Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני לא יודע 

לא אני עשיתי את העבודה כך שאני לא בטוח בשום דבר שלא אני עשיתי.

רק דברים שאני עשיתי אני יודע איך נעשו מתחילה ועד סוף

זה הוחלף במוסך מקצועי שאני יכול להניח שעשה עבודה טובה 

• תגובות 134
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

למרות שהסימנים מצביעים על חיישנים ועל מנוע צעדים אני רוצה להציע פה עוד משהו שלא הציעו ושפשוט וקל לבדוק: 

להבנתי יכול להיות שיש בעיה באלטרנטור (או רק בפולי שלו)  שהלאגריםכבר גמורים ובעומס הוא משפיע על המנוע.  

אני מציע לפרק את הרצועת אביזרים להניע (בזהירות, יש רכבים שמחוברת משאבת המים גם לרצועה הזו) ואפלו לנסוע מעט ולבדוק אם יש שינוי. 

פורסם
לפני 4 דקות, ELI001 כתב:

למרות שהסימנים מצביעים על חיישנים ועל מנוע צעדים אני רוצה להציע פה עוד משהו שלא הציעו ושפשוט וקל לבדוק: 

להבנתי יכול להיות שיש בעיה באלטרנטור (או רק בפולי שלו)  שהלאגריםכבר גמורים ובעומס הוא משפיע על המנוע.  

אני מציע לפרק את הרצועת אביזרים להניע (בזהירות, יש רכבים שמחוברת משאבת המים גם לרצועה הזו) ואפלו לנסוע מעט ולבדוק אם יש שינוי. 

אז למה רק שהמנוע חם זה קורה?

פורסם (נערך)
לפני 44 דקות, אודי זק כתב:
לפני כשעה, אודי זק כתב:

במנוע החדש לא היה בית מצערת 

זו אותה מצערת היא לא הוחלפה בין שני המנועים

הם שניהם היו אם אותה מצערת ושניהם רעדו 

הבעיה של המנוע הקודם היתה פריצה לראש מנוע 

ההחלפה היתה רק של המנוע עצמו ולא אתפלא אם אפילו החיישן vvt הוצא מהמנוע הישן

המצערת שהיתה במנוע הקודם הועברה למנוע החדש בקיצור...

ורק עכשיו נזכרת לומר את זה?! וכבר שאלתי אותך אם החליפו מנוע קומפלט או העבירו חלקים. אתה מעביר מידע בחלקים, בתשלומים, או בצורה מבלבלת. קשה מאוד לעזור לך. בתגובה אליי כתבת:

"לדעתי כל הבעיות שקשורות למנוע לא רלוונטיות כי הוחלף מנוע והוא תפקד בדיוק כמו הקודם.

מבחינת בוצה מנוע נקי ממש."  מזה אפשר להבין שהוחלף מנוע קומפלט, לא שעשו השלמות מהישן מה שמיד מסביר למה הבעיה המשיכה לעבור ובכלל לא רלבנטי שהוחלף מנוע. אתה יוצר עבודת אבחון מיותרת.

בנוסף עברתי על הודעות שלך בחיפוש להבין אולי דברים נוספים להבין, זה כמו פאזל, כל פעם מצא דברים חדשים. כמו למשל שאתה חושב שבורג כיוון מצערת לשחק איתו זה משהו זניח. זה משהו שמכוון ברמת מפעל או על סקאנר, זה לבד יכול לדפוק את כל העסק. בנוסף רואה שאתה קונה חלקים  מדוד עלי, לך תאבחן אחרי זה רכב שחצי מהרכיבים משם. העלות של האבחון שווה יותר מסך הרכיבים של רכב כזה. אל תקנה כאלו דברים מעלי אקספרס ושות'. אין שום בקרת איכות שם ולא פתרת את הבעיה המקורית, אלא החלפת באחת אחרת. ראיתי בשרשור אחר שהחלפת סלילי הצתה זה מעלי אקספרס, או תחליף ראוי ומוכח?

אחרי ההבנה שחלפים עברו מהמנוע הקודם, שאתה לא יודע מה רמת העבודה שנעשתה עליו, ולא איזה מנוע קיבלת, זה סופסוף סוגר פינות ומפסיק לבלבל. זו לא בעיה שחוזרת בשני מנועים שונים, זו אותה בעיה שנדדה ממנוע למנוע. בנוסף לגביי הבוצה, מי בדיוק בדק ואיך בדק שהמנוע נקי, המכונאי שעשה העברת מנוע שאתה לא יודע מה עשה, או מישהו מקצועי?

כמו כן, מסכם שהחלפת בית מצערת (מה שאתה קורא לו מצערת) משופץ במנוע הישן, לאחר תקופה החלו רעידות, ואת אותו בית מצערת שמו במנוע החדש והוא רועד מהרגע הראשון? ולמה לא חזרת עם זה למי שהתקין את המנוע?

עריכה אחרונה על ידי נירו72
  • אהבתי 1
פורסם

מצערת זה לא מנוע.

אני באמת לא סגור על מה היה בהחלפת המנוע 

אני לא הייתי שם אבל לדעתי הבלוק מנוע הוא החלק העיקרי כל השאר בספק 

זה היה הרבה לפני שנכנסתי לתוך התחום הזה 

סלילי הצתה ופלאגים קניתי פה בחנות חלפים

החלקים שקניתי היו הפלסטיקים של צינורות הוואקום

אני עם הרכב הזה כבר 10שנים אני בהחלט לא זוכר כל פרט ופרט.

אני נורא משתדל לתת את כל המידע שיש לי. 

רק לא תמיד זוכר הכל ולא תמיד שמשהו מסויים הוא רלוונטי 

אני לא מכונאי אני טכנאי חובב שמנסה לפתור בעיה קצת מורכבת בלי להזדקק למוסך.

אני רוצה פיתרון יותר מכל אדם פה 

• אהבתי 1
פורסם (נערך)
לפני 14 דקות, אודי זק כתב:

מצערת זה לא מנוע.

אני באמת לא סגור על מה היה בהחלפת המנוע 

אני לא הייתי שם אבל לדעתי הבלוק מנוע הוא החלק העיקרי כל השאר בספק 

זה היה הרבה לפני שנכנסתי לתוך התחום הזה 

סלילי הצתה ופלאגים קניתי פה בחנות חלפים

החלקים שקניתי היו הפלסטיקים של צינורות הוואקום

אני עם הרכב הזה כבר 10שנים אני בהחלט לא זוכר כל פרט ופרט.

אני נורא משתדל לתת את כל המידע שיש לי. 

רק לא תמיד זוכר הכל ולא תמיד שמשהו מסויים הוא רלוונטי 

אני לא מכונאי אני טכנאי חובב שמנסה לפתור בעיה קצת מורכבת בלי להזדקק למוסך.

אני רוצה פיתרון יותר מכל אדם פה 

ברוב ההחלפות בימינו מחליפים מנוע קומפלט, לא מחליפים בלוק ושותלים רכיבים מהישן, בדיוק מהסיבות שזה שמחליף מנוע אחראי על תקינותו ונותן אחריות. אין לו שום חשק לפרק על חשבונו ולהחליף 2 מנועים ללקוח בגלל בעיות שנדדו מהישן. זה לא משנה מה רמת הידע שלך, חשוב מאוד שתתווך נכון את הדברים בצורה מדויקת ככל הניתן גם אם אתה חושב שזה לא רלבנטי או זניח.

אני באמת רוצה לעזור לך, אבל אתה זה שמסבך לעצמך את הדברים. כמו למשל לא ענית לי שוב על הבוצה. אתה חושב שחברי פורום או אנשים שזמנם יקר צריכים לתחקר אותך ולרדוף אחריך שתענה להם? אני קצת שוטף אותך לטובתך. כי אם אתה חובב רכב, ומתעסק בעצמך בו, אני מעריך את זה. ומניח שעוד תהיה פה. ולכן אתה צריך קצת לשדרג את דרך ההתנהלות ולדייק את הדברים ולהשיב לכל השאלות ששואלים אותך אחרת לא תמצא מי שירצה לעזור לך וחבל.

עכשיו לגביי הפתרון. החשוד הראשון שלי על סמך כל המידע זה בית המצערת שהיה משופץ, גרם למנוע הישן לרעוד ועבר עם הבעיות למנוע הנוכחי. זה דבר שהסקאנר לא יזהה על סמך הפרמטרים שביקשתי כי זה לפני חיישן מסת האוויר ולא אחרי. כבר אמרו לך כמה חבר'ה מקצועיים מאוד שזה כנראה מנוע צעדים, מה עשית בנידון? כמו כן, באמת שיחקת במצערת הנוכחית עם בורג הכיוון? ורוצה להבין אם יש בוצה או אין. זה גם מסתדר עם עניין ה VVT, הרעידות וכשמגיע לטמפ' עבודה.

עריכה אחרונה על ידי נירו72
פורסם
לפני 40 דקות, אודי זק כתב:

אז למה רק שהמנוע חם זה קורה?

אולי בגלל שאז הסל"ד נמוך וצריכת דלק על מינימום כח המנוע חלש מאוד ולא מצליח להשתלט על ההתנגדות וכשהוא כמעט נכבה הוא מעלה סלד ומנסה להתייצב. 

פורסם
לפני 11 שעות, נירו72 כתב:

ברוב ההחלפות בימינו מחליפים מנוע קומפלט, לא מחליפים בלוק ושותלים רכיבים מהישן, בדיוק מהסיבות שזה שמחליף מנוע אחראי על תקינותו ונותן אחריות. אין לו שום חשק לפרק על חשבונו ולהחליף 2 מנועים ללקוח בגלל בעיות שנדדו מהישן. זה לא משנה מה רמת הידע שלך, חשוב מאוד שתתווך נכון את הדברים בצורה מדויקת ככל הניתן גם אם אתה חושב שזה לא רלבנטי או זניח.

אני באמת רוצה לעזור לך, אבל אתה זה שמסבך לעצמך את הדברים. כמו למשל לא ענית לי שוב על הבוצה. אתה חושב שחברי פורום או אנשים שזמנם יקר צריכים לתחקר אותך ולרדוף אחריך שתענה להם? אני קצת שוטף אותך לטובתך. כי אם אתה חובב רכב, ומתעסק בעצמך בו, אני מעריך את זה. ומניח שעוד תהיה פה. ולכן אתה צריך קצת לשדרג את דרך ההתנהלות ולדייק את הדברים ולהשיב לכל השאלות ששואלים אותך אחרת לא תמצא מי שירצה לעזור לך וחבל.

עכשיו לגביי הפתרון. החשוד הראשון שלי על סמך כל המידע זה בית המצערת שהיה משופץ, גרם למנוע הישן לרעוד ועבר עם הבעיות למנוע הנוכחי. זה דבר שהסקאנר לא יזהה על סמך הפרמטרים שביקשתי כי זה לפני חיישן מסת האוויר ולא אחרי. כבר אמרו לך כמה חבר'ה מקצועיים מאוד שזה כנראה מנוע צעדים, מה עשית בנידון? כמו כן, באמת שיחקת במצערת הנוכחית עם בורג הכיוון? ורוצה להבין אם יש בוצה או אין. זה גם מסתדר עם עניין ה VVT, הרעידות וכשמגיע לטמפ' עבודה.

אמרתי אין בוצה 

זה ברור מאד 

יש לי אפשרות גם לעשות צילום עם סיב לתוך המנוע 

בוצה אין בוודאות.

לגבי המנוע צעדים

אני לא יודע אם זהו בדיוק אבל פרקתי את החיישן שעל המצערת וניקיתי אותו ושחררתי לו איזה לאגר כזה שמסתובב והיה תפוס

אני לא יודע אם זה המנוע צעדים אבל זה מה שעשיתי.

ביקשתי כבר כמה פעמים ממישהו שיודע שיתן לי מושג מהו המנוע צעדים...

לגבי הבורג שיחקתי אבל סימנתי את הבורג והוא הוחזר למקומו וגם לא היה שום שינוי ברעידות עצמן. מה גם שיש לי סקאנר אז אני יכול לעשות כיוון מחדש אם צריך

פספסתי משהו?

זו המצערת שיש לי ברכב

IMG20260519092819.jpg

IMG20260519092834.jpg

אם אני מבין נכון הקונקנטור האפור שבמרכז התמונה הוא המנוע צעדים?

פורסם

החיישן לא אמור להיות מחובר למתח אבל אם המנוע לא עובד איך אראה שינויים בהתנגדות?

אבל אני לא צריך לפרק את הבית מצערת...

ככה אני מבין תקן אותי אם אני טועה

לפני 11 דקות, IsraCar כתב:

לפי האתר הזה כנראה ש.. כן

"אודי זק",

האם עברת שוב על עמוד3 הודעה10 ? (כי לא הגבת קודם)

להבנתי, לא עושים את הבדיקה הזאת על חיישן מחובר למתח מצבר 12V

על מה לא הגבתי

על זה שאסגור את הדיון?

פורסם

היי ראיתי מה כתב שם 

הציר שם לא נע מהחיישן 

יש ציר בבית המצערת שכשהחיישן מחובר לתוך המצערת הוא מסתובב בתוך החיישן 

הציר אינו חלק מהחיישן 

זה חיישן שעובד על אלקטרומגנט שנע בתוכו אבל בחיישן עצמו אין שום ציר לסובב

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...