Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

שלום לכולם אני מתעניין ברכישת רכב זול אמין ידני וחסכוני ככה שסוזוקי אלטו עולה כאופציה זולה,אבל יש לי כמה שאלות עליו.

1.האם צריכת הדלק בדגם הידני באמת סביבות 1:20/19?

2.איך האמינות של המנועים והגירים? 

3.האם זה רכב שאפשר לעשות בו טיפולים לבד מבחינת פשטות מכנית נוחות עבודה על האוטו? 

4.האם קילומטר בסביבות ה180000 זה כבר מתכון לבעיות בכזה רכב?

5.האם יש הבדל בין הדגם עם הvvti לדגם בלי?

עריכה אחרונה על ידי Oren051249
פורסם

1. צריכת הדלק תהיה כזאת בתנאים שהם בעיקר בינעירוניים, בנסיעה עירונית נטו, תקבל פחות טוב

2. אמינות כללית גבוהה, אבל שים לב שזה רכב שעולה כיום שקל וחצי. כשהרכב עולה שקל וחצי אז מטפלים בו בשקל וחצי. 

3. כן. 

4. תלוי, ראה סעיף 2. 

5. עד לרגע הזה לא ידעתי שהמנוע קיבל VVT מתישהו במהלך חי הדגם. אני נותן הימור שהסיבה לזה היא שככול הניראה התרומה שלו זניחה. 

פורסם

אם אתה לא נעול עליה, אפשר לבדוק גם פיגו 107/סיטרואן C1, ידניות שלהם מנוע של טיוטה וגם נחשבות לטובות.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם
לפני 6 שעות, yulianx כתב:

אם אתה לא נעול עליה, אפשר לבדוק גם פיגו 107/סיטרואן C1, ידניות שלהם מנוע של טיוטה וגם נחשבות לטובות.

הבנתי שצריכת הדלק שלהם פחות טובה ושיש להן בעיות חשמל.

יש לך מושג מה צריכת דלק שלהן ואיך האמינות שלהן?

פורסם

כמה אתה מתכוון לנסוע? אלה לא רכבים המיועדים לשיוט ממושך בכביש המהיר. העיר זה השטח שלהם.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

הם מאוד חסכוניות, איזה בעיות חשמל יש?

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם
לפני 12 שעות, Oren051249 כתב:

נוסע על c1 2013 1.0L - נסיעות מאוד רגועות(הרכב לא ספורטיבי כ"כ), אבל בהחלט חסכוני בדלק (20-25 ק"מ לליטר), ממש כמו הקטנוע שלי. 

• מעניין 1
פורסם
בתאריך 8.5.2026 בשעה 12:17, Oren051249 כתב:

חחח, איזה בעיות חשמל יש ברכב שהדבר החשמלי היחיד בו בערך זה הפנסים?

הרכבים האלה פשוטים ואמינים כמו גרזן במידה טופלו בצורה סבירה ובגרסא הידנית.

דבר אחד שיש לבדוק בהן לעומק זה נזילות בבאג' ובסלון. הרכבים האלה בצורה הישנה שלהם סובלים מזה המון, תוציא את הגלגל רזרבי ותראה אם יש שם סומנים של עובש.

פורסם

באלטו יש 4 מושבים, יש לך את הפנדה עם 5 מושבים וצריכת דלק דומה, ויש גם ספייס סטאר ידנית עם צריכת דלק דמיונית (מנוע 1000 עם 71 כ''ס, מעט חזקה יותר מה 67 בסוזוקי)

משתדל לעזור

פורסם

פנדה גם נוחה יותר עם בטיחות עדיפה ובמיוחד ספייס סטאר .

פורסם
לפני שעתיים, PASHUT כתב:

ויש גם ספייס סטאר ידנית

יצא לי לראות כזאת רק פעם אחת, כרגע יש תקלה במאגרים ואי אפשר לראות כמה כאלה נמכרו אבל להערכתי מדובר במספר נמוך ביותר.  יחדית בודדות  או אולי עשרות. 

• מעניין 1

פורסם (נערך)
בתאריך 7.5.2026 בשעה 21:51, Oren051249 כתב:

שלום לכולם אני מתעניין ברכישת רכב זול אמין ידני וחסכוני ככה שסוזוקי אלטו עולה כאופציה זולה,אבל יש לי כמה שאלות עליו.

1.האם צריכת הדלק בדגם הידני באמת סביבות 1:20/19?

2.איך האמינות של המנועים והגירים? 

3.האם זה רכב שאפשר לעשות בו טיפולים לבד מבחינת פשטות מכנית נוחות עבודה על האוטו? 

4.האם קילומטר בסביבות ה180000 זה כבר מתכון לבעיות בכזה רכב?

5.האם יש הבדל בין הדגם עם הvvti לדגם בלי?

אלטו זה בדיוק אמין, עמיד וזול להחזקה.

היו לנו 2 ידניות כ 13 שנה. 

הראשונה נרכשה חדשה ואחרי שנכנס בה עץ רכשנו אחת משומשת.

לגבי שאלותיך:

1. כן. בינעירוני רגוע מספק כזו צריכה. אצלינו היתה בעיקר בעיר/פרבר. אבל במעט פעמים מחוץ לעיר בדקתי וראתי גם 20 לליטר. בנהיגה רגועה.

2. לנו היתה אמינות מוחלטת במנוע והגיר (ידני...)

3. אני לא מטפל לבד אבל זה מנוע פשוט ואני מניח שכן.

4. זה רכב אמין ועמיד. רובם בעיר. ייתכן שרכב שהגיע לנסועה הזו התחיל חייו בהשכרה. אם הרכב במצב טוב לא הייתי פוסל. 

5. לא מכיר ולא ידעתי שזה קיים באלטו. שלנו היו שנת 2010 ו 2012

כל השנים רק טיפולים תקופתיים. למעט פעם אחת שהלכה הבוכנה שמחזיקה את דלת צא המטען. הוחלפה בעלות דו ספרתית לדעתי...

עריכה אחרונה על ידי razi_pazi

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...