Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני 3 דקות, YoJ כתב:

יותר מידי מוקשים בשביל שזה יעשה שכל, אלא אם כן זה ממש ממש זול אבל זו דירה פשוט מוזרה. 
- החדר למעלה זה דבר שבחיים שלי לא ראיתי, מסתור כביסה מהחדר שינה? האדם שיהיה שם אוכל אותה בצורה לא נורמלית בנוסף לכל מה שכבר נאמר, כי גם מהצד השני יש לו מכונת כביסה/מייבש בקיר הנגדי שיעשו רעש/ויברציות.
- אם אפשר להחליף בין ה״באנדל״ של המקלחת/שירותים עם החדר הזה ראש בראש, סוג של הצרחה. אבל אז זה מוביל למצב מוזר, שקיים אגב גם ביחידת הורים, שהכניסה לחדר היא מהחלל הציבורי. זה מוזר מאוד, לפחות לי, להיכנס לחדר שינה מהפינת אוכל?

- חלון הצינוק בחדר ליד הממ״ד זה משהו מוזר נוסף, לא רואה איך אפשר להתגבר על זה.

- לא הבנתי איך יחידת ההורים גובלת עם קיר שכן, כי נראה שבקיר של החדר רחצה של היחידה כן יש חלון? אבל אז אני מניח שהקיר של המטבח הוא גם חופף עם שכן, אז לאן החלון הזה מוביל, לפיר?

הישרוקלחת של ההורים גם ללא חלון, זה איזשהו פיר

תודה חברים, כנראה שאוותר על זה, באמת אין פיתרון.

Daihatsu YRV 01' 86 HP << Sold

KIA Cerato 08' LX 122 HP << Sold

Chevrolet Cruz 13' LT Wagon 141 HP 1.8L

80 Mitsubishi Attrage 15' INSTYLE HP 1.2L

• תגובות 53
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם (נערך)

@YoJ כן.  בדירות ההזויות של היום יש דברים מוזרים. נתקלתי בזה לראשונה כאן, בשרשור על דירת מחיר למשתכן בקריות, ומאז בעוד כמה שרשורים.

שגרתי לגנרי שחלון של חדר רחצה פונה לפיר. זה כנראה המצב בחדר הרחצה שליד המטבח.

החלון בחדר שליד הממד סמלי, אתה קורא לו צינוק ואני קראתי לו פשפש. אני לא מבין איך הוא עומד בתקן. אולי זה חלון צרפתי שמשיג את השטח כי הוא צר וארוך.

וה״הצרחה״ שאתה מציע לא סבירה, כי החדר המוזז יישאר ללא חלון כלל.

עריכה אחרונה על ידי sperial
  • רעיון טוב! 1
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
לפני 24 דקות, Shaike.Zam כתב:

הישרוקלחת של ההורים גם ללא חלון, זה איזשהו פיר

תודה חברים, כנראה שאוותר על זה, באמת אין פיתרון.

אם החלון של השירוקלחת פונה לפיר שכח מכל מה שציירתי וזרוק את הדירה לפח. 
צריך להתייחס אליה בתור דירת 4 חדרים + פינת עבודה.

פורסם
לפני 37 דקות, sperial כתב:

וה״הצרחה״ שאתה מציע לא סבירה, כי החדר המוזז יישאר ללא חלון כלל.

נכון, אתה צודק, פספסתי את זה. למרות שאם הבחירה שלי היא בלי חלון בכלל או חלון לפיר מנוע מזגן, חבלי כביסה וצואת יונים, אולי הראשון עדיף..?😅
הפיר שירותים-מקלחת המשותף של יחידת ההורים זה עוד תענוג מפוקפק בהנחה ולדירה הצמודה פיר חופף כל כך קרוב...

• רעיון טוב! 1
פורסם
לפני 3 שעות, Shaike.Zam כתב:

3. חדר רחצה ראשי ללא חלון (ונטה) ואין שם יציאה נוחה למייבש כביסה (יודע שיש קונדסור, לא מעוניין).

לפני שעתיים, sperial כתב:

הניסיון שלי עם וונטות טוב - אצלי שלושה חדרי שירותים/מקלחת וגם שירותי האורחים מאווררים עם ונטה ומצבם מצויין. חדר שירותים/מקלחת אחד מאוורר עם חלון, ובחורף אני מצטער שלא הוספתי וונטה, כי לא רוצה לפתוח את החלון לרווחה (מפנה מערבי והרוח מכניסה את הגשם).

לפני כמה שנים התבאסתי רצח שראיתי דירות בלי חלון אמבטיה והחלטתי שאני רוצה דירה שיש חלון בחדר אמבטיה.

קניתי דירה כזו.

כשקיבלתי מפתח, החלטתי להרחיב את המטבח לכיוון החדר שירות (והחלון של האמבטיה היה לחדר השירות ולא ישירות החוצה) ויצא ש... שמתי וונטה (6") והחלון נשאר סגור (כבר מעל 9 שנים).

דאז היה מדובר בוונטה מסורתית שעושה חור בראש, אבל אין תלונות על פינוי ריחות או לחות, מצויינת.

לפני שנה שיפצתי את החדר אמבטיה הזה וסגרתי את החלון סופית עם גבס.

החלפתי את הוונטה המסורתית במפוח קו 6" שהותקן בחוץ + בניתי צינור השתקה בחלק הפנימי שיונק את האויר (בתוך תקרת הגבס).

התוצאה: יותר טוב מחלון. פינוי לחות וריחות במהירות האור עם רמת רעש אפסית.

היום זה כבר לא היה מטריד אותי בכלל - ולמדתי בחיים שבהרבה מקרים העקרונות שתקועים לנו בראש נמצאים שם רק בגלל ש...הם נתקעו שם. 

בנוגע לרעש מזגנים - אם מדובר באינוורטרים - פחות היה מטריד אותי. אפשר לשפר גם עם חלון טוב יותר. מבאס שזה בתוך חדר של ילד (אבל הייתי פותר את הבעיה עם HEAT PUMP - גם חסכוני וגם מייתר כמעט לגמרי את התליה...ואם יש משהו בקטנה לתלות - יש מתלה מתקפל במרפסת [בצד] שלא מפריע).

בנוגע לקיר גובל עם השכנים - כל עוד אתם לא מהסוג הצעקן מתחת לשמיכות (וגם השכנים לא) - לא תהיה לכם בעיה.

השכן מעליי אלמן בן 60 שרוף על שמנות שצועקות בסקס - פעם בכמה חודשים אני מתעורר באמצע הלילה בגלל שחברה שלו החליטה שהיא מעירה את ה 3200 שלו לפעילות לילית. מעבר לזה אין תלונות - 99% מהזמן באמת שקט (אבל זה המחיר של לחיות בעיר [ובבניין], אתה לא לבד).

איציק

• אהבתי 1
  • מצחיק 1

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם (נערך)

דירה רעה מאד.

לא מבין מה קרה למתכנן כאן.

כנראה נגרר משינוי רציני במקום אחר, ונוצר המצב הזה.

לא יודע לאיזה מגזר מתוכנן, (כנראה דתי/חרדי לפי הכיור מחוץ לשירותי אורחים), אבל למגזר כללי, שפחות מקפיד על גודל המטבח (ועל אוורור טבעי שלו), הייתי מתפשר על משהו כזה.

קחו בחשבון, שזה נסיון להוציא את הרע במיעוטו, ולא תכנון אידיאלי בשום צורה.image.thumb.jpeg.470677423e877e690ed4903beac84365.jpeg

עריכה אחרונה על ידי natco
  • אהבתי 2
  • רעיון טוב! 4

1.  MITSUBISHI  SPACE STAR 1.2 instyle 2018

2. CHEVROLET SPARK LS 1.0 2014

פורסם

במידה ואתם רוצים את הדירה והמחיר שלה באמת נמוך מאוד. 

קבע פגישה עם מעצבת פנים.

יעלה לך כמה מאות אולי אלפים בודדים רק לבדיקת היתכנות ראשונית לשינויים בדירה. 

הן הרבה יותר מיומנות ויודעות מה אפשר ומה אי אפשר ותוכל לקבל מבט ראשוני האם בכלל כדאי להיכנס לזה

.

פורסם
לפני 21 דקות, natco כתב:

דירה רעה מאד.

לא מבין מה קרה למתכנן כאן.

כנראה נגרר משינוי רציני במקום אחר, ונוצר המצב הזה.

לא יודע לאיזה מגזר מתוכנן, (כנראה דתי/חרדי לפי הכיור מחוץ לשירותי אורחים), אבל למגזר כללי, שפחות מקפיד על גודל המטבח (ועל אוורור טבעי שלו), הייתי מתפשר על משהו כזה.

קחו בחשבון, שזה נסיון להוציא את הרע במיעוטו, ולא תכנון אידיאלי בשום צורה.image.thumb.jpeg.470677423e877e690ed4903beac84365.jpeg

נראה מעניין מאוד, אפילו מוצלח, קצת מבאס שאין הפרדה בין חלל ציבורי לרישי, ולמטבח אין חלון.

לפני 25 דקות, איציק נ. כתב:

לפני כמה שנים התבאסתי רצח שראיתי דירות בלי חלון אמבטיה והחלטתי שאני רוצה דירה שיש חלון בחדר אמבטיה.

קניתי דירה כזו.

כשקיבלתי מפתח, החלטתי להרחיב את המטבח לכיוון החדר שירות (והחלון של האמבטיה היה לחדר השירות ולא ישירות החוצה) ויצא ש... שמתי וונטה (6") והחלון נשאר סגור (כבר מעל 9 שנים).

דאז היה מדובר בוונטה מסורתית שעושה חור בראש, אבל אין תלונות על פינוי ריחות או לחות, מצויינת.

לפני שנה שיפצתי את החדר אמבטיה הזה וסגרתי את החלון סופית עם גבס.

החלפתי את הוונטה המסורתית במפוח קו 6" שהותקן בחוץ + בניתי צינור השתקה בחלק הפנימי שיונק את האויר (בתוך תקרת הגבס).

התוצאה: יותר טוב מחלון. פינוי לחות וריחות במהירות האור עם רמת רעש אפסית.

היום זה כבר לא היה מטריד אותי בכלל - ולמדתי בחיים שבהרבה מקרים העקרונות שתקועים לנו בראש נמצאים שם רק בגלל ש...הם נתקעו שם. 

בנוגע לרעש מזגנים - אם מדובר באינוורטרים - פחות היה מטריד אותי. אפשר לשפר גם עם חלון טוב יותר. מבאס שזה בתוך חדר של ילד (אבל הייתי פותר את הבעיה עם HEAT PUMP - גם חסכוני וגם מייתר כמעט לגמרי את התליה...ואם יש משהו בקטנה לתלות - יש מתלה מתקפל במרפסת [בצד] שלא מפריע).

בנוגע לקיר גובל עם השכנים - כל עוד אתם לא מהסוג הצעקן מתחת לשמיכות (וגם השכנים לא) - לא תהיה לכם בעיה.

השכן מעליי אלמן בן 60 שרוף על שמנות שצועקות בסקס - פעם בכמה חודשים אני מתעורר באמצע הלילה בגלל שחברה שלו החליטה שהיא מעירה את ה 3200 שלו לפעילות לילית. מעבר לזה אין תלונות - 99% מהזמן באמת שקט (אבל זה המחיר של לחיות בעיר [ובבניין], אתה לא לבד).

איציק

מבחינת הקיר של השכנים, אפשר לעשות גבס עם בידוד רעשים, קצת יקטין את החדר, אבל ניחא.

ונטות גם ניחא, קיבלתי, לא נורא

מבחינת המיסתור כביסה זה הכי מבאס, שזה פולט חום מטורף, רעש וויברציות

פורסם
לפני 54 דקות, Shaike.Zam כתב:

מבחינת המיסתור כביסה זה הכי מבאס, שזה פולט חום מטורף, רעש וויברציות

בשביל להמחיש לך מה זה אינוורטר מול ON OFF בצורה הכי פשוטה: זה בערך כמו רכב עם מנוע בעירה פנימית מול רכב חשמלי.

בצמוד אליו תשמע זימזום קטן שיעיד על פעולת המדחס, בגדול תשמע את המאוורר שלו עובד.
רעש של מערכת ON OFF (מיני מרכזי) זה באיזור 60-65DB בעוד VRF זה בסביבות 50-55DB ואפילו פחות - וזה "רעש עבודה".
ב ON OFF יש רעש התנעה וכיבוי דיי חזק - מה שאין בכלל באינוורטר.

אינוורטר קטן מגיע גם ל 45DB כשהוא אחרי השיא שלו.

1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם
לפני 24 דקות, איציק נ. כתב:

בשביל להמחיש לך מה זה אינוורטר מול ON OFF בצורה הכי פשוטה: זה בערך כמו רכב עם מנוע בעירה פנימית מול רכב חשמלי.

בצמוד אליו תשמע זימזום קטן שיעיד על פעולת המדחס, בגדול תשמע את המאוורר שלו עובד.
רעש של מערכת ON OFF (מיני מרכזי) זה באיזור 60-65DB בעוד VRF זה בסביבות 50-55DB ואפילו פחות - וזה "רעש עבודה".
ב ON OFF יש רעש התנעה וכיבוי דיי חזק - מה שאין בכלל באינוורטר.

אינוורטר קטן מגיע גם ל 45DB כשהוא אחרי השיא שלו.

מה לגבי החום שהוא מוציא?

בלי שום קשר, תיכננתי לשדרג ל vrf אבל נשמע שזה גם מרעיש

• אהבתי 1

פורסם
לפני 2 דקות, Shaike.Zam כתב:

מה לגבי החום שהוא מוציא?

בלי שום קשר, תיכננתי לשדרג ל vrf אבל נשמע שזה גם מרעיש

מכיר את המשפט "אין שמחה בלי עצב" ?

אז זה זה.

אתה לא יכול גם למזג את הבית, גם בלי רעש, וגם שהילד יוכל לפתוח את החלון כשהוא מפליץ - בלי שיכנס לו חום לחדר.

אין פה קוסם שיעלים את חוקי הפיזיקה הבסיסית שחלים על המכשיר הזה.

בהתקנה לפי הספר מצמידים את המעבה לרפפות אלומיניום והחום נזרק החוצה, זה הדבר היחידי שאתה יכול לעשות בשביל למנוע מאויר חם להכלא בתוך המסתור כביסה.

אידאלי ומושלם ? לא, אבל עולים היתרונות על החסרונות למי שכן משתמש במזגן.

בנוגע לתוכניות שהציעו לך, תבדוק אם זה עולה בקנה אחד מול התשתיות הקיימות בדירה (עם דגש על הצינור ביוב הראשי - שאותו אתה לא תוכל להזיז בצורה נורמלית).

• רעיון טוב! 1

1.6
HDi 100Hp Automatic

• חברי המעגל הראשון
פורסם
לפני שעתיים, איציק נ. כתב:

בגלל שחברה שלו החליטה שהיא מעירה את ה 3200 שלו לפעילות לילית.

חיפשתי מה זה 3200 ולא מצאתי את ההקשר - 

היא מדליקה את הגריל גז וובר?

סיקה צמנט שמתקשה במהירות? (אולי זה?)

מג'ימיקס דגם 3200? (אולי הוא טוחן?)

• אהבתי 1
  • חברי המעגל הראשון
פורסם

הדירה הזאת מתאימה למשפחה שמחזיקה עבד שמטפל להם בכביסה. ההצעה של נתקו להעביר לשם את המטבח וחדר מקלחת זה הכי הגיוני שאפשר. צריך רק להעביר לחדר הרחצה את מכונת הכביסה והמייבש. 

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם (נערך)
לפני כשעה, איציק נ. כתב:

בנוגע לתוכניות שהציעו לך, תבדוק אם זה עולה בקנה אחד מול התשתיות הקיימות בדירה (עם דגש על הצינור ביוב הראשי - שאותו אתה לא תוכל להזיז בצורה נורמלית

זה מתבסס על האמור לעיל:

לפני 6 שעות, Shaike.Zam כתב:

ניתן לעשות שינויי דיירים, ויש דירות דומות (לא זהות) שהזיזו את הביוב לחדר של המסתור הכביסה

זה גם הגיוני, כי מהנדסי האינס' תמיד אוהבים להעביר קווים ראשיים (6 צול) במסתורים, "כי נוח לתחזק".

היו לי הרבה מקרים שאישרו למעצבות להתחבר לשם בשינויי דיירים.

לגבי מטבח ללא חלון, אפשר להנמיך מעל הארונות ולעשות מפוח שאיבה רציני  שיוצא במסתור.

אבלמכן, זה מטבח ש"עובר" בתל-אביב, איפה שיש הרבה אופנועים של "וולט".

להפוך את הדירה הזו לפנינה, זו משימה בלתי אפשרית.

עדיין נשאר פה חדר אחד, עם חלון שאין לי מושג איך הוא עומד במינימום התקני (8 אחוז). 

יכול להיות שעם קובץ dwg ופרוגרמה ממוקדת, אפשר לעשות פה הרבה  יותר.

אבל זה ממש לא יעלה "כמה מאות שקלים אצל מעצבת", כמו שכתבו פה בזלזול אופייני.

זו עבודה רצינית מאד, שתצריך ליווי מלא של מישהי.ו מנוסה מאד בשינויי דיירים, כולל הבנת החומר הקיים, העברת סט תכניות מלא, חשמל, אינס', בינוי, וייצוג מול אדריכל.ית שינויי הדיירים של הקבלן.

זו עבודה בעלות של 5 ספרות.

עריכה אחרונה על ידי natco
  • אהבתי 1
  • רעיון טוב! 2

1.  MITSUBISHI  SPACE STAR 1.2 instyle 2018

2. CHEVROLET SPARK LS 1.0 2014

• תוכן חדש...