Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7640 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

עתיד, אני מנצל את השרשור לשאלה: ידוע לי משיחות עם הרבה נהגי מוניות שיש בעיה בגיר האוטומטי של פולקסווגן שמגיע עם מנועי הדיזל (לפאסאטים של המשטרה היתה בעיה דומה, למיטב ידיעתי). גם נהגי אוקטביה שמלאים שבחים לאוטו מציינים את זה. האם אתה יכול לשפוך קצת אור על הסוגיה? האם יש בעיה לגיר להתמודד עם המומנט של מנועי הדיזל, והאם פולקסווגן עשתה משהו בנידון?

תודה

טל

חבר הפורום טל שביט נהרג בתאונת דרכים כשהוא רכוב על אופנוע בזמן מילוי תפקידו ככתב רכב. יהי זכרו ברוך.

* "מוטב שתשתוק ויחשבו שאתה טפש, מאשר לפתוח את הפה ולהסיר כל ספק" (בנג'מין פרנקלין)

* "If I were in your shoes, I'd whisper before I'd shout" (רייצ'ל סטיבנס, "סוויט דרימס מיי ל.א. אקס")

• תגובות 32
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

mozman11 כתב:

1) בבנזין אתה מקבל את שיא המומנט ב 4000 סלד....בדיזל זה זמין כבר מ 1700 סלד.

2) בדיזל אתה יכל לעלות עליה תלולה מאוד מאוד בלי גז בלי גז ובסל"ד סרק בהילוך ראשון או שני , אה וגם עם מזגן וגם עמוס לעייפה, מנוע בנזין יחנק ויכבה במצב כזה.

3) עומס ומשקל כמעט ולא משפיע עליו, אפשר להתחיל לנסוע בהילוך 3 והוא מושך בלי בעיה

4) אני ב 3000 סלד עם כ 80 אחוז הספק ו 100 אחוז מומנט וכוח זמין,

5) ניתן לתאר את זה ככה שתמיד אבל תמיד אתה נמצא בהילוך הנכון, רוצה לעקוף? בבקשה, תלחץ על הגז והנה המומנט זמין!!!

6) השארתי מנוע עם מזגן דולק, בסרק המנוע צורך בערך ליטר סולר לשעתיים!! עם מזגן פועל

7) כל הטיול משעה 8הבבוקר עד שעה 10 בלילה בעלות של 50 שקל סולר,

1) נכון מאוד, אבל - זה בעיקר בגלל המגדש. מצד אחד מנועי דיזל בלי טורבו מגיעים להספק מקס' בסל"ד של כמעט 5000. מצד שני מנועי בנזין עם טורבו יכולים לפתח מומנט מקסימלי כבר ב1750 סל"ד ולהחזיק ברובו עד 5000. לעומת הרבה טורבו-דיזלים שמפתחים מקס' רק ב2000 סל"ד וב3000 כבר מתחילה נפילה משמעותית בסחיבה.

2) נכון מאוד, אבל - זה בגלל מע' ניהול מנוע ששומרת על סל"ד סרק בקנאות ומוסיפה גז בעצמה. שומעים את זה בצליל של המנוע, ( וגם אם תלחץ קלאץ' פתאום, הסל"ד יעלה לרגע עד שהמחשב יבין שכבר אין צורך להוסיף גז)

3) לא נכון- עומס ומשקל משפיע קצת על כל רכב, בדיוק באותה מידה, בין אם זה דיזל ובין אם זה בנזין. פיזיקה בסיסית. עם דיזל אפשר להתחיל בהילוך שלישי, כי שלישי בדיזל מפסיק לסחוב ב100 קמ"ש כלומר הוא די שקול להילוך שני בבנזין.

4) נכון מאוד. חבל שמנועי בנזין לא מכוונים להוציא את רוב הסוסים בסל"ד בינוני. ב3000 סל"ד, רובם מייצרים פחות מ 50% הספק לעומת 80% או יותר בטורבו-דיזל.

5) נכון כמעט תמיד - חוץ מאשר מתחת ל1500 סל"ד כשהטורבו חסר אפקט הדיזל כמעט לא מגיב. אגב- בבנזין לא מוגדש, ההבדל בין 3000 סל"ד ו 1500 סל"ד קיים אמנם, אבל לא כזה קיצוני.

6) הגיוני. בבנזין זה בערך 3 - 3.25 ליטרים לשעתיים.

7) מחירי הסולר כבר לא זולים כלכך ובעתיד יהיו זהים למדי לבנזין. אבל אין ספק שדיזל לוקח פחות דלק, לפעמים לוקח אפילו פחות ממכונית היברידית בנזין-חשמל

פורסם

eldar052 טוען שיש מנועים רק עם אינטרקולר, וכמו שמישהו ענה לו, אין שום טעם לשים אינטרקולר למנוע שאין לו מגדש, וגם אם יש לו מגדש אבל בגדישה חלשה יחסית אין צורך באינטרקולר.

לאינטרקולר יש יתרונות כאשר האוויר דחוס הרבה וחם, אבל יש לו גם גניבת כוח מסויימת מהמנוע והוא מייקר את מחיר המנוע.

עתיד טען שפאסאט נוסעות גם בלי מים-ירוקים ואני אומר אז מה? אז בפולקסווגן בנו את הרדיאטור ממתכת שונה, אולי איכותית ויקרה יותר, בפי'זו לא, אבל הודיעו מראש שיש חובה במים-מיוחדים. אילו המים היו מעמסה גדולה כלכלית, הייתי מבין את הטענה שפולקסוואגן יותר טובים. אבל הם לא.

• תוכן חדש...