Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7601 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום חברים.

בחרתי להעלות כאן את רשמיי משימוש בשמן המנוע המוזכר בכותרת.

ובכן, לפני 4 חודשים בערך הייתי בחנות חלפים בדרום תל אביב וביקשתי שמן חצי סינטטי. המוכר אמר לי שהוא היבואן של DEW ודחף לי מוצרים שלהם. שאלתי אותו "מי אלה DEW?" והוא אמר שהם חברה טורקית מאוד טובה וחדשה, וכל המפעלי רכב (טויוטה...) בטורקיה משתמשים בשמנים שלהם. הוא גם אמר שהוא חזר מהמפעל שלהם והוא ראה טכנולוגיה מאוד מתקדמת ובלה בלה בלה...

בקיצור, שמן המנוע המדובר (בא באריזה אפורה, 5 ליטר) היה בצבע זהוב שקוף. לאחר 4 חודשים ו 5000 ק"מ הוא לא השחיר מספיק. הוא יצא מהמנוע בצבע חום בהיר.

למיטב הבנתי השמן לא ביצע את תפקידו נאמנה וכנראה שבאמת 40 שקלים ל 5 ליטר - זה מה שזה שווה...

לאחר 1000 ק"מ שהחלפתי לרמיקס של שאריות DEW, קצת ACDELCO ואמריקן איגל - השמן השחיר להפליא (כן כן, לא בריא... עוד 4000 יוחלף שוב, הפעם לסינטטי מלא).

לשיקולכם ותשומת ליבכם.

איתמר.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

השמן אמור להשחיר? לא יתכן שפשוט החלפת תוך זמן קצר יחסית לחצי סינטטי ולכן הוא לא השחיר הרבה?

אני לא מבין מאיפה המסקנה שהשמן לא עשה את עבודתו...

...Carpe Diem

פורסם
החלפתי לרמיקס של שאריות DEW, קצת ACDELCO ואמריקן איגל

נסה לשים משחה של דג פטיש ,דג חרב ,ודג חשמל.

faruk1.jpg

חברים , נא להכין רשימה של משפצי מנועים באיזור , ולשמור לשעת חירום.:idea:

פורסם

:roflmao: אוי שמר שמר...

נכון שזה לא בריא, אבל כבר דוסקס על זה בעבר שעדיף להחליף כל פרק זמן קצר שמן לא איכותי מאשר לא להחליף הרבה זמן שמן איכותי. שאריות הדו שהיו לי ביחד עם האמריקן איגל והאייסידלקו - הם כולם שמנים חדשים באותה צמיגות. לא יקרה שום דבר למנוע בתקופה הקרובה.

כמה מכוניות נוסעות על כבישי ארצנו אחרי שדחפו להם למנוע 20-50 בתחנת דלק בעוד שהן צריכות סינטטי מלא?

איתמר.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

למיטב הבנתי השמן לא ביצע את תפקידו נאמנה וכנראה שבאמת 40 שקלים ל 5 ליטר - זה מה שזה שווה...

לאחר 1000 ק"מ שהחלפתי לרמיקס של שאריות DEW, קצת ACDELCO ואמריקן איגל - השמן השחיר להפליא (כן כן, לא בריא... עוד 4000 יוחלף שוב, הפעם לסינטטי מלא).

לא ברורה המסקנה שלך....

איך אתה מצליח להגיע להבנה אם שמן עשה את עבודתו או לא ?

ע"פ צבעו ?

מה מספר לך צבעו של השמן ?

למה הוא צריך (או לא צריך?) להשחיר ?

:evilbat: ...השדון

------------------

May the Force be with you...always

------------------

כשאני אמות, אני רוצה למות כמו סבתא שלי, בשלווה, תוך כדי שינה. לא בצרחות, כמו הנוסעים באוטו שלה...

פורסם

שמן המשחיר במהרה אך לא מהר מאוד מאוד מעיד על כך שהוא מנקה היטב את חלקי המנוע בכך שסופח אליו אותו

ומונע נעילה של טבעות בוכנה למשל ושאר חלקים במנוע.

הפיח מפריע לסיכה טובה ומשמש פעולה תקינה של חלקים בין אם הוא בשמן ובין אם בחוץ, תתפלאו פיח בכמויות מזיק למתכת המנוע ומאכל אותה!

תפקידו של השמן בין היתר הוא לאסוף אותו וכשהשמן מוחלף כל הפיח יוצא.

יש מקום להתבלבל בין התכונות הרצויות של שמן.

שמן אמור לנקות ולקחת את הפיח ובעקבות זאת להשחיר,אך לא אמור להיות שמן שיוצר פיח!

כל שמן שנשרף במנוע ( כל מנוע בכמויות קטנות ) יוצר המון המון פיח כבד כתוצאה מהשריפה שלו וכך הוא בעצם מזהם את עצמו ואת המנוע!

לכן רצוי שמן שלא מפייח את המנוע אלה מנקה

ויש גבול רצוי בקצב השחרת השמן אך הוא תלוי במשתנים כמו מצב המנוע מצב הקרבורטור ( רוב הפעמים זה פשוט הבעיה )

ואיכות וכמות הריקון הקודם

ישנם אנשים שלא מרוקנים מספיק מכל מיני סיבות ואז השמן כבר חצי שחור אחרי כמה קילומטרים.

שבת שלום

פורסם

אחד מהתפקידים של השמן הוא לספוח אליו פיח שנשאר בתא השריפה (צילינדר).

שמן שלא משחיר עם הזמן - לא סופח פיח - מה שמשאיר משקעים בחלקי המנוע הפנימיים - מה שיוצר סתימות המעברי השמן במנוע ומקצר את חייו.

שמן טוב נהיה שחור אחרי מס' מועט של קילומטרים. אחרי 5000 ק"מ השמן השחיר קלות = שמן מאיכות ירודה אשר לא ביצע את תפקידו נאמנה.

רוב השמן שנמצא עכשיו במנוע הוא של איי סי דלקו שכבר עכשיו רואים שהשמן השחיר יפה.

איתמר.

פורסם

איתמר שלום רב!

כל בר דעת רואה ומבין שידיעתך והבנתך ברכב ובשמנים ובתפקידם, היא הרבה מעל הממוצע, לן השאלה המתבקשת מדוע התפתת ליבואן /סוכן מכירותשל שמן עלום שם ולא מוכר או ידוע , עם הבטחות סרק, שהאמת רחוקה מהם?

ולטקמין שמן שמשחיר הוא אכן שמן איכותי שמבצע את תפקידו נאמנה, וסופח אליו פיח, שנוצר בתהליך

השרפה מהמנוע, יחד עם זאת שמן חצי סינטטי, תהליך ההשחרה שלו איטי יותר אם בכלל, וזה לא מעיד שאיכותו ירודה, וזאת בגלל תכונותיו שלו, לעומת שמן מינרלי!

בברכה

צביקה

צביקה נפטר בדצמבר 2016 ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

ליצירת קשר, בנושא קרבורטורים בלבד , פנה לנייד בלבד:054-4861318

פורסם

צביקה - תודה! טוב לדעת, כי כבר חשבתי שיש לי בעיה קצינית כשראיתי צבע של זפת יוצא לי מהמנוע.

כרגע שמתי 15-40 מתוסף MOS2 של LM, כך שהשמן מתחיל בצבע אפור...

נבדוק מה הצבע שלו אחרי אלף-אלפיים ק"מ ונראה...

...Carpe Diem

• תוכן חדש...