Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני 14 דקות, צ'ופצ'יק כתב:

א. ללא ספק להחליף לחדש, שקט נפשי לכמה שנים טובות .

ב. אם יש חוזה והם חתומים על אחריות לגיר, לדעתי תיעזר בעו״ד, אתה לא אמור לשלם אגורה. (לפעמים מכתב אחד מעו״ד עושה את העבודה)

ג. אם לא מוכנים לקחת אחריות ולתקן על חשבונם, לשמור תיעוד של הסירוב שלהם, לתקן על חשבונך, ולתבוע. אמנם ייקח זמן אבל הכסף כולו יחזור אלייך. חוזה זה לא נייר טואלט.

עריכה:

לא צריך כח לבית משפט. צריך עו״ד שיגיש תביעה. להערכתי דיון אחד ויש פסיקה. אמנם בתי המשפט עמוסים וייקח זמן עד שיתקיים הדיון, אבל לדעתי(ואני לא משפטן) הסיכוי לזכות בכסף במקרה כזה הוא ודאי. כמובן שגם את הוצאות העו״ד אתה תקבל.

אני גם לא משפטן אבל אני חושב שזה לא כל כך פשוט. בהסכם כתוב שהם נותנים שלושה חודשי אחריות לגיר ולמנוע בלי פירוט נוסף.

לא כתוב שהם מתחייבים להחליף לחלק חדש מהיצרן. ואז אפשר להתווכח אם שיפוץ או החלפה לחלק משומש/משופץ שלאחריה הרכב נוסע תקין עומדת בתנאי ההסכם או לא.

• תגובות 60
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
לפני 18 שעות, קיורטוש אוטומוטיב כתב:

VAG הורידו את השלטר בעולם, ניקו את כל החשבונות הסיניות

יימח שמם, בגלל זה הGEKO לא עובד כבר מלא זמן?
מה עושים? 

פורסם (נערך)

הם צריכים לתת פתרון שיחזיק בדיוק מה שכתוב בחוזה וכל עוד אי אפשר להגיד שהם נתהו מראש פתרון כושל. 

אז גם לאפס לך תקלה כל שבוע זה אפשרי אבל כנראה לא יעבור חוזית ומשפטית, אבל גם לשים משומש במצב לא ידוע זה פתרון לחלוטין סביר מבחינת חוקית ממה שאני מכיר.

בגלל זה אולי כן שווה לקנות חדש מהיבואן ולשלם חצי.

מצד שני - אם לא ניתן להחליף חלק בלי מוסך יבואן מורשה, אז איך מגרש כזה מתקן? רק במוסך מורשה? זה או שהוא כן יכול למצוא מוסך מורשה שיתקין חלק משומש?? כולל חלק שהוא מביא??

כי אם זה המצב, אולי אפשר לעשות פה איזה משא ומתן לכיוון 60/40  או 70/30.

לדעתי זה הכיוון שאני הייתי בוחר.

אגב, אין על זה אחריות מורחבת/השתתפות מהיבואן/יצרן? יש לרכב היסטורית טיפולים מסודרת ביבואן? או שברגע שמוסך לא יבואן התחיל להעסק עם הגיר, אז נגמר העניין מבחינת היבואן??

עריכה אחרונה על ידי KipodYam
פורסם
לפני שעתיים, ni4ni כתב:

הרכב במילא כבר מחוץ לאחריות אז אני לא יודע אם יש כאן משמעות למוסך יבואן או לא.

לפי מה שכתבו אנשים שמבינים

רק למוסך יבואן יש גישה לכל התוכנה שצרעך לכייל את הגיר.

אז איך יעשו במוסך כללי?

פורד פומה 2021, כריזמה אייר 2002 

יאריס 2005

?Is it just me, or is it getting crazier out there

פורסם

קיורטוש,

קודם כל תודה רבה על כל האינפורמציה הסופר מעניינת.

אתה יודע להסביר מה הסיבה שמוחות הגיר בDQ200 מתפגרים והאם ישנה תחזוקה מונעת שיכולה להאריך את חיי הרכיב?

תודה,

פורסם

מוחות ב DQ200 ממש לא מתפגרים ככה סתם אז בזמנו הייתה בעיה ידועה ששמו שמן סינטטי מלא והוא אכן היה מקצר את המוח עם הזמן השמן פשוט היה מטגן את הרכיבים בוצע ריקול גדול באאודי A3 בשנים עברו לכן משנת 2014 אם אני לא טועה המוחות גיר החלו לצאת עם שמן מינרלי אני במקומך חוקר עד היסוד למה הלך המכטרוניק 

ובלי קשר צריך לדעת איך להשתמש בגיר הזה במיוחד בפקקים וסך הכל הוא גיר נהדר ועובד בצורה מופלאה והכי מהיר שיש 

פורסם
לפני 19 שעות, קיורטוש אוטומוטיב כתב:

פה הטעות הפטאלית שלך, בעצם של רוב המוחלט של הצרכן הישראלי המצוי!!!! הראיה לטווח קצר, אי השארת תקציב קטן ליישור קו אמיתי, שבאמת יתן לך שקט לטווח ארוך. אני לא מזלזל ב-5K, אבל אתה אפילו לא יכול לדמיין כמה עוגמת נפש, ונזק כספי בעתיד הקרוב אתה יכול לחסוך!
יש לך הזדמנות פז "לנעול" אותם על מכטרוניקס חדש!! אם הייתם מבינים כמה עולה שיפוץ/תיקון מקצועי (שלצערי נדיר בארצנו) של גיר כזה (חייב תיקון עצמי, אצלך כבר דור 2 0GC), אז היית מבין ש-5K זה כלום כסף תמורת חדש!

אצם העובדה שאחרי זמן כל כך קצר "נכשל" התיקון/שיפוץ, מצביע חד משמעית על עבודה מחורבנת, ואין לך שום יכולת להבין באיזה תנאים נהגו ברכב שלך (לפי שירשור השני, די ברור), או בכלל מה נעשה בזמן תיקון...החלפת גיר קומפלט מפירוק (כי גרוע)/או רק תיקון גרוע של חיישנים/או בכלל עשו סלט ברכיבים (נפוץ).
המפתח לאמינות ארוכת טווח לגיר מתוחכם כזה ובאמת סוס עבודה, טמון בתחזוקה מונעת של מערכת השמן (צמיגות נמוכה (Ultra Low Viscosity) בדור 2, מי יודעה אם בכלל החליפו ואיזה שמן שמו אצלך) ובאבחון מוקדם של סחיפת אות בחיישנים (נפוץ) או בכלל בהידראוליקה, לכל זה יש תסמינים מוקדמים, מאוד קשה לעשות נזק מכאני לגיר עצמו (זה לא אומר שלא הצליחו).
יש כבר V3 לחיישן Bosch SMP132 אבל יקר, וכווווולם מנסים למקסם רווחים ואז לספר סיפורים, קונים זבל/דור ישן/מזוייף ב-20$ ... הרי כולו פאקינג חיישן, למה לשלם 150-200$, הכל אותו שיט :bad-word:

התקלות המרובות בחיישן הזה בגלל כמה סיבות מרכזיות:

זיהום חלקיקי: חלקיקי מתכת מיקרוסקופיים הנוצרים משחיקה טבעית של גלגלי השיניים חודרים לתא המדידה של החיישן ומשבשים את השדה המגנטי או המוליכות שלו.  

עייפות חומרים טרמית: המיקום של הכרטיס בתוך השמן החם חושף את הלחמות החיישן למחזורי התפשטות והתכווצות תכופים, מה שמוביל לסדקים בחיבורי ה-Bond Wires של החיישן ללוח!

סחיפת אות (Signal Drift): רכיבי הסיליקון הפנימיים בחיישן מאבדים את הכיול המקורי שלהם עם הזמן, מה שגורם לחיישן לדווח על לחץ גם כאשר המערכת נמצאת במצב מנוחה מוחלט P - בדיקה כל כך פשוטה, מסתבר לחומר האנושי במוסכים, מדע בדיוני, ואחד הסיבות המרכזיות שהפסקתי לתת שירותי תכנון וקידוד בנושא גירים, רק לכמה מכוני גירים מקצועים. מזמינים אותי מאוחר מדי אחרי שעשו מיליון טעויות באיבחון, מחכו/העתיקו/גרסו לוגים אמיתיים וחושבים אני קוסם, וגם לא מעוניין לקחת כסף על עבודה שממילה המוסך כבר מופסד.
ולא לדבר שרוב המוסכים במקרה הטוב עושים BASIC SETTING, ולא מבינים שהמינימום של "בקרת איכות" על עבודה שלהם זה איפוס עקומות המצמד (Clutch Characteristics) לאחר תיקון, וביצוע איפוס מלא לערכי הלמידה (Adaptation Values) + נסיעת הסתגלות (Adaptation Drive), שזאת נסיעה ממושכת בתנאים מסויימים המאפשרת למחשב למפות את לחצי השמן הנדרשים לכל הילוך!

אני כבר מבולבל...

הדבר היחיד שהבנתי מכל המושגים שכתבת זה שאתה מתמצא ומבין בזה ואני לא.

זה רכב ה-VAG הראשון שהיה לי אי פעם ולא הייתה לי היכרות עם מוסכי צ'מפיון. עד עכשיו הייתי בשניים כשמאחד מהם התאכזבתי קשות (ניסו לעקוץ אותי) והשני היה בסדר.

הרבה אנשים פה בפורום המליצו לי על מוסך רון כמוסך אמין שמתמחה ברכבי VAG וטענו שאין שום יתרון בללכת למוסך יבואן (שכמו שכתבתי כבר איכזב אותי) ולכן הלכתי אליו.

אתה כותב שיש לי הזדמנות "לנעול" אותם על מכטרוניקס חדש ? זה בדיוק מה שאני מתכוון לעשות - להחליף את כל המכטרוניקס כולל הכל לחדש והמגרש יתחלק אתי בתשלום.

רון (שאין לי איתו היכרות מוקדמת ופגשתי אותו לראשונה לפני שלושה ימים) לא ניסה לתקן, להלחים או כל קומבינה אחרת. הוא אמר שהוא יחליף לי את כל המכטרוניקס בחדש מהאריזה. אתה בעצם טוען שהוא לא ידע לעשות את זה בצורה טובה ? שהוא לא ידע לעשות קונפיגורציה או טיונינג ו setup או מה שזה לא יהיה כמו שצריך ?

אז מי כן יודע לעשות את זה כמו שצריך ? רק מוסכי יבואן בלבד ? כי גם אצלם נתקלתי לפעמים בחוסר מקצועיות...

פורסם

רק שאלה שעלתה לי לראש שרשור - צריך להביא שני מפתחות כי מקודדים הכל מחדש כולל מפתחות?

שלא יהיה לו אחרי זה בבית מפתח לא מסונכרן...

או שרק צריך לקודד את הגיד החדש?

באמת זכרתי שאפשר לעשות t/s למצמד ולדעת כמה בשר נשאר על הקלאצים. 

שאלה - רק בהחלפת קלאצים - אין צורך בקידוד, נכון? אבל צריך כיול/איפוס?

פורסם
בתאריך 22.2.2026 בשעה 06:56, beresford כתב:

אתה יודע להסביר מה הסיבה שמוחות הגיר בDQ200 מתפגרים והאם ישנה תחזוקה מונעת שיכולה להאריך את חיי הרכיב?

מעבר לצורת שימוש נכון בתנוע זוחלת/פקקים, פשוט לטפל במקום שמכיר את הגיר הזה כמו שצריך, ולהקשיב לו! (אבל בתרבות המקומי זה לא יקרה, אההה הוא ביקש XXX המוסך לידי יעשה בפחות חצי מחיר, אהה אחמד בכלל יעשה את זה בשליש מחיר, רגע יש את מוסטפה, מכיר מישהו בשטחים יעשה את זה בעשירית....)
נשמע פשוט, אבל לצערי רוב המוחלט של תקלות חוזרות זה בגלל תיקון/דיאגנוסטיקה שגויה!!!

זה מה שקורה כאשר כל מוסך מדרכה הופך למכון גירים, כאשר לפרק ולהרכיב גירים מפירוקיה בלי הבנה מה הם עושים, כי זה הפתרון הכי זול ולרוב הכי גרוע, אבל זאת היכולת שלכם,ובכלל לא לדבר על Overhaul מקצועי, עם חלקים יותר איכותיים, פתרונות אפטרמרקט ושיפור עמידות התיבה שכבר המון שנים קיימים. ניקח דוגמית במקום להחליף את כל לוח השסתומים היקר, חברות כמו Kinergo פיתחו פתרון המבוסס על "שרוול" פלדה המתברג לתוך גוף המכטרוניק (אבל זה יקר, הלקוח לא ישלם, כי לא מבין בזה, רק יודע להשוואת מחיר, בלי יכולת להבין מה התמורה, רק שייסע הרכב בכמה שפחות כסף)
https://kinergo.eu/spare/automatic-gearbox-mechatronic-storage-unit/

זה מטפל בכשל המשמעותי והנפוץ ביותר, כשל מבני בלוח גוף השסתומים (Valve Body Plate), באזור בו מתחבר אוגר הלחץ (Accumulator)

אוגר הלחץ הוא רכיב פלדה כבד המוברג לתוך לוח אלומיניום. המערכת פועלת בלחצים של 40 עד 60 בר, כאשר לחץ השיא עשוי להגיע ל-70 בר. הבעיה ההנדסית טמונה בעובי הדופן של לוח האלומיניום באזור ההברגה, אשר אינו עמיד דיו בפני עייפות החומר הנגרמת ממחזורי הלחץ החוזרים (דווקה לאחרונה ראיתי כרטיסים חדשים שבאים מחוזקים)

לאורך זמן, נוצרים סדקים מיקרוסקופיים בבסיס ההברגה של האלומיניום. ככל שהסדקים מתרחבים, נוצרת דליפת לחץ פנימית. המחשב (TCM) מזהה את ירידת הלחץ ומפעיל את המשאבה החשמלית באופן רציף כדי לפצות על האובדן. פעילות יתר זו גורמת להתחממות של המשאבה ושל המעגלים החשמליים ביחידת המחשוב, מה שמוביל בסופו של דבר לשריפת רכיבים אלקטרוניים, שריפת פיוז 25A הקלאסי או כשל מוחלט של המשאבה. סימפטומים ראשוניים לכך כוללים העברות הילוכים קשות, רעידות בזינוק והבהוב של נורת ה-PRNDS בלוח המחוונים.
כמובן ידוע הכשל של תקלת תקשורת, שזה בר תיקון, במעבדות נורמליות.

קומדיה של טעויות (על חשבון לקוח כמובן).
אבחון ותיקון נכון של DQ200 דורש הבנה מעמיקה של קודי התקלה השונים והקשר ביניהם לבין המצב המכני של התיבה, ויכולת לקרוא LIVE DATA, לכן מוסכים מבצעים החלפת מצמדים כאשר הבעיה היא הידראולית, או מחליפים מכטרוניק כאשר המזלג שבור, או מחליפים כרטיס כאשר הבעיה בגוף שסתומים, או פשוט עושים סלט בין קודי גירים או מאיזה רכב זה ירד (לא נדיר חוסר התייחסות מאיזה נפח מנוע ירד או אם גלגל תנופה עם 129 או 132 שיניים) ומרכיבים אותם על רכב שאולי הייתה לו תקלה קטנה, על הדרך דפקו הכל.
חוסר הבנה של גרסאות של כרטיסים, נכון ל-2026 רוב המוסכים לא יודעים מה MQB, מנסים להרכיב כרטיס עם חיישן מהירות פנימי לגיר עם חיישן מהירות חיצוני (חוט) איזה רוויזיה, דור 2 לא דומה לדור אחד מבחינת אלקטרוניקה MCU מהירות ונפח זיכרון, חושבים מביאים גיר חדש לרכב ישן זה יעבוד, או הפוך.....להמשיך?

- אי הבנת כשלים אלקטרוניים וקורוזיה (כן, מה זה שמן מינרלי, או שמן מזוהם)

- מה זה כשלים מכניים פנימיים מזלגות שילוב ומיסבים

- בלבול באורכי מוטות הדחיפה (Push Rods) 101 מ"מ מול 99 מ"מ

אפשר להמשיך עד אין סוף....ברור לכם למה אני משתדל לא להתעסק עם זה, רק בכמה מכוני גירים, שלרוב זאת עבודות פורנזיות !

לפני 15 שעות, KipodYam כתב:

רק שאלה שעלתה לי לראש שרשור - צריך להביא שני מפתחות כי מקודדים הכל מחדש כולל מפתחות?

שלא יהיה לו אחרי זה בבית מפתח לא מסונכרן...

או שרק צריך לקודד את הגיד החדש?

באמת זכרתי שאפשר לעשות t/s למצמד ולדעת כמה בשר נשאר על הקלאצים. 

שאלה - רק בהחלפת קלאצים - אין צורך בקידוד, נכון? אבל צריך כיול/איפוס?

מפתח מקורי אחד בלבד (גם זה לא משהו טריוויאלי, מפתחות של מנעולנים שמכינים זה לא זה), לא משתנה המפתח, רק "נרשם" הגיר במערכת IMMO.
החלפת קלאצ'ים, רק לימוד

• אהבתי 5
פורסם (נערך)

ראשית תודה קריוטש אני לומד ממך המון, גם אם רק שליש אני מבין.

תשמע, פות"ש. אתה רוצה לפתור בעיה לטווח ארוך. אם תנסה להכריח את המגרש לפתור לך את הבעיה על חשבונם 100%, תקבל שוב תיקון/שיפוץ חלקי (הם חייבים לך מוח תקין בן 4, לא חדש). לכן בהחלט הייתי הולך על חדש מהניילון, במוסך נכון, רון או פליקס או כיוצא בזה. רק שהמוסך יקבל אישור מהמגרש שהם משלמים לו חצי ישירות שלא תצטרך להמשיך לרוץ אחריהם. 

לא יודע בכמה קנית, אבל אני מניח שבזול. אחרת לא היית לוקח רכב עם רכיב חיוני שתוקן במוסך ווטאבר. ההוצאה של 5K מקרבת אותך למחיר הראלי של רכב כזה. כידוע -- זול עולה ביוקר. אני לא מטיף רק שלא תיקח את זה קשה מדי, עם גיר תקין זה רכב מעולה.  

ההצעה כאן לשים חדש ולקחת עו"ד שיתבע אותם לדין לא ראלית, כי הם יגידו שהם מכבדים את האחריות ואתה מנסה לעשות סיבוב על חשבונם. ומי צריך בלבלולי מוח כאלה (pun intended).

זו לפחות דעתי. 

עריכה אחרונה על ידי Jack457
  • רעיון טוב! 2

כשאתם עוקפים גולף 1995 ידנית בצבע בורדו תנפנפו לי לשלום

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...