Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני 30 דקות, ni4ni כתב:

בכל מקרה הסיפור הסתיים לבינתיים ונקווה שלא יחזור בזמן הקרוב.

ומי שילם/ישלם בסוף? אתה, המגרש או חצי-חצי?

• תגובות 60
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

חצי חצי.

האופציה השניה הייתה שהם ישלמו הכל אבל אז זה לא יהיה החלפה מלאה בחדש אלא תיקון מפוקפק כלשהו.

• רעיון טוב! 1
פורסם

אולי עכשיו בגלל ה"מלחמה" שאין טיסות לוקח למלאי להגיע יותר זמן (אלא אם כן מוסכים ויבואנים מזמינים חלקים בשילוח ע"י אוניות)

כך או כך נשמע שהנציג ערבב אותך (בלי להעליב),ההצבעה על ערימת הניירת זה פשוט לקוחות "שבויים" ועוד אחד או פחות לא ישנה כל כך,אז שלח אותך באלגנטיות.

בכל מקרה סוף טוב העיקר שאתה נוסע ומרוצה מרון.

GTI

I'm not insane,My mother had me tested

סאאמק כולכם.

:lol:

פורסם
לפני 8 דקות, ezuf כתב:

אולי עכשיו בגלל ה"מלחמה" שאין טיסות לוקח למלאי להגיע יותר זמן (אלא אם כן מוסכים ויבואנים מזמינים חלקים בשילוח ע"י אוניות)

כך או כך נשמע שהנציג ערבב אותך (בלי להעליב),ההצבעה על ערימת הניירת זה פשוט לקוחות "שבויים" ועוד אחד או פחות לא ישנה כל כך,אז שלח אותך באלגנטיות.

בכל מקרה סוף טוב העיקר שאתה נוסע ומרוצה מרון.

איזה אינטרס היה לו לערבב אותי ? הוא סתם איבד לקוח...

פורסם (נערך)
בתאריך 19.2.2026 בשעה 16:32, קיורטוש אוטומוטיב כתב:

קודם כל עזוב אותך ממוסך רון, אין לו שום יתרון ויכולת במקרה שלך...וכן ינפנף אותך בשאלות מיותרות, ה"קידום האורגני" שלו עובד חזק ברשתות חברתיות!
אתה תבוא למגרש עם אפשרות שלישית!!!
אתם לא עושים לי טובה שתשפצו לי את מוח הגיר, עובדה עשיתם את זה או הבעלים הראשונים, ורוב הסיכויים שיודעתם מזה !!!! פשוט בחרתם בפתרון הכי זול ואלוב!! ותהיה בטוח שיש להם "מרווח ריווחיות" לדבר הזה...שיטת מצליח קלאסי.
לרכב שלך יש אחלה גיר 0DE DQ381 (גירסה מוקטנת של סוס עבודה הישן DQ500) 7 הילוכים עם קלאצים רטובים...מה לעשות המחלה שלו זה חיישני לחץ מצמד, וקודי תקלה נפוצים
P1735 (Clutch 1 Position Sensor), P1736 (Clutch 2 Position Sensor), P0607, P179C, P2716. לצערי השוק מלא גיבורים מזמינים הכי זול/זבל/זיוף של בוש/לוק, לא לדבר שהפעולה מצריך קידוח/הלחמה עדינה, עדיף שלא תדעו מה איכות העבודה בארץ.
לכן במקרה שלך חד משמעית תדרוש מכטרוניקס מלא חדשה (גוף שסתומים+כרטיס), בלי כסף , אם הם מתעקשים לדאוג להחלפה (כמובן להראות לך את החלק לפני שמרכיבים בקופסא) דרכם, זה מגיע לפי מספר שלדה שלך.
אבל עדיין צריך לקודד אותו לרכב שלך וזה אפשרי רק דרך שרתי יצרן כדי להוריד CP (Component protection) כי לא ניתן להעתיק על מכטרוניקס חדש שתקבל כי יהיה נעול (אין כלי בארץ) ויהיה לך P1701 (מחשב נעול), לכן גם רון או כל מוסך/מכון גירים חייב להשתמש בצ'מפיון, VAG הורידו את השלטר בעולם, ניקו את כל החשבונות הסיניות, אתה חייב חשבון דילר אמיתי, ותהיו בטוחים צ'מפיון לא משתפים פעולה, ולא שווה לערב את חו"ל לעבודה מרחוק לדבר כזה!
לא מוכנים לשים לך חדש בלי כסף, סבבה...אתה תבחר מוסך צ'מפיון הכי טוב באזור שלך, ואל תישלם אגורה יותר מ-5K, וכבר שם יעשו את העבודה לפי ספר, ריסוט/אדפטציה חדשה וכמובן קידוד מחדש לרכב שלך.
השקעה קטנה שיתן לך הנאה, מאחלה רכב !!

עריכה: 

נראה שהנושא נסגר, סע בדרכים טובות.

תגובה מפורטת ולעניין

יש לי גם רכב עם אותו גיר וזה מעט מוזר לשמוע שיש לך כאלה בעיות עם DQ381, הייתי מנסה להגיע למצב שהם משלמים על ההחלפה ועדיפות דרך צמפיון

עריכה אחרונה על ידי Stangg
  • חודש מאוחר יותר...
פורסם (נערך)
בתאריך 19.3.2026 בשעה 12:29, ni4ni כתב:

בינתיים ביררתי במוסך יבואן ואמרו שנותנים אחריות של שנתיים (רון נותן שנה) אז החלטתי לנסות אצלם. פעמיים קבעתי איתם תוך שאני מסביר מה בדיוק הבעיה, פעמיים הגעתי אליהם סתם כי התברר שהחשמלאים לא הגיעו היום לעבודה. ואז יועץ השירות אמר לי שבכל מקרה מכטרוניקס או אפילו רק הכרטיס זה הזמנה מיוחדת מחו"ל שלוקח לה חודש-חודש וחצי להגיע. ומה אם המצב יחמיר והאוטו ייתקע לגמרי ? שאלתי. הוא הצביע לי על ערימת ניירות ואמר שכל זה של רכבים שתקועים כרגע ומחכים לחלק שיגיע מחו"ל.... הייתי בהלם. אם זה חלק שמתקלקל כל כך הרבה אז למה היבואן לא מחזיק מלאי בארץ ???

-קודם כל, בשעה טובה, ונקווה יחזיק הרבה שנים !
-שנית מסוף מרץ שוחרר פרוטוקולים של יצרני ציוד שלנו, אז יש לנו גישה לכרטיסים האלו עד 2024, כבר יצא לי "להציל/לפתור" בעיות איתם, פעולות שדרך שרת יצרן אי אפשר/יקר/לא משתלם.
-ועכשי בקשר לאי אחזקת מלאי.מכוון שגם כך שיתפתי אותכם ביותר מדי מידע מאחורי הקלעים, אז נשלים את התמונה. מוח גיר זה לא מוצר "מדף" אלה מוזמן לפי VIN של הרכב, ועובר הכנה/תכנות מראש, לרוב ע"י גורם שלא בארץ, שמצריך לוגיסטיקה.
זה כך בכל העולם
DQ500.thumb.jpg.ab3dd0c2a47c5db24fb7762ef593c019.jpg

להבדיל מיבואנים של יצרנים אחרים, צ'אמפיון לא עובד עם מכפלות של X10
DQ500_1.thumb.jpg.56db92e9638fdaff4f39a4f4f935c3ac.jpg

בקשר לכ"א מקצועי במוסכי יבואן (כללי חבל על הזמן בכלל) זה דיון בנפרד, אבל אתם בכלל לא מבינים עד כמה המצב עגום...ולא, ההודי ותאילנדי ממש לא יפתרו את זה !!!

כך נראה קרטון של מוח גיר חדש, שהמוסכים מקבלים, מתחת למ"ט יש ציון של גרסת תוכנה, ומתאים רק עבור רכב שהוזמן, שכרגע אנחנו יכולים לעקוף!
DQ500_3.thumb.jpeg.49e15abc589d987ebba5cdc6a47fd65e.jpeg

עריכה אחרונה על ידי קיורטוש אוטומוטיב
  • אהבתי 4
פורסם

אם כבר פותחים את השיחה הישנה הזאת אז אספר לכם איך זה נגמר (לפחות בינתיים).

לאחר שבמוסך היבואן אמרו לי שיקח חודש-חודשיים ולאחר שתפיסות הגיר הלכו והתרבו ונכנסתי למצוקה התקשרתי שוב לרון ושאלתי תוך כמה זמן יוכל להחליף מוח גיר שלם.

הוא ענה לי שיש לו במלאי וזה מהיום למחר. שמתי אצלו את האוטו ללילה אחד ולמחרת היה מוכן. מאז האוטו נוסע סבבה. לא שאלתי יותר מדי שאלות איך יש לו מה שאין ליבואן ואיזה טריקים הוא עשה ...

לחכות חודשיים לא היה אופציה מבחינתי.

• רעיון טוב! 1
פורסם

מה העלות?

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

שנה אחריות?

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

זה מחיר של שיפוץ.

• רעיון טוב! 1

פורסם

הייתי צריך יותק לדייק, הכוונה שלי הייתה שלקבל מוח גיר תקין לטווח ארוך ב-4-5 אלף זה לא ריאלי. לא משנה אם זה החלפה של חלף סיני, משומש, שיפוץ או כישוף. ושמעתי בפורום לא מעט על המלצות לטיפולים מהסוג הזה. 

לפי השרשור פה, ניראה שכול עבודה מעבר להחלפה ראש בראש בחלף מקורי, שהיא לא קומבינה, דורשת רמת מומחיות מאוד גבוהה, שלא ניראה שיש אותה לרוב מוחלט של העוסקים בתחום. 

• רעיון טוב! 2

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...