Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7640 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

gibsonlp כתב

לא מדוייק, דיזל לא מוגדש עדיין מייצר הרבה יותר מומנט מבנזין לא מוגדש בגלל יחס הדחיסה ומשקל החלקים במנוע.
טעות. יחס הדחיסה גדול יותר אבל המומנט חלש משמעותית.

לדוגמא: סיטרואן ברלינגו דיזל לא מוגדש - מנוע 1900 סמ"ק, 2 שסתומים לציל', הזרקה עקיפה

מייצר רק 13.0 קג"מ עלובים. שזה בערך מה שמוציא מנוע הבנזין הקטן והמיושן 1360 סמ"ק (8 שסתומים) של פיז'ו סיטרואן. [שמוציא 12.5 קג"מ]

• תגובות 32
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

ברשותכם אני יחזור קצת אחורה

ושלד אני מאמין בתומי שמה שכתבת זה היה בצחוק נכון?

כי sdi זה Slaugh diesel injection

ו TDI זה turbodiesel direct injection

לאון ג.

רנה דקארט אמר:אני חושב משמע אני קיים

גארי קספרוב אמר:אני טוב כי אני חושב 5 מהלכים קדימה

זיגמונד פרויד אמר:כשאתה חושב על משהו תחשוב עליו דרך כל 4 הכיונים ולא דרך כיון אחד הכיון הישיר

פורסם
אבל העיקרון הבסיסי אצל כולם זהה.

העיקרון היחיד שזהה הוא המחזור התרמודינמי- מחזור דיזל.

יש כמה שיטות הזרקה עיקריות (ההסבר ממש מפושט, אני לא נכנס לפרטים, בכוונה):

מערכת רגילה, עם משאבת הזרקה ומזרקים "טפשים" שיכולה להיות ישירה או לא (עם תא ערבול לפני חלל השריפה), בשיטה הזו התזמון וכמות הדלק נקבעים במשאבת ההזרקה.

מערכת עם יחידות הזרקה, בה לחץ ההזרקה נוצר בתוך המזרק, ואין משאבת הזרקה, אלא רק משאבת הזנה, ככה שעד יחידת ההזרקה הלחץ נשאר נמוך, התזמון וכמות הדלק נקבעים במזרק.

מסילה משותפת- גם כאן אין משאבת הזרקה, אלא משאבת הזנה בלחץ גבוה, והתזמון נקבע במזרק..

האותיות... כל יצרן כותב מה שבא לו. זה בשביל לבלבל אותנו, הצרכנים. נגיד.. שיש לך טכנולוגיה למנועי דיזל "טפשים" עם משאבת הזרקה (מפוקדת אלקטרונית, והכל, אבל עדיין זה לא יעיל כמו השיטות החדשות יותר). אתה לא רוצה להשקיע כסף בלעבור למסילה משותפת, או מנועים עם יחידות הזרקה. מה תעשה? תכתוב כל מיני צירופי אותיות חדשים על המנועים שבנויים בטכולוגיה המיושנת, כדי שהצרכנים (אנחנו) לא נשים לב.

אסף.

פורסם

האותיות... כל יצרן כותב מה שבא לו. זה בשביל לבלבל אותנו, הצרכנים. נגיד.. שיש לך טכנולוגיה למנועי דיזל "טפשים" עם משאבת הזרקה (מפוקדת אלקטרונית, והכל, אבל עדיין זה לא יעיל כמו השיטות החדשות יותר). אתה לא רוצה להשקיע כסף בלעבור למסילה משותפת, או מנועים עם יחידות הזרקה. מה תעשה? תכתוב כל מיני צירופי אותיות חדשים על המנועים שבנויים בטכולוגיה המיושנת, כדי שהצרכנים (אנחנו) לא נשים לב.

תיאוריה יפה, אסף, אבל לא ממש נכונה. איזה יצרנים נשארו בכלל עם טכנולוגיה ישנה, וכמה מהם טורחים לשנות את האותיות שמייצגות אותה? אני לא מכיר אף דוגמה של מנוע 'מיושן' שקיבל אותיות חדשות (ואם יש זה בודאי חריג), ויכול תת לך כמה וכמה דוגמאות הפוכות. כשסיטרואן עברה להזרקת מסילה משותפת היא עברה לשימוש ב- HDi. אצל רנו, מנועי הזרקה-ישירה נקראו dTi, ומסילה משותפת זכו לכינוי dCi. אצל ב.מ.וו, למשל, אין בכלל הבדל - מנועי הדיזל מזוהים אצלם תמיד עם תוספת האות d, גם כשהם עברו לדור האחרון של מסילה משותפת.

מעבר לכך, לא לזה כמובן התכוון השואל - אלא להבדלים בין היצרנים. וכאן התשובה פשוטה: בדיוק מאותה סיבה שרמת הגימור הנמוכה נקראת LX אצל יצרן אחד, "קלאסיק" אצל אחר ו-XR אצל שלישי; אותה סיבה שתיבה אוטומטית עם תפעול סקוונסיאלי נקראת במגוון שמות שונים - טיפטרוניק, גירטרוניק, סטפטרוניק וכן הלאה. כל יצרן בוחר את הכינויים שלו, למכוניות ולרכיבים השונים שלהן, כדי לשמור על זהות והבדלה מיצרנים אחרים.

טל

חבר הפורום טל שביט נהרג בתאונת דרכים כשהוא רכוב על אופנוע בזמן מילוי תפקידו ככתב רכב. יהי זכרו ברוך.

* "מוטב שתשתוק ויחשבו שאתה טפש, מאשר לפתוח את הפה ולהסיר כל ספק" (בנג'מין פרנקלין)

* "If I were in your shoes, I'd whisper before I'd shout" (רייצ'ל סטיבנס, "סוויט דרימס מיי ל.א. אקס")

פורסם

דווקא לא רחוק מהאמת...

האותיות SDI מייצגות Saugdiesel Direct Injection, כש-Saug פירושו Suction, דהיינו יניקה.

טל

חבר הפורום טל שביט נהרג בתאונת דרכים כשהוא רכוב על אופנוע בזמן מילוי תפקידו ככתב רכב. יהי זכרו ברוך.

* "מוטב שתשתוק ויחשבו שאתה טפש, מאשר לפתוח את הפה ולהסיר כל ספק" (בנג'מין פרנקלין)

* "If I were in your shoes, I'd whisper before I'd shout" (רייצ'ל סטיבנס, "סוויט דרימס מיי ל.א. אקס")

פורסם

מה שאני מתכוון, טל, זה שיצרנים שעדיין "תקועים" (גם אם מבחירה) עם משאבות הזרקה למיניהן, ולא עברו למסילה משותפת או ליחידות הזרקה, מפתחים שינויים מינוריים במנועים שעובדים בשיטה מיושנת, ועם זה באים צירופי אותיות חדשים- ככה לנו, ללקוחות, יש הרגשה של חדשנות, למרות שהחדשנות האמיתית... אצל המתחרים- שגם הם ממציאים צירופי אותיות חדשים כדי לבדל את עצמם ולתת לנו הרגשה (אבל הפעם, אמיתית) של חדשנות.

והנה סתם דוגמה לאותו המנוע בשתי מכוניות שונות-

במרצדס G270 CDI

ובג'יפ גראנד צ'רוקי, אותו המנוע בדיוק נקרא CRD.

(וזו דווקא דוגמה למנוע מהמתקדמים בחבורה, לא למה שכתבתי למעלה)

אסף.

פורסם
זה באמת די Suck..

רק 64 כ"ס...:wink:

אור.

64 בפולו ו-68 בגולף.

בכל אופן אני נהגתי על גולף SDI ואני יכול רק להגיד שמספר הסוסים לא מצביע על כלום.

אומנם הרכב לא היה מהיר אבל בהחלט לא היה ניתן להגיד שזהו רכב עם 68 כ"ס. מנועי דיזל הם מנועים גמישים חזקים ובעלי סיבולת גבוהה מאוד.

לאופל אסטרה היתה גרסת טורבו דיזל עם 82 כ"ס אם אני לא טועה.

קח עליה סיבוב בהזדמנות ותגיד לי אם היא באמת מרגישה כמו 82 סוסים...

פורסם
מה שאני מתכוון, טל, זה שיצרנים שעדיין "תקועים" (גם אם מבחירה) עם משאבות הזרקה למיניהן, ולא עברו למסילה משותפת או ליחידות הזרקה, מפתחים שינויים מינוריים במנועים שעובדים בשיטה מיושנת, ועם זה באים צירופי אותיות חדשים- ככה לנו, ללקוחות, יש הרגשה של חדשנות, למרות שהחדשנות האמיתית... אצל המתחרים- שגם הם ממציאים צירופי אותיות חדשים כדי לבדל את עצמם ולתת לנו הרגשה (אבל הפעם, אמיתית) של חדשנות.

והנה סתם דוגמה לאותו המנוע בשתי מכוניות שונות-

במרצדס G270 CDI

ובג'יפ גראנד צ'רוקי, אותו המנוע בדיוק נקרא CRD.

(וזו דווקא דוגמה למנוע מהמתקדמים בחבורה, לא למה שכתבתי למעלה)

אסף.

זו לא דוגמה מוצלחת, גם מהסיבה שמדובר בשני יצרנים ש-ו-נ-י-ם - וכבר אמרנו שכל יצרן בוחר באותיות משלו כדי לשמור על בידול וזהות. אותו המנוע אצל סאנגיונג, למשל, נקרא XDi. וג'יפ השתמשו באותיות שלהם גם קודם, לגבי מנועים שלא מתוצרת מרצדס; האותיות הללו כבר מזוהות עם דגמי הדיזל של החברה. אז למה לשנות? דווקא במקרה זה, המנוע של הגרנד-צ'רוקי הוחלף למתקדם יותר, והאותיות נשארו אותו דבר... באופן דומה, מנוע שנקרא HDi אצל פיז'ו וסיטרואן - למשל ה-1.6 ל' 110 כ"ס, או ה-2.0 ל' 136 כ"ס - נקרא TDCi אצל פורד. אלה האותיות הסטנדרטיות של פורד, והן משמשות גם מנועים קודמים, מתוצרת עצמית של פורד. ואילו פיז'ו השתמשו באותיות HDi כבר מהדור הראשון של מנועי מסילה-משותפת - ולמרות שהמנועים התקדמו ויש כבר דור שני (ואולי גם שלישי) של מסילה משותפת, וההספק של מנוע השני-ליטר עלה מ-110 ל-136 כ"ס במנוע שפותח במשותף עם פורד, הם המשיכו להשתמש באותן אותיות. במלים אחרות - בדיוק ההיפך מהטיעון שלך.

כדי לתמוך בתיאוריה שלך תצטרך להראות לי דוגמה בה יצרן מסויים שינה את האותיות בלי שחל שינוי מהותי במנוע... ולא נראה לי שתמצא דוגמה כזו.

טל

פורסם

בבנזין אתה מקבל את שיא המומנט ב 4000 סלד....

בדיזל זה זמין כבר מ 1700 סלד.

בדיזל אתה יכל לעלות עליה תלולה מאוד מאוד בלי גז בלי גז ובסל"ד סרק בהילוך ראשון או שני , אה וגם עם מזגן וגם עמוס לעייפה, מנוע בנזין יחנק ויכבה במצב כזה.

עומס ומשקל כמעט ולא משפיע עליו, אפשר להתחיל לנסוע בהילוך 3 והוא מושך בלי בעיה

SDI של VW זה מנוע אגדי, אמין, בטיפול נאות ועם שמן איכותי יכל לעבוד שנים, אצלי המנוע עשה בכיף לפחות 500000 ולא אוכל שמן, לא מתחמם, אמין מאוד, בעבר האוטו היה מונית במשפחה, שימש להאכלת 5 נפשות,

לעומת זאת נהגי מוניות פזו אוכלים חרא כל הזמן, מתחמם, פקונג ראש הולך תדיר, ומלא מלא צרות צרורות.

היום ראיתי TDI של אוקטביה עם 680000 ק"מ וטורבו מקורי, עקפה אותי כאילו ההיתי אוויר.

מנוע דיזל הוא מנוע הרבה הרבה יותר שימושי בשימוש יומיומי כי הוא גמיש, חסכוני, אמין, שיא מומנט בסלד נמוך מאוד ושיא הספק ב 4000 סלד ולא ב 6000 סלד אטמוספריים כמו בנזין

כמה ממכם נוסעים ב 6000 סלד כדי לנצל את ה 100 סוסים שלכם ועוד באופן קבוע ויומיומי?

אני ב 3000 סלד עם כ 80 אחוז הספק ו 100 אחוז מומנט וכוח זמין,

לא צריך כל שניה להוריד הילוך בשביל להיות בשיא המומנט, בדיזל כל זמן שאתה באזור 1800 סלד אתה שם, שיא המומנט אצלך

ניתן לתאר את זה ככה שתמיד אבל תמיד אתה נמצא בהילוך הנכון, רוצה לעקוף? בבקשה, תלחץ על הגז והנה המומנט זמין!!!

לפני שבוע נסעתי עמוס עם 4 מבוגרים כבדים לי-ם, ועם מזגן האוטו לא הזדחל מאחור, כל היום טיילנו בי-ם, גם שהמתנו לחברים השארתי מנוע עם מזגן דולק, בסרק המנוע צורך בערך ליטר סולר לשעתיים!! עם מזגן פועל

כל הטיול משעה 8הבבוקר עד שעה 10 בלילה בעלות של 50 שקל סולר,

כמו כן האוטו עושה כרגע 1000 ק"מ למיכל מלא,

אחרי שאחליף את המשאבת הזרקה (מזייפת) היא אמורה לעשות 1200 ק"מ למיכל.

פורסם

טוב אז ככה

dti זהוא מנוע בעל טורבו ואינטרקולר

hdi,sdi,jdi זהוא מנוע בעל אינטרקולר בלבד

בגלל שיטת הפיצוץ במנועי דיזל אין מנוע דיזל ללא אינג'קטורים

לצורך הדוגמה גם לשופל יש אינג'קטורים

octavia vrs

פורסם

אלדר אתה מדבר שטויות ואין לך מושג במיץ על מה שאתה מדבר ומטעה כאן אנשים.

סייג לחוכמה שתיקה.

אתה מדבר שטויות.... אבל ממש שטויות

אינטרקולר יש רק למנועים עם טורבו!!! ותמיד כך היה, ויהיה.

יש לי SDI ואם יש לי אינטרקולר אני נותן לך עכשיו 1000 דולר

אם אין לי אינטרקולר אתה נותן לי 1000 דולר , מתאים?

פורסם

mozman היקר, על איזה מוות אתה מדבר?

אני נהנה מהרכב בכל רגע, הרכב שלי מטופל (לצערי אומנם) בחברה, מרגיש מצוין ונוסע מצוין , על איזה סבל אתה מדבר מסיטרואן פיגו דיזל? יש להם מנועים מצוינים בדיזל, ה405 GLD שלי עשתה 650 אלף בלי פאקום ראש, והקסארה עשתה ועדין עושה 500 בלי פאקום ראש ובלי התחממיות. משרתת אותי לנמסיעות לירושלים , לתל אביב , ולכל מקום בארץ.

אני יגיד לך למי הולך פאקום ראש- לנהגי מוניות החכמים אשר חושבים שמים לרדיאטור זה מים מהברז. , וכמובן משאירים את המשאבת סולר לטרטר ולשחק בסרק מ הבוקר עד הערב, ושמן ממחזור זה שמן באיכות גבוהה. אני מכיר את זה, היתי בתוכם, ראיתי מה הם עושים, ואני יכול להגיד לך , אני מכבד את המכוניות על הסבל שהם עוברות .

פורסם

למה להשים אינטרקולר שיקרר את האוויר לטמפרטורת חוץ אם אתה לא מגדיש אותו שגם ככה הוא בטמפרטורת חוץ ?

רק מנוע מוגדש שמלהיט את האוויר דורש צינון שלו !

עומרי - הוא צודק, יש לי היכרות צפופה עם למעלה מ60 מוניות בו זמנית....והוא צודק, הצרפתיות מתחממום ומפוצצות ראשים בכמויות היסטריות, ראיה לכך זה השליטה הכמעט אבסולוטית של מנועי הקונצרן בשטח, תראה מה הולך בחוץ...אוקטביות\פאסטים\בורות מציפים את שוק המוניות,

אגב עומרי הקטע עם המים מהברז זה אוכל רק במכוניות צרפתיות....לפחות בצורה רצינית, (למען הסר ספק אני משתמש במים ורודים) היתה לי פאסאט TDI עם 500 אלף קילומטר שידעו רק מים מהברז והמנוע שלה היה פנתר !, שלא לדבר על בורא עם מים מהברז שכבר יודעת על המנוע 650 אלף קילומטר ועוד שלל דוגמאות,

• תוכן חדש...