Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

צמיגים ירוקים

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7702 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

כרגע היה באודטה מישהו שהסביר איך לחסוך דלק במכונית.

הוא התיחס לעניין הצמיגים ואמר שיש צמיגים ירוקים שהם עם פחות אחיזה ולכן האוטו ישרוף פחות דלק ועושה רושם שהוא ממליץ על העניין.

לא קצת מסוכן הצמיגים האלה?

מצד אחד הוא אומר לשמור על לחץ אויר תקין כי לחץ לא תקין יכול להרוג, מצד שני הוא אומר להתקין צמיג ירוק עם פחות אחיזה רק כדי לשרוף פחות דלק.

some people need a high five

in the face

with a chair

• תגובות 31
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

ימים פופולרים

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

לא הבנתי מה הקשר בין האחיזה לחיסכון בדלק - הרי לא בזכות האחיזה אתה מתקדם הלאה על הכביש?

או שאחיזה לא שווה חיכוך?..

* עכשיו קלטתי שאתה צופה באודטה.

:lol:LOL!!!

פורסם

כן אני צופה באודטה בזמני החופשי, מה לעשות שהיא שואלת אותי כל פעם איך היה.

בכל מקרה פחות אחיזה =יותר קל לרכב להתקדם מה שמאמץ פחות את המנוע וזה חוסך דלק

in the face

with a chair

פורסם

אני מצטער. אני לא מצליח להביןאת ההסבר שלכם.

לפי זה, על שמן וקרח הרכב היה הכי חסכוני..

או שאתם מדברים על פחות שטח אחיזה?

אז מדובר על צמידים דקים יותר וזה מחזיר אותנו לאיך שהיו הצמיגים על המכוניות הישנות משנות ה-80 ומטה ותו לו.

פורסם

אולי הם מדברים על פחות חיכוך בין החומר שממנו עשוי הצמיג לבין הכביש (או שצמיג חייב להיות מגומי?)

לא הייתי משתמש בזה רוצה חיסכון בדלק -סע רגוע . לא נוסע רגוע ? קנה דיזל

GTA זה הכי אחי .

פורסם

בוקררררררר טוב פילפלון !

מעניין מי בדיוק היה בתוכנית, והאם יש לו אינטרס למכור צמיגים ירוקים...

בכל מקרה, גם אם האחיזה פחותה, היא לא פחותה ברמות שהמשתמש הרגיל ירגיש בהבדל.

GTI MK8
 Volvo V40 T5 R-Design - SOLD

GTI MK6 Premium - SOLD

GTI MK4 , MK5 - SOLD

פורסם

נמאס כבר מכל השטויות האלה של איכות הסביבה... עד עכשיו זה היה מצחיק אבל כשהם מתחילים לסכן חיים של בני אדם בשביל הטמטום הזה זה כבר נהיה מעצבן..

It's time to kick ass and chew bubble gum, and I'm all outta gum..

פורסם
אולי הם מדברים על פחות חיכוך בין החומר שממנו עשוי הצמיג לבין הכביש (או שצמיג חייב להיות מגומי?)

לא הייתי משתמש בזה רוצה חיסכון בדלק -סע רגוע . לא נוסע רגוע ? קנה דיזל

דווקא הוא טען שנסיעה מהירה היא מגבירה את הצריכה אבל לא בהרבה ביחס לאופי הנהיגה, וגם שגיר רגיל צורך מעט פחות דלק אבל זה לא כמו פעם שהיו הפרשים גדולים ולכן האוטומט הוא לא השיקול בעניין.

הוא טוען שכל האלה שמשתמשים הרבה בבלמים צורכים הרבה יותר דלק באופן משמעותי בגלל שבלחיצת הברקס מבזבזים את האנרגיה והתנופה שיש במנוע.

קיצר הרוב נשמע שם כמו קישקוש אחד גדול

in the face

with a chair

פורסם

אני לא מבין מה הקשר בין אודטה וצמיגים, חוץ מאלה שיש לה באזור האגן.

הוא טוען שכל האלה שמשתמשים הרבה בבלמים צורכים הרבה יותר דלק באופן משמעותי בגלל שבלחיצת הברקס מבזבזים את האנרגיה והתנופה שיש במנוע.

ככל שתנהג בצורה יותר רגועה, עם כמה שפחות עצירות, צריכת הדלק שלך תהייה טובה יותר.

זה ברור. אויש אודטה את כל כך יפה..

SAY MY NAME | www.alonadler.com

פורסם

עוד ברברן בא עלינו

צמיגים "ירוקים" כמו מישלין אנרג'י חביב הליסינג פשוט אוחזים פחות וגורמים לפחות חיכוך - לכן חסכון בדלק.

במקרה הכי טוב הם חוסכים אולי אחוז בודד בצריכת הדלק, כשההפרש בין אוטומט לרגיל הוא קרוב יותר ל 10 %.

עז יפנית בסלעים | yahav.biz 

פורסם
קיצר הרוב נשמע שם כמו קישקוש אחד גדול

לי זה דווקא נשמע נכון בהחלט. צמיגים "ירוקים" עשויים מגומי קשה יותר ופחות אוחז, וכמו שנאמר - פחות חיכוך = פחות אנרגיה שצריך להשקיע. כמובן שזה יהיה באחוזים בודדים, אם בכלל. אבל זה גם שיקול (שיקול יותר משמעותי הוא אורך החיים של הצמיגים הירוקים, שהוא ארוך בהרבה מבצמיגים ספורטיביים, וכך גם חוסכים כסף).

ומי שאמר שזה בא על חשבון הבטיחות - ממש לא נכון. יש גם צמיגים איכותיים שנחשבים "ירוקים", מישלין אנרג'י למשל. האחיזה אמנם נחותה במידת מה, אבל במגבלות הנסיעה של רכב שעליהם מורכבים צמיגים כאלו, ממש אין שום בעיה.

הוא גם צודק לחלוטין בעניין המשתמשים בבלמים - נסיעה של בלימות רבות והאצות רבות היא משמעותית בזבזנית יותר מנסיעה עם בלימה מועטה. גם מהירות הנסיעה היא פקטור משמעותי, כאשר ב-90 קמ"ש הצריכה יכולה להיות טובה בעד 30% מאשר ב-120 קמ"ש.

עוד פרט מעניין שלמדתי לא מזמן - חברת אודי ממליצה לכבות את מכוניותיה באם הן נמצאות בעמידה יותר מ-40 שניות. צריכת הדלק והבלאי של המכונית אחרי 40 שניות של עמידה היא גדולה יותר מכיבוי והתנעה.

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

אני לא ממש מבין את הקשר שאתם מנסים להראות בין אחיזה לצריכת דלק גבוהה.

אם אתם אומרים שאם יש פחות אחיזה יש פחות חיכוך ואובדת פחות אנרגיה זה פשוט לא נכון!

במקרה של גלגל ישנו גלגול מושלם, ונקודת המגע של הצמיג עם הכביש נחה יחסית לכביש, החיכוך לא עושה עבודה ואין כלל איבוד אנרגיה.

הסיבות היחידות שאני יכול לראות בהם קשר בין צריכת דלק לצמיגים הם בהקשר של משקל הצמיג ופרפור של גלגלים שנראה כמו אובדן דיי גדול של דלק...

פורסם

הקשר הוא פשוט-כמה שהצמיג יותר רחב נדרש יותר כוח כדי להזיזו,גם המשקל שונה מעט בצמיג הרחב יותר.תחשוב שאתה מנסה להזיז את הגלגלים בעצמך.תצטרך להשקיע יותר כוח כדי להזיז את הגלגל הרחב יותר לאותו מרחק שאתה מזיז את הגלגל הצר יותר.

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

• תוכן חדש...