Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7595 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

השאלה בכותרת.

פעם היה מנהג כזה של לתת מכת גז לפני כיבוי הרכב. למה?

אני יודע שיש אנשים המניעים רכב עם גז לחוץ כדי שיניע ולא יכבה (ברכבים ישנים \ צ'וק לא תקין), אבל למה לתת גז לפני דימום?

תודה,

איתמר.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

כן, ברור לי שאין בזה שום הגיון, אבל עם זאת הרבה אנשים עושים את זה. למה?

הם לא עושים את זה סתם כי בא להם...

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

כי הם חושבים שהם יודעים הכי טוב (ישראלים לא?!).

כי הם חושבים שעם לחיצת הגז אחרי נסיעה, הם מאזנים את המנוע באופן כלשהו וזה יותר בריא למנוע = שטויות במיץ.

יום טוב.

פורסם

**נערך הכתב הצבעוני לאורך כל ההודעה, אין צורך להדגיש את כל הכתוב, אנחנו קוראים יופי בלי זה והשרשור לא נראה כמו תוכי או סיוויק של ערסים**

זה אפילו יכול להזיק. אם אתה נותן גז ומיד מדומם - הרי שנישאר קצת דלק (בצורת אדים) בתוך הצילינדר, דלק שלא הספיק להתפוצץ/להשרף; לאורך זמן זה מייבש את השימון של ההנעה הבאה. בעיקר במכוניות מאייד.

פורסם

אני חושב שזה מגיע מאיזו שטות שמישהו אמר פעם -

מכיוון שהשימון בטורים גבוהים גדול יותר, אם תעלה את הטורים לפני כיבוי תשמן את המערכת - עבור ההתנעה הבאה...

פורסם

הסיבה לכך היא שחלק מהאנשים מרגישים צורך למלא את המצבר קצת להתנעה הבאה. במיוחד לאחר נסיעה עם מזגן, מערכת או משהו כזה ...

פורסם

אני יודע למה אני עושה את זה ועוד כמה...

בגלל הפוזה בגלל שתראו הינה אני הגעתי...

וזה בדיוק מה שזה נותן.... אין פו שום דבר טכני הכל בולשיט

נטו פוזה ובכלל עם יש לך יצאות כפולות...

If you don't chew Big Red, then f-*bleep* you.

פורסם

חד משמעית-אסור בתכלית האיסור לתת גז ומיד לכבות, מדובר בנוהג פסול שעומד בניגוד גמור להתנגות הנכונה שמחייבת לתת למנוע לעבוד מעט בסרק לפני הכיבוי (ברכבים בעלי טורבו,חובה לנהוג כך גם על מנת לאפשר שימון מיסבי הטורבו עד ש"ירגע" ויוריד סל"ד)

מתן גז לפני הכיבוי שוטף את הצילינדר בדלק ומשאיר אותו ללא שימון מספיק להנעה הבאה. רוב הבלאי למנוע בשימוש רגיל נגרם בהנעתו ובשניות הראשונות לפעולתו בגלל הידר שימון או שימון לא יעיל.

עבודת מנוע בסרק טרם הכיבוי מאפשרת העברת החום למי הקירור שעדיין נמצאים בתנועה לרדיאטור וייצוב המנוע על טמ"פ עבודה נורמלית וגם עניין זה תורם לבריאות המנוע אם כי ברוב המקרים משקלו מועט יותר.

סיכום: להימנע מלתת גז מיד לפני כיבוי המנוע.

בעלים גאה :inlove: של פיאט 124 ספיידר 1800.

פורסם

אסור! מנסיון! גם אותי לימדו לעשות את זה וחשבתי לעצמי אולי זה באמת טוב יותר אז תקופה מסויימת עשיתי ככה ופעמיים כשעשיתי את זה עף לי איזה צינור מהקרבורטור ויצאו המון אדים לבנים ממש הרבה ויותר אני לא עושה את זה!!!! וגם דיברתי על זה עם אנשים שהסבירו לי שזה לא טוב בכלל שיש שם איזשהו לחץ אבל אני לא זוכר מה הסיבה בדיוק.

פורסם

רק לידע כללי, מחוון הסל"ד יכול להשתגע ולהשאר בצד השני של הסקאלה.

שמוליק

המכוניות שלי : Lantis-F 98 -> מאזדה מיאטה 95

המכוניות של אשתי : יונדאי אקסט 95, מאזדה 3 2006, מיאטה NB 2003, סיטרואן C3 2017

המכוניות ליסינג שהיו לי : מאזדה 3 2010, סוזוקי סוויפט 2014, סוזוקי ויטרה 2016, רנו גרנד קופה 2019, סקודה קאמיק

החלום : RX8

פורסם
האם הירושלמי מדבר מנסיון?

כן, הירושלמי מדבר מניסיון. :-P

שמוליק

המכוניות שלי : Lantis-F 98 -> מאזדה מיאטה 95

המכוניות של אשתי : יונדאי אקסט 95, מאזדה 3 2006, מיאטה NB 2003, סיטרואן C3 2017

המכוניות ליסינג שהיו לי : מאזדה 3 2010, סוזוקי סוויפט 2014, סוזוקי ויטרה 2016, רנו גרנד קופה 2019, סקודה קאמיק

החלום : RX8

• תוכן חדש...