Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

לא קראתי את ההודעות ששאר החברים פה כתבו.

לקחתי 2 סעיפים ושיניתי רק אותם.

• החדר שינה של ההורים יכול לעבור להיות ליד הסלון או להישאר במקום שלו אבל להוסיף קונסטרוקציית בידוד רעשים.
  • הוספתי חלון אבל הוא צריך להיות מט בשביל שלא יראו את מי שמתקלח אלא אם זה הקטע שלכם - לא חלון הזזה כמו שיש בשרטוט (לכיוון חדר שירות) אבל נראה לי שהבנת את המסר.
  • כן זה באסה שאין חלון במטבח אבל החלון מהמקלחת למטבח יכניס אור, כמובן תלוי עד כמה הצד הזה חשוף לשמש במהלך היום למרות שיכול להיות שיהיה או שיכנס מספיק אור מהסלון.
  • הכיור אני רואה שאפשר להשים ממש מאחורי הלוח חשמל אלא אם חשמלאי הפורום יגיד שזה אסור ואז המיקום יהיה בעייתי למרות שאפשר אולי לבצע העברה של לוח החשמל ליד הטלויזיה.

image.png.19d4e9c9f9dee8bf0bc191d5deb80096.thumb.png.39b341ff17efed6627362b4b236cbe52.png

כן הייתי מנצל את הוונטה שהם מביאים ומשאיר אותה, אולי להשמיש לקולט אדים

עריכה אחרונה על ידי DareDevil
  • רעיון טוב! 1
Ready To Rock
Ready To Rumble

"Hard times create strong men, strong men create good times, good times create weak men, and weak men create hard times." G. Michael Hopf

Daihatsu Sirion 2007 1.3 automatic
  • תגובות 53
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
לפני כשעה, borsood כתב:

שייקה, הדירה הזו מזכירה לי את אלו שמוצאים את כל הקורולות אבדן להלכה שהמחיר הזול מסנוור אותם.

לדעתי לדירה יש יותר מדי דפקטים. אפשר לעשות שמיניות ולשפר אבל חלק  מהדפקטים לא ניתן לפתרון סביר.

אז אם זו קורולה תעבור לקורולה הבאה ותשאיר את הדירה הזו לאחרים.

רק אם זו דירה מיוחדת(מיקום?) שווה להמשיך להסתכל ולראות אבל חלק מהדפקטים יישארו.

אסביר

הדיר הזו 122 מ"ר ב3.19

רק לסבר את האוזן, דירות 115 מ"ר באותו אזור לא פחות מ3.5 (ואני מדבר על דירות יד שניה)

בגלל זה מרגיש לי שזה מחיר טוב, על אף הדפקטים, שניתן לסדרם אותם עם אשת מקצוע

לפני 56 דקות, DareDevil כתב:

לא קראתי את ההודעות ששאר החברים פה כתבו.

לקחתי 2 סעיפים ושיניתי רק אותם.

• החדר שינה של ההורים יכול לעבור להיות ליד הסלון או להישאר במקום שלו אבל להוסיף קונסטרוקציית בידוד רעשים.
  • הוספתי חלון אבל הוא צריך להיות מט בשביל שלא יראו את מי שמתקלח אלא אם זה הקטע שלכם - לא חלון הזזה כמו שיש בשרטוט (לכיוון חדר שירות) אבל נראה לי שהבנת את המסר.
  • כן זה באסה שאין חלון במטבח אבל החלון מהמקלחת למטבח יכניס אור, כמובן תלוי עד כמה הצד הזה חשוף לשמש במהלך היום למרות שיכול להיות שיהיה או שיכנס מספיק אור מהסלון.
  • הכיור אני רואה שאפשר להשים ממש מאחורי הלוח חשמל אלא אם חשמלאי הפורום יגיד שזה אסור ואז המיקום יהיה בעייתי למרות שאפשר אולי לבצע העברה של לוח החשמל ליד הטלויזיה.

image.png.19d4e9c9f9dee8bf0bc191d5deb80096.thumb.png.39b341ff17efed6627362b4b236cbe52.png

כן הייתי מנצל את הוונטה שהם מביאים ומשאיר אותה, אולי להשמיש לקולט אדים

זה מאוד דומה למה ש @natco הציע, רק להגדיל טיפה את המקלחת שעשית, שייכנס שם אולי מייבש ומכונת כבסה, ולהשמיש קולט אדים + מפוח עוצמתי מהמטבח למסתור כביסה שיעיף ריחות בישול.

Daihatsu YRV 01' 86 HP << Sold

KIA Cerato 08' LX 122 HP << Sold

Chevrolet Cruz 13' LT Wagon 141 HP 1.8L

80 Mitsubishi Attrage 15' INSTYLE HP 1.2L

• חברי המעגל הראשון
פורסם (נערך)

אכן ניתן לסדר את הדפקטים, אבל עדיין תישאר עם דירה שאין לה חלון במטבח וחדר שהגישה אליו מהסלון. יש סיבה שזה זול. אם זה סביר עבורך, אין מניעה לקנות. רק שצריך להבין קודם את זה.

עריכה אחרונה על ידי SlowRide
  • רעיון טוב! 1

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם (נערך)
לפני שעה, Shaike.Zam כתב:

זה מאוד דומה למה ש @natco הציע, רק להגדיל טיפה את המקלחת שעשית,

זה הOCD שלי , בקטע של ליישר עם קו חדר השינה של ההורים.

הדיר הזו 122 מ"ר ב3.19

אכן דיר חזירים🤣🤣🤣. הייתי מוריד עוד במחיר אם אפשרי. זה אחושלוקי ירידה באיכות החיים. אם הכוונה להשתקע לטווח ארוך אז המחיר לא קריטי אבל אם מדובר על פחות מעשור אזי צריך להכניס לפקטור את הצורה המוזרה של הדירה שתתקבל לאחר השיפוץ.

לפני שעתיים, DareDevil כתב:

אפשר לעשות שיקוץ כזה - קיר זכוכית אבל את הציפוי מט לעשות מהצד של המטבח, על מנת שיהיה נוח לנקות את הזכוכית במקלחת, במידה והמים קשים מדי ויהיו בעיות עם האבנית. או שאפשר לעשות חלון ויטרינה עד לשיש של המטבח. אולי גם אפשר לעשות חלון שנהפך למט בלחיצת כפתור. זה יכול להיות נחמד.

דירות 115 מ"ר באותו אזור לא פחות מ3.5 (ואני מדבר על דירות יד שניה)

האם יש דירות שהן בתצורה לא טובה? הרי אתה צריך להשוות תפוחים לתפוחים.

דירה כמו זו, תחטוף מכה אנושה אם ביצוע השיפוץ יהיה לא טוב והשוק לא יהיה ברמתו כמו היום.

צריך לברר אם קיימות כאלו דירות בשוק המקומי ולראות איך השוק מגיב אליהן, כמה זמן הן עומדות למכירה, מה המחיר שלהן וכמה גמישות יש למוכרים.

זה לא הליכה בפארק, לכן זה משהו שצריך לחשוב עליו טוב מאוד וירידה של 300K זה לא נראה לי מתאים בהתחשב בעובדה שסביר להניח שתוציא את הסכום הזה על השיפוץ והשינוי דיירים. אחרת עדיף כבר לקנות יד שנייה עם תצורה יותר טובה. אומנם יד2 אבל לפחות יהיה אפשר לחיות יותר טוב.

מה שנקרא המספרים לא מתכנסים מספיק טוב בשביל שזה ישתלם.

הייתי אומר שאם המחיר של השיפוץ ושינויי דיירים עולה מעל ל100K בחישוב הראשוני, תשחרר את הדירה הזו.

עריכה אחרונה על ידי DareDevil
  • רעיון טוב! 1
Ready To Rock
Ready To Rumble

"Hard times create strong men, strong men create good times, good times create weak men, and weak men create hard times." G. Michael Hopf

פורסם

טוב קראתי את התגובות הקודמות , להלן התגובה האחרונה שלי - אם המחיר יורד במיל' אחד לפחות (או פחות כולל השינויים -> יעני יותר מחצי מיליון - אזור ה2.5 מיל'). זה כבר יהיה יותר מעניין. אם לא שחרר..

וראיתי ששחררת כבר כמה פעמים אז אנחנו טוחנים מים..

• רעיון טוב! 1
Ready To Rock
Ready To Rumble

• חברי המעגל הראשון
פורסם

אותי מסקרן - למה דירות כאלה בכלל קיימות?

כבר קניתם שטח, השגתם אישורים, עובדים, קבלן - איך מגיעים למצב שהדבר הזה נבנה בתכנון כל כך לקוי? 

אם פה בפורום אנשים כבר הביאו פתרונות לאילוצים מהתכנון המקורי, למה בתכנון המקורי בכלל התחילו עם האילוצים האלה ולא בנו ישר משהו נורמלי?

פורסם

מנחש - עוד דרך להכניס כסף, דרך שינויי דיירים?

פורסם
לפני שעתיים, flytomars כתב:

אותי מסקרן - למה דירות כאלה בכלל קיימות?

כמו ששיערתי בתגובה הראשונה- כנראה שאחרי התכנון הראשוני (שכנראה היה סביר טתקין), נכפה איזה שהוא שינוי בגיאומטריה של הבניין. אם בגלל הנחיה של אחת הרשויות (ולת"ב, פקע"ר וכו') שגרמה לתזוזה הזו,  או אם בגלל שהיזם הגדיל דירה אחת על חשבון אחרת, או משהו דומה שמגדיל לו את שורת הרווח.

המתכנן, בלחץ הזמן, העביר פתרון מאולץ, כדי לא לתקוע את כל ההיתר, וזה הרעיון הכי טוב שהיה לו באותו זמן.

בהרבה מקרים, כשזה פוגע באחוז קטן מהפרויקט זה פשוט לא מעניין אף אחד.

הפסד הזמן עלול לעלות יותר מה"מכה" שיספוג היזם במחיר של 2-3 דירות בבניין של 50.

אגב, דברים כאלה קורים מידי פעם. ובגלל שאתה "נעול" על הפתרון המקורי שלך (זה שתכננת בסקיצה המקורית) , קשה לך לראות שיש פתרונות אחרים.

מה שאנחנו עושים במקרים כאלה, זה לתת את המושכות (רק לצורך הפתרון הנקודתי) לצוות תכנון אחר, שלא מכיר את הפרויקט בכלל.

יום-יומיים בידיים של אנשים עם "ראש נקי", ואתה מקבל פתרון מיטבי. תאמין לי- זה עובד תמיד. 

• אהבתי 1
  • מעניין 1
  • רעיון טוב! 1

1.  MITSUBISHI  SPACE STAR 1.2 instyle 2018

2. CHEVROLET SPARK LS 1.0 2014

פורסם
לפני 31 דקות, natco כתב:

כמו ששיערתי בתגובה הראשונה- כנראה שאחרי התכנון הראשוני (שכנראה היה סביר טתקין), נכפה איזה שהוא שינוי בגיאומטריה של הבניין. אם בגלל הנחיה של אחת הרשויות (ולת"ב, פקע"ר וכו') שגרמה לתזוזה הזו,  או אם בגלל שהיזם הגדיל דירה אחת על חשבון אחרת, או משהו דומה שמגדיל לו את שורת הרווח.

המתכנן, בלחץ הזמן, העביר פתרון מאולץ, כדי לא לתקוע את כל ההיתר, וזה הרעיון הכי טוב שהיה לו באותו זמן.

בהרבה מקרים, כשזה פוגע באחוז קטן מהפרויקט זה פשוט לא מעניין אף אחד.

הפסד הזמן עלול לעלות יותר מה"מכה" שיספוג היזם במחיר של 2-3 דירות בבניין של 50.

אגב, דברים כאלה קורים מידי פעם. ובגלל שאתה "נעול" על הפתרון המקורי שלך (זה שתכננת בסקיצה המקורית) , קשה לך לראות שיש פתרונות אחרים.

מה שאנחנו עושים במקרים כאלה, זה לתת את המושכות (רק לצורך הפתרון הנקודתי) לצוות תכנון אחר, שלא מכיר את הפרויקט בכלל.

יום-יומיים בידיים של אנשים עם "ראש נקי", ואתה מקבל פתרון מיטבי. תאמין לי- זה עובד תמיד. 

ככה גם בתחום התוכנה, יומיים של באג ללא פיתרון נורמלי, מביאים למהנדס אחר, לא קשור, מוציא פיתרון טוב ומהר.

• אהבתי 1

• תוכן חדש...