Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7646 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

הרכבתי לחבר שלי מחשב כזה עם TOUCHSCREEN.

אמנם ללא ממשק גרפי נוח במיוחד לתפעול, אבל פונקציות של מחשב יש לו.

הרכבנו אותו ממחשב BAREBONE מיוחד של ASUS.

זאת הייתה הרכבה דיי חאפרית אבל האמת שיצא לא רע. הוא הספיק כבר לפרק אותו..

יש ביקוש למחשבים האלה?

זה באמת פותח המון אפשרויות אבל בלי ממשק משתמש נורמלי ובטח שבלי TOUCHSCREEN זה ממש ממש קשה לתפעול.

פורסם

אני מתכנן לקחת מחשב רגיל של בית לחבר שלו ממיר מתח ל220 או לעקוף עם יצליח תספק של המחשב לחבר מסך נגיעה וכנראה שאני ישים אותו במגן שמש ככה שהוא יוכל להתקפל צריך לחשוב אולי רעיון אחר השאלה עם המסך עובד בצורה חלקה ? מה ההבדל בין עכבר בבית, למסך נגיעה הכוונה לתפעול?

זה לא אמור להיות אפילו קצת יותר נוח חברים נראה לי כולכם יושנים פה בישיבה או מה? או שאני חולם ?

פורסם
אני מתכנן לקחת מחשב רגיל של בית לחבר שלו ממיר מתח ל220 או לעקוף עם יצליח תספק של המחשב לחבר מסך נגיעה וכנראה שאני ישים אותו במגן שמש ככה שהוא יוכל להתקפל צריך לחשוב אולי רעיון אחר השאלה עם המסך עובד בצורה חלקה ? מה ההבדל בין עכבר בבית, למסך נגיעה הכוונה לתפעול?

זה לא אמור להיות אפילו קצת יותר נוח חברים נראה לי כולכם יושנים פה בישיבה או מה? או שאני חולם ?

מחשב של בית לא מתוכנן לספוג זעזועים של אוטו. רוב הסיכויים שההארד דיסק ינזק,

ויתכן גם חלקים אחרים במחשב.

יש מחשבים שמיועדים לרכב, או מחשבים שמיועדים לטיולים וכולי.

יש המון המרות כאלה בין החברה המטיילים בג'יפים.

גם לאבא שלי יש כזה בג'יפ שלו, זה מסך שמכיל בתוכו הארד דיסק של 1G, עם

חיבור לGPS, ואז מותקנת תוכנה במחשב והוא שולט GPS.

יש המון מחשבים כאלה, אלה שמיועדים מראש לשמש כCAR PC, עולים לא מעט,

אבל ! הם מותאמים לשימוש ברכב, רובם גם כוללים את הממיר מתח מ12V ל220,

ולא אמורים להיות להם בעיות מיוחדות ברכב.

http://www.d-sound.co.il/gallershow.asp?top_cat=28&top_catname=CARPUTER%20מחשב%20לרכב!&category_id=260&catname=חבילות%20מחשב%20לרכב

יש גם את המארזי BAREBONE שעשויים להתאים לך בעניין ההמרה, צריך לחפש כאלה

עם מספיק מקום להרחיב זיכרון עם תרצה, ועוד דברים כמו כרטיסי קול וכל מה שאתה רוצה

http://www.zap.co.il/models.asp?sog=C-Barebone

המלצה הכי חמה שלי זה למצוא בעלי עסק מחשבים שיודעים על מה מדובר,

ולהתייעץ בהם. יש אחד שאני אישית מכיר כי הוא גם ג'יפאי ודרכו אבא שלי קנה את הציודים

שלו. אם תרצה אני אפנה אותך בה"פ.

Race Smart

פורסם

אין שום בעייה עם הארדיסק רגיל וההפך יש הרבה שטוענים שהוא יותר עמיד מהארדיסק נייד..

מי שרוצה מידע על הכל מוזמן להיכנס לפה : http://www.mp3car.com

דרך אגב לא חובה מסך מגע ( שחוץ מאפקט הפוזה לא כל כך נוח )

אצלי מתוכנן

שלט אינפרא לשליטה בסיסית

touchpad של מחשב נייד לשליטה בדברים יותר מורכבים

ומקלדת מיני של ps2 לgps ולדברים שצריך לכתוב

המסך יהיה מסך lcd של psone הוא קצת קטן אבל סבבה ( 5 אינץ' )

בקיצור אם אתם רוצים מסך מגע , מחשב מיני וכל הדברים האלה אז יעלה לכם הרבה כסף

אבל אפשר גם לעשות מחשב תקציבי מעולה שיעלה בסביבות ה1000 שקל

הכל תלוי בכמה אתם רוצים להשקיע

HeadUnit : Car-Pc | Processor : JBL MS-8 | Front Stage : Woofer - Mpyre 65M , Mid - Dayton RS100-4 , Tweeter - Tang-Band Ceramic 25-1719S | Subwoofer : Hertz HX250D | Amplifiers : A/D/S PQ10 , Hifonics Olympus XI , SPL AB03445 | Wiring : KnuKonceptz , Sommer , Neutrik |

פורסם

אפשר לבנות מחשב בתוך ארגז תחמושת צבאי אם תרצה. השאלה היא התקציב והאופי של המחשב.

"לעקוף את הספק" לא מומלץ מהסיבה שמחשב מאוד רגיש לשינויי מתח

ישנם מספר דרכים לספק לו חשמל דרך ספק..

האחת היא כמובן הפשוטה - לשים ממיר 220 ולחבר לו ספק רגיל.

השניה היא היותר מורכבת - היא הרכישה של ספק למחשב - המוזן ממתח של 12VDC

כמובן שספק שנקנה למטרות רכב מכיל בתוכו כבר כיבוי אוטומטי של המחשב כאשר מכבים את האוטו וכו'..

כמו שנאמר - פרטים רבים ניתן למצוא באתר www.mp3car.com

לגבי המסך מגע - פוזה זה בטוח שלא. ניתן להסתדר בלעדיו נכון. אבל מאוד נוח להשתמש בו מהסיבה שהוא גם עכבר, וגם מקלדת וגם הכל.

פותר הרבה בעיות.

פורסם

נמאס לי לחרוש את הנושא :twisted:

לא להעליב חלילה, אבל אני שומע כאן הרבה בולשיט.

לפני שמישהו קופץ עלי במכות, תדעו שיש לי חגורה צהובה בג'ודו :? אה כן, ואת נושא ה-CarPC אני חוקר כבר שנה וחצי.

מי שרוצה CarPC בפחות מ-5000 ש"ח (וזה לפני עלויות התקנה, וללא עלויות מגברים\רמקולים), עדיף שישקיע את כספו במשהו אחר. תחשבו על:

• טאץ' סקרין = יקר
  • שליטה נוספת לקינפוג של המחשב (כאשר האוטו נייח כמובן) מקלדת \ עכבר אלחוטיים.
  • מחשב לא רע, בתצורת Barebone או כל דבר אחר שאפשר לקבור
  • בקרה על הכוח של המחשב. בקר מיוחד, ספק מיוחד וכו'.
  • דיסקשיח עם אחריות 3 שנים. רוב האנשים קונים דיסק קשיח של ניידים ליתר ביטחון.
  • כרטיס קול באיכות גבוהה, עם דרייברים המאפשרים אקולייזר (שכח מ-Sound Blaster Pro, זה כרטיס קול 8 ביט). רצוי אפילו כרטיס שאפשר קינפוג של השבב ע"מ לעשות Crossover דרך הכרטיס קול - הרבה יותר גמיש ממגברים.
  • דרך להעביר מידע - רשת אלחוטית (גם לבית וגם לרכב), הארדיסק נשלף (USB או מגירה), כונני CD מיוחדים לרכב (כי רגילים פשוט נהרסים)
  • בקר נוח לווליום \ העברת טראקים.
  • מודיפיקציות לחומרה (כן, לא כל החומרה נועדה שיפעילו אותה בתוך רכב)
  • חלפים (תאמינו או לא, הרבה דברים יכולים להיהרס)
  • כל הדברים האופציונלים - GPS, מצלמות, כרטיס רדיו, התממשקות לסלולרי וכו'
  • כבלים והרבה, USB Hubs, קונקטורים, פיוזים וכו'.

עד פה יש לנו אחלה מחשב!

מה עם בניה? In-Dash או מסילה ממונעת או שליפה עם מסילה, עבודות פיבר או עץ, פלטות ועגינה של המחשב \ בקר \ ספק \ כוננים \ כרטיסים חיצוניים \ עיניות IR או RF, חיווטים, הגנות ובידודים.

סיימתם את זה? תתחילו קינפוגים בתוכנה, "שחיטה" ואופטימיזציה של מערכת ההפעלה, תוכנה ל-CarPC עם התאמות אישיות, קאליברציה טובה של הצג מגע, כיוונוני סאונד דרך המחשב והתאמתם למגברים, שליטה ובקרה על בעיות חום וחשמל פוטנציאליות.

וכל זה - בהנחה ולא היו לכם בעיות באמצע - חשמל, רעשים והפרעות, בעיות מחשב בתוכנה ובחומרה, התחממות ועוד ועוד. האמינו לי שהבעיות רק מחכות לבוא בפרוייקט מסוג זה!

בקיצור - מי שרוצה CarPC ראוי שיכין את הכיס, ורצוי שתהיה לו סבלנות אין קץ, הרבה נסיון רב עם מחשבים ועם חשמל (או שלפחות הוא מכיר כמה אנשים...).

אבל אם כבר עושים פרוייקט שכזה, אז שיעשה בצורה רצינית ומקצועית, אחרת עדיף שלא יעשה בכלל, כי בכל זאת מדובר על סכומים גבוהים מאוד!

הרי מה עדיף?

1. להשקיע את הכסף בסט + מגברים + סאב מעולים, עם HU טוב שקורא MP3, ולקבל אחלה סאונד באוטו.

2. לנסות להרים פרוייקט CarPC בתקציב זעום, ואז לקבל רעשים, מחשב שקופץ בבגאז' או בתא הנוסעים מימין לשמאל, נכבה על ימין ועל שמאל, גומר את המצב בטעות, לסבול משליטה לא נוחה באמצעי קלט לא נוחים (ואולי לעשות תאונה חלילה, שום דבר לא שווה את זה), וגם כשכן מצליחים לתפעל את הפרויקט - הסאונד לא משהו. הרי הכסף הלך למחשב במקום לרכיבי האודיו :idea: אתם תתפלאו כמה רע פרוייקט CarPC מוזנח יכול להיראות, וכמה טוב מערכת ללא CarPC יכולה להישמע.

Got the point?

רכיבים לפרוייקט CarPC טוב עולים בין 5000 ל-10000 ש"ח.

התקנה טובה כולל בניות תעלה לפחות 3000 ש"ח (תאמינו לי, ביררתי במספר מקומות).

וזה עוד מבלי שקניתם סט רמקולים קדמיים ו\או אחוריים, סאב ותיבה, בידוד, מגברים וכו'.

Q: למה לא מחשב נייד?

A: זה אפשרי, אבל זה פחות קוסט-אפקטיבי. הביצועים שמקבלים תמורת סכום נתון הרבה יותר נמוכים, וכמו כן השליטה מסוכנת ולא נוחה. אפילו מחשבים ניידים מיד שניה לא משתלמים מבחינת מחיר עבור CarPC.

Q:

לא הבנתי מה כל כך סיפור קונים תרכיבים ומתקינים יום יומים גג
A: שכח מזה. אם זו הגישה שלך, אז עדיף שלא תיכנס לבור הזה! הבן שמדובר בפרוייקט רציני שלוקח זמן ממושך, ויש צורך לעשות אותו בצורה יסודית ומקצועית, ורק אז תחזור לנקודת ההתחלה.

Q:

אבל אפשר גם לעשות מחשב תקציבי מעולה שיעלה בסביבות ה1000 שקל
A: ידידי, ב-1000 ש"ח תוכל לקנות:

כרטיס קול מקצועי [או] לוח אם עם מעבד זול [או] בקר GPS עם אנטנה [או] חצי מסך Touch Screen מחו"ל [או] רבע מסך Touch Screen מהארץ.

שכח מזה.

Q: מדוע Touch Screen?

A: כי Touch Pad הוא לא נוח, לא מדויק, ולא אינטואיטיבי ולכן מסוכן ומסיח את דעתך בעת נסיעה (דורש הרבה דיוק, ריכוז והסתכלות על המסך), שימוש במקלדת רגילה הוא מסוכן לאין ערוך, בניית פאנל עם כפתורים של Play/Stop/Pause וכו', מלבד היותה מסובכת ולא אסטתית, מפספסת את המטרה (פשוט קנו HU וזהו).

וגם - בשביל מה קניתם מחשב לאוטו? Touch Screen הוא מה שיבדיל מחשב מסתם עוד HU. אקולייזר אפשר להשיג עם HU או עם DSP, תצוגה של דברים קופצים אפשר להשיג בפיוניר עם דולפינים, גישה להרבה קבצים אפשר להשיג עם HU של MP3, מגניבות אפשר להשיג עם מדבקה של No Fear, מערכת GPS אפשר להתקין ללא מחשב, שלט יש להרבה HUים היום. מה אתם משיגים בכך שאתם שמים מחשב ברכב ללא אמצעי שליטה נוח?

עם Touch Screen אתם נהנים מ:

- שליטה קלה ולא מסוכנת יחסית (כמו ללחוץ על כפתורים של HU).

- גמישות מוחלטת לבצע איזה Layout שרוצים. להוסיף ולהוריד כפתורים מהממשק.

- יכולת לכוון ולשלוט על פריטים מסובכים ויזואלית (בואו נראה אותכם מכוונים אקולייזר, או בוחרים שיר מתוך Playlist ארוך)

- Footprint קטן. צריך להקצות מקום רק למסך עצמו. לא צריך לקבע אמצעי שליטה שונים, המחשב עצמו נפרד מהמסך ואפשר להחביא אותו. אגב, חלק נרחב מהתוכנות כוללות תצוגת מקלדת גדולה ומוארת על המסך. לא שזה טוב, אבל זה בהחלט יותר בטוח ממקלדת רגילה.

- תצוגה מוארת. מי מספיק חכם כדי להפעיל מקלדת או Touchpad בלילה?

- שליטה נוחה הן לנהג והן לנוסע שליידו.

Q: מה עם הפרוייקט שלך, פיירבול?

A: לא גמור, אבל בשלבי שיפוצים וגימור (ז"א בניות). התעכב בגלל בעיות מנהלתיות שלא אפרט בפורום זה. התחדש לפני מספר ימים. לא רוצה לדבר על דד-ליינים - הם תמיד מוכיחים עצמם כשגויים.

- - -------[Fireball]------ - -

פורסם

ואם אני אגיד לך שבינתיים בזבזתי על הפרוייקט שלי בסביבות ה400 שקל

ויש לי

p3 866 ( גם לוח מיקרו רק שאני לא זוכר איזה חח אבל זה אינטל )

128mb sdram 133mhz ( לבינתיים )

matrox g200 pci

הארדיסק 4 ג'יגה של מחשב נייד ( בינתיים )

מסך lcd של psone שכרגע בתהליכים עם המוד vga

touchpad שרק צריך להלחים ולחבר לps/2

שלט מולטימדיה שרק צריך לבנות לו את המשדר אינפרא ( שיש לי בשבילו את הרכיבים כבר )

ממיר מתח ac/dc של 400w

המחשב עובד ומתופעל

ממצב מכובה עד להפעלת מוזיקה - 18 שניות ( בעזרת hibernation )

ככה שלסיים את המחשב בפחות מ1000 שקל לא כזה בעייה

אני רק צריך לקנות חיווט 8-4 גייג' ( המחשב צורך מקס' של 200-250w בfull load ) שיעלה בסביבות ה100-150 שקל

לבנות מארז למחשב מפרספקס ( חינם כי יש לי כמה פלטות במחסן )

ולעשות בנייה קטנה של פייברגלס שלא מאמין שתעלה הרבה כי היא ממש לא רצינית (משהו פשוט לא מונע לא קופץ לא כלום רק צריך לחשוב על כיסוי נגד גנבים )

את ה2000 הצבתי לי כשזה כולל

gps - סביבות ה500 שקל

wifi - סביבות ה200 שקל

מצלמת רברס - סביבות ה150 שקל

obd2 - סביבות ה150 שקל ( שאני לא הכי בטוח שאני יכול לשים בכלל באוטו שלי )

זה בקשר לפרוייקט שלי

בקשר למה שאמרת עם השליטה זה לא הכי נכון

יש הרבה אנשים שאפילו מורידים את זה אפילו שיש להם כי זה לא נוח ללחוץ על זה בנסיעה ( ולא פרקטי מאדום לאדום.. ) וגם חסרון נוסף שזה מוריד מהבהירות של המסך

אבל נכון יש מלא אנשים שמרוצים מזה..

השלט שיהיה אצלי יהיה ממש נוח להעביר שירים והכל

הtouchpad ישומש במקרים חריגים ומן הסתם לא בזמן נסיעה כי זה מסוכן

וכך גם למקלדת בשביל הgps

בקשר לכרטיס קול הכל תלוי באיזה רמה הרכיבים שלך

הרכיבים שלי לא ברמה שמצריכה כזאת שליטה

כרטיס 5.1 פשוט ב100-200 שקל ( אפילו הsound blaster live או audigy משומש.. )

יספק אותי..

אתה טוען שעדיף לקנות hu מאשר להכנס לפרוייקט כזה?

לדעתי זה לא נכון

הרדיודיסק שלי כבר מתפרק ומקפיץ דיסקים ( טוב 5 שנים והוא גם בזווית )

רדיודיסק חדש נורמלי ( אם כבר קונים קונים משהו טוב לא ? ) יעלה לי בסביבות ה1200-1300 שקל ( הדגמים הפשוטים של קלריון )

אם אני מביא מחשב מתופעל באותו מחיר לא יותר שווה?

חוץ מזה זה כיף זה נותן לך תעסוקה וזה עוד פרוייקט שכיף לך להתגאות שבנית..

בקיצור מה שאמרת נכון אבל יש לזה הרבה צדדים

לא חייבים להשקיע פול כסף בשביל לקבל משהו שעובד טוב וכיף לשחק איתו

מבחינתי carpc הכי פשוט שווה פי 1000 מhu רגיל

עם carpc יש לך אפשרות לעשות מה שבא לך ( תמיד אפשר לשדרג ולהוסיף דברים )

hu אתה יכול לזרוק לפח אחרי שהוא מאבד את היכולות שלו או שבא לך חדש )

שכל אחד יעשה את השיקולים שלו

מומלץ לקרוא על זה הרבה ( היו לילות שלמים שפשוט ישבתי וקראתי אז תכינו את עצמכם ) לפני שקופצים לזה

ומומלץ בעיקר לאנשים לא עצלנים חח ( אני כבר כמה חודשים עם החלקים ביד ולא עושה כלום :) )

בהצלחה ואם יש לכם שאלות מיוחדות או משהו שלא הבנתם אני אשמח לעזור

HeadUnit : Car-Pc | Processor : JBL MS-8 | Front Stage : Woofer - Mpyre 65M , Mid - Dayton RS100-4 , Tweeter - Tang-Band Ceramic 25-1719S | Subwoofer : Hertz HX250D | Amplifiers : A/D/S PQ10 , Hifonics Olympus XI , SPL AB03445 | Wiring : KnuKonceptz , Sommer , Neutrik |

• תוכן חדש...