Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

• תגובות 134
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם (נערך)
לפני 8 שעות, אודי זק כתב:

יש מן מכה קטנה לא יותר מזה

לא אמור להיות מכה בכלל. לא קטנה לא פיצית ולא מזערית. זה אמור לעבור חלק.

הבעיה שלך נשארה או עניין התושבות שלא התקנת כמו שצריך, או שאחת באיכות נמוכה מאוד, או שהסל"ד גבוה מדי בזמן ההחלפה.

מכיוון שהתערובת טובה לא מאמין שזו בעיית תערובת שקשורה לאוויר או לדלק.

בדקת את החיישנים שאמרתי לך על המצערת? אני מהמר שאחד מהם תקול.

עריכה אחרונה על ידי נירו72
פורסם
לפני 16 שעות, נירו72 כתב:

לא אמור להיות מכה בכלל. לא קטנה לא פיצית ולא מזערית. זה אמור לעבור חלק.

הבעיה שלך נשארה או עניין התושבות שלא התקנת כמו שצריך, או שאחת באיכות נמוכה מאוד, או שהסל"ד גבוה מדי בזמן ההחלפה.

מכיוון שהתערובת טובה לא מאמין שזו בעיית תערובת שקשורה לאוויר או לדלק.

בדקת את החיישנים שאמרתי לך על המצערת? אני מהמר שאחד מהם תקול.

איך אני בודק אותם?

מניע את הרכב מנתק ובודק? 

החיישן מאחור עם גישה מאד בעייתית

גם הקדמי קשה 

אם תוכל להסביר לי איך אני אבדוק אותם הערב בע"ה 

פורסם (נערך)

אתה לא מדויק בתשובות שלך, לא עונה לחלק מהשאלות,  ולא נותן מידע מלא. התשובות לא ברורות וקשה להסתמך עליהן ולהבין מה המצב במדויק כדי לאבחן אבחון שגם ככה לא פשוט מרחוק. תשתדל להיות יותר מדויק.  אמרתי לך לבדוק חיישנים כשפירקת מצערת, למה לא בדקת? גם שאלנו כמה פעמים כמה קילומטראז' עשה המנוע ולא ענית. אמרת שמישהו בדק את הקוילים, מי בדק אותם ואיך?

אם הרעידות החלו לפני החלפת מנוע והרעידות נשארו לאחר החלפת מנוע גורם משמעותי מאוד באבחון. למרות שהויברציות מרגישות לי מהמנוע לפי הוידאו, אלך למערכות אחרות שיכולות לגרום לזה ולא השתנו גם לאחר החלפת המנוע.

1. תושבות. איזה החלפת, מה היה מצב הישנות, ומה איכות החדשות.

2. אם תושבת תחתונה מוזנחת הרבה זמן יכולה לדפוק את הציריות בחלקן הפנימי. נבדקו חופשים?

3. אלטרנטור לא משתנה עם החלפת מנוע, האם נבדק בעומס, או הייתה שגיאה או תקלה שקשורה אליו?
4. ממיר מומנט או בעיה שקשורה לתיאום גיר מנוע. 
5. בעיה בחיווט וקצר איפושהו שלא השתנה עם החלפת מנוע. 
6. בעיית הארקה מהמנוע לשלדה או מהמצבר לשלדה. 

7. לא יודע איך מחליפים בימינו מנוע במוסכים. אם מחליפים קומפלט, או עושים התאמות מהמקורי לחליפי ברכיבים מסוימים. יכול להיות שהחלק נדד עם הבעיה מהישן לחדש. למשל בית מצערת, או סעפת יניקה וכו'. ולכן כן צריך להתייחס גם לזה. ראית את המנוע החלופי והרכבתו ויודע בדיוק מה נעשה? כי TPS תקול מאוד יתאים לבעיה אצלך, ועוד כמה בעיות שכן מהמנוע עצמו. כי אתה מתאר שבקר אין בעיה ובחם אחרי 10 דקות יש שזה בערך טמפ' עבודה. מערכת OPEN LOOP CLOSED LOOP ושמן קר שמן חם וענייני VVT, זה ירחיב אופציות משמעותית. אבל בשני מנועים?!

שאלה שכבר שאלתי ולא רק אני כמה פעמים. כמה קילומטראז' עשה המנוע הזה עד שהרכיבו אצלך, ומאז. כמה הוא בסה"כ. לאיזה תושבות החלפת? בימנית בדר"כ יש תושבת הידאולית עם שמן, תושבת חליפית פשוטה יכולה להיות ללא שמן רק עם גומי ויכולה להחריף את הבעיה לא רק שלא תפתור אותה.

אשמח אם תעשה רשימה מסודרת מה הוחלף ברכב, מה נבדק, ומי בדק. כדי שאוכל לשלול מה שכבר הוחלף או נבדק מקצועית.

אל תחליף תבדוק ותפרק כרגע כלום. אני רוצה שנתעסק בשלב סיעור מוחין כדי לקבל כיוון מסוים. לא רוצה שתחליף חצי רכב לפתור בעיה, מה שאני רואה שעשית עד עכשיו, או לירות לכל הכיוונים. זו לא הדרך שלי לפתור בעיות.

פורסם
לפני 19 דקות, נירו72 כתב:

אתה לא מדויק בתשובות שלך, לא עונה לחלק מהשאלות,  ולא נותן מידע מלא. התשובות לא ברורות וקשה להסתמך עליהן ולהבין מה המצב במדויק כדי לאבחן אבחון שגם ככה לא פשוט מרחוק. תשתדל להיות יותר מדויק.  אמרתי לך לבדוק חיישנים כשפירקת מצערת, למה לא בדקת? גם שאלנו כמה פעמים כמה קילומטראז' עשה המנוע ולא ענית. אמרת שמישהו בדק את הקוילים, מי בדק אותם ואיך?

אם הרעידות החלו לפני החלפת מנוע והרעידות נשארו לאחר החלפת מנוע גורם משמעותי מאוד באבחון. למרות שהויברציות מרגישות לי מהמנוע לפי הוידאו, אלך למערכות אחרות שיכולות לגרום לזה ולא השתנו גם לאחר החלפת המנוע.

1. תושבות. איזה החלפת, מה היה מצב הישנות, ומה איכות החדשות.

2. אם תושבת תחתונה מוזנחת הרבה זמן יכולה לדפוק את הציריות בחלקן הפנימי. נבדקו חופשים?

3. אלטרנטור לא משתנה עם החלפת מנוע, האם נבדק בעומס, או הייתה שגיאה או תקלה שקשורה אליו?
4. ממיר מומנט או בעיה שקשורה לתיאום גיר מנוע. 
5. בעיה בחיווט וקצר איפושהו שלא השתנה עם החלפת מנוע. 
6. בעיית הארקה מהמנוע לשלדה או מהמצבר לשלדה. 

7. לא יודע איך מחליפים בימינו מנוע במוסכים. אם מחליפים קומפלט, או עושים התאמות מהמקורי לחליפי ברכיבים מסוימים. יכול להיות שהחלק נדד עם הבעיה מהישן לחדש. למשל בית מצערת, או סעפת יניקה וכו'. ולכן כן צריך להתייחס גם לזה. ראית את המנוע החלופי והרכבתו ויודע בדיוק מה נעשה? כי TPS תקול מאוד יתאים לבעיה אצלך, ועוד כמה בעיות שכן מהמנוע עצמו. כי אתה מתאר שבקר אין בעיה ובחם אחרי 10 דקות יש שזה בערך טמפ' עבודה. מערכת OPEN LOOP CLOSED LOOP ושמן קר שמן חם וענייני VVT, זה ירחיב אופציות משמעותית. אבל בשני מנועים?!

שאלה שכבר שאלתי ולא רק אני כמה פעמים. כמה קילומטראז' עשה המנוע הזה עד שהרכיבו אצלך, ומאז. כמה הוא בסה"כ. לאיזה תושבות החלפת? בימנית בדר"כ יש תושבת הידאולית עם שמן, תושבת חליפית פשוטה יכולה להיות ללא שמן רק עם גומי ויכולה להחריף את הבעיה לא רק שלא תפתור אותה.

אשמח אם תעשה רשימה מסודרת מה הוחלף ברכב, מה נבדק, ומי בדק. כדי שאוכל לשלול מה שכבר הוחלף או נבדק מקצועית.

אל תחליף תבדוק ותפרק כרגע כלום. אני רוצה שנתעסק בשלב סיעור מוחין כדי לקבל כיוון מסוים. לא רוצה שתחליף חצי רכב לפתור בעיה, מה שאני רואה שעשית עד עכשיו, או לירות לכל הכיוונים. זו לא הדרך שלי לפתור בעיות.

אני חושב שעניתי על הרבה מהתשובות האלה אז שוב

מקווה שיהיה מסודר.

לא פירקתי עכשיו את המצערת 

פרקתי לפני השרשור הנוכחי.

אני הבנתי שבדיקה אמורה להיות עם חיישן מחובר ועובד לא מפורק...

לגבי קילומטרז` לא נתנו לי מס קילומטרים 

היבואן אמר לי באיזור 70k לא יודע אם זה נכון או לא ואם זה נכון אז מדובר באיזור ה100k 

ראיתי פיזית את המנוע לפני!! את העבודה לא ראיתי. בוצעה במוסך היבואן

את הקויילים אני בדקתי ואפילו החלפתי שניים 

לגבי מתי התחילו הרעידות

הדגשתי כמה פעמים שזה היה עוד במנוע הקודם.!!

1 תושבות פשוטות לא יודע איזו חברה 

קניתי מאוטופוינט יבנה.

הישנות היו בלויות אך לא גמורות בכולן היה עוד בשר אבל הן היו רכות ונראו ישנות 

2 המנוע לא פגע בציריה

הרעד הוא רק בעמידה ומתגבר ככל שעומדים יותר. או יש עומס חשמלי כמו אורות...

3 אלטרנטור עובד כמו שצריך נבדק תחת עומס נותן בערך 14v

4 ממיר מומנט אין לי ידע לבדוק

5 יכול להיות אם יש עצה או דרך בדיקה אשמח

6 לא נראלי כי ראיתי את החיבורים והם נראים תקינים גם בזה אם יש דרך בדיקה אני אבצע

7 התושבת הימנית איכותית ועם שמן הוחלפה ונבדקה על ידי המכונאי שלי

אסכם בקצרה 

1 תושבות הוחלפו 

2 הרכב עשה טיפול 

3 נבדקו פלאגים וקוילים 

4 ניקיתי מצערת 

5 שסתום pcv הוחלף

6 החלפתי שנה שעברה 

ציריות משולשים תפוחים ובולמים קדמיים

פורסם (נערך)
לפני 48 דקות, אודי זק כתב:

אני חושב שעניתי על הרבה מהתשובות האלה אז שוב

מקווה שיהיה מסודר.

לא פירקתי עכשיו את המצערת 

פרקתי לפני השרשור הנוכחי.

אני הבנתי שבדיקה אמורה להיות עם חיישן מחובר ועובד לא מפורק...

לגבי קילומטרז` לא נתנו לי מס קילומטרים 

היבואן אמר לי באיזור 70k לא יודע אם זה נכון או לא ואם זה נכון אז מדובר באיזור ה100k 

ראיתי פיזית את המנוע לפני!! את העבודה לא ראיתי. בוצעה במוסך היבואן

את הקויילים אני בדקתי ואפילו החלפתי שניים 

לגבי מתי התחילו הרעידות

הדגשתי כמה פעמים שזה היה עוד במנוע הקודם.!!

1 תושבות פשוטות לא יודע איזו חברה 

קניתי מאוטופוינט יבנה.

הישנות היו בלויות אך לא גמורות בכולן היה עוד בשר אבל הן היו רכות ונראו ישנות 

2 המנוע לא פגע בציריה

הרעד הוא רק בעמידה ומתגבר ככל שעומדים יותר. או יש עומס חשמלי כמו אורות...

3 אלטרנטור עובד כמו שצריך נבדק תחת עומס נותן בערך 14v

4 ממיר מומנט אין לי ידע לבדוק

5 יכול להיות אם יש עצה או דרך בדיקה אשמח

6 לא נראלי כי ראיתי את החיבורים והם נראים תקינים גם בזה אם יש דרך בדיקה אני אבצע

7 התושבת הימנית איכותית ועם שמן הוחלפה ונבדקה על ידי המכונאי שלי

אסכם בקצרה 

1 תושבות הוחלפו 

2 הרכב עשה טיפול 

3 נבדקו פלאגים וקוילים 

4 ניקיתי מצערת 

5 שסתום pcv הוחלף

6 החלפתי שנה שעברה 

ציריות משולשים תפוחים ובולמים קדמיים

הבנתי. אני מאוד מתלבט לגביי הכיוון. מצד אחד הבעיה בשני מנועים. מצד שני אם עוזב את ההיסטוריה ואומרים לי רק את התסמינים ושהחלפת תושבות ורואה את הסרטונים שהעלית אני אומר חדמ"ש הבעיה במנוע. אני אתאר את התסמינים שנעשה סדר ותתקן תוסיף אם השמטתי משהו. ואתן את הכיווון שלי.

כשמנוע קר לא רועד, כשמתחמם רועד.

בצרכן חשמלי קל רועד, בצרכן כבד רועד פחות או בכלל לא (זה לא ברור, אשמח אם תבהיר).

הנתונים על הסורק מצוינים.

בסרטון כשהחלפת מ-D ל-N הסל"ד עלה מ-800 ל-1,000.

כשהעברת מ-N ל-P קפץ ל-1,400 סל"ד וממש נשמע כאילו נתת גז. 

במצב תקין התזוזה אמורה להיות מזערית אם בכלל. 
הרעידות רק ב-D או גם ב-P? יש הבדל בין ניוטראל לפארקינג מבחינת סל"ד או רעידות?

בכללי הבעיה אצלך שמה שאמור לווסת את הסל"ד ולשמור עליו יציב, לא מתפקד טוב. בזה אין ספק משהו שם משובש לחלוטין. עכשיו צריך לקשור את זה גם לרעידות, ולזה שהנתונים על פניו נראים תקינים.
עכשיו אמרת שהחלפת בית מצערת. החלפת למקורי כולל החיישנים? החלפת רק בית מצערת שהגיע ערום ללא חיישנים? החלפת לחליפי? מה עם אטמים, הוחלפו לחדשים? כמו כן זה בית מצערת עם כבל, או אלקטרוני עם קונקטור וללא כבל?

פורסם (נערך)
לפני 10 דקות, נירו72 כתב:

הבנתי. אני מאוד מתלבט לגביי הכיוון. מצד אחד הבעיה בשני מנועים. מצד שני אם עוזב את ההיסטוריה ואומרים לי רק את התסמינים ושהחלפת תושבות ורואה את הסרטונים שהעלית אני אומר חדמ"ש הבעיה במנוע. אני אתאר את התסמינים שנעשה סדר ותתקן תוסיף אם השמטתי משהו. ואתן את הכיווון שלי.

כשמנוע קר לא רועד, כשמתחמם רועד.

בצרכן חשמלי קל רועד, בצרכן כבד רועד פחות או בכלל לא (זה לא ברור, אשמח אם תבהיר).

הנתונים על הסורק מצוינים.

בסרטון כשהחלפת מ-D ל-N הסל"ד עלה מ-800 ל-1,000.

כשהעברת מ-N ל-P קפץ ל-1,400 סל"ד וממש נשמע כאילו נתת גז. 

במצב תקין התזוזה אמורה להיות מזערית אם בכלל. 
הרעידות רק ב-D או גם ב-P? יש הבדל בין ניוטראל לפארקינג מבחינת סל"ד או רעידות?

בכללי הבעיה אצלך שמה שאמור לווסת את הסל"ד ולשמור עליו יציב, לא מתפקד טוב. בזה אין ספק משהו שם משובש לחלוטין. עכשיו צריך לקשור את זה גם לרעידות, ולזה שהנתונים על פניו נראים תקינים.
עכשיו אמרת שהחלפת בית מצערת. החלפת למקורי כולל החיישנים? החלפת רק בית מצערת שהגיע ערום ללא חיישנים? החלפת לחליפי? מה עם אטמים, הוחלפו לחדשים?

כשמנוע קר לא רועד 

שמתחמם רועד על D בעמידה.

בN או ב p לא רועד (לפחות לא מורגש) 

שאני מדליק תאורה רועד יותר 

שמדליק מזגן רעידות פחותות.

(מזגן נחשב צרכן כבד??)

שאני עומד ברמזור ככל שמתארך זמן העמידה הוא רועד יותר ויותר אבל עד גבול מסויים לא מגיע למצב של כיבוי.

החלפת בית מצערת משופצת אבל זה היה לפני הרעידות ככה שיכול להיות שגם בחיישני המצערת יש בעיה.

בגדול תשאל אותי כל מה שצריך ואני אענה או אבדוק ואענה אין לי שום עניין להסתיר מידע אני רוצה ללחוץ על הירוק של סמן כפיתרון כבר.

ובהחלט אני חושב שיש קשר להתנעות הקשות שציינתי שהרכב חם בשמש...

עריכה אחרונה על ידי אודי זק
פורסם (נערך)
לפני 5 דקות, אודי זק כתב:

כשמנוע קר לא רועד 

שמתחמם רועד על D בעמידה.

בN או ב p לא רועד (לפחות לא מורגש) 

שאני מדליק תאורה רועד יותר 

שמדליק מזגן רעידות פחותות.

(מזגן נחשב צרכן כבד??)

שאני עומד ברמזור ככל שמתארך זמן העמידה הוא רועד יותר ויותר אבל עד גבול מסויים לא מגיע למצב של כיבוי.

החלפת בית מצערת משופצת אבל זה היה לפני הרעידות ככה שיכול להיות שגם בחיישני המצערת יש בעיה.

בגדול תשאל אותי כל מה שצריך ואני אענה או אבדוק ואענה אין לי שום עניין להסתיר מידע אני רוצה ללחוץ על הירוק של סמן כפיתרון כבר.

לא ענית לי אם בית מצערת אלקטרוני או עם כבל, ואם הוחלפו אטמים

פורסם (נערך)
לפני 20 דקות, אודי זק כתב:

כמו מבחן פסיכומטרי. לדלות מידע שמטייל בין הזמנים תוך כדי דילוגים וסתירות ולנסות להבין. השם האמיתי שלך זה חמיצר? באיזה מנוע החלפת בית מצערת, הישן או החדש? וכתבת שבשניהם רעד, עכשיו אתה כותב שהחלפת לפני הרעידות. חושב שמבין שבישן רעד, והחדש היה תקין זמן מה עד שהתחילו הרעידות?  החלפת לו בית מצערת (למה?)  והתחילו רעידות? ואם כן, אחרי כמה זמן?

פורסם
לפני 16 דקות, נירו72 כתב:

כמו מבחן פסיכומטרי. לדלות מידע שמטייל בין הזמנים תוך כדי דילוגים וסתירות ולנסות להבין. השם האמיתי שלך זה חמיצר? באיזה מנוע החלפת בית מצערת, הישן או החדש? וכתבת שבשניהם רעד, עכשיו אתה כותב שהחלפת לפני הרעידות. חושב שמבין שבישן רעד, והחדש היה תקין זמן מה עד שהתחילו הרעידות?  החלפת לו בית מצערת (למה?)  והתחילו רעידות? ואם כן, אחרי כמה זמן?

במנוע החדש לא היה בית מצערת 

זו אותה מצערת היא לא הוחלפה בין שני המנועים

הם שניהם היו אם אותה מצערת ושניהם רעדו 

הבעיה של המנוע הקודם היתה פריצה לראש מנוע 

ההחלפה היתה רק של המנוע עצמו ולא אתפלא אם אפילו החיישן vvt הוצא מהמנוע הישן

פורסם
לפני 43 דקות, אודי זק כתב:

במנוע החדש לא היה בית מצערת 

זו אותה מצערת היא לא הוחלפה בין שני המנועים

הם שניהם היו אם אותה מצערת ושניהם רעדו 

הבעיה של המנוע הקודם היתה פריצה לראש מנוע 

ההחלפה היתה רק של המנוע עצמו ולא אתפלא אם אפילו החיישן vvt הוצא מהמנוע הישן

המצערת שהיתה במנוע הקודם הועברה למנוע החדש בקיצור...

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...