Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

בסיום אתה כבר בעמידה. איך תאבד שליטה?

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

• תגובות 263
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

תחליט, יכבה המנוע או שיגמר התגבור לבלם?

כי תגבור לבלם יהיה לך גם אחרי כיבוי מנוע

אם המנוע נכבה אחרי שנאלצת לבצע בלימת חירום, תתניע אותו בדיוק כפי שמערכת סטרט סטופ עושה.

אתם מביאים פה סיטואציות ומציירים אותן כקטסטרופליות אך הן אינן כאלו ואני לא בטוח שאשכרה נהגתם ברכב ידני בשנים האחרונות, אם בכלל.

• אהבתי 4
פורסם

סיפור אמיתי ששמעתי מלפני די הרבה שנים : 
בכיר בהנהלת חברת רכב פרימיום גרמנית  אירח בגרמניה את היבואן הישראלי שלו . במסגרת שיחת רעים חביבה בין השניים הגרמני אמר באמפטיה : "באמת כל הכבוד לכם הישראלים שאתם מחזיקים מעמד בסביבה כה עויינת וברצף מלחמות שאינו נגמר. אנחנו אתכם בכל. אנו מבינים שיש לכם כל כך הרבה נכי מלחמות שאתם בכלל לא מזמינים את הגרסאות הידניות שלנו אלא רק דגמי אוטומט עם שתי דוושות . בשוק האירופאי אנו מוכרים כמעט חצי מהדגמים עם תיבה ידנית ודוושה שלישית".  

• מצחיק 2
פורסם
לפני 7 דקות, EliC25 כתב:

בנוגע לזינוק - נכון, אבל גם נהג חדש שרכש רכב ידני יכול להדרדר אחורה בזינוק, וגם נהג חולמני ברכב אוטומט. בסוף יש דוושה שקיימת גם בידני וגם באוטומט והיא דוושת הבלם.

מי שלמד לנהוג בידני יקבל את ההדרכה הנדרשת מהמורה, ויצבור ניסיון של כמה מאות זינוקים, בתקווה שגם בתגובה להדרדרות ולהדממת המנוע. וגם יבין את חשיבות שמירת המרחק בפקק, במיוחד בעליה. אז אולי מי שילמד בגוש דן יצבור פחות ניסיון ממי שילמד בחיפה או צפת, אבל עדיין יקבל בסיס. נכון שהיום המורים מקלים על התלמידים על ידי הוראה ברכבים עתירי מומנט, אבל, עדיין, בנהיגה עדיפה הדרכה מסודרת על פני לימוד עצמי תוך כדי תנועה (pun intended).

@orankohn כנראה סיפור ישן מאוד, כאשר באירופה התיחסו לרכב אוטומטי כרכב המיועד לנכים. במספרים שמצאתי (רדיט, לקחת עם קורט מלח), ב-2024 רק 18% מהרכבים שנמכרו בגרמניה היו ידניים.

האמת - כנראה שעם כל הקיטורים שלנו על שוק הרכב הישראלי, בלא מעט נושאים הוא מקדים את העולם. אם הנוחות ואם בתקינה.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

אז יכבה. העיקר שעצרת. 

גם אם המנוע כבה כשדוושת הבלם לחוצה, אתה לא מאבד כוח בלימה.

יש אפילו מספיק לחץ במערכת כדי לאפשר עוד לחיצה מתוגברת, לפחות חלקית.

פורסם
לפני 17 דקות, sperial כתב:

במספרים שמצאתי (רדיט, לקחת עם קורט מלח), ב-2024 רק 18% מהרכבים שנמכרו בגרמניה היו ידניים

2024 זה ממש הרגע

הוא כתב כמה שנים, ומספיק ללכת ל2015 כדי לקבל נתונים אחרים. הטכנולוגיה ההיברידית והחשמלית שהתפתחה בעשור הזה מחייבת גירים אוטומטיים ולכן דגמים רבים כבר מלכתחילה אינם מגיעים עם גיר ידני.

פורסם

בארה״ב אין הפרדה כזאת והכל בסדר. בן אדם צריך לקחת אחריות על הביטחון שלו ושל משתמשי הדרך, אתה צריך להיות דביל רציני להוציא רכב ידני לאוטוסטרדה כשאתה לא יודע לתפעל כלום. לרוב מתאמנים בסביבה מבוקרת מבינים את המנגנון ואיך עובד ונעזרים במישהו עם ניסיון עד שנקלט. 

לא שזה משנה בשלב כזה אבל לא חושב שהיה קורה פה אסון תחבורתי כמו שאתם מדמיינים אם לא היתה הפרדה כלל, 99.9 אחוז לא סתומים עד כדי כך ויש להם יצר הישרדות מינימלי כדי לא להרוג את עצמם (או להביך את עצמם מול כולם במקרים פחות קיצוניים, גם זה יצר מאוד חזק) ברכב שלא יודעים כלל לתפעל. 

• אהבתי 2
פורסם

בארה״ב יש, באופן כללי, גישה שונה מזו שלמאירופה:  האמריקאים דוגלים בבקרה על ידי מערכת המשפט. זאת אומרת תעשה מה שאתה רוצה, אבל אם תגרום נזק יתבעו אותך ותשלם פיצוים לא פרופורציוניים. לעומתם האירופים מעדיפים. מניעה על ידי תקינה ובקרה על ידי המדינה, לפני שנגרם נזק.

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
לפני 16 שעות, PASHUT כתב:
לפני 20 שעות, unreliablebazooka כתב:

חבר שלי חזן במקצועו, נסע למסע שורשים לפולין, ואוטובוס התיירים שלהם היה מודרני וחדיש ו.. ידני. אמיתי.

מעניין שזה נראה לישראלים כל כך מוזר שלא מאמינים שזה אמיתי 😁 

אבל יש במקומות האלו וגם בתורקיה וכו' המון אוטובוסים ידניים במיוחד בינוניים (מידיבוסים) כמו Otokar ואיסוזו ועוד יותר כאלו שמבוססים על מסחריות גדולות כמו מרצדס ספרינטר. ממש לפני כמה חודשים נסעתי באוטובוס כזה בליטא שאגב נהגה בו בחורה צעירה ולפני כמה שנים בקווי שרות בתורקיה שגם הופעלו שם אוטובוסים בינוניים ידניים.

באוטובוסים בגודל מלא גיר ידני כבר הפך להיות נדיר אבל עדיין יש, בבינוניים כאמור יש מלא.

פורסם

לפני שנה וחצי ביקרתי ביפן, כל האוטובוסים בהם נסעה הקבוצה היו מאותו דגם של Hino, כלומר טויוטה, כולם היו ידניים. וזו יפן, לא עולם שלישי.

• אהבתי 1

פורסם
לפני 25 דקות, Doron_Z כתב:

בארה״ב אין הפרדה כזאת והכל בסדר. בן אדם צריך לקחת אחריות על הביטחון שלו ושל משתמשי הדרך, אתה צריך להיות דביל רציני להוציא רכב ידני לאוטוסטרדה כשאתה לא יודע לתפעל כלום. לרוב מתאמנים בסביבה מבוקרת מבינים את המנגנון ואיך עובד ונעזרים במישהו עם ניסיון עד שנקלט. 

לא שזה משנה בשלב כזה אבל לא חושב שהיה קורה פה אסון תחבורתי כמו שאתם מדמיינים אם לא היתה הפרדה כלל, 99.9 אחוז לא סתומים עד כדי כך ויש להם יצר הישרדות מינימלי כדי לא להרוג את עצמם (או להביך את עצמם מול כולם במקרים פחות קיצוניים, גם זה יצר מאוד חזק) ברכב שלא יודעים כלל לתפעל. 

בדיוק זה. 

בסוף טמבל יכול להיות גם נהג שאחרי 20 שנה על אוטומט החליט לעבור לידני, מבלי לבצע רענון מאז שיעורי הנהיגה.

אגב, יוצר התוכן בנימין גיגי נוהג בידני לפני שהשלים טסט על ידני ונעצר ונקנס על כך פעמיים...

• רעיון טוב! 1
פורסם
לפני כשעה, PASHUT כתב:

יש סכנה ממשית בתפעול רכב שאינך בקיא בהפעלתו.

אוקיי. 

ידע שאינו קיים צריכה להיות דרך להשלים אותו.

כשהדור שלנו יילך לעולמו, מי ינהג ברכבי אספנות?

גם היום יש אנשים שיודעים לנהוג ברכב מלפני מלחמת העולם השנייה עם קידום הצתה ידני, למרות שאין שיעורי נהיגה בהם לומדים את זה.

הם למדו את זה כי הם רצו.

אז גם בעוד דור יהיו אנשים (מעטים) שירצו לדעת לנהוג ברכב ידני. הם יצליחו בניסוי וטעייה. אבל צריך להוריד את המחסום הרגולטורי.

• אהבתי 2

עמוס

וַיִּשְׁמַע אַבְרָם, כִּי נִשְׁבָּה אָחִיו; וַיָּרֶק אֶת-חֲנִיכָיו יְלִידֵי בֵיתוֹ, שְׁמֹנָה עָשָׂר וּשְׁלֹשׁ מֵאוֹת, וַיִּרְדֹּף, עַד-דָּן.

פורסם

מעניין לראות את ההתפתחות של שירשורי הגיר הידני בפורום, איך הם נראו לפני 20 שנה ואיך הם היום...

אולי רק אותי זה מצחיק כי אני לא השתנתי. משהו כמו 1.2 מיליון ק"מ על גיר ידני ואולי 3000 ק"מ על אוטמטי במכוניות מושכרות בחו"ל, לא היה לי רכב אוטומטי בשימוש שלי אף פעם.

לא יודע כמה זמן אפשר יהיה להמשיך עם זו ואולי מתישהו אצטרך "להתקפל". בנתיים חי בהכחשה 😁

אבל שוב זה כנראה לא ימשך עוד הרבה שמן כי לא רחוק היום שיעלה לפה סיכום מכירות שנתי עם 0 מכוניות ידניות. 

• מבאס 1

פורסם
לפני 11 דקות, amosbmw כתב:

רכבי אספנות?

זו קבוצה זעירה. כמה מאות או אלפי אנשים בין 3.5 מיליון בעלי רישיון נהיגה.

אולי יהיה צורך ברישיון מיוחד, בדומה לנהיגה ספורטיבית.

לפני 8 דקות, Buki כתב:

מעניין לראות את ההתפתחות של שירשורי הגיר הידני בפורום, איך הם נראו לפני 20 שנה ואיך הם היום...

אולי רק אותי זה מצחיק כי אני לא השתנתי. משהו כמו 1.2 מיליון ק"מ על גיר ידני ואולי 3000 ק"מ על אוטמטי במכוניות מושכרות בחו"ל, לא היה לי רכב אוטומטי בשימוש שלי אף פעם.

לא יודע כמה זמן אפשר יהיה להמשיך עם זו ואולי מתישהו אצטרך "להתקפל". בנתיים חי בהכחשה 😁

אבל שוב זה כנראה לא ימשך עוד הרבה שמן כי לא רחוק היום שיעלה לפה סיכום מכירות שנתי עם 0 מכוניות ידניות. 

גם אתה תזדקן, וגם אתה תגיע לעולם ללא תיבות ידניות. ובאיזה שלב תעבור לאוטומטי ולא תצטער.

חפש את האבולוציה של ההודעות שלי בפורום. 25 שנות נהיגה בידני. ואז מעבר לאוטומט, אבל רצון לשמור על המיומנות (נהיגה בידני בחו״ל פעם-פעמיים בשנה). היום גם זה די נגמר. כלומר, אם הברירה תהיה ידני או כלום אבחר בידני, אבל, עדיין, אעדיף אוטומטי.

אני חושב שבעניין הזה אני די מייצג את הנהגים בישראל, ואולי גם מחוצה לה. תראה את הסטטיסטיקה באירופה. אז חלקבמזה נובע מהמעבר לרכבים חשמליים בדרגות שונות, אבל חלק מניצול יתרונות התיבות האוטומטיות מודרניות לסוגיהן.

פורסם
לפני 23 שעות, yulianx כתב:

הבן שלי גם בן 11, לא רואה סיבה להמליץ על ידני ללמידה.

בת ה12 כבר שואלת אם אני יכול לשמור על הברז עד שהיא תקבל רשיון נהיגה...

• אהבתי 2
  • מצחיק 1

גם אני גר במדינה עם 100% מס על מכוניות, איזה כיף לי :mm_sad:

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...