Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם
בתאריך 30.5.2026 בשעה 12:42, Yuvalino כתב:

אני עוקב אחרי כמה אנשי מקצוע כאלה ברשתות החברתיות, ותקנו אותי אם אני טועה, אבל אין להם באמת איזה קסם או כלים סודיים שנותנים להם יתרון מיוחד,

אלא היתרון שלהם הוא נטו ניסיון, היכרות עם השוק וזמן פנוי. ישר שעולה מודעה על רכב במצב טוב, הם הראשונים ליצור איתו קשר, יודעים לסנן נבלות וישר יכולים לקחת לבדיקה במכוני בדיקה שלרוב הם באמת מכירים וסומכים עליהם. 

או שהם יודעים לשווק את עצמם.. כמעט כל רכב בן 3 שתקנה יהיה אחלה (וגם אם לא, למי שמתמש בשירותים שלהם אין שום יכולת לחוש שלא חוץ  מריפוד קרוע שרואים בעין, כי כל מה שהוא מבין מסתכם בטיפול שנתי במוסך מורשה).

הקסם שלהם הוא צ'ארמינג כלפיך, כלפי הסוחר, כלפי העולם. ככה הם מרוויחים את לחמם (וזה בסדר).

בתאריך 30.5.2026 בשעה 10:55, davemustaine87 כתב:

לפני כמה שנים, ניסיתי לעשות שינוי קריירה וניסיתי גם לעבוד בתפקיד כזה, והיו באמת המון סיפורים שיש לי מכול היצורים שנתקלתי בהם.

אם אתה מכנה את הלקוחות הפוטנציאלים יצורים, אתה חד משמשעית לא מתאים לתת שירות בתחום. ועוד יותר מזה, זה מראה שאתה לא הבנת נכון את קהל היעד שלך.

• אהבתי 1
  • תגובות 33
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
לפני שעה, GTאי כתב:

אם אתה מכנה את הלקוחות הפוטנציאלים יצורים, אתה חד משמשעית לא מתאים לתת שירות בתחום.

די נו, 

לא כול הלקוחות שהיו לי היו יצורים, חלקם היו טובים מאוד,חלקם שהיו רק בסדר, אבל חלקם... אלוהים ישמור.

אני לא רוצה להלאות בפרטים, כי זה היה לפני המון שנים וסתם מזכיר לי תקופה מאוד רעה בחיים, אבל תאמין לי שאני באמת לא מגזים. 

אם מבחינתך אתה לא יכול לחשוב על אף "לקוח" בתור יצור לא משנה איך הוא מתנהג... אז או שאתה לא כנה, או שיש לך עובדים שהם אלו שמטפלים בכול הבעייתיים. 

לפני שעה, GTאי כתב:

מראה שאתה לא הבנת נכון את קהל היעד שלך.

בזה אתה צודק ב-100 אחוז. זאת הייתה חוויה מלמדת, אבל רעה מאוד. ברגע שהפנמתי שזה מה יש, ברחתי ולא הסתכלתי אחורה לשניה.

• אהבתי 3
פורסם
לפני 5 דקות, davemustaine87 כתב:

די נו, 

לא כול הלקוחות שהיו לי היו יצורים, חלקם היו טובים מאוד,חלקם שהיו רק בסדר, אבל חלקם... אלוהים ישמור.

אני לא רוצה להלאות בפרטים, כי זה היה לפני המון שנים וסתם מזכיר לי תקופה מאוד רעה בחיים, אבל תאמין לי שאני באמת לא מגזים. 

אם מבחינתך אתה לא יכול לחשוב על אף "לקוח" בתור יצור לא משנה איך הוא מתנהג... אז או שאתה לא כנה, או שיש לך עובדים שהם אלו שמטפלים בכול הבעייתיים. 

בזה אתה צודק ב-100 אחוז. זאת הייתה חוויה מלמדת, אבל רעה מאוד. ברגע שהפנמתי שזה מה יש, ברחתי ולא הסתכלתי אחורה לשניה.

כמה היית גובה על השירות?

פורסם

מעדיף לא להגיד.

אני לא עוסק בזה היום, זה היה לפני סביב ה-8 שנים,וגם לא עבדתי מספיק זמן בשביל באמת לבסס תעריפים מוחלטים. ובלי קשר,השוק בזמנו היה קל משמעותית ממה שהיום. 

זה סתם נותן עוגן שלא רלוונטי בכלום למחירים שגובים היום(שאין לי שמץ של מושג מהם) 

פורסם
לפני 33 דקות, davemustaine87 כתב:

מוסיף עוד 100 אחוז מהצד שלי...

עשיתי את זה לפני כעשור לתקופה קצרה בתחום הקטנועים,

והלקוחות היו כאלה שהכרתי והכירו אותי ברמה כזו או אחרת,

ועדיין - היו כמה כאלה שממש הוציאו לי את החשק לתת שירות כזה.

מיותר לרדת לפרטים, אבל מה שהסקתי זה שצריך עור של פיל לעיסוק כזה.

מאז אני עוזר רק לחברים ממש קרובים ולבני משפחה, כמובן ללא תמורה,

ובגבולות של עזרה והכוונה, ולא ממש בלעשות את העבודה בשבילם.

• אהבתי 2
פורסם
לפני 7 שעות, Paprika-Metuka כתב:

מדובר על רכב שנמכרו ממנו בשנים האחרונות כ1200יחידות סה"כ

אני מבין את האכזבה, אבל לשכור אדם שבסבירות גבוהה מתעסק בטויוטה ויונדאי בשוטף כדי למצוא לך דגם אקזוטי היה הימור מלכתחילה. לשלם לו מקדמה לדעתי לגיטימי, אם כי אישית הייתי קורא לזה שכר טרחה (כלומר תשלום שלא תלוי בשאלה אם תרכוש רכב בסוף התהליך או לא) ומסכם אותו על בסיס שעתי/יומי. כמו עם כל מאכער, אתה צריך להיות כן עם עצמך ולהבין שאין לו שום כלים או גישה מיוחדים שאין לך, אלא רק זמן פנוי ואולי קצת נסיון. על זה שילמת וזה לא מבטיח תוצאה, אלא רק מה שנקרא best effort.

זה לא שונה בהרבה מלהביא פועל מהרחוב שירכיב לך ארון - לשניכם יש את אותם כישורים, לו אולי יש קצת יותר נסיון, אבל בסוף שום דבר לא מובטח ואין עם מי לדבר אם הוא שרט או שבר את הרהיט. בכל אופן, טוב ששיתפת ושאנשים ששוקלים זאת יורידו ציפיות בהתאם. כפי שרשמת, נקווה ששכר הלימוד שלך יעזור לכמה מהם להימנע מאכזבות דומות בעתיד. 

• אהבתי 1
פורסם

גם אני נעזרתי במאתר רכבים למציאת קיה קרניבל

לקח מספר חודשים ומצאתי אקזמפלר מעולה.

אבל אני זוכר רק פעם אחת שהו אקטיבית פנה אליי לגבי רכב שהוא איתר ביד 2 והתקשר לבן אדם. בשאר הפעמים זה אני שלחתי לו את הרכבים שראיתי / כולל הרכב שרכשתי בסוף שנכנס בכלל לאחד מסוכנויות הטרייד אין הגדולות.

הוא כן הלך לראות ולבדוק אותו.

אחר כך שזוג חברים חברים חיפש רכב - המלצתי עליו והוא כל הזמן ניסה לדחוף להם איזה רכב שלא מתאים בכלל לדרישות שלהם מחבר סוחר שלו. שהם לא רצו אותו ורצו לשלם לו את מלוא שכר טרחתו שיאתר להם רכב בשוק הפרטי הוא לא היה מעוניין בכך.

אז אני מצאתי רכב שעלה בטרייד של אחת מהסוכנויות הגדולות, הוא היה בעל נתונים מעולים והתאים לה - רכשו אותו וכבר קרוב לשנה מרוצים ממנו מאוד.

שתמצאו מאתר כזה שבאמת רוצה לעשות את מה שהוא מבטיח שהוא יעשה - תעדכנו אותי גם.

פורסם

עניין עיקרי בשירות כזה קשור לשיחה ראשונה בה מתבצעת התאמת ציפיות ושקיפות של בעל השירות.

ראוי שיהיה מסמך שמסכם את הנקודות העיקריות שיגנו על שני הצדדים מאי נעימויות.

למקבל השירות כדאי לעשות עם עצמו שיעורי בית ולא להחליט בלחץ. לבוא עם הנקודות החשובות לו. יש בהחלט מקום להתייעץ עם חברים (בוודאי גם בפורום).

פורסם
לפני 16 שעות, GTאי כתב:

אם אתה מכנה את הלקוחות הפוטנציאלים יצורים, אתה חד משמשעית לא מתאים לתת שירות בתחום. ועוד יותר מזה, זה מראה שאתה לא הבנת נכון את קהל היעד שלך.

כמו שאבא שלי היה אומר: אני רוצה חברה בלי עובדים, ספקים ולקוחות. הם מפריעים לי בעבודה השוטפת.

• אהבתי 2
  • מצחיק 6
  • רעיון טוב! 1

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם (נערך)
בתאריך 30.5.2026 בשעה 12:39, ProMeR כתב:

הרי עובדה שהלכת לראות ואמרת שהרכב לא במצב טוב ועם מלא שריטות והם רוצים מחיר גבוה.

העובדה היא שלא קנית

פספסת את החלק שבו הוא אמר שהיועץ עצמו שלח לו טת המודעה, אבל באיחור? זה סימן שהרכב כן היה רלוונטי מבחינתו.

בתאריך 30.5.2026 בשעה 12:39, ProMeR כתב:

מוחזקים בידי דתיים שברור לכולם שהחזות או טיב התחזוקה של הרכב מעניינת להם אתה יודע את

אמירה מיותרת לחלוטין. לא רואה הבדל בין דתיים לבין רוב הישראלים שאינם מתחזקים את רכבם כראוי.

עם רוב ההודעה שלך מעבר לכך אני מסכים.

מעבר לכך, לאחרונה סייעתי לידידה ברכישה הבלתי אפשרית - רכב קטן באיזור ה50 אלף שקל. אם פעם יכולת לקנות פיקנטו בת 7 ב25 אלף שח, היום זה כבר סיפור של 50 אלף.

מלא מודעות ורכבים לא רלוונטיים. היעדר היסטוריית טיפולים, תאונות, סתם אנשים לא נעימים. היא פנתה ליועצים, אחד אמר שהוא עסוק, שני זרק מחיר גבוה לטעמה והשלישי אמר שמתחת ל60 אלף הוא לא מתעסק ושהחיפוש שלה זה בגזרה בלתי אפשרית. אחד היועצים המוכרים גם אמר לה שאני טועה ואין דבר כזה רכב משומש בן מעל 3 עם היסטוריית טיפולים ואין בכך צורך. 

אמרתי לה שעם סבלנות נמצא לה משהו עם היסטוריית טיפולים, בלי תאונות, ובמצב טוב.

והיא גם כן שתהיה בריאה, מהאנשים שרוצים לאכול את העוגה ולהשאיר אותה שלמה - רכב מבוקש, במצב טוב, קמ ויד נמוכים ושגם יהיה מתחת למחירון.

בסופו של דבר נרכשה פיקנטו מעט מתחת למחירון שפורסמה בין חברים, אחרת הייתה נחטפת מהלוח. היסטוריה מלאה. הרכב היה של אישה שהחליפה לליסינג מהעבודה, ובן הזוג סירב לשדרג את הרכב שלו רק בגלל הצבע האדום, מאחר והוא אוהד של מכבי. 

עריכה אחרונה על ידי EliC25
פורסם
לפני 20 שעות, BoazB11 כתב:

מאז אני עוזר רק לחברים ממש קרובים ולבני משפחה, כמובן ללא תמורה,

ובגבולות של עזרה והכוונה, ולא ממש בלעשות את העבודה בשבילם.

רק אגיד שלדעתי אני נמנע מזה, פשוט כי חושש שיבואו אליי אח"כ בטענות. 

יכול לספר שכבר פעמיים או שלוש, במשפחה קנו סקודה בעקבותיי. אבל זה לקנות חדש מהחברה. זה משהו אחר. אני כן אגיד שאני מרוצה מ - X או מ - Y. אבל זה הניסיון שלי. 

• רעיון טוב! 1

Skoda Fabia 2010 Manual - SOLD

Seat Ibiza 2018 Manual - SOLD

Seat Ibiza 2024 - totaled

Skoda Fabia 2025 

פורסם

יש לי דוגמא הפוכה

אחיין שלי בן ה18 התעקש לקנות סופרב, אמרתי לו שזה לא רכב ראשון לבחור בגילו

קנה אחת בת 10, אחרי המתיחת פנים.

יום למחרת: שומע... הלך לי האלטרנטור, מה עושים?

שבועיים לאחר מכן: שומע... הייתי בעליות בפקק ושמרתי מרחק כמו שאמרת אבל בכל זאת יש לי התראה של בעיה בגיר... 

אני בדרך כלל נותן עצה וכיוון כללי, אם לא מקשיבים לי אני מיד סוגר את השיחה ואומר שאם רק מחפשים אישור למה שכבר באים איתו מראש - אני לא הכתובת ושיהיה בהצלחה.

• אהבתי 1
  • רעיון טוב! 2
פורסם
לפני 4 שעות, EliC25 כתב:

אמירה מיותרת לחלוטין. לא רואה הבדל בין דתיים לבין רוב הישראלים שאינם מתחזקים את רכבם כראוי.

אני לא יודע מתי היית לאחרונה בבני ברק או בבית שמש או בשכונת הרלוונטיות בירושלים. אבל כשאתה רואה את ההזנחה כמעט בכל אספקט של החיים, אני כן חושב שיש הבדל מהותי בתפיסת העולם שמקרין על הדרך שבה הם מתחזקים רכבים.

לכל כלל יש יוצאים מהכלל אבל שייכות לקבוצה דמוגרפית מסויימות בהחלט יכולה להוות שיקול ואין לזה שום קשר לגזענות או כל הגדרה אחרת, זו פשוט אבחנה 

• אהבתי 1
קיבלת התראת משתמש בקארספורום - סיבה: שפה לא נאותה אנא חסוך מאיתנו את חוש ההומור הלא מצחיק שלך.
כל מה שעומד בין אדם, לאושר שלו, הוא היכולת להשלים עם כמה עובדות ולהבין שלא שווה להילחם עליהן.

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...