Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

• תגובות 46
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

כאדם רחב, מאד חשוב לי שמושב הנהג יהיה נוח. לא כיסא ספורט צר. המושב ב BRZ נוח ממה שיש ב 308 GTi?

אני לא יכול לדרג, כי הרכב שיש לי עכשיו הוא הראשון שיש לי. מאד אוהב אותו ביחס לפורד פוקוס ויונדאי שהיו להורים, ליונדאי (לא יודע איזו) היה כיסא צר מדי בשבילי, שנאתי את זה.

פורסם

המושב בשניהם נוח ואוחז. המושב ב308 נראה טוב יותר, הריפוד הרגיש יותר איכותי (הכל בפיג'ו הרגיש יותר איכותי).

יצא לי לראות אנשים לא קטנים בעלים גם שלה 308 וגם של ה BRZ. אני לא חושב שמושב ספורט הוא בהכרח מושב צר (להבדיל ממושבי באקט).

לדרג רכבים כשיש לך אחד ברשימה זה די קל, לא? על מה אתה נוהג?

• אהבתי 1

גם אני גר במדינה עם 100% מס על מכוניות, איזה כיף לי :mm_sad:

פורסם

אני נוהג על פג'ו 208 מנוע 1.6 שנת 2014 מנוע VTi EP6C מה שנקרא "פרינס" שת"פ PSA-BMW

המושב מאד נוח, יונדאי בליסינג שהייתה של ההורים מהעבודה, הכיסא היה צר מאד. לא זוכר איזה יונדאי. נהגתי בה כ-15 פעמים. 

תוכל לצלם את המושב ב BRZ? הוא רחב כזה בלי צדדים שמפריעים למי שיש צדדים קצת בעצמו? :)

בגדול, יש לפג'ו שלי 120 כ"ס וזה מספיק לי, ז"א, נהגתי המון בעבר על פוקוס סדאן שאולי היה לה 110 והיא הייתה כבדה יותר, מרגישים שהפג'ו זריזה יותר.

סה"כ מבסוט מאד.

פורסם

אם אדרג את שלושת המקומות הראשונים מבחינתי - 

מקום 3 - הDS5 

פשוט אי אפשר שלא לאהוב כזה סלון 

20200303_142457.jpg

ובכלל רכב שנראה ככה 

20200327_180538.jpg

התנהגות נהדרת, נוחות מרשימה עם מושבים פסיכיים וייחודית ונדירה בנוף שלנו. 

אמינות פח אשפה אבל פשוט אי אפשר שלא לאהוב את הרכב וכן אני ממש מתגעגע ומחכך בשיניים אולי בכל זאת הייתי צריך לעשות שיפוץ מנוע, פנסים וגולל בד בתקרה. 

מקום שני הדודג' 

5.jpg

זה רכב שמספיק מלהביט עליו היה יוצא לי כהההההה מהפה וכל התנעה שלו היתה שולחת שכן לממד. 

3.7 משושה בוכנות עם הנעה אחורית ויציבות של מגדל קלפים - מסתבר כנוסחה נהדרת ל"מוי כיף" 

מקום ראשון - ולעולם יהיה 

אופטימוס פריים! הסובארו שלי שכבר אולי הגיע הזמן להפרד 

dfb11924-62e6-4ba2-9630-ecc3e1c28d20.thumb.jpg.453d02937ce0b946aa9cea58754bd840.jpg

זה רכב שעבר עליי בסכום סימלי מאבא שלי - אין פשוט צורך להרחיב מה זה "ערך סנטימנטלי" 

אחד החלומות שלי היו - האוטו של אבא (מבלי לרשת אותו) וזה חלום שהתגשם. 

כשמקום ראשון מהסוף... כמובן - הדייהו לאנוס משם נגזר הכינוי שלי - לא לאנוס ולא כוח... (לא דובים ולא יער) 

מקום שני מהסוף - הרכב הראשון שלי - פורד פיאסטה ידנית שנת 89 

מקום שלישי מהסוף לדעתי זה המיצובישי לנסר 1.5 2010 שעד כמה האמינות שלה היתה מופתית - זה פשוט היה הרכב הכי פרווה שחוויתי עד היום.

כל שאר הרכבים הם באמת באמצע - היפנים תמיד היו אמינים אבל לא משהו מעניין לדבר עליו - חלקם נוחים מאוד חלקם פשוט א' לב' 

הצרפתיות תמיד היו נוחות ומתנהגות ורק אחת מהן גם היתה אמינה בצורה מופתית (הרנו מגאן 2008 ) 

• אהבתי 4

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם (נערך)

147 2.0 ידנית. חרא אמינות. אבל איזה כיף. 

איפה היא ואיפה כל הפלסטיישן שיש היום במכוניות מודרניות. טפי. יכולים באותה מידה לשים הגה של לוג׳יטק ולא ארגיש הבדל. 

זה יישמע מגוחך, אבל אני מתגעגע קצת לכל המכוניות הישנות שהיו לי (ניסאן סאני 93, פיאט אונו 94, מאזדה 3 דור ראשון). אף אחד לא הייתה טובה, אבל כשהן היו במגבלות היה כיף, היה מאמץ, היה צריך ריכוז, לטעות הייתה משמעות בזמנים, בבטיחות. היום? מועך את הגז ומסובב את ההגה ויהיה בסדר, הרכב יסתדר.

נ.ב. חוץ מיונדאי סונטה 2001 שהייתה פשוט אנטי מכונית. גרועה מאוד. מרווחת יותר מכל מכונית סאלון מודרנית, אבל פשוט ספינה לא אמינה ולא נעימה. אליה אני לא מתגעגע. 

עריכה אחרונה על ידי ניקו פ.
  • אהבתי 1

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

פורסם

מקום I, אין טעם לדבר על שאר הפחיות. 

הכלה 166 ידנית. 

בהמה, עם מנוע אגדי וגיר שאני ממש אהבתי.

היום בבוקר העברתי אותה לתרום איבר או שניים. 

20260213_075614.thumb.jpg.592373290fdb8fdcf7a525b286001146.jpg

• מבאס 1
פורסם

במקום האחרון:

הגטס, מנוע 1.4, גיר אוטומטי ורמת גימור GLX שהייתה מאוד נדירה בזמנו.

למה אחרון? אמנם היה אחלה כרכב ראשון, אבל מאז הסטנדרטים שלי השתנו.

שילוב מנוע וגיר שלא היה חזק בביצועים ולא בצריכת דלק.

אבל עשתה את העבודה שלה בלי בעיות.

2011-12-0412_54_49.thumb.jpg.10324a9204e5551acdb78b8c2d202096.jpgֿ

(וכן הצבע היה פחות לטעמי אבל זה מה יש כשאתה מחפש יד שניה ועוד ברמת גימור מסוימת)

במקום החמישי:

הקליאו, מנוע 1.2 וגיר ידני.

הרכב השני שהחליף את הגטס.

נוחות טובה מאוד, צריכת דלק נהדרת מחוץ לעיר (די קרובה להצהרת היצרן), אבזור לא רע יחסית לקטגוריה (בעיקר בבטיחות) ורכב שיושב טוב בסיבובים ומרגיש יציב מאוד.

לרעתה - ביצועים פושרים מינוס ביום טוב, ביצועים גרועים בעליות (לא יכול לשכוח את זה שחזרתי מאילת באוגוסט וכיביתי את המדחס), מזגן די חלש ושוק יד שניה לא מדהים.

DSC_0104.thumb.JPG.cc9df2bae305681f795cbb7e2a985bad.JPG

במקום הרביעי (אולי זו הפתעה?):

הקורולה, היברידית מרמת גימור לימיטד.

כן כן, הקורולה.

למה?

מצד אחד, רכב מאוד אמין, שוק יד שניה חזק ואובדן ערך מאוד נמוך, לא היה חסר כמעט שום אבזור (רק חיישנים מקוריים היו חסרים לי), שילוב מנוע וגיר נהדרים לפקקים שהיו לי באותה תקופה.

מצד שני, רכב משעמם לנהיגה, גניב (חוויתי על בשרי) ובהתאם לכך ביטוח יקר, נראה כמו כל רכב ליסינג על הכביש, נוחות נסיעה לא מצטיינת, הייתי שמח לקבל יותר אבזור (נפתר במסגרת מתיחת פנים).

20220610_110653.thumb.jpg.0cd9046052dac9c8744d411d85c7f06e.jpg

במקום השלישי:

הפיאט 500, מנוע 1.25 רמת גימור my pop וגיר ידני.

כן, לא הרכב הכי מפנק, אבזור די מחפיר (אין שליטה מההגה, מערכת מקורית בלי aux, בלוטות' או usb) אבל היה קטן וכיפי.

אחלה רכב סטודנטים, חסכוני בדלק ובעלויות התחזוקה, צליל כיפי בהנעה, יחסית מהנה לנהיגה (ביחס לקטגוריה), משתחל לכל פינה, זריז בעיר וגם מחוץ לעיר מפתיע לטובה.

צפוף, אבל למי אכפת כשאתה רוב הזמן נוסע לבד.

בגאז' שהיה יותר בגדר תא כפפות בגלל סאב וופר גדול, אבל שוב, למי אכפת כשאתה נוסע רוב הזמן לבד?

אתה סטודנט ואין לך תקציב ורצית אבארט', אבל התפשרת על 500 :)

20180916_180113.thumb.jpg.a906180a792ce9d1887b7bb0a19a8a4e.jpg

במקום השני:

סיאט ארונה, מנוע 1.0tsi 115 כ״ס, רמת גימור FR וגיר רובוטי DSG7.

הרכב שקניתי אחרי שעברתי לעבודה של גדולים, חתיכת שדרוג מהפיאט.

קפיצת מדרגה מכל הבחינות, ביצועים טובים, צריכת דלק טובה מאוד מחוץ לעיר, יכולות דינאמיות יחסית לא רעות ל-B-SUV. עלויות תחזוקה נמוכות באופן מפתיע בהתחשב בזה שמדובר ב-VAG. ביטוח הכי זול שהיה לי אי פעם אפילו לפני גיל 30.

המינוס העיקרי - הגיר שהתייחסתי אליו בכפפות של משי ובאיזשהו שלב נמאס לי מזה כשעברתי לגור בפתח תקווה.

20210824_102314.thumb.jpg.a40a7b2ebeb500d938a986353a50dd3b.jpg

במקום הראשון וכנראה שלא מפתיע את אף אחד:

הטסלה מודל 3 היילנד, דגם סטנדרט.

קפיצת מדרגה בעיקר בנושא הביצועים ביחס לכל המכוניות הקודמות.

רכב מרווח גם ל-5 מבוגרים, אחיזת כביש טובה, רכב שממש להשתפר כל הזמן, הנעה אחורית (שיכולה להיות גם הנאה אחורית מדי פעם), נצילות סוללה נהדרת, רשת סופרצ'רג'רים שבנתיים רובה אקסקלוסיבית.

לרעה  - תא מטען לא הכי פרקטי עם מזוודות ועם עגלה (יש צמיג רזרבי שזרוק בבגאז, בלי מקום ייעודי, זו הסיבה), אין אנדרואיד אוטו וקארפליי (למרות שאומרים שיכנס באחד העדכונים הקרובים) וזה לא הרכב הכי קונבנציונלי מבחינת תפעול.

image.thumb.png.12908805bdbbb4f7a7be99132fb0a845.png

• אהבתי 4

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם (נערך)
בתאריך 13.2.2026 בשעה 14:39, גולדן191 כתב:

תוכל לצלם את המושב ב BRZ? הוא רחב כזה בלי צדדים שמפריעים למי שיש צדדים קצת בעצמו? :)

20260214_173536.jpg

עריכה אחרונה על ידי mcshmupi

גם אני גר במדינה עם 100% מס על מכוניות, איזה כיף לי :mm_sad:

פורסם (נערך)
לפני 2 דקות, mcshmupi כתב:

20260214_173536.jpg

הצדדים האלה זה שנאה שלי 

לא יודע אם זה יותר רחב מהיונדאי שעליה נסעתי אבל זה מעצבן

זה טוב לאנשים צרים בלבד XD :)

עריכה אחרונה על ידי גולדן191
פורסם

רשימת הרכבים שלי דומה לזרת של @dorsht. גם אני התחלתי עם יונדאי גטס. במקרה שלי GLS 1.6 שנת 2005, שקיבלתי בירושה בתור הרכב הראשון אחרי כמה שנים על הכביש עם פחות מ-20k קילומטר. היה בסדר, אמין. אבל שום דבר מיוחד. לפחות היה סאנרוף, אז זה היה נחמד.

במקום הרביעי היה הונדה סיוויק 2014 שהיה לי כמה שנים עד שעזבתי את ישראל. המנוע היה עצל. אבל הרכב עצמו אמין ומאוד פרקטי (העברתי בפנים דירות מרוב שהוא היה בנוי חכם). הבעיה איתו שהוא היה נמוך. מאוד נמוך. אני זוכר את אשתי בהריון מנסה להכנס או לצאת ממנו (או להסיע את הסבתות הביתה אחרי ארוחת שישי).

במקום השלישי היה הגולף דור 8 שקניתי ב-2021. מנוע 1.5 150 כ״ס. החזקתי אותו סך הכל שנתיים וקצת עד שהחלפתי לנוכחי. זה היה בשיא תקופת הקורונה והיה בו מיקס מוזר של רשימת ציוד. לא היה מצלמה אחורית או קיילס. כן היה מערכת סאונד משודרגת, מסך מוגדל, תאורת אווירה וכאלה. מוזר, אבל זה מה שהיה מיידית. הוא היה רכב טוב מאוד. אבל מגולף ציפיתי ליותר. גם כמה פתרונות הנדסיים לא חכמים (לדוגמא, הדרך בה נסגרת הדלת לא מסתירה את הקורה ולכן כל פעם מחדש הייתי גומר עם פס לכלוך על המכנסים ביציאה או כניסה לרכב, במיוחד בחורף עם בוץ ושלג בכל מקום).

במקום השני היה סיאט איביזה 2014 אוט שקנינו חדש אחרי הגטס. זול (עלה 70k), מהיר, כייפי. רכב חדש ראשון. נכון, הוט היה ערום. אז מה? כנראה הvfm הכי טוב שהיה לי. 

במקום הראשון הנוכחית (גם היחידה שיש לי תמונות שלה זמינות במהירות) - קודיאק 2024 L&K 1.5 בצבע כחול מרוצים. שבע מקומות, הגרסא הכי בכירה שיש. עור לבן, מושבי חשמל מאווררים, כל גיזמו אפשרי. מנוע טוב מאוד (לא מרגיש שחסר לי כח בכלל - נוסע 140-150 בלי שום בעיה, גם בהרים). מה שכן גיליתי שחסר לי זה הנעה 4*4. במיוחד עכשיו בחורף עם השלגים או הגשם הקפוא. אפילו עם צמיגי שלג מרגישים את החוסר בהנעה לכל ארבעת הגלגלים. ברכב הבא.

במקום ההכי ראשון, אבל עם כוכבית - תקופה של 3 שנים בלי רכב. אחרי שעברנו לחו״ל - גרנו במרכז העיר. העבודה במרחק 5 דקות הליכה. תחבורה ציבורית מעולה בכל העיר. וכשרוצים שוכרים בתחנת ההשכרה מתחת לבית איזה רכב שצריך (אני חושב שיצא לי לנסות את כל הקומפקטיות פרימיום שהיה להם - מרצדסים, אודי, במוו, וולוו, לקסוס). ובטוטאל זה היה הרבה יותר זול מלהחזיק רכב. היה לי אופניים. היה מעולה. אבל אז עברנו רחוק יותר, והייתה קורונה, אז לא היה ברירה. הייתי ממשיך בלי רכב.

IMG_7873.thumb.jpeg.d3f4b4103ba88023c0963f1777acb612.jpegIMG_7872.thumb.jpeg.7da1592981a876a9c4cdaf1e986889e5.jpegIMG_7871.thumb.jpeg.f109ab7b586fa1554b957f4dd5a7982f.jpeg 

• אהבתי 5
פורסם

אגב, אם הייתי צריך להכניס את הרכבים של אשתי לרשימה, אז ברור שהקונה מנצחת את הספייס סטאר בפער.

אם אני צריך להכניס את שתיהן בין המכוניות שהיו לי - הספייס סטאר תקבל את המקום האחרון או מקום בין הגטס לקליאו.

תחבורה בסיסית (מאוד) ואמינה מא' ל-ב'. חוץ מזה לא משהו לרשום עליו הביתה.

חסכוני, אמין, מזגן מקפיא וכנראה ישרוד שואה גרעינית, מנוע יחסית שקט בשיוט בגלל הגיר הרציף.

חוץ מזה, תחושה של רכב משנות ה-90 בתא הנוסעים, מערכות בטיחות בסיסיות מאוד, רכב חלש מאוד מבחינת סחיבה, רועש, לא מרגיש הכי יציב בסיבובים. 

לא יודע אם יותר טוב מהגטס או לא, אבל בטוח לא יותר טוב מהקליאו.

Photo21-11-2024151256.thumb.jpg.b7b06ddd97dce5cf12ed957d7549bf0c.jpg

הקונה... איפה הייתי מכניס אותה? זו שאלה טובה.

מצד אחד, ביצועים יותר טובים מרוב הרשימה (למעט הטסלה). כוח לא חסר לה בשום מקום, במצב נורמל מחוץ לעיר סוחבת מצוין (באקו קצת פחות). צריכת חשמל טובה מאוד, לא רחוקה מהרמה של הטסלה. חסכונית בטירוף בעיר אפילו בקיץ עם מזגן. (אחלה מזגן דרך אגב)

מצד שני מערכות בטיחות חסרות (אין בקרת שיוט אדפטיבית), אבל אלו שיש עובדות היטב ולא מציקות.

נוחות הנסיעה סבירה אבל לא מצטיינת. 

מבחינת גודל תא הנוסעים ותא המטען - בסדר לקטגוריה.

אבזור - לא מרגיש שחסר לי משהו ממש. יש keyless, יש אנדרואיד אוטו וקארפליי (אלחוטי), כל האבזור החשמלי הסטנדרטי. אולי נחמד שהיה פתח מזגן מאחור, אבל את זה גם לרוב המתחרות אין אז אפשר לקבל את זה.

התנהגות - פחות טובה מהארונה לדעתי. 

הייתה כנראה מקבלת מקום באמצע, בין הקורולה ל-500 או בין הקורולה לקליאו.

IMG_5446.thumb.jpeg.b6c16646149b9dfb259ab191330f7cf4.jpeg

• אהבתי 3

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם

היי אני גם ישתתף באתגר

מקום 6 פולקסוואגן פולו 97-  1.6 בסיסי מאוד

5 מגאן 2001 1.6 נסע איכותי אבל המדפים והעיצוב הפנימי לא סימטרי-הרגיש לי לשבת בבלאגן

4 גולף 95 מעולה אבל מנוע 1.4 היה דיי חלש

3 איביזה 2000 1.6 היה ניראה סטייל כיף לנהיגה אבל לא איכותי כול כך הפלסטיקה ובכלל

2 סיטרואן ג׳מפי 2006 2.0 טורבו דיזל מעולה אבל היה מתקלקל הרבה מכאנית

1 הונדה סיוויק 94 1.5 איכותי מאוד מהנה מאוד לנהיגה 

כול הרכבים היו ידניים

IMG_3608.jpeg

IMG_8577.png

IMG_8574.png

IMG_0745.png

IMG_1614.png

• אהבתי 7
פורסם

אחרי שאנשים כתבו פה על מכוניות לא ספורטיביות ולא מאוד מיוחדות אני מרגיש שגם אני יכול להשתתף בשרשור...

רוב המכוניות שלי עד לפני עשר שנים היו מכוניות מהעבודה.

את המקום האחרון חולקות צמד קוריאניות מסוף שנות ה-90 ותחילת שנות ה-2000-  דייהו נובירה  וקיה ספיה, שתיהן אוטומטיות, שתיהן רכבי חברה למזלי (או לחוסר מזלי).

(במשך תקופה קצרה הייתה לי קיה ספיה ידנית והיא הייתה טובה משמעותית מהאוטומטית)

במקומות הראשונים - סקודה אוקטביה שנת 2000 או  2001 ,  יונדאי I30 (כבר לא זוכר איזה שנה... סביבות 2012) - שתיהן גם מכוניות חברה ושתיהן היו מהדור הראשון שלהן שנמכר בארץ.

• אהבתי 1

מוטי, מוטי, מוטי - אני לא סתם בחור אידיוטי 

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...