Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

היי לכולם

אני מתחיל להבין שכנראה עשיתי טעות שקניתי את האוטו הזה. למי שזוכר כבר היה לי איתו סיפור של החלפת בולמים וקפיצים קדמיים שבועיים אחרי שקניתי אותו ועכשיו יש עניין חדש.

רקע: סקודה קודיאק שנת 2021 מנוע 1.5 טורבו, כיום 73K קילומטר. קניתי אותו יד שניה ממגרש בדצמבר 2025. יד ראשונה היה מישהו מהמגזר שאותו לא פגשתי. הציגו בפני קבלה ממוסך בערערה (לא בנגב) מנובמבר 25 על טיפול + החלפת מוח גיר. היה כתוב שעל המוח גיר יש אחריות של חודשיים.
בכלל הייתי שמח כי אם רק החליפו מוח גיר אז אין לי מה לדאוג בתחום הזה. האוטו עבר בהצלחה בדיקה במכון "נבדקי רכב" בראשון וקניתי אותו.

בימים האחרונים התחילה לקפוץ התראה של "Gearbox in emergency mode, you can drive on". לאחר שמכבים את המנוע ומדליקים שוב היא נעלמת לכמה שעות או  ליום ואז חוזרת. הבנתי שמשהו קורה עם המוח גיר. הבאתי אותו לרון ממוסך רון ולאחר בדיקה קצרה הוא אמר שאכן צריך להחליף מוח גיר. בדיעבד אם נתנו רק חודשיים אחריות זה כנראה מוח גיר משופץ/מתוקן ולא חדש.

כמו שאתם יודעים זאת הוצאה גדולה מאד ואני רוצה להתייעץ מה כדאי לי לעשות עכשיו כדי לא לספוג את כל העלות ישירות.

הנה כמה אפשרויות:

1. לפנות למוסך בערערה שתיקן את המוח גיר, להגיד שעשו עבודה מחורבנת וזה כבר התקלקל ולקוות שיקחו אחריות ויתקנו שוב למרות שכבר עברו חודשיים. אבל אם תיקנו פעם אחת בצורה גרועה אז האם אני סומך עליהם ? אבל פה גם יצא הכי זול.
2. לפנות לסוכנות שממנה קניתי שנותנת שלושה חודשי אחריות עם הגיר והמנוע ולדרוש שיתקנו או שלפחות ישתתפו בעלויות.
3. לפנות למכון הבדיקה שבדק את האוטו ולא כתב כלום על הגיר.
4. להחליף על חשבוני. במקרה זה האם כדאי להביא את החלק מחו"ל כמו שעשיתי עם הקפיצים ? האם זה יחסוך משמעותית ?

מה אתם הייתם עושים ? יש מה להתעסק עם המוסך בערערה או עם המכון בדיקה ? נראה לי שהסיכוי הכי טוב זה המגרש. או שיש לכם רעיון אחר ?

תודה רבה

• תגובות 60
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

אהלן,

1. האם נבדק בהתחברות למחשב הרכב האם הק"מ שמופיע בלוח השעונים לא עבר שיפוץ?

2. הייתי פונה למוסך בערערה ומנסה לקבל את עזרתו והשתתפותו

3. ככל הנראה המכון מכוסתח עם כל הכוכביות כדי שמח גיר לא יהיה מכוסה באחריות שהם מקנים

4. הפתרון הכי בטוח וכך נוהגים רוב המוסכים שמתמחים בקבוצת VAG הוא החלפת מח גיר (מכטרוניקס) חדש והעלות נעה סביבות 10,000 ש"ח ושם תקבל אחריות של שנתיים

• אהבתי 1
פורסם

1.לא נבדק קילומטראז' אבל בהיסטוריית הקילומטראז' בטסטים זה נראה בסדר (אין איזו ירידה פתאומית).

2. ניסיתי לפנות למוסך אבל הוא לא ממש לקח אחריות. אמר שאביא את האוטו והוא יבדוק, שלא בטוח שהתקלה זה בהכרח מה שהוא החליף ושאני אצטרך לשלם על התיקון.

נראה לי שאני אנסה את המגרש שקניתי ממנו.

בנוסף, האם כדאי לי להביא את החלק בעצמי מחו"ל (אבל אז המוסך לא נותן אחריות) ?

פורסם

אכלת כבר מספיק ח.. חצץ מהרכ הזה.

אם בכוונתך להשאר איתו בשנתיים-שלוש הקרובות, הייתי מחליף אצל רון, משלם את מה שצריך על חלק חדש

ויודע שיש ראש שקט לפחות לשנתיים.

• אהבתי 4
  • רעיון טוב! 2
פורסם

1- החלק לא באחריות של המוסך כבר.

2- הכי הגיוני כי הן נותנים אחריות.

3- בזמן הבדיקה במכון הרכב היה תקין.

• אהבתי 1

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם
לפני שעה, ni4ni כתב:

1.לא נבדק קילומטראז' אבל בהיסטוריית הקילומטראז' בטסטים זה נראה בסדר (אין איזו ירידה פתאומית).

זו ממש לא אינדיקציה שכן הרכב עבר טסט בפעם הראשונה רק כשהיה בן 3 וזה היה ב 2024. עד אז הוא יכל לנסוע 200,000 בלי שום תיעוד, ויום לפני הטסט הוריד ל70,000 כדי שזה מה שיירשם במכון.

• אהבתי 6
פורסם

אם אני זוכר נכון רון גם העלה לפייסבוק שלו איך הוא מחבר מחשב כלשהו ומראה שזייפו קמ באוטו. כלומר אם אתה כבר הולך אליו, לדעתי על הדרך הוא יכול לבדוק לך את זה. 

בעיקר בשביל ראש שקט.

• רעיון טוב! 1

Ford Fiesta 2014 Manual

פורסם

לא צריך את מוסך רון או כל מוסך שמתמחה ב VAG קונים כלי חזק מאוד שנקרא OBD11 מורידים את התוכנה שלהם מחנות גוגל הם הוסיפו עכשיו בתוכנה המשודרגת שלהם בדיקת קילומטר בלחיצת כפתור אני בדקתי על האאודי שלי חחחח

בקשר למוח גיר למה לקנות חדש שפץ אותו אצל מוסך רון כבר היית אצלו ושלום על ישראל

פורסם

כמה עדכונים.

לגבי רון, כשהמחשב היה מחובר לאוטו שאלתי אם הוא יכול במקרה גם לבדוק אם שיחקו עם הקילומטראז' והוא ענה שלא. אולי הוא היה לחוץ וניפנף אותי.

כששאלתי לגבי שיפוץ הגיר הוא אמר שהוא לא עושה את זה אלא רק מתקין חדש.... 

שני הדברים מוזרים ומוגדים את מה שנאמר פה, אני אשאל אותו שוב.

דיברתי עם המגרש שממנו קניתי את האוטו ואחרי ששמעו את הסיפור הציעו לי שתי הצעות:

1. הם ידאגו לי לשיפוץ מוח הגיר או להלחפה במשומש/משופץ ללא עלות

2. הם יתחלקו אתי חצי/חצי בעלות של מוח גיר חדש

באיזו אופציה נראה לכם שכדאי לבחור ?

אני נוטה להחליף לחדש. זה אמנם יעלה 5K אבל יבטיח שקט לכמה שנים. אם אני אשפץ אני לא אשלם עכשיו אבל זה יתקלקל שוב עוד כמה חודשים ואז אני אצטרך לשלם לבד את כל ה-10K

• רעיון טוב! 4
פורסם (נערך)
לפני כשעה, ni4ni כתב:

. הם יתחלקו אתי חצי/חצי בעלות של מוח גיר חדש

אני הייתי הולך על האופציה הזו.

עדיף ציפור ביד משתיים על העץ, עם כל הצער שבדבר...

* רק תעמוד על כך שאתה בוחר את המוסך המטפל, לא הם.

עריכה אחרונה על ידי BoazB11
  • רעיון טוב! 2
פורסם

בדוק תאריכים -

מתי נעשה התיקון, מתיי הרכב נמכר לסוחר, האם הסוחר שקנית ממנו היה הסוחר הראשון או שזה עבר עוד סוחר?

כמו שקירטוש כתב פה - אם את התיקון עשה הבעלים הקודם (וישר מכר??) אבל הסוחר ידע ממנו, הרי שיתכבד ויתקן מקןרי.

מאיפה המחיר של ה5אלף?? יש 50% הנחה? שואל ברצינות. או שהוא התכוון שזה עולה 10אלף ושהמגרש ישלם חצי.

פורסם
לפני שעתיים, KipodYam כתב:

בדוק תאריכים -

מתי נעשה התיקון, מתיי הרכב נמכר לסוחר, האם הסוחר שקנית ממנו היה הסוחר הראשון או שזה עבר עוד סוחר?

כמו שקירטוש כתב פה - אם את התיקון עשה הבעלים הקודם (וישר מכר??) אבל הסוחר ידע ממנו, הרי שיתכבד ויתקן מקןרי.

מאיפה המחיר של ה5אלף?? יש 50% הנחה? שואל ברצינות. או שהוא התכוון שזה עולה 10אלף ושהמגרש ישלם חצי.

הכוונה היא שזה עולה 10 אלף ואני והמגרש נתחלק חצי חצי בתשלום.

הם חתומים על חוזה שאומר שהם נותנים אחריות גיר ומנוע כך שאני מניח שאם הייתי מתעקש ואולי גם גורר אותם לבית משפט אז בסוף היו משלמים על הכל אבל אני לא בטוח שיש לי כוח לזה.

פורסם (נערך)

א. ללא ספק להחליף לחדש, שקט נפשי לכמה שנים טובות .

ב. אם יש חוזה והם חתומים על אחריות לגיר, לדעתי תיעזר בעו״ד, אתה לא אמור לשלם אגורה. (לפעמים מכתב אחד מעו״ד עושה את העבודה)

ג. אם לא מוכנים לקחת אחריות ולתקן על חשבונם, לשמור תיעוד של הסירוב שלהם, לתקן על חשבונך, ולתבוע. אמנם ייקח זמן אבל הכסף כולו יחזור אלייך. חוזה זה לא נייר טואלט.

עריכה:

לא צריך כח לבית משפט. צריך עו״ד שיגיש תביעה. להערכתי דיון אחד ויש פסיקה. אמנם בתי המשפט עמוסים וייקח זמן עד שיתקיים הדיון, אבל לדעתי(ואני לא משפטן) הסיכוי לזכות בכסף במקרה כזה הוא ודאי. כמובן שגם את הוצאות העו״ד אתה תקבל.

עריכה אחרונה על ידי צ'ופצ'יק

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...