Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7610 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום,

היום הייתי במוסך והחלפתי פלאנץ מים (בית טרמוסטט) ואת הטרמוסטט עצמו.

לפני ההחלפה, לאחר שהמאורר היה מתחיל לעבוד על המהירות הנמוכה, הרכב היה מתקרר דיי מהר.

על הטרמוסטט הישן היה רשום 80 מעלות, וגם על החדש 80 מעלות.

כרגע לאחר ההחלפה, המאוורר עובד שעות נוספות, ולוקח לו הרבה יותר זמן להתקרר, וזה מורגש בבירור. מלבד זאת בזמן נסיעה ועצירה ברמזור המד חום עולה ממש מהר, לא כמו שהיה אז.

יש שני דברים שאני חושד בהם כרגע:

1. הנוזל קירור שהיה לי הוא פרסטון מהול במים ביחס 70:30, וכרגע יש נוזל מוכן לשימוש AMRICAN EAGLE. אולי זו הסיבה ?

2. טרמוסטט לא תקין, שלא נפתח עד הסוף ?

יש לציין שהפלאנץ מים חסום ע"י פקק מים ביציאת הרדיאטור חימום, ועוד חסימה ביציאת מים שלא

הייתה קיימת בפלאנץ המקורי (יציאה דקה ביחס לשאר). אולי זהו פקק ניקוז אוויר ?

הרכב הוא גולף מודל 87, 1300 סמ"ק.

פורסם

נוזל הפרסטון הוא באיכות גבוה בהרבה מנוזל הקירור של אמריקן איגל, יחד עם זאת לא הייתי מיחס את האשמה בהתחממות הנוכחית, והייתי מתמקד , בבית תרמוסטט ,ובחסימה של מעבר מים שלא קיים בבית

טרומסטט המקורי!

צילום שני בתי הטרמוסטט , היה עוזר מאד לאבחון, אך המתן למומחים גדולים ממני, מבין חברי הפורום שהחליפו יותר מבית טרמוסטט אחד, לגולף דור 1 לתת את חוות דעתם המקצועית, ולסיום הייתי מתמקד גם בניקוז אוויר שהוא יחודי לגולף ולרכב גרמני, המחייב ברוב המקרים לפרק את מיכל העבוי מתושבתו,והרמתו

באוויר דבר אשר יוצר גרביטציה ומקל על מי הקירור , בגלל חוק כלים שלובים!

בברכה

צביקה

צביקה נפטר בדצמבר 2016 ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

ליצירת קשר, בנושא קרבורטורים בלבד , פנה לנייד בלבד:054-4861318

פורסם

כמובן שאני נאלץ להסכים עם צביקה שלדעתו הבעיה אינה מנוזל וכך גם דעתי, יש לבדוק את איזור התרמוסטט ובאמת אולי לא בוצע ניקוז אויר כראוי-הגיוני הרבה יותר אבל קרו מקרים שתרמוסטטים חדשים עשו בעיות, בהזדמנות גם החלף את המים למענך!

התמונות של הסובארו שלי

http://yonatans-subaru.pic.co.il

פורסם

גם לי נראה שהבעיה באוויר שלכוד ביציאת מים הדקה שנוספה, אני אבדוק זאת.

חוץ מזה, פעם קראתי בשרשור של איציק שבניתוק של רדיאטור חימום, חשוב לחבר את הצינורות שלו בינהם ולא לשים פקקי מים, כי הסירקולציה חשובה. האם כדאי לבצע את זה גם ? ואיך אני מחבר בין הצינורות ?

פורסם
גם לי נראה שהבעיה באוויר שלכוד ביציאת מים הדקה שנוספה, אני אבדוק זאת.

חוץ מזה, פעם קראתי בשרשור של איציק שבניתוק של רדיאטור חימום, חשוב לחבר את הצינורות שלו בינהם ולא לשים פקקי מים, כי הסירקולציה חשובה. האם כדאי לבצע את זה גם ? ואיך אני מחבר בין הצינורות ?

מדובר על מקרה שהרדיאטור חימום נסתם/או נפרץ/נוזל ואז יש שתי אופציות

1. פקק עד צינור מכניס מים ופקק על צינור מוציא מים ומחזיר למנוע-טיפול כזה הוא טעות מהיסוד כי הוא יוצר כיס אויר בפנים

2.יצירת מעקף שיתן זרימת מים חופשית בין הצינורות-זה פיתרון טוב ושימוש בו לא יגרום לכיס אויר שיגרום לחימום יתר.

ברכבים בהם יש ברז חימום אז לא יווצר כיס אויר וזה לא משנה

דובר על רכבים שבין הצינורות חימום עוברים תמיד מים בלי ברז אפילו שלא משתמשים בחימום. ראה "אימפרזה"

אצלך אין כל סיבה לעשות זאת, חבל שאת מחפש דברים אחרים. האוטו מתחמם לאחר תיקון מסויים אז זה סימן שמשהו לא נעשה כראוי:

ניקוז אויר

תרמוסטט

התמונות של הסובארו שלי

פורסם

הנוזל זו לא הבעייה , גם אם תשים מים מהברז, עדיין הוא לא אמור להתחמם מעל הנורמאל,

אולי שמת טרמוסטט הפוך, אולי הטרמוסטט תפוס...

פורסם

יונתן, גם אצלי אמורים לעבור מים כל הזמן בצינורות, ואין ברז חימום.פשוט יש פקק ביציאת המים לרדיאטור חימום.

הטרמוסטט מורכב כראוי ולא הפוך, בדקתי בהיינס.

כנראה זה באמת מצטמצם לאוויר לכוד או טרמוסטט חדש ולא תקין.

פורסם
יונתן, גם אצלי אמורים לעבור מים כל הזמן בצינורות, ואין ברז חימום.פשוט יש פקק ביציאת המים לרדיאטור חימום.

הטרמוסטט מורכב כראוי ולא הפוך, בדקתי בהיינס.

כנראה זה באמת מצטמצם לאוויר לכוד או טרמוסטט חדש ולא תקין.

לא תקין בעליל

תעשה מעקף או סדר את רדיאטור החימום

אבל זה תמיד היה כך?

התמונות של הסובארו שלי

פורסם

אם זה תמיד היה ככה ? מאז שרכשתי את הרכב....

לתקן כרגע את הרדיאטור חימום אני לא מתכוון. השאלה איך מחברים שני צינורות גומי בעלי פתח זהה ?

פורסם
אם זה תמיד היה ככה ? מאז שרכשתי את הרכב....

לתקן כרגע את הרדיאטור חימום אני לא מתכוון. השאלה איך מחברים שני צינורות גומי בעלי פתח זהה ?

פאזל...

אילתור...

לא משהו מקורי, משהו מביתך, אתה יכול למשל בעזרת חתיכת ברזל-אלומיניום טיפה יותר קטנה או גדולה בקוטר ולהכניס בה את הצינורות או איזה מחבר נקבה נקבה כזה לא בעה למצוא פיתרון אבל עדיין תבדוק את שאר הדברים

התמונות של הסובארו שלי

פורסם

עדכון -

היום בבוקר פתחתי את פקק המים ב"שרוול" בפלאנץ, ולהפתעתי היה שם אוויר!

פתחתי את מכסה מיכל העיבוי, ומים התחילו לצאת מהשרוול, ומיד סגרתי אותו.

אולם, לאחר נסיעה לעבודה התסמינים מאתמול עדיין קיימים- הרכב מתקשה להתקרר, והוונטה שוב עובדת הרבה יותר זמן.

עוד שמתי לב, שלווקח לו יותר מ-5 דקות להתחמם(להגיע למצב עבודה), משהו כמו 8-9 דקות להגיע לחצי.

האם כדאי להוציא את הטרמוסטט כדי לבדוק אם הבעיה ממנו ?

פורסם

עוד עדכון-

מוקדם יותר פתחתי את הפקק מים שמכסה יציאת המים הדקה (החדשה) של הפלאנץ ושוב היה אוויר. כנראה שיש הרבה אוויר במערכת, שכלוא כל עוד הטרמוסטט סגור. לאחר נסיעה, הרגשתי שיפור באופן שבו מתקרר הרכב אם כי עדיין לא באופן מושלם.

פורסם

על מנת לפתור סופית את בעיית כיס האוויר , אנא פעל לפי ההוראות שלי בהודועתי הקודמת הרם את מיכל העבוי לגובה מקסמילי כשהמכסה פתיח והטרמוסטט פתוח, כן בדוק חימום מלא ושוה לכלאורך ורוחב הרדיאטור!

בברכה ובהצלחה!

צביקה

צביקה נפטר בדצמבר 2016 ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

ליצירת קשר, בנושא קרבורטורים בלבד , פנה לנייד בלבד:054-4861318

• תוכן חדש...