזה אותו העדריות ונמאס כבר לראות אותו מול העיניים.

ואם תשאלו אותי לאנטיס או סיטרואן אני אקח את הלאנטיס כאני מעדיף שהאוטו ישאר בחתיכה אחת.

אתה מוזמן למצוא אדם אחד בשרשור הזה ששפט את הלנטיס לפי אותם קריטריונים ששופטים

רכב ספורטיבי, ובכך לתת גיבוי כלשהו למה שכרגע אמרת.

"שקטה", "רגועה" ו-"נוחות סבירה" זה ממש לא המילים שמתחברות איכשהו עם לנטיס.

פורסם

תודה לך על הערותיך (והארותיך) המטומטמות להחריד.

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

שיוביל אותך ממקום למקום בצורה שקטה ורגועה.

הייתי מנסח את זה אחרת לאנטיס זה סתם עוד אוטו יפני אפור עם נוחות נמוכה למדי ואמינות טובה שיוביל אותך ממקום למקום בצורה רעשנית למדי תוך כדי כאבי גב מהמושבים הזועתיים.

נ.ב

אם תוכל תנסה להסביר לי למה התכוונת במילים "כי אני מעדיף שהאוטו ישאר בחתיכה אחת".

פורסם

הייתי בטוח שזה קטע ברור שלנטיס ממש ממש לא נוחה, חשבתי שיש על זה קונצנזוס.

עכשיו הבנתי שהעניין בעייתי, ורציתי להפנות את תשומת לבכם למשהו שגיליתי,

אנשים שמדברים על תכונות מסוימות של מכוניות, מאוד מושפעים מהמכוניות שהם רגילים אליהם והקנה מידה שלהם הוא בהשוואה למכוניות שלהם.

לדוגמה אם מישהו יסע במכונית 1600 נניח ניקח את האימפרזה העייפה, והבחור עבר בדיוק מפיאט אונו 1000 הוא ממש יתלהב מהכוח שלה, ומהעוצמה של המנוע.

גם בנוחות, יש פה חבורה די גדולה של פרנקופילים שפשוט לא מבינים שבשביל אנשים שמחליפים לנטיס, בלנטרה, באקסנט, באלמרה בקורולה ובכל דבר שלא יצא מצרפת עניין הנוחות והתפיסה של המושג הזה שונה לגמרי, כל אוטו הוא יחסית נוח, כי לא מצפים ליותר מדי ממנו.

ככה גם אולי לגבינו הפרנקופילים בנוגע לנושאי המוסכים והאמינות, ליפניומטיות מוסך נשמע מוזר, אבל לנו, אנחנו לא מבינים כל כך מה הסיפור. (אני מדבר על מכוניות תקינות וטובות לא על כאלה שבמוסך כל יומים, אבל על זה שיש הבדלי אמינות בין היפנים לצרפתים אין ויכוח, הצרפתים אמינות גם יחסית אבל קצת פחות מהיפניות).

בקיצור, בחור בשם איינשטין, ולא אריק, אמר שהכל יחסי, ובגלל זה יש את כל הויכוח הזה לדעתי.

כשהשוואתי את הלנטיס לקסנטיה עשיתי השוואה שאפשר לומר שהיא לא פיירית בגלל שהם לא באותה קטגוריה, וכשתכננו אותם לא בנו אותם לאותו קהל יעד.

העניין הוא שהלנטיס יקרה יותר ובגלל זה ההשואה לדעתי הייתה במקום ובאה להראות עד כמה המצב מגוחך, מה שמבחינתי סבבה, אני מעריך את לוי יצחק על כך שהוא נותן לנו הזדמנות לקנות מכוניות מצוינות במחירים כל כך טובים (סאאב,קסנטיות,מונדאו,אומגה...) בזמן שכול המדינה קונה את היפנית האופנתית במחירים יותר גבוהיים ומקבל הרבה פחות תמורה.

יש לי בעיה עם פינלנד שהם רק אומרים מה לא! הם הרי לא מייצרים בעצמם מכוניות, אז מה הקטע להגיד 12654848.jpg יש לכם אלטרנטיבה ?

• תוכן חדש...