Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

רול באר למיאטה.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7631 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

בעיקבות המלצה של מוטי (והשתחררות של כסף אחרי המצב הקשה בקניית המיאטה :-) ) החלטתי שהגיע הזמן להגן על עצמי ברצינות ולקנות מגן התהפכות למיאטה שלי.

בזמנו הציע לי מוטי דבר שנקרא הרד דוג ונראה כך:

http://www.flyinmiata.com/index.php?deptid=4542&parentid=0&stocknumber=20-18000%20%202%20DIAG

ואחרי חיפוש של אחי נמצאו כמה נוספים שנראים אמינים יחסית:

http://www.teammiata.com/mall/Boss_Frog_Roll_Bar.asp

ו:

http://www.aimtuning.com/aim%20pages/RollBar1.htm

שימו לב שבקישור האחרון יש הדגמה של למה צריך רול בר ולמטה ישנם צילומים של הרולים הקטנים ולמעלה הגדול.

אז כמה שאלות:

1. האם גם הקטנים יעשו את העבודה באותה יעילות - סך הכל יש להם יתרון שהם נראים טוב יותר (לטעמי) ועלותם נמוכה יותר.

חסרונות: לכל רול בר קטן יש 3 נקודות אחיזה מול 4 נקודות כלליות של הרול הגדול יותר.

לא יודע מה עדיף בטיחותית, בטח מוטי או אחרים מכירים ...

2. מה הפרוצדורה של להביא אותם לארץ :?: כלומר האם יס מס גבוה (סך הכל מוצר בטיחות), האם יש דרך אחרת להביא אותם (מוטי, בחתימה כתוב שכבר אפשר לפנות בקשר להעברת חלקים).

3. כמה קשה יהיה להרכיב את הרול בר האלו בעצמי.

4 ואחרון. האם יש מישהו בארץ שמתמחה בייבוא של כאלו והתקנה (המחירים נורמליים.

וכל מידע מעניין אחר יעזור.

תודה רבה מראש :-)

ניב

פורסם

אהלן ניב -

קודם כל אני מאוד שמח שהחלטת לבצע את הצעד המאוד נכון הזה ולהקדיש (להגדיש? :lol:) סופסוף מחשבה למשהו כל כך אלמנטרי שכמעט כל בעלים של מיאטה אחרת בארץ בכלל לא מייחס לו חשיבות (עד שהוא מתהפך, ראה ערך איתן).

אני רוצה להרחיב טיפה על קשתות התהפכות ולתת לך להבין לבד למה המלצתי לך על הקשת הספציפית של Hard Dog מדגם ה-Hard Core לאוטו.

באפטרמרקט של המיאטה יש הרבה קשתות שונות למכירה.

חברות כמו Hard Dog, BSP ו-Autopower מציעות מגוון דגמים ואפילו ל-Mazdaspeed עצמם יש מה לומר בנושא.

יש כמובן גם את כל קשתות הנוי (Style bar) הידועות לשמצה, שלא רק שלא יעשו כלום במקרה תאונה, רוב הסיכויים שהם אף יסכנו את החיים שלך אפילו יותר ממה שסתם להפוך את המיאטה כבר יכול להיות מסוכן...

את קשתות ההתהפכות ניתן לחלק לשתי קטגוריות - כאלה שעשויות כקשת אחת רחבה וגדולה, וקשתות שעשויות כשתי קשתות נפרדות (כמו אילו שהראת בקישורים).

כולן יציעו לך הגנה טובה מפני התהפכות אם חו"ח תהפוך את האוטו על משטח ישר..

הבעיה מתחילה ברגע שהמשטח שהרכב מתהפך עליו/אליו אינו ישר, נאמר קיר הפרדה, מדרון, עצים, ובערך כל מקום אחר מעבר למשטח ישר לגמרי.

אתה פשוט לא יכול לדעת מה יחליט לעבור בין שתי הקשתות ויפגוש אותך למרות הקשתות.

הקשתות הנ"ל גם בדרך כלל צרות יותר מהקשת האחת הרחבה.

יש לי חבר אישי טוב טוב שחייו ניצלו בגלל שהייתה לו הקשת הרחבה ביותר בנמצא (אותה ההארד דוג שהמלצתי לך עליה) בעת מפגש צידי עם קיר ב-80 קמ"ש אחרי שהמיאטה (שנת 99 Sport Package) עליה השלום עלתה על כתם שמן.

כשקונים קשת התהפכות, מומלץ לקחת את הרחבה ביותר, גבוהה ביותר, חזקה ביותר... כולן יותר בטוחות על משטח ישר ולמרות שאתה לא מובטח להינצל מכל התהפכות שהיא - למה לא ללכת על הקשת שנותנת לך את ההגנה המירבית? מרחיקה את הראש שלך מהאספלט הכי רחוק? נותנת לך את ההגנה הצידית הגבוהה ביותר?

תחשוב על זה... זה חשוב.

בקשר לשאר השאלות -

הקשת הינה פריט גדול, המשלוח לא יהיה זול איך שלא תסתכל על זה, מה שכן גם החיים שלך לא זולים אז זה שווה את זה :wink:.

הקשת ניתנת להרכבה עצמית עם כמה כלים בסיסיים (ומקדחה טובה), חבר טוב (או אחיך), סבלנות לבצע את העבודה לאט לאט ומשהו כמו 6 שעות של עבודת צוות.

העבודה לא קשה במיוחד ולא מאיימת במיוחד, גם לא למתחיל.

את הקשת שלי הרכבתי בעצמי עם עוד חבר בלי ניסיון קודם ובמשהו כמו 5 שעות (במיאטה דור ראשון יש פחות פלסטיקים לפרק לפני שמגיעים לשילדה) בשבת אחת... אני אשמח לתת לך תמיכה טכנית בה"פ מתי שתרכיב :-).

***נקודה חשובה -

חובה (!) לרפד את הקשת באיזורים שהראש שלך עלול לבוא במגע עימם (לא משנה איזו קשת אתה מתקין).

יש חומרי דיפון מיוחדים לקשתות שניתן לקנות בצבע שחור, כחול או אדום, אני אוסיף קישור עוד מעט שתוכל לראות על מה אני מדבר.

מוטי.

• תוכן חדש...