Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

רנו 4 כדאי?

רנו
dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2091 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
שי,

המנוע נראה יפייפה.

מה עם עוד כמה תמונות של השיפוץ ?

היי רמי,

האמת שאין לי הרבה תמונות והשיפוץ לא בדיוק מתקדם בקצב שתכננתי. הדינמיקה של החיים מכתיבה לנו אירועים שונים בדרך.

אני מצרף מספר תמונות של המנוע והגיר "לפני" . בהרגשה שלי, אני נמצא בנקודת זמן שאני לא עוסק בשיפוץ, אלא בניקיונות ועוד ניקיונות. קצת פיקששתי בתמונות ה"לפני" , אך תמונות ה"אחרי" מפצות על החסר.

DSC_0209.JPG

DSC_0009.JPG

DSC_0169.JPG

DSC_0213.JPG

DSC_0212.JPG

DSC_0211.JPG

איש חכם אמר: "סעו לאט ותגיעו מהר!"

• תגובות 4.8 אלף
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

לאחר הוצאת מנוע, חיפוש אחר פחח, שיבצע את העבודה.

הגיעו מספר פחחים לראות את הרכב. היו כאלה שביקשו מחיר אסטרונומי שלא היה מבייש שיחזור רכב שרירים אמריקאי. והיו גם שהודיעו, שבגלל כמות החלודה, הרכב לא בר שיפוץ. היה קשה להביא את בעלי המקצוע לרכב, כדי לקבל הצעות מחיר.

לחלק מהפחחים הגעתי עם תמונות של הרכב. היו כאלה, שהציעו עבודה זולה ללא אחריות לתוצאה (ומראש הודיעו שבמקרים ספציפיים הם יעגלו פינות).

לבסוף, הכרתי פחח במפגש הצפוני החודשי שלנו בכרמיאל. הבחור בעל רכב אספנות. כמו כן, ראיתי עבודות שהוא ביצע, רכבים שמגיעים למפגש. הבחור הגיע אלי לראות את הרכב; הוציא מחברת ועט והחל לרשום את הליקויים, מצב הפח, אופן התיקון, היכן יבוצעו טלאים, החלפת רצפת הרכב ובאילו אזורים יבוצע ניקוי חול. מסתבר, שהפח של הרנו מאוד דק וקיימים אזורים שלא מומלץ לבצע ניקוי חול, כדי למנוע עיוותים בפח.

בנוסף לכך, הוא פירט את כל תהליך ההכנה לצבע: סוג צבע היסוד, יסוד דו רכיבי, פילר בהתזה, יסוד חד רכיבי, מספר שכבות הצבע, יצרן הצבע והתאמת הצבע למספר קטלוגי, מקטלוג מקורי של רנו משנת 65.

החיסרון היחידי שאני רואה, זה זמן סיום העבודה. היות ויש לו שני רכבי אספנות לסיים לפני הרנו שלי. כמו כן, המוסך עובד בשוטף על רכבים בני ימינו ורכבי האספנות, כאילו עובדים עליהם בשעון זמן אחר, יותר "באיזי", מטלה אחר מטלה; לכן הבחור ביקש ממני לא לעמוד עם טיימר בספירה לאחור - "מתי הרכב יהיה מוכן?"

DSC_0378.JPG

DSC_0381.JPG

DSC_0386.JPG

פורסם

מלכה (זהו שמה בישראל) הועברה אחר כבוד לפחח, לאחר יותר משנה שהיתה זנוחה בחנייה הפרטית.

DSC_0230.JPG

DSC_0243.JPG

DSC_0249.JPG

פורסם
מלכה (זהו שמה בישראל) הועברה אחר כבוד לפחח, לאחר יותר משנה שהיתה זנוחה בחנייה הפרטית.

שי !

יש לך יופי של רנו 4 בר שיפוץ, העיקר שאתה בכיוון, אם היית רואה את הפיאט טופולינו שלי בתחילה

ההית נרגע ,שיש לך רכב שרירים' הרכב הגיע אלי מבלי אפשרות לזהות באיזה רכב מדובר!

אני עובד עליו לבד בכל התחומים, שווה לעשות הכל לאט וביסודיות , כייוון לכשתסיים יגמר לך האקשן ותחפש רכב נוסף

זה חלק מההנאה ,אולם גם חלק נכבד מהסריטה !

אל תמהר כולנו מחכים למלכה !:lol::lol::lol:

פורסם

אבי תודה על העידוד !

כיום אני בשלבי עבודה על המנוע והגיר.

כך שגם בנושא המכני יש התקדמות תמידית אך איטית.

אמנם, קשה לי להסביר את תחושות חווית השיפוץ, לעיתים קשה ולעיתים אני מבקש "שלא יגמר לעולם".

הדרייב שמניע הוא תחושת הסיפוק מרמת ביצוע המשביעה את רצוני,במיוחד בשיפוץ חלקים ופריטים קטנים,

שלהמסתכל מהצד נראים לא "חשובים".(או כמו שההנהלה אומרת: "אף אחד לא רואה את זה חוץ ממך").

תמונות יבואו.(בזכותו של רם מילון שנתן לי את "הפוש" להיות אקטיבי בפורום).

שי

פורסם

אמנם, קשה לי להסביר את תחושות חווית השיפוץ, לעיתים קשה ולעיתים אני מבקש "שלא יגמר לעולם".

הדרייב שמניע הוא תחושת הסיפוק מרמת ביצוע המשביעה את רצוני,במיוחד בשיפוץ חלקים ופריטים קטנים,

שלהמסתכל מהצד נראים לא "חשובים".(או כמו שההנהלה אומרת: "אף אחד לא רואה את זה חוץ ממך").

שי

היטבת לתאר בדיוק את תחושת חווית השיפוץ.

תמשיך כך ואל תוותר לפרטים הקטנים "שרק אתה רואה". אחרת בסוף תהיה לך הרגשת החמצה.

אני מזכיר לך (על פי הידוע לי) יש לך את הרנו 4 העתיקה ביותר בארץ וזו אחריות גדולה :wink:

ראה קישור לשיפוץ רנו4 1965

http://www.renault4.co.uk/ornella.htm

לבחור יש המון ידע וניסיון והוא מציג מדריכים מצולמים.

Renault 4 - 1969

Renault 4 - 1974

http://www.milons.co.il/renault4

פורסם

מטרת ההנעה הראשונה היתה, למעשה, לבדוק את מצב המערכות.

מהר מאוד התגלה, שמערכת הקירור לא מתפקדת: רדיאטור סתום (אין סירקולציה של מים), משאבת מים מתפוררת ונוזלת ולהפתעתי נסעו ברכב ללא תרמוסטט. כמו כן, מיכל עיבוי מפלסטיק מפוצץ (של שנתונים מתקדמים) במקום צנצנת חמוצים.

באחד מימי שישי, ביקרתי אצל אמיר מקלוש חלפים ויצאתי עם "שלל" בצורת משאבת מים חדשה.

הרדיאטור עבר פתיחה וניקוי ולאחר מכן זכה לטיפול קוסמטי.

מיכל עיבוי פלסטי נתרם באדיבות ראמי עד אשר אמצא צנצנת חמוצים (מחפש גם ב- ebay ולא מוצא).

אני מחפש גם תרמוסטט.

האם מישהו יודע היכן אפשר לרכוש?

DSC_0015.JPG

DSC_0216.JPG

DSC_0011.JPG

DSC_0568.JPG

DSC_0008.JPG

DSC_0010.JPG

DSC_0002.JPG

פורסם

היי

מכל עיבוי מזכוכית קשה מאוד למצא

גם באיביי ואם יש משהו עולה הרבה כסף

לגבי טרמוסטט לא חושב שצריכה להיות בעיה

אוליי אצל מאירמן בפתח תקווה או אצל בני לוי חבר הפורום

פורסם

היי רם,

את הרדיאטור ליטשתי עם בד שמיר גס ולאחר מכן עם נייר זכוכית 240 וכשנגמרו האצבעות, פינשתי עם דרמל עם ראש לבד.

העדפתי להשאיר אותו בנחושת, למרות שהוא לא מושלם, אבל רציתי שהוא יהיה אותנטי .

פורסם

הי,

יש אצלנו בעבודה במעבדה הרבה מיכלי זכוכית (בצבע חום כמו של בירה בערך)

שבמקור היה בהם חומצה כלשהי, בערך בגודל שאתם צריכים.

מחר אני אצלם ויעלה לפה..אם זה מתאים לכם....

פורסם

זה לא סתם בקבוק זכוכית,

מדובר בזכוכית עמידה לחום (פיירקס) ולבקבוק יש מכסה מתאים עם שסתום לחץ

כך שזה חייב להיות מקורי.

שי תנסה לחפש גם לרנו 12 היה בוודאות כזה בקבוק

ואני חושב שגם לרנו 6 ו- 8

בקבוק.jpg

Renault 4 - 1969

Renault 4 - 1974

http://www.milons.co.il/renault4

פורסם

נכון גם לרנו 12 יש בדיוק כזאת צנצנת חמוצים וגם אני באמצע חיפושים לאחת