Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני 3 שעות, sperial כתב:

היתה יותר בטיחותית כחדשה. במהלך 20 שנה יש בלאי, כל מכונית בהתאם ליחס שקיבלה.

ברור אבל לא הרי בלאי של רכב בטיחותי כבלאי של רכב שכלל אינו בטיחותי

נניח אולי 25 שנה ולא 20 זה הגיוני יותר לחייב רכב בטיחותי ב 2 טסטים

משתדל לעזור

פורסם

מצאו דרך לפגוע עוד קצת ברכבים של 0 ק"מ מליסינג. 

לפי הכתבה רכב שנרכש 0 ק"מ מליסינג יצטרך להמשך להגיע כל שנה לטסט. 
בניגוד לרכב זהה שנרכש ישירות מהיבואן.
מה ההיגיון ??  לא יודע... 

העיקר ב-3 שנים הראשונות רכבי ליסנג בפועל לא צריכים לגשת כלל לטסט 

פורסם
לפני 3 שעות, PASHUT כתב:

ברור אבל לא הרי בלאי של רכב בטיחותי כבלאי של רכב שכלל אינו בטיחותי

נניח אולי 25 שנה ולא 20 זה הגיוני יותר לחייב רכב בטיחותי ב 2 טסטים

את זה צריך לבדוק לפי סטטיסטיקה של תקלות שנמצאות בטסט. יתכן שאפשר לדחות ל-25 שנה, יתכן שצריך להקדים ל-15 שנה. בשביל זה הנתונים של כל טסט מוזרמים למשרד התחבורה, מה שמאפשר ביצוע חתכים סטטיסטיים. חתכים כאלה יכולים, למשל, לקבוע איזה רכיב בטסט צריך להיות מודגש באיזה גיל של הרכב.

• מעניין 1
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם (נערך)
לפני 19 שעות, Yuvalino כתב:

לדעתי התקנות החדשות האלה הן צעד אחורה בבטיחות בכבישים.

כבר היום אני רואה בכבישים אינספור רכבים לא תקינים, עם נורות שרופות ומצב כללי מזוויע. בסופו של דבר זהו אינו סוד שהישראלי הממוצע זורק על תחזוקת הרכב, קונה את הצמיגים הכי זולים שהוא מוצא, נוסע עם נורת לחץ אוויר דולקת חודשים ובכלל לא מודע לזה שחצי מהנורות שלו שרופות (זה אם בכלל טרח להדליק אותן בלילה). 

אתה צודק ברמה העקרונית אבל טועה בגדול ברמה המעשית.

בפועל יש פער עצום בין מטרת החוקים והתקנות לבין היישום וההתנהלות בפועל, וכנראה שישנם גורמים המשוכנעים שמכון הטסטים הוא לא אמצעי אפקטיבי מספיק להפוך את הרכבים על הכביש לבטוחים.

הישראלי הממוצע משלם עוד 100-200 למוסך שלו שיעביר את הרכב טסט, בחלק גדול מהמקרים הטופס מוחתם במכון יחד עם שאר הרכבים שהמוסך התבקש "להעביר טסט", גם עם ליקויים בטיחותיים חמורים.

הישראלי הממוצע מתקין צמיגים סינים, אבל מבחינת הצמיגייה והמכון הממוצע "יש להם תקן".

השוטר הממוצע יחפש בציציות להוריד רכב ספורטיבי מצוחצח ומלוקק, אבל רכב ישן, מעשן ולא מתוחזק הוא אפילו לא יעצור לבדיקה.

יצא לי לראות לא מעט כלי רכב שנוסעים לצד ניידת בכביש כשהאורות שלהם כבויים, והשוטר לא טרח אפילו להעיר לנהג.

ניתן לחברי הפורום להמשיך את הרשימה.

עריכה אחרונה על ידי nadavd4
פורסם
בתאריך 22.3.2026 בשעה 14:20, Camaro 92 כתב:

לפי התקנות המוצעות, רכבי אספנות לא יצטרכו יותר תעודת כשירות ממוסך כתנאי לחידוש הרישיון, זו התקנה שאני מחכה לה כבר שנים ועדיין סקפטי אם תתממש

אגב הנושא כבר נידון והועלה לפני מספר שנים ע״י הנהלת מועדון החמש אך לצערי טרם הושגה התקדמות ממשית עד כה, מקווה שהפעם זה יצליח

פורסם (נערך)

בגדול, צעדים מבורכים.

מספר הערות:

האישור הסופי לכניסה לתוקף צריך להינתן עד יולי, עד אז שום דבר לא בטוח.

לצערי, עדיין לא מבטלים את האישור בלמים לרכב בן 15 ואישור מוסך לרכב מיושן.

אני מקווה שביטול הטסט פעמיים בשנה לא יגרום לעליית מחירי המכוניות הישנות - זה היה טריגר חשוב לאנשים להיפטר מהם. 

העסק הזה צריך לבוא יחד עם אכיפה (מתן דוחות!) על תאורה לא תקינה. ברגע שכל נהג יכיר מישהו שקיבל דוח כזה, כולם ירוצו לסדר את התאורה שלהם בעצמם. המצב בכבישים נוראי מהבחינה הזאת.

אין שום קשר לוגי בין מערכות בטיחות חדישות לתקינות מכלולים, בניגוד למה שמצוין בדברי ההסבר. אם כבר, ככל שיש יותר מערכות מתקדמות הן עלולות להיות במצב לא פעיל בגלל בלאי או הזנחה של תקלות.

עריכה אחרונה על ידי amosbmw
  • רעיון טוב! 2

עמוס

וַיִּשְׁמַע אַבְרָם, כִּי נִשְׁבָּה אָחִיו; וַיָּרֶק אֶת-חֲנִיכָיו יְלִידֵי בֵיתוֹ, שְׁמֹנָה עָשָׂר וּשְׁלֹשׁ מֵאוֹת, וַיִּרְדֹּף, עַד-דָּן.

פורסם
לפני כשעה, amosbmw כתב:

לתערי, עדיין לא מבטלים את האישור בלמים לרכב בן 15 ואישור מוסך לרכב מיושן

אכן.לפי ההצעה שמוצעת לפחות בשלב זה השינוי יכול רק על רכבי אספנות שאצלם יבוטל הצורך בהצגת אישור מוסך(אישור רכב מיושן)כתנאי לחידוש רשיון הרכב.

פורסם

אם יעברו לטסט אחד לרכב מיושן- אין לי בעיה שישאירו אישור בלמים ומוסך (מתנייד בשנת 2006, טסט הבא בנובמר, לראשונה לחצי שנה ולא לשנה)
🤞🏻🤞🏻🤞🏻🤞🏻

• אהבתי 1

סוזוקי ג'ימני His side- JLX-L 2006 [   ] [][][][][] [   ]

טויוטה קורולה Her side- GLI 2013

שימרו על מרחק בכביש ועל קירבה בלב

פורסם

מסכים,

ללכת פעמיים בשנה למוסך ולשלם בשביל אישור על בדיקה של מכלול, שמחזיק בדרך כלל הרבה הרבה יותר מהאינטרוול בקילומטרים בין 2 טיפולים, וכשהאינטרוול לטיפולים שגרתיים הוא אחת לשנה - זה אבסורדי.

פורסם (נערך)

אנקדוטה.

לפני כשנתיים לקחתי רכב של קרובי משפחה לטסט.

הסתבר שבאותה בדיקה נדרש בפעם הראשונה להציג אישור בלמים. (מלבד זאת הרכב לא קיבל אף ריג'קט).

שאלתי האם יש מוסך קרוב שיוכל לנפק לי את האישור.

הופנתי למוסך צמוד שמתוך המכון היה מעבר אליו.

הרכב הועלה לליפט, פורקו 2 גלגלים והעבודה נעצרה בלי סיבה. אני הבנתי מה קורה... יצאתי החוצה והעפתי מבט מפינה נסתרת.

2 הגלגלים הוחזרו מבלי שנעשתה שום בדיקה. ואז קריאה "בעלהבית...". חזרתי, שילמתי את האתנן וקבלתי פתק ששיחרר אותי עד הפעם הבאה.

עריכה אחרונה על ידי מיץ פטל
  • מבאס 1

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...