Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

רישוי לרכב אספנות

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7496 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שוב שאלה בנושא הזה... ממש נמאס כבר....

החלטתי להעמיד את רכב האספנות שלי - לתקופה בלתי ידועה, בינתיים.

נגמר לו הטסט, ולא עשיתי חדש.

אני יודע שהיות ומדובר ברכב אספנות - אין בעיה שהאוטו יעמוד ללא טסט, וכשארצה להחזיר אותו לכביש, כל שעליי לעשות יהיה ללכת למוסך מורשה, להעביר את האוטו טסט, והיידה לכביש.

אבל, היום קיבלתי מכתב ממשרד הרישוי שאומר מספר דברים:

1. לפי פקודת התעבורה - בעל רכב ישלם את אגרת הרישוי מהיום שפג תוקף הרשיון, ואם אני רוצה להמנע מכך עליי להפקיד את רשיונות הרכב (אני יודע שזה לא נכון לרכב אספנות).

2. אם חלפה שנה ומעלה מיום שפג תוקף הרשיון, יחודש הרשיון לאחר אישור מעבדה מוסמכת, מוסך מורשה ומכון רישוי (אני יודע שגם זה לא נכון לגבי רכב אספנות).

השאלה היא, מה לעזאזל קורה כאן???

מי שאיתנו לא יודע את החוק? האם זה משרד הרישוי, או שמא טעות בידי, וכדאי לי מאוד לרוץ ולעשות לאוטו טסט, כי אחרת אצטרך גם מעבדה ושאר ירקות?

כמובן שבמשרד הרישוי יש מענה קולי ואין עם מי לדבר...

תודה לעונים!

אלבום השיפוץ של הלמברטה שלי

יש עוד למברטה (עם סירה) העומדת מפורקת לחלוטין.

משפץ גם כרמל דוכס בפיברקלאב... =]

ואפילו יש גם טריומף הראלד המשתפצת לה אט אט...

פורסם

במשרד הרישוי יד ימין לא יודעת מה עושה יד שמאל, ולכן המחשב שולח את ההודעות המטופשות האלו גם לרכבי אספנות. פשוט תתעלם מההודעה, ובבוא היום שבו תרצה להחזיר את הרכב לכביש, לך למשרד הרישוי עם תעודת הזהות שלך ותוציא רשיונות חדשים, ותיגש לטסט בלי מעבדה ובלי בטיח. תצטרך רק אישור רכב מיושן, כרגיל, ורצוי גם לעשות רשיון זמני ל-48 שעות לצורך הנסיעה למכון הטסטים.

בברכה,

קובי

MGC Roadster 1969

Jaguar 420 1967

פורסם

התשובה לסיבה מדוע משרד הרישוי שולח את ההודעות הנ"ל היא פשוטה -

במחשב משרד הרישוי אין אבחנה בין רכב מיושן לרכב אספנות (הכוונה היא שאומנם רכב אספנות נהנה מהטבות עפ"י תקנות התעבורה ואולם הסטטוס שלו במחשב הוא של רכב מיושן עפ"י משרד הרישוי).

ולכן משרד הרישוי (כפי שהוא שולח לכל רכב מיושן) שולח את ההודעות הנ"ל.

לידיעתך.

LOTUS ELAN PLUS 2 S130 1972, MG MIDGET 1963

CJ-7 GOLDEN EAGLE 1978, טילון ICM 1960,1962,1959....אופנוע "צבי"

וספה 1957, 1959,1963 ..."גיפ'" פורד GPW 1943..ב ס א WM20 1940 ועוד..

פורסם

ומאותה סיבה בדיוק ניתן להעביר בעלות לרכב אספנות ללא טסט רק במשרד הרישוי - או לכל הפחות לדאוג שיורידו את ההגבלה של העברת הבעלות במחשב.

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם
ומאותה סיבה בדיוק ניתן להעביר בעלות לרכב אספנות ללא טסט רק במשרד הרישוי - או לכל הפחות לדאוג שיורידו את ההגבלה של העברת הבעלות במחשב.

לא מדוייק -

בטרם מבצעים העברת בעלות לרכב אספנות ללא טסט/רישוי תקף יש לגשת למשרד הרישוי הקרוב למקום מגוריכם ולבקש מאת הפקידה רשיונות ברי תוקף ולהבהיר לה שרוצים לבצע העברת בעלות - את העברת הבעלות מבצעים בבנק הדואר ולא במשרד הרישוי - דרך אגב אין צורך בתשלום האגרה בכדי לבצע העברת בעלות.

לידיעתכם.

LOTUS ELAN PLUS 2 S130 1972, MG MIDGET 1963

CJ-7 GOLDEN EAGLE 1978, טילון ICM 1960,1962,1959....אופנוע "צבי"

וספה 1957, 1959,1963 ..."גיפ'" פורד GPW 1943..ב ס א WM20 1940 ועוד..

פורסם

שאלה קטנה בנושא.

אם יש רכב כלשהו, רישיונתיו מוקפאים, ואני רוצה להעלות אותו לכביש, אני יכול לקנות אותו (ז"א להעביר את הבעלות על שמי?)?

אם יש לי רכב שרישיוניו מוקפאים,מה היא הפרוצדורה שאני צריך לבצע על מנת לאפשר מבחינה חוקית את שהות הרכב על הכביש..?

אני צריך לשלם על כל הטסטים שהרכב פיספס עד אותה שנה..?

או משהו אחר?

בתודה מראש, אור.

פורסם
שאלה קטנה בנושא.

אם יש רכב כלשהו, רישיונתיו מוקפאים, ואני רוצה להעלות אותו לכביש, אני יכול לקנות אותו (ז"א להעביר את הבעלות על שמי?)?

אם יש לי רכב שרישיוניו מוקפאים,מה היא הפרוצדורה שאני צריך לבצע על מנת לאפשר מבחינה חוקית את שהות הרכב על הכביש..?

אני צריך לשלם על כל הטסטים שהרכב פיספס עד אותה שנה..?

או משהו אחר?

בתודה מראש, אור.

בעל הרכב הנכחי צריך לגשת למשרד הרישוי ולהוציא את רשיונות הרכב ,

לבקש כי הרכב יוגדר כאספנות על מנת לא לשלם אגרות אחורה , ולהנות מההטבות של אספנות .

לבקש לשחרר הגבלת העברת בעלות ע"י הפקיד / ה במשרד הרישוי

ורק אז לגשת לדואר להעברת בעלות המוכר הקונה ותעודות זהות .

בהצלחה

דרור .

מוריס 10 שנת 1939

רובר P2 16 1947 (בתהליך שיפוץ)

וסרשטיין דרור

פורסם
לבקש כי הרכב יוגדר כאספנות על מנת לא לשלם אגרות אחורה ,

דרור .

כל רכב שרשיונותיו מוקפאים/מופקדים במשרד הרישוי, אין זה משנה מה הסטטוס שלו בהגדרה, לא ישלם אגרות על השנים לאחור בהן לא בצע טסט.

עמית

קהילת אוהדי ווסטהאם יונייטד בישראל - https://www.facebook.com/groups/whuil/

'פטישי ישראל' - https://www.facebook.com/WHUIL/

טוויטר - https://twitter.com/AmitDim

• תוכן חדש...