Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7481 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

האם יש לך ניסיון עם השמנים שלהם ברכבים אחרים מלבד סובארו ?

בהחלט, רק שלמיטב ידיעתי אין להם ליפטרים.

בשמן הזה השתמשתי במגוון רחב של מכוניות (שברולט, פג'ו, הונדה, פיאט, רנו, סיטרואן, דייהטסו...) ולא היה אחד שלא מרוצה מהם. התוצאות דיברו בעד עצמן.

אחרי שעשית פלאשינג ושמת שמן 10W40 אתה חושב שההבדל נעוץ כאילו רק בשמן ששמת, אבל אתה כנראה עדיין לא מבין שהטיפול שעשית הוא זה שגורם לעיקר השינויים שאתה מרגיש. ייתכן והמנוע שלך במצב דיי רע אם אתה מרגיש כל פיפס הכי קטן בסוג השמן.

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

• תגובות 40
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
שלום.

שימו לב אסור ולא מומלץ בשום פנים ואופן לבצע פלשינג במנוע כאשר לחץ השמן נמוך זה הדבר הכי מפגר ומטומטם לעשות ולמה? מה איציק כתב והוא צודק!!! הפלשינג מנקה את מעברי השמן ומסיר את הפיח וזה נכון!!! מה הרוחנו ואו מה הפסדנו? מיכיוון שהבעיה היא לחץ שמן נמוך ואנחנו יודעים שאיין ליכלוך ומישקעים וגיפה' בקרטר או במשאבת השמן כי הכול נישאר אצלי בניקוי במוסך.

אז מה עשית כומו אהבל עשיתה פלשינג ואני אמרתי לך לא לעשות אבל מה לעשות כאשר יש ראש בטטה!! שים לב למה גרמתה קיצרתה את החיים של המנוע בצורה משמעותית כי כאשר יש בעיה של לחץ שמן נמוך במנוע שחוק מה שנותן לא אפשרות לחיות זה הפיח במעברים ברינגים וכו.

אכשו שעשיתה פלשינג ניקתה טוב את מה שעוד החזיק את המנוע.

התוצעה " הלחץ שמן ירד עוד ומירב הסיכוים שהרסתה את המנוע!!! כמו שאמרו חז"ל מה שלא ניכנס מהראש ניכנס מהתחת במיקרא שלך עם בעיטה .

בברכה בני ל.

לגביי ההודעה הזו- רק עכשיו ראיתי אותה.אבל דעתי היא שאם כבר אז כבר. הרי לא היה לי מה להפסיד יותר מדיי והמנוע הזה גם ככה עולה לי על העצבים. הייתי מודע לכל הסיכונים וביצעתי. מקסימום ניפגש אצלך עם מנוע חדש.....

שלום.

דעתי בנושא שמני מנוע.

חברה תבינו אנחנו חיים במדינת חוק ואים תקנים שבנושא שמנים שמיושמים כהלכה ולמה היתכון המשורר?

לא משנה איזה פירמה השמן לדוגמא אם נישתמש בשמן של יצרן מסוים והוא חצי סינטטי אז כול היצרנים חייבים לעמוד באותם תקנים אני לא מיתכוון לשמן ב25 ש"ח זבל בלי אבא או אימא.

כלומר לא משנה יצרן השמן כמובן יצרן ידוע אם מוניטין טוב השמן יהיה מצוין.

אכשו לנושא מה המנוע אוהב או מתאים לו איזה שטויות אלה אם יצרן קובע סוג שמן אם צמיגות מסוימת הוא יודע למה ולא ביגלל הרומן הרומנטי.

כול שמן מיצרן ידוע ומוכר יתאים השמן במידה והוא מתאים למיפרט הטכני של הרכב.

הכול נכון כאשר הרכב תקין. כאשר הרכב לא תקין אז פונים למעשה כשפים ואמונות טפלות.

בברכה בני ל.

לגביי ההודעה הזו- אני לא מתכוון להתווכח, אבל תקנים הם לא הכל. יש עוד מיליון חומרים שמרכיבים שמן, ויש שוני בהרכב החומרים,במינון, באיכות הייצור וכו'.

עובדה,אני קולט את ההבדל בהתנהגות המנוע, ותאמין לי שאני רואה, שומע ומרגיש מצויין, שום דבר בי לא השתנה בין החלפת שמן לשמן.

פורסם

אחרי שעשית פלאשינג ושמת שמן 10W40 אתה חושב שההבדל נעוץ כאילו רק בשמן ששמת, אבל אתה כנראה עדיין לא מבין שהטיפול שעשית הוא זה שגורם לעיקר השינויים שאתה מרגיש. ייתכן והמנוע שלך במצב דיי רע אם אתה מרגיש כל פיפס הכי קטן בסוג השמן.

איציק

אני עדיין דיי בטוח שהשינוי העיקרי הוא מהשינוי בשמן. שים לב לשרשור הבא:

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=49040

הרכב חדש יחסית, ומצב המנוע טוב בהרבה משלי מן הסתם, ועדיין יש שינוים בהתנהגות המנוע שאפי

שם לב אליהם.

אולי ברמת המחיר הזו ה-AC "עושה את העבודה", אבל לא יותר, ובטח שלא על הצד הטוב ביותר.

What you pay is what you get......

ב-70 ש"ח הייתי קונה את ה-LM הזהוב.

נכון, אני נוטה להמעיט בערך הפלאשינג, אולי כי זה פעם ראשונה שאני מבצע אותו, אבל אני דיי בטוח שהשינויים היו מורגשים גם בלעדיו.

כרגיל יש שתי גישות בעניין הפלאשינג, ולצערי דווקא הגולף המסכנה שלי היא שפן הניסוי.

נדמה לי,איציק, שאתה כתבת פעם שפלאשינג טוב לבעיות לחץ שמן בכלל. האם ביצעת פעם פלאשינג לרכב עם לחץ שמן נמוך ? האם אתה יכול לשתף אותי בתוצאות ?

פורסם
כרגיל יש שתי גישות בעניין הפלאשינג, ולצערי דווקא הגולף המסכנה שלי היא שפן הניסוי.

נדמה לי,איציק, שאתה כתבת פעם שפלאשינג טוב לבעיות לחץ שמן בכלל. האם ביצעת פעם פלאשינג לרכב עם לחץ שמן נמוך ? האם אתה יכול לשתף אותי בתוצאות ?

ניסיתי פלאשינג פעם ברכב הקודם שלי, לא יותר מסתם סקרנות... לא היה שום הבדל.

ניסיתי פלאשינג גם על סובארו לאונה, שבאופן תמידי בהתנעות בוקר היה לוקח לה יותר זמן לבנות לחץ שמן מאחר והיה שם מסנן שמן ללא שסתום. זה לא פתר את ה"בעיה" כי לא היתה שם בעיה, הפתרון היה מסנן שמן עם שסתום (המסנן שם מחובר למנוע בצורה אופקית ולכן בלילה הוא מתרוקן משמן). אותו הרכב היה שקט מאז ומתמיד שהכרתי אותו - ללא תיקתוק השסתומים האופייני של DL-ים - משהו נדיר באמת (ללא שום הזעת שמן או צריכת שמן - מנוע בונבון).

הניסיון של אפי הוא גם לא מדד להשוואה נכונה. שוב משווים שמן סינטטי מלא 5W40 שהוא דליל מאוד, ביחס ל 10W40 חצי סינטטי שהוא מן הסתם יותר סמיך.

הסמיכות הזו משפיעה על ההתנגדות שיש לגל הארכובה בכל פעם שהוא נטבל בשמן שיושב בעוקה - ומן הסתם מחשב הרכב אמור לכייל עצמו (בסרק) לסל"ד המתאים לאחר מספר התנעות. תיקתוק השסתומים שלו הוא תוצאה של שמן סמיך יותר - ולמרות שמדובר בשמן בצמיגות "40" על "חם", הצמיגות של שמן 5W40 ו 10W40 ב "40" תהיה מעט שונה (שמן הבסיס העבה יותר, 10 במקרה הזה, יהיה סמיך יותר גם "על חם" ברוב המקרים).

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

רק רוצה לציין משהו!

בפורום PSI היה דיון על השמן והובאו כמה דוגמאות למנועים ספורטיביים שהתחילו לדפוק, לעבוד לא טוב וכו...

אמנם ספורטיביות אבל בכל זאת...

זה שהשמן SL לא אומר הרבה על איכותו הרבה שמנים עומדים בתקן!

• חודש מאוחר יותר...
פורסם

עידכונים....

עברו כמעט חודשיים מאז ההחלפה ל- ESSO 10/40. כשבועיים לערך (שבהם הייתי דיי מרוצה) לאחר ההחלפה, נאלצתי להגיע למקום מסויים מהר מאוד, ולאחר נסיעה מאומצת לאורך זמן לקראת אחת ההאטות, נדלקה נורית לחץ השמן לכחצי שנייה וכבתה, מכיוון שהורדתי הילוך בדיוק.

לאחר אותה "תקרית",החלטתי לחזור לצמיגות 15-40, אלא שהפעם בהמלצת חבר הפורום זאהר, קניתי CASTROL 15-40 HD ועוד תוסף MOA של BG.

אני עם השמן הנ"ל יותר מחודש וחצי,אין יום שהאוטו לא נוסע, עברתי יותר מ-2500 ק"מ, מהם נסיעה ת"א-לירושלים הולך וחזור בשבוע שעבר, ללא שום בעית לחץ שמן.

הפשרה היא רעשי תקתוקים לזמן ארוך יותר בהתנעות בוקר, (על אף שנורית נורת לחץ השמן נכבית מיד) אבל זהו הרע במיעוטו לדעתי.

מה ההבדל בין שמן 10-40 לבין 15-40 אם שניהם מגיעים לאותה צמיגות כשהמנוע חם ?

בסיס השמן. וזה משפט המפתח, רק תשנו אותו להקשר של

10-40 מול 15-40 במקום 5-40 מול 10-40 בהתאמה.

...למרות שמדובר בשמן בצמיגות "40" על "חם", הצמיגות של שמן 5W40 ו 10W40 ב "40" תהיה מעט שונה (שמן הבסיס העבה יותר, 10 במקרה הזה, יהיה סמיך יותר גם "על חם" ברוב המקרים).

פורסם

40 זאת הגדרה של טווח מסוים של צמיגות.

אתה יכול לקנות שמן 10W40 שיהיה יותר צמיג מ 15W40 כי הוא עומד בגבול העליון של 40.

בעיקרון 15W40 מול 10W40 מאותו יצרן תמיד יהיה יותר צמיגי ( 15W40 ).

עוד חודש חודשיים גם ה15W40 יעשה לך בעיות.

צמיגות השמן תרד לזמן מה ( לא סינטטי ) ויחזרו הבעיות ותחליף אותו לפני העלייה בצמיגות לאחר מכן.

למה לא פשוט 20W50 וזהו?

פורסם

ייתכן שאתה צודק, אבל כל זמן שאפשר למשוך בצמיגות הזו אני יישאר בה (זו גם ההמלצה באוטודאטא) על מנת להקטין את השחיקה ככל הניתן בהתנעות בוקר.

חוץ מזה השמן הזה של CASTROL הוא HEAVY DUTY,וככזה לא אמור להיות שינוי משמעותי בצמיגות.

תקן אותי אם אני טועה.

אתה צריך לשמוע את המנוע בבוקר עם 20-50. מכיר את המכבשים הגדולים שמהדקים אספלט?

אז זה זה.

פורסם
ניסיתי פלאשינג פעם ברכב הקודם שלי, לא יותר מסתם סקרנות... לא היה שום הבדל.

ניסיתי פלאשינג גם על סובארו לאונה, שבאופן תמידי בהתנעות בוקר היה לוקח לה יותר זמן לבנות לחץ שמן מאחר והיה שם מסנן שמן ללא שסתום. זה לא פתר את ה"בעיה" כי לא היתה שם בעיה, הפתרון היה מסנן שמן עם שסתום (המסנן שם מחובר למנוע בצורה אופקית ולכן בלילה הוא מתרוקן משמן). אותו הרכב היה שקט מאז ומתמיד שהכרתי אותו - ללא תיקתוק השסתומים האופייני של DL-ים - משהו נדיר באמת (ללא שום הזעת שמן או צריכת שמן - מנוע בונבון).

הניסיון של אפי הוא גם לא מדד להשוואה נכונה. שוב משווים שמן סינטטי מלא 5W40 שהוא דליל מאוד, ביחס ל 10W40 חצי סינטטי שהוא מן הסתם יותר סמיך.

הסמיכות הזו משפיעה על ההתנגדות שיש לגל הארכובה בכל פעם שהוא נטבל בשמן שיושב בעוקה - ומן הסתם מחשב הרכב אמור לכייל עצמו (בסרק) לסל"ד המתאים לאחר מספר התנעות. תיקתוק השסתומים שלו הוא תוצאה של שמן סמיך יותר - ולמרות שמדובר בשמן בצמיגות "40" על "חם", הצמיגות של שמן 5W40 ו 10W40 ב "40" תהיה מעט שונה (שמן הבסיס העבה יותר, 10 במקרה הזה, יהיה סמיך יותר גם "על חם" ברוב המקרים).

איציק

סליחה על ההתעלקות על השרשור אבל יש לי שאלה.

איציק איך ניתן לדעת אם מסנן תחליפי (לא של רביט) הוא בעל שסתום (לסובארו DL 1600 87) ?

שום צבא שבעולם לא יעצור אותי מלעשות פרצלציה מהפרצוף של הקונצרטינה הזה...

• תוכן חדש...