Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

צמיגים ירוקים

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7702 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
אני לא ממש מבין את הקשר שאתם מנסים להראות בין אחיזה לצריכת דלק גבוהה.

אם אתם אומרים שאם יש פחות אחיזה יש פחות חיכוך ואובדת פחות אנרגיה זה פשוט לא נכון!

במקרה של גלגל ישנו גלגול מושלם, ונקודת המגע של הצמיג עם הכביש נחה יחסית לכביש, החיכוך לא עושה עבודה ואין כלל איבוד אנרגיה.

הסיבות היחידות שאני יכול לראות בהם קשר בין צריכת דלק לצמיגים הם בהקשר של משקל הצמיג ופרפור של גלגלים שנראה כמו אובדן דיי גדול של דלק...

החיכוך בין משטחים תלוי גם בסוג החומר...

כלומר אם הצמיגים הירוקים האלו עשויים מחומר כלשהו (אולי סוג של גומי או תערובת של גומי ועוד משהו? מישהו יודע?) שהינו בעל מקדם חיכוך נמוך יותר אזי יווצר פחות חיכוך בין הצמיגים לכביש, ולכן יהיה חסכון בדלק, כלומר צריך להפעיל פחות כח או להשקיע פחות עבודה כדי להזיז את האוטו...

• תגובות 31
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

ימים פופולרים

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

למי שלא הבין את עניין הצמיגים, שיעשה ניסוי פשוט.

תנעלו נעליים ב 3 או 4 מידות מעל מה שאתם נועלים, כמו נעלי ליצן ארוכות. עכשיו נסו ללכת עם זה ותגידו אם קשה או לא

some people need a high five

in the face

with a chair

פורסם

זה לא מדויק - ככל שגלגל קל יותר - ביצעוים של רכב משתפרים. בשביל זה גם עושים חישוקי מגנזיום שהם סגסוגת קלה וקשיחה וניתן לעשות גנט חלול ולא בשביל היופי רק.

ככל שצמיג רחב יותר תקבל אחיזה טובה יותר אך תשלם בצריכת דלק, נקודה.

חתך נמוך - משפר מומנט (מעביר יותר כח ממנוע לכביש) אך גם תשלם בדלק.

עניין של בחירה בין חסכון לבטחון - עניין אישי וצריך למצוא איזון.

פורסם

שוב אני חוזר על משאמרתי, חיכוך זה לא פקטור בעניין הזה.

מדובר פה בחיכוך סטטי בלבד ואין שם שום בזבוז אנרגיה!

משקל הגלגל יכול להוות פקטור, רוחב הגלל גם יהווה פקטור רק בפניות, חתך הצמיג מהווה פקטור כאשר הג'נט עצמו ממלא את החלל החסר ואינו קל יותר מג'נט המקורי (מומנט התמדה גבוהה יותר)

חוץ מכל משכתבתי אין שום סיבה שמקדם חיכוך יוביל לצריכת דלק גבוהה, חוץ מפניות שאפילו שם צריך לחשוב על העניין קודם...

חוץ מזה אני חושב שהקשר הוא נסיבתי בלבד ואי אפשר לקבוע פה קשר...

פורסם
כרגע היה באודטה מישהו שהסביר איך לחסוך דלק במכונית.

הוא התיחס לעניין הצמיגים ואמר שיש צמיגים ירוקים שהם עם פחות אחיזה ולכן האוטו ישרוף פחות דלק ועושה רושם שהוא ממליץ על העניין.

שהחוכמולוג הגדול יסביר להורים של איזה ילד שנדרס עקב הארכה של מרחקי הבלימה שהאוטו היה יותר חסכוני. :idea:

מוטי.

פורסם

מוטי, סופסוף מישהו כותב כאן משהו לענין...

אתה יודע אולי מהם ההבדלים בין צמיג רגיל לירוק במרחקי הבלימה? (לדוגמה מישלין אנרג'י המדובר?)

האם זה באמת משמעותי?

...Carpe Diem

פורסם

ההבדל בין צמיג ספורטיבי לירוק הוא שהירוק יחליק בבלימת חירום עקב חוסר חיכוך בעוד שהצמיג הספורטיבי ימרח על הכביש ויבלום הרבה מאוד מהרכב .

JDM :twisted:

פורסם

CIVICNOS, אל תגזים... נראה לי באמת שכשתכננו את הצמיגים רצו שאנשים ימותו...

בכעל מקרה, אם מישהו יודע נתונים תכל'ס, אשמח לשמוע ולראות מהם באמת ההבדלים...

...Carpe Diem

פורסם
מוטי, סופסוף מישהו כותב כאן משהו לענין...

אתה יודע אולי מהם ההבדלים בין צמיג רגיל לירוק במרחקי הבלימה? (לדוגמה מישלין אנרג'י המדובר?)

האם זה באמת משמעותי?

ההבדלים מאוד משמעותיים... בכל אוטו הם יהיו שונים וגם כמובן שהתוצאה תשתנה עם שינוי מידת הצמיג, אבל אני כבר ראיתי הבדלים של מטרים רבים מאוד במרחקי בלימה בין צמיגים ירוקים מסריחים לצמיגים ספורטיביים נורמליים.

מוטי.

פורסם

בעניין החיכוך, יש שתי נקודות:

1. בנקודת המגע לקרקע הצמיג נמעך. גלגול צמיג במצב כזה דורש כוח. ככל שהצמיג נמעך יותר- צריך יותר כוח.

צמיג לא יכול להיות לא מעוך מכיוון שלא היה אוחז את הכביש. ככל שהוא פחות מעוך ויותר עגול יש לו פחות שטח מגע עם הכביש וזה בא על חשבון האחיזה.

רמת המעיכה היא פונקציה של משקל הרכב, שטח המגע לכביש והלחץ בצמיגים. כדי לקבל מעיכה מינימלית צריך לחץ מאוד גבוה ואז הצמיגים קשים מדי ושטח המגע קטן מדי.

(בכרכרות של פעם היו גלגלי עץ. האחיזה והנוחות היו נוראיים).

ברור שהצמיגים יהיו תמיד מעוכים ברמה זו או אחרת. באיזור המגע לכביש התנועה אינה גלגול נקי, אלא, בגלל המעיכה, ואם נדייק: בגלל המעבר ממצב עגול למצב ישר (ואפילו עם בטן קלה פנימה) גלגול משולב בהחלקה. ולכן, ככל שמקדם החיכוך של הצמיג יהיה גבוה יותר ושטח המגע יהיה גדול יותר, תהיה יותר התנגדות.

2. בסיבובים (ובחלק גדול מהזמן הרכב אינו נוסע בקו ממש ישר) עושים הצמיגים החיצוניים יותר דרך מהפנימיים. את זה בולע הדיפרנציאל. אבל כאשר הצמיג רחב, החלק החיצוני שלו רוצה להסתובב מהר יותר מהפנימי, והוא כמובן לא יכול, ואז יש מלחמה בין שני צידי הצמיג, כאשר הצד הפנימי מחליק לאחור והחיצוני לפנים (יחסית למרכז הצמיג). ככל שהסיבוב חד יותר והצמיג רחב יותר יש יותר חיכוך בצמיג, ומקדם חיכוך גבוה יותר פירושו יותר חיכוך ויותר התנגדות.

עד 27.1.2020 אני עסוק

פורסם

מר פיניסטר, תודה על השתתפותך בשרשור אך אנא ממך - נא תקן את הודעתך המקורית תוך שימוש בפונקצית העריכה ולא ע"י הודעת תיקון שלא ניתן לקבוע בוודאות לאיזה חלק התכוון המשורר.

לחיצה על הכפתור "ערוך" שנמצא מתחת להודעה יאפשר זאת, ואל תשכח לשמור את השינויים.

תודה!

מוטי.

פורסם

מוטי - השאלה מה ההבדל בין צמיגים ירוקים לזבל סיני המצוי במחזוזותינו? הרי אם כבר אנשים שמים זבל של צמיגים לפחות שיחסכון בדלק?

אכן, אם נק' ההשוואה היא מול צמיגי איכות אז אני מבין את מה שאתה אומר...

...Carpe Diem

פורסם
זה לא מדויק - ככל שגלגל קל יותר - ביצעוים של רכב משתפרים. בשביל זה גם עושים חישוקי מגנזיום שהם סגסוגת קלה וקשיחה וניתן לעשות גנט חלול ולא בשביל היופי רק.

ככל שצמיג רחב יותר תקבל אחיזה טובה יותר אך תשלם בצריכת דלק, נקודה.

חתך נמוך - משפר מומנט (מעביר יותר כח ממנוע לכביש) אך גם תשלם בדלק.

עניין של בחירה בין חסכון לבטחון - עניין אישי וצריך למצוא איזון.

צמיג רחב לא תמיד אוחז יותר טוב...

אם תשים צמיג ברוחב 225 על הג'אסטי שלי, סביר להניח שלא תקבל אחיזה יותר טובה מצמיג 175... במיוחד במהירות גבוהה (ונניח שלא ישברו הציריות :roll: )

למה? המישקל של האוטו לא "מצמיד" את הצמיג לריצפה, המידרס של הצמיג לא מנצל את מלא האחיזה שלו בכביש (לאורך מישטח האחיזה)... כמו כן יש את עניין הבטן שהצמיג מקבל במהירות גבוהה, בגלל זה הם לרוב בחתך נמוך, כדי למנוע את זה. (צמיגים ספורטיביים, לא צמיג של ג'יפ)

במהירות גבוהה הצמיג מיתעגל, המידרס שלו מקבל בטן החוצה, אם האוטו לא מספיק כבד, או אין לו הצמדה ע"י אווירודינמיקה טובה, הצמיג יאחוז פחות... כמו במיקרה הג'אסטי...

האחיזה לא תהיה על כל רוחב הצמיג אלא רק על ה"בטן".

לפעמים היצרן יודע יותר טוב מהגולם במרכז ההתקנות של הטורבולדים המקומי... רק לפעמים...

גילי

מחפש בלוק מנוע V8 לתרומה וגם מחסן למכוניות שלי

האם זה נכון שחמישה מכל ארבעה אנשים מתקשים במתמטיקה ?

הציבור מטומטם, ולכן הציבור משלם...

• תוכן חדש...