Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

המקפיא בן 12-13, אחרי הפסקת חשמל לא נדלק.

פורק הכרטיס, נבדק ויזואלית - לא נראו סימני שריפה או התחממות של רכיבים (שזה הכי מבאס).

דגם הכרטיס: 4326994900.

מדובר בכרטיס עם אינספור ורסיות, מלא סירטוני תיקון ביוטיוב וכו'.

מה צריך ? מלחם, וולטמטר עם פונקציית בדיקות לקבלים, דיודות וכמובן נגדים.

WhatsAppImage2026-03-18at23_00.33(1).thumb.jpeg.d57cfacd69498a8dc29b2f7f55cfc815.jpegWhatsAppImage2026-03-18at23_00.33(2).thumb.jpeg.d4751164969d577eaa6b971c7c6885df.jpeg

• אהבתי 4

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

שלב ראשון היה לבדוק את כל הרכיבים המועדים לפורענות:

דיודות נבדקו (סימון אדום בתמונה) - צד אחד אין התנגדות צד שני 0.6-0.5V = כולן תקינות.

שני הנגדים (עם פיוז) מסומנים בסגול בתמונה -  נבדקו (לקחתי מגוגל את התרשים צבעים שלהם וחישבתי התנגדות) = תקינים

בעיגול הכחול ה-IC, אחד הנפוצים לתקלות מהסוג הזה, תקין !

קבלים (בירוק) תקינים (כל אחד 11uF והם מחוברים במקביל) - אז התנגדות היתה תקינה (22uF).

עם מה נשארנו ?
עם הקבל "התנעה" (בצהוב) של ה IC (הצמוד אליו בעיגול כחול).

ערכו: 47uF במתח של 16V.
פורק ונבדק 37-39uF עם התנגדות לא תקינה (לפי הסירטון הזה שעזר לי בפיענוח הבעיה)
לאחר איתור הבעיה הוא הוחלף.

WhatsApp Image 2026-03-18 at 23.00.33.jpeg

• אהבתי 4

1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

בדיקה לפני התקנה:

על התקע הלבן בצד שמאל חיברתי פאזה ואפס (2 החוטים האחרונים בחלק התחתון)

בצד השני מודדים מתח DC עם ההדק שמסומן בחץ כחול - מול ההדקים המסומנים באדום.

במצב תקין = יש 5V

במצב תקול = יש 0V או מתח נמוך בהרבה מ 5V (מדדתי 1.5V כשהיה תקול).

WhatsApp Image 2026-03-18 at 23.02.23.jpeg

WhatsApp Image 2026-03-18 at 23.00.31.jpeg

WhatsApp Image 2026-03-18 at 23.00.33 (2).jpeg

• אהבתי 2

1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

לאחר בדיקה שיש מתח 5V על הכרטיס, חיברתי אותו למקפיא והפעלתי.

המקפיא נדלק ועובד תקין (כבר יומיים) וחזר לשירות מלא.

מסקנה:

לבדוק היטב את הרכיבים המועדים לפורענות (יוטיוב עוזר בצורה מעולה ויש שפע מידע על הכרטיס הזה - הוא נראה זהה בכל הוורסיות שלו).

לעיתים קשה להשיג מהרגע להרגע איזה רכיב.

שיחק לי המזל - מצאתי קבל 47uF של 60V בספק כח של איזה ספוט לד שהתפגר, והוא היה תקין לחלוטין ובר החלפה עם הקבל של ה 16V (אבל לא להפך - אפשר לשים 60 במקום 16 אבל לא 16 במקום 60).

WhatsApp Image 2026-03-18 at 23.00.51.jpeg

image.jpeg

• אהבתי 9

1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

רק לחדד את עניין "ההתנגדות" של הקבל
לקבל יש עכבה ולא התנגדות טהורה.
אפשר להתחיל על כל DVM עם פונקצית מדידת קיבול, זה נותן מענה טוב אבל לפעמים הקיבול תקין והעכבה לא!
את "ההתנגדות" של הקבל בודקים עם מד ESR, שנותן אינדיקציה חד ערכית לגבי ההתנגדות הפנימית של הקבל
לכן ממליץ להחזיק אחד כזה בבית (לא מוצר יקר באלי אקספרס)
כיף גדול לתקן לבד
נ.ב
כדאי להחזיק בבית סט קבלים, מוכרים אותם באלי אקספרס בגרושים, זה עדיף מאשר להרכיב חלק משומש

• מעניין 1
  • רעיון טוב! 1
קיבלת התראת משתמש בקארספורום - סיבה: שפה לא נאותה אנא חסוך מאיתנו את חוש ההומור הלא מצחיק שלך.
כל מה שעומד בין אדם, לאושר שלו, הוא היכולת להשלים עם כמה עובדות ולהבין שלא שווה להילחם עליהן.
פורסם
לפני 43 דקות, סולל הדרך כתב:

רק לחדד את עניין "ההתנגדות" של הקבל
לקבל יש עכבה ולא התנגדות טהורה.
אפשר להתחיל על כל DVM עם פונקצית מדידת קיבול, זה נותן מענה טוב אבל לפעמים הקיבול תקין והעכבה לא!
את "ההתנגדות" של הקבל בודקים עם מד ESR, שנותן אינדיקציה חד ערכית לגבי ההתנגדות הפנימית של הקבל
לכן ממליץ להחזיק אחד כזה בבית (לא מוצר יקר באלי אקספרס)
כיף גדול לתקן לבד
נ.ב
כדאי להחזיק בבית סט קבלים, מוכרים אותם באלי אקספרס בגרושים, זה עדיף מאשר להרכיב חלק משומש

+1

יש "וולטמטרים" שיודעים למדוד קיבול (יש לי כזה) לכן היה לי קל למדוד אותו.

בנוסף, בסירטון שצירפתי בקישור מעלה רואים שהוא מודד גם קיבול וגם עכבה ("התנגדות") ואכן ה"התנגדות" היתה לא תקינה וגם הקיבול.

לצערי בגלל שאנחנו מושבתים לחלוטין ממשלוחים של אליאקספרס וכו' - הברירה שלי היתה כרגע היא לאלתר כי האתגר היה מעניין ודברים אחרים לעשות כרגע במלחמה - אין.

לשמחתי החלק שמצאתי לא בן 200 שנה, עבד כמה חודשים עד שה LED עצמו התפגר וקניתי אחד חדש, לכן לא חששתי להשתמש בקבל שעבד כמה חודשים (תוחלת החיים שלהם היא שנים רבות, לרוב 10 ואף יותר).

איציק

• אהבתי 1

1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

כל הכבוד אך מספר הערות:

-לא עדיף כבר למצוא כרטיס מפירוק?

לפני 9 שעות, איציק נ. כתב:

עם הכבל "התנעה" (בצהוב) של ה IC (הצמוד אליו בעיגול כחול).

ערכו: 47uF במתח של 16V.
פורק ונבדק 37-39uF עם התנגדות לא תקינה (לפי הסירטון הזה שעזר לי בפיענוח הבעיה)

לא הבנתי, קבל התנעה? הסרטון אינו באנגלית כך שקצת קשה להבין מה זו "התנגדות לא תקינה" (זליגה?) תקלה בקבלים של מנוע מתבטאת בדרך כלל בהתקצרות במתח גבוה ולשם בדיקה יש צורך להשתמש ב"מגר" ולא ברב מודד רגיל.

אתה בטוח כי מדובר בקבל של  16V? הקבל הצהוב שקראת לו קבל התנעה והקבל הכחול של 47uF שצילמת אינם אותו קבל.

לפני 9 שעות, איציק נ. כתב:

על התקע הלבן בצד שמאל חיברתי פאזה ואפס (2 החוטים האחרונים בחלק התחתון)

לא משהו שהייתי ממליץ לכל אחד לעשות. הכרטיס כולל גם מתח רשת מסוכן וגם מתח נמוך לבקרה, סיכון רציני להתחשמל אם לא נזהרים...

אז חוץ מכל התלונות😉 כל הכבוד. טוב לפגוש מישהו שממש מתקן מכשירים אע"פ שזה לא תמיד קל וטריוויאלי. 

פורסם

אני לא אלקטרונאי, סתם חובב שאוהב לתקן דברים אז אנסה לענות;

הקבל 47uF שנמצא צמוד לספק מתח הממותג (IC מסוג P1011AP06) אחראי לזה שהספק "יניע" ויעבוד בצורה יציבה. זה הוזכר בכמה מקורות שהגעתי אליהם.

המתח המקורי של הקבל 16V אבל ניתן להחליפו בקבל עם מתח גבוה יותר (60V כמו שהיה לי "מפירוק").

הפוך (מ 60 ל 16) אסור לביצוע.

ההשוואה לקבלים של מנוע AC - לא אותו דבר בכלל.

לא מצאתי כרטיס חדש.

לא חיפשתי מפירוק.

תיקון רצו 350 ש"ח כולל מעמ.

1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

אישית לא נוגע בכרטיסים כי נמאס לי להתחשמל.

איך בדקת את ה IC?

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם
לפני 18 דקות, Night Driver כתב:

אישית לא נוגע בכרטיסים כי נמאס לי להתחשמל.

איך בדקת את ה IC?

מלחמה, מצ'עמם, תן לעשות משהו... :-P לא נגעתי בו לפני שחיפשתי חדש ואחכ מקום לתקן.

מצאתי במרשתת את המידע. לרוב מדובר במספר נקודות עיקריות לבדוק התנגדות\קצר בין רגליים מסויימות בשביל לקבל אינדיקציה ראשונית אם הוא תקין או לא (לא לפני שאתה מוודא שהוא לא שרוף, סדוק, חסר לו איזה חלק קטן וכו'). כמובן שכל הבדיקות נעשות ללא מתח שהכרטיס בחוץ.

החשד העיקרי נפל אך ורק עליו לאחר ששללתי את כל מה שמסביב וזאת למרות שמצבו הפיזי היה 100%.

בסופו של דבר הגעתי לסירטון בלינק המצורף מעלה והחלטתי לבדוק את הקבל הצמוד אליו למרות שלא היו עליו שום סימני התנפחות או משהו ראשוני שמעיד על כשל. המקרה בסירטון הוא מקרה זהה למקרה הזה.

• רעיון טוב! 1

1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

תפקיד קבל ההתנעה הוא להחזיק מתח DC (שנוצר מה AC) ע"מ לאפשר לציפ לעבוד
בדר"כ מדובר בישור מתח מאוד פרימיטיבי של גשר דיודות (או 4 דיודות כמו בתמונות) ואיזה קבל שתפקידו לסנן את הסינוס (האדווה) ל DC

במקרה כזה... אפשר להשתמש בקבל גדול יותר!!! גם ברמת הקיבוליות.

אם היית שם 100 מיקרו או 220 מיקרו זה היה טוב באותה מידה ואפילו יותר.

• אהבתי 1
קיבלת התראת משתמש בקארספורום - סיבה: שפה לא נאותה אנא חסוך מאיתנו את חוש ההומור הלא מצחיק שלך.
כל מה שעומד בין אדם, לאושר שלו, הוא היכולת להשלים עם כמה עובדות ולהבין שלא שווה להילחם עליהן.
פורסם

יפה על התיקון.
ייתכן שפירוק גם היו מאלתרים תיקון כזה, כלומר לא בטוח שהכרטיס שלהם יותר איכותי מהתיקון שלך (מה שכן, נותנים אחריות כלפיך).

קבל - אכן אפשר לשים קבל יותר גדול, אבל לא בטוח שיש מקום בכרטיס.

קבלים גדולים יותר יכולים להיות עם מרווחים גדולים יותר ואז יותר קשר להתאים אותם.

בנוסף, הם יכולים להיות רחבים או בולטים לאורך, ועלול להיות מצב שהכרטיס לא ייכנס למקום בגלל הגודל שלהם.

פורסם

סחתיין!

אין כיף כמו לתקן לבד, גם סיפוק, גם למידה, וגם חסכון בכסף.

אולי צריך איזה שרשור תיקוני אלקטרוניקה\מוצרי חשמל diy

פורסם

מזכיר לי את מרק10 ז"ל כשהייתי צריך חלק או ייעוץ היה שמח לעזור והיה לו מלאי מכובד של רכיבים מכל הסוגים.

• אהבתי 1
פורסם
לפני 8 שעות, Step כתב:

אין כיף כמו לתקן לבד, גם סיפוק, גם למידה, וגם חסכון בכסף.

אני לא בטוח שזה בדיוק חסכון בכסף, כי מנסיון של מישהו שאני מכיר, חברת חשמל מחזירה את הכסף אם הלך לך מכשיר בגלל הפסקת חשמל. לוקח זמן וצריך לשמור קבלה. וכמובן לפתוח פניה אצלם וכל זה, ולהמתין לפחות 30 ימי עסקים.. אם זכור לי נכון.

אבל מבחינת סיפוק ולמידה? כיף ממש, סיפוק אדיר.

• תוכן חדש...