Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

כדי לקבל החלטוות כאלה צריך לדעת מה תדירות התקלות השונות בכל נקודת זמן. את המידע הזה צריך לגבי ישראל - הרי הן תנאי הנהיגה והן התנהלות התחזוקה משפיעים על מדדים אלה, ואם הם שונים מאלה של מדינות אירופיות צריך להתאימם לתנאי הארץ. אני מקווה שמדיניות הטסטים תיקבע על בסיס נתונים, לא לפי גחמות פוליטיות של ״להיטיב עם העם״.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

ציי רכב שונים, כבישים שונים, נהגים שונים, מוסכים שונים - לא הייתי משליך מיוון ואיטליה רק בגלל הטמפרטורות.

אני מקווה מאוד שעם רמת מיחשוב מרכזי גבוהה כבר די הרבה שנים יהיה אפשר לחלץ את הנתונים כך שצוות מקצועי ישראלי יוכל לקבוע מה תדירות הטסטים המתאימה לישראל. יתכן שצריך להקשיח, יתכן שאפשר להקל - בשביל זה יש בעלי מקצוע.

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

כרגיל בישראל, ניצחון ללוביסטים והפסד ימי עבודה לאזרח הקטן.

איך אמר שר הכלכלה? מה שטוב לאירופה טוב לישראל

חבל ממש.

משתדל לעזור

פורסם (נערך)
לפני 13 שעות, amosbmw כתב:

גם היוזמה הזאת נפלה בכנסת ונדחתה לכנסת הבאה.

טענתו ההגיונית של ח"כ ביטן, שיש לעשות מבחני רישוי על פי ק"מ ולא על פי זמן. אולם יש להניח שבפועל הופעלו עליו לחצים של מכוני רישוי ויבואני צמיגים.

מה שמצער אותי זה ההתמסמסות של ביטול טסט חצי שנתי לרכב מיושן. 

השארת רישוי שנתי לרכב רגיל - אני בעד.

לא מצאתי התייחסות עדכנית לשבוע האחרון בתקשורת, יש לך קישור לזה? או אולי לאתר הכנסת איפשהו.

עריכה אחרונה על ידי nadavd4
פורסם
לפני שעה, PASHUT כתב:

כרגיל בישראל, ניצחון ללוביסטים והפסד ימי עבודה לאזרח הקטן.

אני הייתי מהמר על פוליטיקה פנימית בליכוד. נראה שביטן רוצה לגזור קופון אלקטורלי, אחרת לא היה מעלה את ההצעה המוזרה שלו.

עברתי על הערך הרלוונטי בויקיפדיה - ברוב המדינות המוזכרות מדובר בבדיקה תקופתית אבל יש מדינות בהן נערכת בדיקה רק בהעברת בעלות. השיא זו הודו, בהן הטסט הראשון נעשה אחרי 15 שנה. אף מדינה לא דורשת בדיקה לפי קילומטראז׳.

פורסם (נערך)

ומה לגבי ביטול הצורך באישור רכב מיושן ממוסך מורשה לפני טסט לרכב אספנות,גם ירד מהפרק?

עריכה אחרונה על ידי Camaro 92
פורסם
לפני שעתיים, sperial כתב:

ברוב המדינות המוזכרות מדובר בבדיקה תקופתית

פעם שמעתי כתבה שהממוצע באירופה הוא פעם בשנתיים

ובגרמניה הטסט עולה 17 יורו בלבד אגרת רישוי..

בנורבגיה עולה ערך של 900 ש''ח וזה כולל ביטוח חובה מדינתי

בקיצור נמשיך לחלום שיום אחד ישנו פה משהו.. עדיין אין כמו לגור בארץ הקודש!

משתדל לעזור

פורסם

לכל מדינה מערכת מיסוי שונה. למשל, מע״מ בשיעור 22-25% נפוץ באירופה. אצלנו 18%. גם תרבויות הנהיגה, התחזוקה והשימוש ברכב שונות.

המיסוי הכבד על רכב אינו ייחודי לישראל, אצלנו יש לו שורשים היסטטוריים עמוקים. ובגלל משמעותו להכנסות המדינה, הפחתה שלו תגרור עליה חדה בסעיפי מיסוי אחרים. איך שלא תסתובב תצטרך לשלם.

מבחינת תדירות טסטים - הראשון נע בין 3-4 שנים ואחר כך ברוב מדינות אירופה אחת לשנתיים, אאל״ט יש מדינות שבגיל מסויים עובר לפעם בשנה. אבל יש מדינות מערביות לגמרי - למשל אוסטרליה וחלקים מקנדה - בכלל ללא טסט שנתי אלא רק בהעברת בעלות.

• מעניין 1

פורסם
לפני 4 שעות, sperial כתב:

מבחינת תדירות טסטים - הראשון נע בין 3-4 שנים ואחר כך ברוב מדינות אירופה אחת לשנתיים, אאל״ט יש מדינות שבגיל מסויים עובר לפעם בשנה. אבל יש מדינות מערביות לגמרי - למשל אוסטרליה וחלקים מקנדה - בכלל ללא טסט שנתי אלא רק בהעברת בעלות.

אוסטרליה - לא מדוייק. זה גם משתנה ממדינה למדינה.

קהילת אוהדי ווסטהאם יונייטד בישראל - https://www.facebook.com/groups/whuil/

'פטישי ישראל' - https://www.facebook.com/WHUIL/

טוויטר - https://twitter.com/AmitDim

פורסם

לא נכנסתי לפרטים - מה שחשוב הוא שגם בין מדינות מפותחות ומסודרות יש שונות עצומה בגישה לעניין הבדיקות התקופתיות.

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...