Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7536 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ערב טוב לכולם. אני צריך חוות דעת על שמן AGIP האם הוא טוב, כי הוא נמכר עכשיו ב AUTO DEPOT ב 70 שח ל 4 ליטר (ונראה לי שזה די זול יחסית לירושלים מכיוון שעשיתי סקירה בחנויות חלפים והשמנים הטובים נמכרים הרבה יותר יקר ממה שאנשים מפרסמים פה בפורום).

והאם הוא מתאים לפיאט פונטו.

פורסם

איך אתה מתכוון למלאת שמן גיר ?

יש לך ליפט ומשאבת שמן ?

אתה השמן ממלאים עם משאבה בלחץ....

יאאלה, איך בא לי ג'חנון עכשיו...

פורסם

ועוד שאלה. האם באמת חייבים למלא בלחץ כי אני לא מבין מדועה אי אפשר לקחת משפך עם צינור ארוך ולהכניס את הפיה בחור המילוי וסתם לשפוך את השמן האם השמן ישאר במשפך ולא יכנס פנימה?. הרי שמן בסופו של דבר זה נוזל אז למה הוא לא יכול להשפך בכובד עצמי הרי אני ממלא אותו מהצד ולא מלמטה שאז באמת היה דרוש לחץ . מי שיודע שיסביר כי זה מאוד מוזר לי.

פורסם

מכיוון שלרוב הרכבים אין פתח מילוי עליון.

פתח הניקוז בתחתית העוקה, הוא גם פתח המילוי.

החזק ביד שמאל בקבוק ריק במצב מאוזן.

החזק ביד ימין בקבוק מלא במצב מאוזן.

נסה להעביר את כול תכולת הנוזל מבקבוק ביד ימין ליד לבקבוק ביד השמאלית.

אם תצליח אתה קוסם !!!

איזה כייף לי :)

פורסם

מרק היקר. השאלה שלי נגעה לגבי גירים שהפתח ניקוז הוא למטה והמילוי בצד הגיר ודרך החור גם בודקים שמן. ולכן האם זה אפשרי למלא דרך החור הזה כך שהשמן יזרום לבד עד שיתחיל להשפך קצת וזה אומר שמלא. אני לא פיזיקאי אבל אם תחבר שני מיכלים ואחד מהם תשים יותר גבוהה מהשני המים במיכל יעברו למיכל הנמוך גם אם חור המילוי של אותו מיכל יהיה מלמטה.

כל מי שניסה את זה או מבין בזה מוזמן להגיב .

כמו כן מעוניין בחוות דעת על השמן עצמו.

פורסם

לפי מה שאני יודע אצלי גם יש גיר ידני (אפלאוז) ובשיטה שאתה אומר כן אפשר למלאות שמן להכניס צינור לבורג העליון שממנו ממלאים, להוציא אותו למעלה מהמנוע ובעזרת משפך לשפוך שמן....זה יעבוד...ולדעתי צינור מזגן יעשה טוב את העבודה וגם יתלבש על המשפך.

פורסם
מרק היקר. השאלה שלי נגעה לגבי גירים שהפתח ניקוז הוא למטה והמילוי בצד הגיר ודרך החור גם בודקים שמן. ולכן האם זה אפשרי למלא דרך החור הזה כך שהשמן יזרום לבד עד שיתחיל להשפך קצת וזה אומר שמלא. אני לא פיזיקאי אבל אם תחבר שני מיכלים ואחד מהם תשים יותר גבוהה מהשני המים במיכל יעברו למיכל הנמוך גם אם חור המילוי של אותו מיכל יהיה מלמטה.

כל מי שניסה את זה או מבין בזה מוזמן להגיב .

כמו כן מעוניין בחוות דעת על השמן עצמו.

אנא תזמין אותי להצגה הזו..בבקשה.

בזמן שאתה שוכב מתחת לגיר ומרים בקבוק שמן גיר, בתקווה שהשמן יימצא את דרכו לפתח המילוי.אין לך אפשרות טכנית לעשות זאת (אולי בעזרת צינור או אדם אחר).

בקשר לפיזיקה אין לי מה להגיד אתה צודק.

ובקשר לפתח מילוי עליון שקיים ברכב שלך לא ידעתי על קיומו.

בהצלחה.

איזה כייף לי :)

פורסם
אנא תזמין אותי להצגה הזו..בבקשה.

בזמן שאתה שוכב מתחת לגיר ומרים בקבוק שמן גיר, בתקווה שהשמן יימצא את דרכו לפתח המילוי.אין לך אפשרות טכנית לעשות זאת (אולי בעזרת צינור או אדם אחר).

בקשר לפיזיקה אין לי מה להגיד אתה צודק.

ובקשר לפתח מילוי עליון שקיים ברכב שלך לא ידעתי על קיומו.

בהצלחה.

מרק, הוא כולה מחליף שמן גיר, לא בונה מעבורת לנאסא [ואם כן, תזהר שם עם הקצף בידוד...] במקום החוסר פרגון הזה אפשר להציע לו דרכים חלופיות [על חוק הכלים השלובים אני מניח ששמעת] ולא למכור כרטיסים להצגה "מתקלח בשמן גיר"

ולפתוח השרשור -

צינורית ארוכה מחוברת למשפך.

אדם אחד מתחת לאוטו משחיל את הצינורית לפתח ניקוז \ מילוי השמן [עליון או תחתון זה לא באמת משנה]

אדם אחר עומד (עומד - כדי שיהיה גבוה יותר מהבחור ששוכב מתחת לאוטו ומחזיק את הצינורית בתוך פתח ניקוז השמן) בחוץ ושופך שמן גיר לתוך המשפך.

סה טו.

ככה ממלאים סמן גיר בלי לשבור את הראש.

בהצלחה

רון.

רון.

oo==00==00

למכירה אגזוז SEBRING אובלי, כניסה 2.5', פרטים בה"פ

פורסם

אני טרם נתקלתי בגיר ידני שאין לו פתח מילוי, בין אם זה מלמעלה (דרך המדיד) ובין אם זה דרך בורג בצד הגיר... כמו כן גם ההיגיון אומר שלהכניס שמן דרך הפתח ניקוז לא נותן בקרה מספקת בנוגע לכמות השמן (במוסכים משתמשים במשאבות לחץ וצוברים/חביות גדולים/גדולות) שאתה ממלא בתוך הגיר.

במקרים שאני נתקלתי יש מדיד בחלק העליון של הגיר לצורך מילוי ופתח תחתון לניקוז. במקרים אחרים יש פתח ניקוז תחתון ופתח מילוי צידי. באלו עם הפתח מילוי הצידי אין שום בעיה להשתמש בצינורית שקופה גמישה שניתן להכניסה מעט לתוך הפתח מילוי בחופשיות יחסית ובצידה השני של הצינורית (פשוט להשחיל אותה למעלה, לכיוון תא המנוע) לחבר משפך מתאים שאליו שופכים את השמן לאט לאט עד שהגיר מתמלא למפלס הנכון ומפתח המילוי מתחיל לטפטף/לנזול שמן. מניסיון, אין שום בעיה לבצע זאת לבד.

שוב, לא נתקלתי במכונית שיש בה *רק* פתח ניקוז - אבל אני בהחלט אשמח לדעת (לצורך השכלה כללית וידיעה בלבד) באילו רכבים יש *רק* פתח ניקוז.

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

גם בלי משפך. שמים את המיכל במקום גבוה, על מכסה המנוע, (או על הכיסא, אם יש לכם ג'יפ מטונף כמו שלי) , מכניסים לתוכו צינור שקוף, שואבים קצת עם הפה, בלי לשתות, מכניסים את פתח הצינור לפתח המילוי, ומחכים.

ליפט, משאבות לחץ, שכחתם מחשב דאגנוסטיקה... :roll:

פורסם

טוב עקב כך שבאמת לא ידעתי איך בדיוק לעשות את זה הלכתי היום למוסך להחליף את השמן.

הברז ניקוז נמצא למטה בדיוק באמצע הרכב (בין ימין שמאל) ופונה אחורה כך שבאמת קשה להגיעה אליו אבל עדיין אפשרי גם בלי ליפט. ולמילוי יש בורג צדדי שפותחים אותו וממלאים וגם בודקים רמת שמן. אליו כן יש גישה (אומנם לא נח כי יש ל מיני צינוריות וחוטים שמפריעים אבל אפשרי) בלי ליפט בכלל ובלי מאמץ מיותר . ניתן להשחיל צינור ולהוציא אותו מעל הרכב ולחבר אליו משפך ולמלא שמן עד שינזל קצת ולסגור. סוף סיפור.

דרך עגב למוסכניק היה מין מזרק ברזל של 0.5 ליטר עם צינורית שקופה שאיתו הוא מילה מלמטה ולפי דעתי זה דווקא טוב כי לא מקבלים שאריות שמן מהמכונה שממלאת את השמן.

הרכב: פיאט פונטו 90 דור 1

• תוכן חדש...