Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

היי 

במוסך המורשה קיבלתי הצעה לשמן 5-30W

במפרט היצרן עדיף להשתמש ב 0W16 

האם יש הבדל משמעותי 

ואיפה ניתן לרכוש שמן מתאים 0W16  של חברה טובה במחיר טוב שעומד בתקן 

כמו כן האם יש מה לדאוג מזיופים ? 

תודה 

פורסם

^ זה פשטני מדי, לא נכון במקרה הטוב ומטעה במקרה הגרוע. ונראה לי שכבר דנו נרחבות בנידון בעבר. 

בספר רכב אומנם כתוב שהצמיגות המועדפת היא 0W16, אבל הוא מאפשר גם שימוש בצמיגויות גבוהות יותר. חשוב להקפיד גם על התקן, אם כי זה יהיה די פשוט במקרה זה היות ולא מדובר במשהו מיוחד. 

היבואן אמור לפחות (לדעתי) לפעול בתיאום עם היצרן ולהתאים את השמן בשימוש לתנאים המקומיים. יחד עם זאת, לא הייתי לוקח את ההצעה בעיניים עצומות וכן מנסה לקבל תשובות ענייניות לגבי הצמיגות בשימוש ואולי אף מקבל הצעות נוספות מעוד מוסכים. 

פורסם (נערך)

יפן רחוקה מקו המשווה ביחס לישראל. גם הנקודה הכי דרומית של יפן רחוקה יותר מקו המשווה ביחס לישראל, טוקיו משמעותית רחוקה יותר מקו המשווה ביחס לישראל.

ביפן חד משמעית קר יותר מאשר בישראל בקיץ, אתה לא תיכנס שם לאוטו ותראה על הצג 51 מעלות ביולי-אוגוסט, אולי 40. וגם לא בטוח.

אולי בב"ש קצת יותר חם מחיפה, אבל לא בהרבה. אני חושב שאם תיכנס לרכב ביולי אוגוסט בחיפה אתה תראה 49 או 50 בימים מאד חמים. ויש הרבה כאלה בקיץ.

למען האמת, גם ב 17:00 אתה תראה בב"ש 50 מעלות על הצג. מנסיון. חזרתי ככה מהעבודה שנתיים+, 3 עונות קיץ ככה. כל קיץ ראיתי את ה 50 מעלות בכיף בהמון ימים ב 17:00.

אצלנו המצב קצת יותר דומה לטקסס, ולכן לא ממליצים פה בכלל על 0W16. 

ועל כן ההודעה הקודמת הייתה קצרה, כי לא היה מה לפרט במקרה הזה.

עריכה אחרונה על ידי גולדן191
פורסם (נערך)

באיזו טמפרטורה עובד המנוע שהשמן נמצא בתוכו?

האם יש הבדל בין טוקיו לבאר שבע?

וסתם בשביל הקטע: 

Screenshot_20260320-113837_Edge.thumb.png.01c64133e159e3edf5490609d30b959a.png

Screenshot_20260320-114109_Edge.thumb.png.a82500c1b2bb2a2c98db233cf315bebf.png

עריכה אחרונה על ידי Tom_22
  • אהבתי 1
פורסם

טמפ' סביבה לא משפיעה?
בב"ש אתה יכול להיכנס לרכב ב 17:00 אני מדבר, אפילו לא תגיד 15:00 או 14:00, ואתה תראה 50 מעלות על הצג.

ירושלים זה סיפור אחר

אתה נכנס לדירה בירושלים באוגוסט ולא חייבים שם מזגן ואפילו אם הגעת ב 13:00

פורסם
לפני 33 דקות, גולדן191 כתב:

תראה 50 מעלות על הצג.

אתה יודע שהמספר הזה חסר משמעות. הוא לא מייצג את טמפרטורת הסביבה אלא את חימום החיישן על ידי קרינת השמש. אתה צריך לנסוע כמה ק״מ על מנת לקבל קריאה פחות או יותר אמינה.

כמובן שצריך להתאים את השמן לטמפרטורות השולטות באיזורי השימוש ברכב. אבל מה עם מצפה רמון בחורף, עם טמפרטורות סביב האפס?

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
לפני 38 דקות, גולדן191 כתב:

ירושלים זה סיפור אחר

ירושלים לא נמצאת בישראל?

יש המלצות שונות לשימוש בשמן לפי אזור בארץ? ואם כן, האם אתה מוגבל רק לאותו אזור?

טענת בהתחלה שהצמיגות הנבחרת תלויה אקלים. כתבתי נגד אמירה אבסולוטית כזו.

אח"כ ניסית להשוות בין האקלים ביפן (כי משם יצרן הרכב) לארץ. הראיתי לך שאין הבדל משמעותי מבחינת ממוצע הטמפ' בין ערים מסוימות.

התייחסת קודם וגם עכשיו לגבי הטמפ' החיצונית (והלא מדויקת) שמראה חיישן בגריל/מראת צד ואין לו שום קשר לתנאים בהם עובד השמן במנוע (בטמפ' עבודה). התעלמת מהשאלות שלי בהקשר זה.

פורסם (נערך)

המנוע עובד באותה טמפ' פחות או יותר בכל מקום בעולם, אבל טמפ' הסביבה גם משפיעה לא?

אני אומר שביפן יותר קר בוודאות גם לפי גוגל וגם בגלל שזה צפונית מאתנו ורחוק יותר מקו המשווה

ירושלים סבבה אין בעיה אבל ערים כמו תל אביב, חיפה, באר שבע, רחובות, ראשלצ, כל הערים באיזור וכולל יהוד וכל האלה, מודיעין, עפולה, וואלה חם מאד. אני לא יודע אם 0W16 מומלץ כמו שיש כאלה שמזהירים מפניו ומפני 0W20 בטקסס.

אפילו בקרית שמונה חם מאד. בספטמבר אי אפשר להירדם שם בלי מזגן.

ירושלים וערד וצפת סיפור אחר אני חושב. 

גם מצפה רמון.

אבל רוב המדינה חם פה כמו במדבר. או לא כמו מדבר אבל עם לחות מטורפת.

לפני 17 דקות, sperial כתב:

אתה יודע שהמספר הזה חסר משמעות. הוא לא מייצג את טמפרטורת הסביבה אלא את חימום החיישן על ידי קרינת השמש. אתה צריך לנסוע כמה ק״מ על מנת לקבל קריאה פחות או יותר אמינה.

אחרי כמה דקות נסיעה היה על הצג בערך 45-47 אבל המזגן עובד אצלי טוב, אין תלונות

יכול להיות שמגיע גם ל 44 אחרי 4 ק"מ, לא זוכר

מנסה להיזכר איך זה היה כשהגעתי לדירה.

הרי בעבודה אחת הייתי צריך לנהוג 4 ק"מ ואחרת 5 ק"מ בערך. 

עריכה אחרונה על ידי גולדן191
פורסם (נערך)
לפני 51 דקות, גולדן191 כתב:

המנוע עובד באותה טמפ' פחות או יותר בכל מקום בעולם, אבל טמפ' הסביבה גם משפיעה לא?

איך היא משפיעה? מתי זה רלוונטי?

האם בטבלאות השמן בספר הרכב המדובר (וגם אחרים) יש התייחסות לטמפ' חיצונית והאם יש הבדל משמעותי ורלוונטי בין 0W16 ל-5W30?

לפני 51 דקות, גולדן191 כתב:

אני אומר שביפן יותר קר בוודאות גם לפי גוגל וגם בגלל שזה צפונית מאתנו ורחוק יותר מקו המשווה

אבל נתתי לך השוואה ברורה בין טוקיו (שנמצאת צפונית יותר מכל נקודה בישראל, ובערך באמצע של יפן - שמשתרעת בין קו רוחב כ-45צ' ועד כ-31צ' באיים הראשיים והרחק דרומה בקטנים יותר) לירושלים שמראות ממוצע טמפ' דומה מאוד לאורך השנה. אגב, יש מקומות בטקסס שצפוניים יותר אף מטוקיו וחמים יותר (לפחות בקיץ) מאשר טוקיו ומקומות בישראל. מה שמפריך את הטענות שלך.

אתה ממשיך באופן כללי עם כשלים לוגיים.

שים לב שאני לא טוען בהכרח ש-0W16 עדיף באופן מוחלט מ-5W30 במקרה המדובר או בכלל, אני רק שולל את הטענה האבסולוטית שלך לגבי טמפ' הסביבה.

יש סיבות לכאן ולכאן לגבי כל אחד מהנ"ל וגם מה שבאמצע ומותר.

עריכה אחרונה על ידי Tom_22
פורסם

מה בכל ה-8 עמודים שם (ובשאיפה שהשרשור הנוכחי לא יגיע לזה, אבל איתך אי אפשר לדעת 😜) גרם לשינוי עמדתך? 

האם לא רלוונטי תנאי הנסיעה של פותה"ש בכדי להגיע אולי למסקנה אחרת?

האם לא רלוונטי אם אכן יש הנחיה רשמית של היבואן להשתמש בשמן צמיגי יותר, וספציפית 5w30 (על פני למשל 0w20 שגם מאושר ואף נכתב בספר רכב כמה שמולא במפעל) ואם יש לכך הסבר משכנע, ולא סתם "עצלנות" מצד המוסך שפותה"ש בדק מולו? 

פורסם

1. בתכלס היצרן יודע מה הוא אומר, ואז קראתי את כמות האנשים שבעד 0W16 למנוע טויוטה היברידי, גם פה:
https://bobistheoilguy.com/forums/threads/0w16-for-new-hybrid.338906/

2. קראתי או בפוסט ההוא או בפוסט ששלחתי עכשיו, שלהיבירידי יש קטע שהמנוע של הבנזין נכבה (אני חושב שבעברית תקנית אומרים כבה - KAVE, אבל בסלנג נכבה) ואז כשהוא מופעל שוב צריך שמן דק כדי לסכך אותו במהירות.

3. כפי שאמרת, שינויי טמפ' הסביבה זניחה ביחס למה שקורה במנוע, וזה לא כזה קריטי אם המנוע מופעל פה או ביפן. 0W16 יש לו יתרון כמובן ל cold start ככה שזה יתרון למדינות קרות בלי קשר, 

למרות שגם בארץ יש כמה חודשים שאנשים מפעילים את הרכב מתחת ל 15 מעלות וזה כמובן סוג של cold start.

פורסם

אני עדין חושב שיש מקום לשאר מה ששאלתי.

כמו כן חשוב לכלול בהחלטה את המצב הנוכחי - כמה ק"מ עבר הרכב, במה טופל קודם והאם ידוע לגבי צריכת שמן כלשהי.

אם כן יוחלט לעבוד עם שמן דק, רק אומר ש-0W20 הרבה יותר נפוץ מ-0W16 (אבל לא בהכרח זול יותר), מה שגם (אבל לא רק) יכול להוות שיקול.

פורסם

יש אצל אבי חלקי חילוף כמה אופציות לשמן 0W16 גם בתקנים של טויוטה, זה לא נפוץ כמו השמן שיש אם מישהו רוצה שמן לפג'ו 5W30 בתקן, אבל עדיין יש כמה אופציות.

לגבי מה ששאלת, אין לי תשובות לתת שהן חד משמעיות ואני "חותם עליהן", אבל אגיד שנראה שבארץ קצת מיושנים ואנשים עם דיעות מקובעות, ומאמינים שבגלל שבארץ אין את ה cold start של חו"ל וגם אם מדובר בחסכון בדלק של אחוזים בודדים ממליצים עדיין על 5W30. כתבו בפורומים שגם ב UK הטיפ היה לשים 5W30 במנועים האלה.

אם ליבואן יש מידע שהגיע מהיצרן, זה משהו אחר. המידע הזה לא זמין לנו, לא נאמר לנו שהיבואן קיבל את המידע מהיצרן.

אם היבואן פועל על פי מה שהיצרן אומר לו באופן חד משמעי, אז צריך להסביר את זה ללקוח כמו איתי שמגיע אליו. 

לא נאמר לנו את זה בפוסט.

לא בהכרח כל מה שהיבואן אומר הגיע ישירות מהיצרן?

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...