Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

אולי מפה יבוא כיוון (לא מחפש כמובן תוכנית סופית או משהו, אלא משהו שאפשר לעבוד איתו, אם בכלל)

image.thumb.png.d64c3ff657534c3e004a20eba5be8db1.png

מתעניין ברכישת דירה, מיקום טוב, מחיר טוב, אממה, יש 3 בעיות קריטיות מבחינתנו.

1. החדר למעלה מימין עם יציאה למסתור כביסה/מעבה (חום, רעש, אין פרטיות כשרוצים להוריד כביסה).

2. חדר הורים למטה גובל (ראש בראש) עם חדר הורים של הדירה השכנה.

3. חדר רחצה ראשי ללא חלון (ונטה) ואין שם יציאה נוחה למייבש כביסה (יודע שיש קונדסור, לא מעוניין).

התייעצתי עם GPT וכו', מודלים חדשים, אין פיתרון נוח.

מה חושבים? לוותר על התענוג? באמת אין פיתרון?

Daihatsu YRV 01' 86 HP << Sold

KIA Cerato 08' LX 122 HP << Sold

Chevrolet Cruz 13' LT Wagon 141 HP 1.8L

80 Mitsubishi Attrage 15' INSTYLE HP 1.2L

• תגובות 53
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

מחיר למשתכן?

בעיני דירה הזויה. מסתור הכביסה לא שימושי בעליל, הוא מנותק מחדר הכביסה, כך שלא תשתמש בו. אבל הילד המסכן שיגור בו יסבול מרעש כל המזגנים בפיר. וכמובן שחלון שפונה לפיר לא יכניס אור טבעי מספק.

לחדר שינה אחר חלון בגודל של פשפש.

בוא נמתין לאדריכל הפורום,ססביר שיהיו לו הרבה תובנות.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם (נערך)

ציינת מה שהסברתי

זה לא מחיר למשתכן, כן מחיר נמוך מאוד, תוהה אם יש פה נקודות שאפשר לשנות ולעשות משהו, אולי לקחת חלק מהחדר הפצפון של המסתור כביסה ולעשות אותו מסתור כביסה עם מכונה + מייבש, השאלה איפה יהיה עוד חדר שינה

כמובן שאין לי בעיה לוותר על שירותי אורחים לטובת שינויים.

עריכה אחרונה על ידי Shaike.Zam

פורסם

הניסיון שלי עם וונטות טוב - אצלי שלושה חדרי שירותים/מקלחת וגם שירותי האורחים מאווררים עם ונטה ומצבם מצויין. חדר שירותים/מקלחת אחד מאוורר עם חלון, ובחורף אני מצטער שלא הוספתי וונטה, כי לא רוצה לפתוח את החלון לרווחה (מפנה מערבי והרוח מכניסה את הגשם).

אני לא מתרגש מחדר השינה שגובל בשכנים - אבל אתה צריך לבדוק מה טיב הבידוד האקוסטי, ולקוות לשכנים שקטים. אבל שכנים זה עניין של מזל, וגם יכולים להתחלף.

לגבי מסתור הכביסה - אני בספק האם תשתמש בו לתלית כביסה. עם הריחוק מפינת הכביסה, והמעבר דרך חדר המשמש למגורים, ועם הכביסה שאולי תטפטף מלמעלה הוא לחלוטין לא שימושי, אתה תייבש 99% מהכביסה במייבש שצמוד למכונת הכביסה. אם למרפסת השירות יש רצפה היא לא תסבול מטפטוף מעל, אבל הרצפה של מסתורי כביסה נוטה לצבור לכלוך וקשה לנקות (איך תצא מהחלון דרך החבלים?) וכל פריט שיישרך קצת על הרצפה יצטרך לחזור למכונה. אני מדבר מניסיון עם מסתור דומה, שהיה צמוד לחדר שירות קטן. בלתי שימושי בעליל.

אני לא רואה איך אתה מצמיד את מכונת הכביסה למתקן התחיה משתי סיבות - האחת היא שמדובר בחדר פנימי ולא יהיה בו חלון. השניה היא שכנראה אין באיזור צנרת מים וביוב שניתן להתחבר אליה. אבל את זה צריך לבדוק עם האדריכל/מהנדס שמחזיקים בתוכניות המים של הבניין.

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם (נערך)

ניתן לעשות שינויי דיירים, ויש דירות דומות (לא זהות) שהזיזו את הביוב לחדר של המסתור הכביסה

לגבי תלייה זה בסדר, יכול לחיות עם זה, לא תולה דברים מטפטפים (מכונה עם סלד של 800, ככה כבר כמה וכמה שנים), השאלה שוב:

אולי לקחת חלק מהחדר הפצפון של המסתור כביסה ולעשות אותו מסתור כביסה עם מכונה + מייבש, השאלה איפה יהיה עוד חדר שינה

פורסם
לפני שעה, Shaike.Zam כתב:

אולי מפה יבוא כיוון (לא מחפש כמובן תוכנית סופית או משהו, אלא משהו שאפשר לעבוד איתו, אם בכלל)

image.thumb.png.d64c3ff657534c3e004a20eba5be8db1.png

מתעניין ברכישת דירה, מיקום טוב, מחיר טוב, אממה, יש 3 בעיות קריטיות מבחינתנו.

1. החדר למעלה מימין עם יציאה למסתור כביסה/מעבה (חום, רעש, אין פרטיות כשרוצים להוריד כביסה).

2. חדר הורים למטה גובל (ראש בראש) עם חדר הורים של הדירה השכנה.

3. חדר רחצה ראשי ללא חלון (ונטה) ואין שם יציאה נוחה למייבש כביסה (יודע שיש קונדסור, לא מעוניין).

התייעצתי עם GPT וכו', מודלים חדשים, אין פיתרון נוח.

מה חושבים? לוותר על התענוג? באמת אין פיתרון?

אלא אם כן המחיר של הדירה הזו הוא סופר אטרקטיבי, הייתי שולח אותם לחפש את החברים שלהם. 
מילא אפשר להחליט שלא תולים כביסה, רק מייבשים במייבש או פורסים מתלה במרפסת במקרה הצורך.
אבל עדיין יהיה חדר ללא אור, וככל הנראה רעש מזגן מטריף בקיץ.
עוד חדר עם חלון שהוא "חרך ירי", אמבטיה מיניאטורית ללא חלון וחדר הורים שאין בו מקום לשידה אפילו.

הייתי שוקל את הדירה הזו בשני מקרים:
1. ממש זול ביחס לדירות נורמליות יותר.
2. חדר השינה הרביעי הוא משרד. במצב כזה הייתי מזיז את האמבטיה לכיוון המסתור בהנחה ויש שם קולטן נגיש, ומייצר איזור עבודה אופן ספייס בחלל שנשאר.

• רעיון טוב! 2
פורסם
לפני 1 דקה, Nemesis כתב:

אלא אם כן המחיר של הדירה הזו הוא סופר אטרקטיבי, הייתי שולח אותם לחפש את החברים שלהם. 
מילא אפשר להחליט שלא תולים כביסה, רק מייבשים במייבש או פורסים מתלה במרפסת במקרה הצורך.
אבל עדיין יהיה חדר ללא אור, וככל הנראה רעש מזגן מטריף בקיץ.
עוד חדר עם חלון שהוא "חרך ירי", אמבטיה מיניאטורית ללא חלון וחדר הורים שאין בו מקום לשידה אפילו.

הייתי שוקל את הדירה הזו בשני מקרים:
1. ממש זול ביחס לדירות נורמליות יותר.
2. חדר השינה הרביעי הוא משרד. במצב כזה הייתי מזיז את האמבטיה לכיוון המסתור בהנחה ויש שם קולטן נגיש, ומייצר איזור עבודה אופן ספייס בחלל שנשאר.

תודה רבה

חשבתי על זה, ובהחלט בשנים בקרובות שהילדים קטנים זה יהיה חדר עבודה/משחקים/כושר. אבל עוד כמה שנים כל אחד ירצה חדר משלו, ולא חשבנו על זה שיהיה מאוד קשה למכור אותה.

הייתי רוצה לחשוב על איזשהו פיתרון אחר, אבל כנראה אין כזה.

פורסם

אפשר עקרונית לאכול את חדר הארונות ומקלחון הורים פלוס לגנוב בערך מטר מהמטבח ולייצר שם חדר נוסף. את חדר ההורים למתוח על חשבון החדר מעליו, ואת החדר מעליו למתוך על חשבון המסדרון שכבר לא יהיה שם. ואז לפתוח את החדר מול מסתור הכביסה שם.
צריך להציב את זה עם מידות מדוייקות ולראות מה יוצא, אבל זה ממש לא להיט.

פורסם (נערך)

אבל עדיין יהיה חדר שהחלון שלו זה המסתור כביסה לא? או שלא הבנתי?

ויהיה חדר ללא חלון

פורסם

אתה קורא למישהו שלא נראה כאן 7 שנים. והיו כאן עוד אדריכלים שלא נראו כאן עוד יותר זמן.

אגב, ברזמל נתקלתי לאחרונה לפני כמה שנים בתוכנית הטלויזיה ״הבתים היפים ביותר בישראל״.

• רעיון טוב! 1

פורסם (נערך)
לפני 24 דקות, Shaike.Zam כתב:

אבל עדיין יהיה חדר שהחלון שלו זה המסתור כביסה לא? או שלא הבנתי?

ויהיה חדר ללא חלון

לא. משהו כזה. מצטער על כישורי ה- Paint המדהימים שלי.
אם יש קולטן לשירותים באיזור מסתור הכביסה אז כמובן להעיף את האמבטיה לכיוון ההוא.
וכמובן, צריך להעלות את הכל על תוכנית עם מידות, כי קשה לקבוע בצורה הזו אם המידות הגיוניות.

image.thumb.png.60de4e445c0be1775a5e8304ef7ab6ea.png

עריכה אחרונה על ידי Nemesis
פורסם

תרגיל נחמד, אבל לא פתרון.

אתה מצמצם מאוד את המטבח.

חדר השינה הצמוד למטבח יהיה עם חלון זעיר של מקלחת (לא יאושר שינוי בקיר חיצוני). גם אין מידות לחדר הזה, אולי הוא זעיר ולא תקני.

אתה יוצר שטח מת בצמוד למסתור הכביסה. בזבוז שטח בדירה שגם כך לא שופעת.

פורסם

זה הרע במיעוטו שאני יכול לחשוב עליו אם הדירה הזו היא ממש מציאה במחיר וחייבים 4 חדרי שינה. חדר אחד עם "חרך ירי" בתור חלון כבר יש, זה אותו דבר.
החדר הוא פלוס מינוס בגודל של חדר שינה הורים, אז צריך להיות תקני. למטבח נוסף קיר לארונות. לא יהיה מקום לדלפק אבל לארונות ושיש יהיה ככל הנראה מספיק.
כפי שאמרתי, צריך להעלות על תוכנית מדוייקת ולראות איך מסתדרות המידות. זה יהיה צפוף, לא נוח - אבל לדעתי כנראה עדיף על התוכנית המקורית אם כל חדרי השינה בשימוש.
"השטח המת" יכול להיות מצויין לאיחסון  - ממש אין מקומות אחסון בחדרים. אם אפשר להזיז את האמבטיה לכיוון המסתור זה כמובן עדיף.

פורסם

יותר מידי מוקשים בשביל שזה יעשה שכל, אלא אם כן זה ממש ממש זול אבל זו דירה פשוט מוזרה. 
- החדר למעלה זה דבר שבחיים שלי לא ראיתי, מסתור כביסה מהחדר שינה? האדם שיהיה שם אוכל אותה בצורה לא נורמלית בנוסף לכל מה שכבר נאמר, כי גם מהצד השני יש לו מכונת כביסה/מייבש בקיר הנגדי שיעשו רעש/ויברציות.
- אם אפשר להחליף בין ה״באנדל״ של המקלחת/שירותים עם החדר הזה ראש בראש, סוג של הצרחה. אבל אז זה מוביל למצב מוזר, שקיים אגב גם ביחידת הורים, שהכניסה לחדר היא מהחלל הציבורי. זה מוזר מאוד, לפחות לי, להיכנס לחדר שינה מהפינת אוכל?

- חלון הצינוק בחדר ליד הממ״ד זה משהו מוזר נוסף, לא רואה איך אפשר להתגבר על זה.

- לא הבנתי איך יחידת ההורים גובלת עם קיר שכן, כי נראה שבקיר של החדר רחצה של היחידה כן יש חלון? אבל אז אני מניח שהקיר של המטבח הוא גם חופף עם שכן, אז לאן החלון הזה מוביל, לפיר?

• תוכן חדש...