Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7636 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם חזרתי לפורום אחרי חופשה בת שבוע בספרד

לאלו שיודעים ולאלו שלא יודעים ספרד ידועה באהבתה למנוע הדיזל כלומר חוץ מכמה מאות מכוניות בנזין ועוד איזה RX8 שבמקרה יצא לי לראות כל שאר המכוניות דיזל.

פתחתי את הנושא הזה כי שמתי לב שלכל יצרן יש שם אחר למנוע הדיזל שלו לדוגמא:

פג'ו וסיטרואן רושמים HDi

אלפא רומאו רושמים JTD

ראיתי בנוסף TDI, dci וDTI

האם יש הבדלים בין המנועים או שזה סתם שם שכל יצרן נותן למכונית הדיזל שלו?

פיג'ו 205 שנת 94 יד ראשונה!!

החיים הם אפס למאה

• תגובות 32
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

מן הסתם יש הבדלים, כל יצרן משתמש בטכנולוגיות משלו לשיפור מנוע הדיזל שלו, אבל העיקרון הבסיסי אצל כולם זהה. זה בדיוק כמו מנועי הבנזין, גם שם יש שמות שונים לטכנולוגיות שונות, אבל העיקרון הבסיסי זהה.

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

כמה שידוע לי יש כמה פרמטרים שמשנים, ולא משנה מה השם המסחרי של המנוע:

1) כמה שסתומים לצילינדר (2, 3, 4)

2) הזרקה ישירה או עקיפה (Direct Injection)

3) מסילה משותפת Common Rail או לא

4) טורבו דיזל או דיזל

5) טורבו עם גאומטרית להבים משתנה Variable Geometry

6) מצנן ביניים (Inter Cooler) שכמעט תמיד ישנו אם המנוע מוגדש טורבו.

וחשוב מאוד, טווח הסל"ד האפקטיבי שבו רוב המומנט קיים, ועד כמה המנוע פועל חלק לא רועש ומווברץ

פורסם

בוא תסביר לי מה זאת הזרקה עקיפה במנוע דיזל

שכן להזכירך (אני פשוט מונע תשובות פדחניות) במנוע דיזל הסולר מוזרק לאחר הדחיסה ולא במהלך היניקה.....ישירות לחלל הבוכנה ע"י אינג'קטור

תתפלא - כל גרסאות הקונצרן בעלות ה90 כ"ס (עד שנת 04 נראה לי) הן חסרות אינטרקולר - זה בעצם ההבדל בין ה110 ל90

טורבו עם גאומטריית להבים משתנה נועד לתת גדישה יחסית גבוה גם בסל"ד נמוך - הדבר לרוב אינו קיים בדיזלים שכן שם אין בעיית מומנט....

פורסם

Super Diesel Injection

מי שמודד את התקדמותו, הצלחתו ואושרו בצורה יחסית לאחרים, לעד ישאר מתוסכל;

תמיד יהיה שכן עם גינה גדולה יותר, דשא ירוק יותר ומכסחת-דשא חדשה יותר.

פורסם
בוא תסביר לי מה זאת הזרקה עקיפה במנוע דיזל

שכן להזכירך (אני פשוט מונע תשובות פדחניות) במנוע דיזל הסולר מוזרק לאחר הדחיסה ולא במהלך היניקה.....ישירות לחלל הבוכנה ע"י אינג'קטור

מכיר את האמירה שכשאתה מצביע על מישהו אז שאר האצבעות שלא מצביעות מופנות אליך? :wink:

בדיזל יש סוג הזרקה שבא המזרק מזריק ישירות לתוך תא השריפה, והזרקה עקיפה שבה יש תא שריפה קטן, מופרד קצת מתא השריפה הגדול ולשם הדלק מוזרק.

Direct Injection

The injector on a diesel engine is its most complex component and has been the subject of a great deal of experimentation -- in any particular engine it may be located in a variety of places. The injector has to be able to withstand the temperature and pressure inside the cylinder and still deliver the fuel in a fine mist. Getting the mist circulated in the cylinder so that it is evenly distributed is also a problem, so some diesel engines employ special induction valves, pre-combustion chambers or other devices to swirl the air in the combustion chamber or otherwise improve the ignition and combustion process.

http://auto.howstuffworks.com/diesel2.htm

פורסם

עתיד כתב:

תתפלא - כל גרסאות הקונצרן בעלות ה90 כ"ס (עד שנת 04 נראה לי) הן חסרות אינטרקולר - זה בעצם ההבדל בין ה110 ל90

טורבו עם גאומטריית להבים משתנה נועד לתת גדישה יחסית גבוה גם בסל"ד נמוך - הדבר לרוב אינו קיים בדיזלים שכן שם אין בעיית מומנט....

נכון, אמרתי שיש מנועים בלי אינטרקולר, גרסאות שמוגדשות בלחץ לא גבוה, לא מחממות הרבה את האוויר ולכן לא דורשות אינטרקולר, שהוא כמובן גונב קצת כוח מהמנוע עקב ההתנגדות שהוא יוצר על משאבת המים.

גדישה בסל"ד נמוך היא מצרך מבוקש גם בדיזל. בדיזל דווקא יש בעית מומנט חמורה. מנוע לא מוגדש מייצר מעט מומנט יחס למנוע בנזין לא מוגדש. מנוע דיזל שמתעורר רק ב 2000 סל"ד ידרוש הרבה יותר החלפות הילוכים ממנוע שמתעורר כבר ב 1400 סל"ד. סה"כ ב3000 סל"ד כבר מתחילה נפילה משמעותית בכוח, ולכן הרחבת רצועת הכוח היא דבר רצוי מאוד.

כמובן שאין סופרצ'רג'ר בפולו SDI (נו באמת)

סופרצ'רג'ר אוכל יותר דלק מטורבוצ'רג'ר וכל המטרה בגרסת הדיזל היא חסכון.

פורסם

איך בדיוק משקל חלקים במנוע מגביר מומנט?

מנוע דיזל נטול טורבו ל-א מפיק יותר מומנט ממנוע בנזין בנפח מקביל. למשל: מנוע ה-1.9 דיזל של סיטרואן ברלינגן נותן 12.7 קג"מ, וכך גם מנוע ה-1.9 ל' SDI של פולקסווגן - פחות מכל מנוע 1.6 בנזין של משפחתית שגרתית. מנוע ה-1.9 ל' דיזל של הפיאט דובלו נותן מומנט מירבי של 12.0 קג"מ.

טל

חבר הפורום טל שביט נהרג בתאונת דרכים כשהוא רכוב על אופנוע בזמן מילוי תפקידו ככתב רכב. יהי זכרו ברוך.

* "מוטב שתשתוק ויחשבו שאתה טפש, מאשר לפתוח את הפה ולהסיר כל ספק" (בנג'מין פרנקלין)

* "If I were in your shoes, I'd whisper before I'd shout" (רייצ'ל סטיבנס, "סוויט דרימס מיי ל.א. אקס")

• תוכן חדש...