Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

ידוע.

אבל שוב, טוענים ל15 אלף מכירות שאף אחד לא יודע כמה רכבים יש במגרשים, אז לא יתכן שרכב "נמכר" אבל הוא מתייבש בשמש הקופחת באיזה מגרש של חברת ליסינג, שחלקם הם המגרשים של היבואן עצמו.
לא תשכנע אותי אחרת , זה עיוות של המציאות.

הדיון הזה מיצה את עצמו, שכל אחד יעשה את השיקולים שלו בבחירת רכב,מי שחושב שהרכב הוא "סחורה" כי הוא מספר 1 במכירות כנראה הולך להתבדות כאשר ינסה למכור את הרכב.
אמרתי ואחזור על זה, אין שום קשר בין הנתונים האלו לבין המציאות.
עובדתית רוב הרכבים שמופיעים שם , מלבד טויוטה שלהם יש את הקהל שלהם, רחוקים מלהיות סחורה אטרקטיבית בשוק היד שניה.
הFX הוא סחורה גרועה בשוק היד שניה ועדיין מופיע במקום 7 במכירות , זה לא הגיוני. 

עריכה אחרונה על ידי ArikC
  • אהבתי 3
  • מעניין 1
  • רעיון טוב! 1

Bayerische Motoren Werke

Abarth 595

פורסם (נערך)
לפני 12 שעות, Stangg כתב:

ישראל פשוט מדינת עולם שלישי

ממש עוד רגע וישראל באותה שורה עם רוסיה מוכת הסנקציות נהנות מאותם רכבים בדיוק. 

מאז שאותם מספר משפחות היבואנים התחילו בנוסף לאירופאיות לייבא סיניות פתאום המחירים של האירופאי/יפני קפץ ואת מקומם במחיר תפסו הסינים. 

שששש , אתה עלול לספוג חסימה על ההודעה הזו.

מרבית הרכבים ברשימה משווקים לחברות הליסינג ושם עיקר המכירות שלהם.

הטבלה הזו צריכה להיות מחולקת ללקוחות פרטים ומוסדים על מנת להבין מה הולך ולהיכן אבל נראה שזה לא מתאים ליבואנים.

עריכה אחרונה על ידי 3n
  • מצחיק 1
פורסם
לפני 31 דקות, ArikC כתב:

ידוע.

אבל שוב, טוענים ל15 אלף מכירות שאף אחד לא יודע כמה רכבים יש במגרשים, אז לא יתכן שרכב "נמכר" אבל הוא מתייבש בשמש הקופחת באיזה מגרש של חברת ליסינג, שחלקם הם המגרשים של היבואן עצמו.
לא תשכנע אותי אחרת , זה עיוות של המציאות.

הדיון הזה מיצה את עצמו, שכל אחד יעשה את השיקולים שלו בבחירת רכב,מי שחושב שהרכב הוא "סחורה" כי הוא מספר 1 במכירות כנראה הולך להתבדות כאשר ינסה למכור את הרכב.
אמרתי ואחזור על זה, אין שום קשר בין הנתונים האלו לבין המציאות.
עובדתית רוב הרכבים שמופיעים שם , מלבד טויוטה שלהם יש את הקהל שלהם, רחוקים מלהיות סחורה אטרקטיבית בשוק היד שניה.

כי הוא נמכר ב 119  אלף ב0 ק"מ אז אנשים קונים.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

2026 ממשיך עם הסיניות.

מתוך ה-10 הכי נמכרות.

ג'אקו 7

ג'אקו 8

BYD סיל יו

צ'רי טיגו 7

צ'רי טיגו 8

בגזרה של המערביים - קונה, פיקנטו, קורולה קרוס, יאריס קרוס ויונדאי וניו.

קאליפרים צהובים בגודל של הטוסטר שיש לאמא שלי במטבח

ודיסקים בגודל של מגש פיצה .

פורסם
לפני כשעה, itsik170 כתב:

בגזרה של המערביים - קונה, פיקנטו, קורולה קרוס, יאריס קרוס ויונדאי וניו.

״מערביים״ 

אני מבין למה אתה מתכוון אבל זה עדיין הצחיק אותי..

• אהבתי 3
  • מצחיק 2
  • רעיון טוב! 2
פורסם

כל הויכוח פה נוגע בכלל למהות התואר 'הרכב הכי נמכר'

@falou מתייחס לנתון -AS IS, כלומר הרכב שנמכר הכי הרבה ב2025

והיתר מתייחסים לנתון הזה כמעיד על כך שהרכב טוב או שבחרו בו הרבה אנשים.

אין סתירה בין הדברים.

• אהבתי 2
פורסם

הדיון סטה לגמרי לכיוון הטבלה הישראלית וניתוח הנתונים שלה.

מספיק נטחן.

יש מידע לדיון רענן בטבלאות העולם.

אני מוצא עניין בנתונים מהעולם הגדול ובמיוחד הרפובליקה הצרפתית.

מקום ראשון בפער, רכב סבתות כמו רנו קליאו. מאה אלף יחידות. (כבר אין גרסאות חמות)

והחשמלית המובילה?

רנו5 שרק אתמול נולדה (40 אלף יחידות)

מרשים.

הולך חזק לרנו בצרפת.

לגבי אנגליה

לכאורה מפתיע שפורד פומה בראש.

עד שמבנים שלקחו להם את הפיאסטה האהובה.

אז מה שנשאר להם זה הפומה, שהיא בעצם פיאסטה על עקבים גבוהים.

פורסם
לפני 4 שעות, ArikC כתב:

מרשימת כלי הרכב הנמכרים ב 2025 יש כמובן גם גיולים.

ב 2025 זוהו מספר אירועים של גיולי רכב באופן וודאי. 

הזיהוי הוא פשוט יחסית, אם כל חודש רואים רישום של 30 כלי רכב לאורך מספר חודשים, ואז חודש אחד 1200 יחידות, חודש אח"כ 2000 יחידות אז זה כנראה גיולים, לא שינוי טעמים של הציבור. 

ב 2025 זוהו מספר אירועים כאלה, בתחילת השנה זו היתה ה MG4 שעבר גיול של כמות גדולה, שרובה כבר שוחררה לשוק. 

בהמשך זוהו גיולים של צ'רי FX EV בכמה אלפים, אח"כ דיפאל S07 באלפי יחידות, ודונגפנג בוקס בכאלף יחידות. בנוסף זוהו גיולים של מאזדה CX5 במאות יחידות. 

אבל בפועל כשאתה מדווח על רישומים אתה משקף את המציאות בפועל והיא שנרשמו ככה וככה מכוניות. אפשר להוסיף הערה שככל הנראה מדובר בכמות של X גיולים, אבל להתעלם מהנתון יהיה שגוי, שכן בפועל המכוניות האלה יגיעו תוך כמה חודשים לכביש בפקק לידך . 

ספציפית לגבי ה FX EV, בפועל זו אומודה 5. זו האומודה היחידה שפריסבי מייבאים. 

עכשיו נשאלת השאלה אם היא היתה משווקת על ידי כלמוביל כמו יתר דגמי אומודה, האם היא עדיין היתה מכונית בינונית מאוד או שהיחס אליה היה שונה? או שאולי יש כאן הטיה לרעת המכונית כי שמו עליה תווית של צ'רי?

• רעיון טוב! 1

www.car-pad.co.il - טיפים, חדשות, השקות, מבחנים, ועוד. על מכוניות. רק על מכוניות. 

כתב רכב וצרכנות רכב - אתר ומגזין 'אוטו'

לשעבר:

עורך פודקאסט הרכב 'דרייב' . מגיש יחד עם בועז קורפל וקינן כהן.

כתב הרכב של ביזפורטל, אתר הפיננסים. 

פורסם
לפני 10 שעות, EliC25 כתב:

כל הויכוח פה נוגע בכלל למהות התואר 'הרכב הכי נמכר'

לא בדיוק.

אריק טען גם שמכירות לליסינג (כולל ציי רכב), הן לא מכירות "אמיתיות".

אני מקבל את הטענה שמכירה למגרשים עלומים יחסית, שלא מפרסמים את הרכב, מהווה סוגשל מכירה שמבחינת עדות על מידת הפופולריות של הרכב היא עיוות של הנתונים. למשל צ'רי, שמכרה בבודדות, ואז פתאום היה dumping של מאות רכבים. זה מעיד על חוסר הצלחה, לא על הצלחה.

אבל אריק טוען שגם מכירה לציי רכב לא צריכה להספר, למשל, ואני לא מבין למה. בסוף יש משתמש (זה שמשתמש ברכב אבל לא קונה אותו) שבחר בו בין אופציות לא מעטות, הרבה פעמים.

גם אם חברת השכרה בוחרת במודל מסויים, זה מעיד משהו. גם הן לא רוצות רכבים לא אמינים, למשל.

אני לגמרי לא מקבל את הטענה שהשוק הפרטי הוא קונה שמגוון השיקולים שלו טוב יותר. לפעמים ההפך.

אין לי ויכוח לגבי זה שהצלחה במכירות אינה עדות לאיכות הרכב ("טוב"), בטח כשמדובר בדגם חדש שלא מוכר בשוק. קנייה של רכב, בייחוד בישראל, היא לא מי-יודע-כמה רציונאלית.

העובדה שבמדינה קטנה, בה הרכבים יקרים יחסית, רכב גדול כמו הג'אקו 7 נמכר בכמויות שהוא נמכר ומוביל את טבלת המכירות בכזה שיעור, היא תופעה שמעידה על חוסר הראציונליות של השוק. 

לפני 9 שעות, discoTD5 כתב:

הזיהוי הוא פשוט יחסית, אם כל חודש רואים רישום של 30 כלי רכב לאורך מספר חודשים, ואז חודש אחד 1200 יחידות, חודש אח"כ 2000 יחידות אז זה כנראה גיולים, לא שינוי טעמים של הציבור. 

לקחת לי את טיעון הנוק אאוט של הדיון...

אפשר לאתר גיולים בהיקף גדול, בטח ברכבים שנמכרים לאורך זמן.

לפני 9 שעות, IsraCar כתב:

אני מוצא עניין בנתונים מהעולם הגדול ובמיוחד הרפובליקה הצרפתית.

מקום ראשון בפער, רכב סבתות כמו רנו קליאו. מאה אלף יחידות. (כבר אין גרסאות חמות)

הצרפתים מאז ומעולם קנו רכבים קטנים. באייטיז רכב הפוזה של נשות פריז היה מיני קופר (אורגינל, כן?!), שהיו מאובזרות אפטר מרקט, גם סאנרוף, מושבי עור, חלונות חשמל וכו'. הם לא מתייחסים לרכב כאל סמל סטטוס, וגם מחזיקים את הרכבים שנים רבות. 

לגבי נאמנות הלקוחות למותגים מקומים, צריך גם לבדוק את המחירים ביחס לתחרות. 

• אהבתי 1

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם

ה 5 החשמלית היא רכב מוצלח לכל דבר וענין , באירופה גומרים עליה את ההלל והמחיר תחרותי מול המתחרים כולל אילו מסין.

בארץ יש ליבואן אינטרסים אחרים ולכן הוא מקדם את תוצרת סין ישירות על חשבון תוצרת צרפת שמשום מה הוא עדין מחזיק את הזיכיון עבורה.

והוא כמובן לא היחיד , מבט מהיר מגלה שכל יבואן אירופאיות עם זיכיון סיני מחסל את המותג האירופאי , הסיבות לכך ברורות לחלוטין, מענין מתי יצרני אירופה יחליטו על נטילת הזיכיון ולהעביר אותו למישהו שמעונין למכור את תוצרתם ולא להחזיק אולם מכירות על מנת לראותם בלבד...

• אהבתי 2
פורסם
לפני 12 שעות, IsraCar כתב:

עד שמבנים שלקחו להם את הפיאסטה האהובה.

החלטה אומללה של פורד, שחופרים לעצמם את הקבר כבר שנים. 

פורד פיאסטה 1.25 ידנית 2012

פורסם (נערך)

מניח שחברות הליסינג ו"המגרשים" מתנהלים רציונאלית. נתוני 1/26 אינם רומזים על בעיה בסחורה החשודה כבעייתית למימוש.

עריכה אחרונה על ידי מיץ פטל
פורסם
לפני שעתיים, 3n כתב:

ה 5 החשמלית היא רכב מוצלח לכל דבר וענין , באירופה גומרים עליה את ההלל והמחיר תחרותי מול המתחרים כולל אילו מסין.

בארץ יש ליבואן אינטרסים אחרים ולכן הוא מקדם את תוצרת סין ישירות על חשבון תוצרת צרפת שמשום מה הוא עדין מחזיק את הזיכיון עבורה.

והוא כמובן לא היחיד , מבט מהיר מגלה שכל יבואן אירופאיות עם זיכיון סיני מחסל את המותג האירופאי , הסיבות לכך ברורות לחלוטין, מענין מתי יצרני אירופה יחליטו על נטילת הזיכיון ולהעביר אותו למישהו שמעונין למכור את תוצרתם ולא להחזיק אולם מכירות על מנת לראותם בלבד...

יש כמה חריגות.

צ'מפיון כיום הפסיקו את המכירות של האניאק ואין צפי לאלרוק.

ID4, ID5, ID7 וקופרה טוואקסן כרגע נמכרים כמגויילים ולדעתי ברגע שייגמר המלאי הם ייעלמו גם.

אבל אין להם שום מותג סיני לתעדף.

ID באז לדעתי ימשיך להמכר כי הם לא יכולים לייבא את הטרנספורטר החדש (ה-T7 מיוצר במפעל של פורד בטורקיה).

לצד רנו 5 באירופה, יש גם גרסה של ניסאן במחיר זול יותר (תחת השם מיקרה) - הסיכוי שתיובא לדעתי - קלוש.

לובינסקי חיסלו בארץ את הפלאג אין של פיג'ו, סיטרואן ואופל וגם את החשמליות (חוץ מ-3008 החדשה שלדעתי גם תעלם) לטובת מותג MG.

אבל מצד שני סיטרואן C3 נמכרת במחיר זול יותר מה-MG3 בנזין.

קאליפרים צהובים בגודל של הטוסטר שיש לאמא שלי במטבח

ודיסקים בגודל של מגש פיצה .

פורסם
לפני שעה, itsik170 כתב:

צ'מפיון כיום הפסיקו את המכירות של האניאק ואין צפי לאלרוק.

אבל אין להם שום מותג סיני לתעדף.

יש להם את BYD. 

פורסם
לפני 14 דקות, yoav911gt2 כתב:

יש להם את BYD. 

יבואנית BYD היא 'שלמה מוטורס' ולא צ'מפיון.

הבעלות על 'שלמה מוטורס' היא של 'אלייד' ו'שלמה'. 

היא אחות חורגת לצ'מפיון שבבעלות 'אלייד'. 

החברות מתחרות אחת בשניה. אין להם מטה משותף, או בעלי תפקידים משותפים. 

www.car-pad.co.il - טיפים, חדשות, השקות, מבחנים, ועוד. על מכוניות. רק על מכוניות. 

כתב רכב וצרכנות רכב - אתר ומגזין 'אוטו'

לשעבר:

עורך פודקאסט הרכב 'דרייב' . מגיש יחד עם בועז קורפל וקינן כהן.

כתב הרכב של ביזפורטל, אתר הפיננסים. 

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...