Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

ברכבים שנוסעים מעט כ 2500 קמ' בשנה ניתן לדלג על טיפול שנתי של החלפת שמן מנוע + פילטר שמן ולבצע כל שנתיים במקום כל שנה.

פורסם (נערך)

יצא לי לקנות רכבים עם קמ נמוך וגם הפיג'ו שאני מוכר עכשיו  נרכשה מאישה מבוגרת שנסעה 11 אלף ק"מ בלבד ב- 5 שנים וטיפלה כל שנה עם קבלות. 

אם אני רואה רכב כזה אני מדלג עליו א' כי השמן פחות יעיל ב' מחשש לזיוף ק"מ. 

עריכה אחרונה על ידי itamarg
פורסם

לדעתי ספרי משתמש מהיצרנים ממליצים להחליף בכל מקרה כל שנה (או חצי שנה).

דיונים על הנושא:

https://bobistheoilguy.com/forums/threads/old-oil-low-miles-the-truth-please.381732

אגב, יש הבדל בין ק"מ בעיר לק"מ בינעירוני.

חוץ מזה, בביקור שנתי במוסך אמורים לעשות יותר מהחלפת שמן, אלא גם בדיקת מכלולים שונים.

זה לא מתועד, אז אני לא יודע מה הם עושים בפועל, אבל נראה לי שזו התאוריה.

• אהבתי 1
פורסם

השמן מתחיל להחמצן, לכן יצרן קובע החלפה לא רק לפי ק"מ.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

אם אתה נוסע כל כך מעט בשנה, ו"חוסך" על הדלק, לא יקרה כלום אם תשים עוד 400 שקל בשנה על החלפת שמן ומסנן.

• אהבתי 2

סוזוקי ג'ימני His side- JLX-L 2006 [   ] [][][][][] [   ]

טויוטה קורולה Her side- GLI 2013

שימרו על מרחק בכביש ועל קירבה בלב

פורסם

ברוב המקרים הרכב כנראה "ישרוד" את השנתיים ולא יקרה כלום , אבל רוב היצרנים קובעים מקסימום שנה בין טיפולים ללא קשר לקילומטרים , 

אז למה לקחת סיכון? טיפול בסיסי עולה מאות שקלים בודדים במוסך שהוא לא מורשה יבואן.

אישית לא הייתי מוכן לנסוע ברכב שלא נבדק על ידי מכונאי במשך כמעט שנתיים.

• אהבתי 2
פורסם
לפני כשעה, zvikas כתב:

ברכבים שנוסעים מעט כ 2500 קמ' בשנה ניתן לדלג על טיפול שנתי של החלפת שמן מנוע + פילטר שמן ולבצע כל שנתיים במקום כל שנה.

אני נוסע על הרכב פחות מ 2,000 ק”מ בשנה, ואני לא מוותר על פסיק אחד ממה שרשום עבור הטיפול השנתי בספר רכב.

בספר רכב יש הגדרת טיפול לפי קילומטר או לפי זמן, המוקדם מבין השניים. לא כתוב שיש היתר לרכב שנוסע מתחת למינימום מסויים, לדחות או לוותר על חלק מרכיבי הטיפול.

פורסם

יצרנים קובעים שנה או קילומטרים כי הם צריכים מדד אוניברסלי שיכסה את זה. בתכלס מה שקובע זה שעות מנוע. 

בגלל זה מי שנוהג בתנאים כמעט אך ורק עירוניים עם עצירות מרובות כמו מוניות למשל- עושים טיפול בחצי מהקליומטראז שרכב זהה היה עושה בבעלות פרטית. 

זה גם הגיוני- לי בתור מישהו שנוסע רק בינעירוני ללא פקקים לוקח 45 דקות לנסוע 60 קילומטר. לנהג מונית בשעות העומס זה יקח 3-4 שעות לכסות מרחק כזה. 

לכן, השאלה המתבקשת צריכה להיות לכמה שעות נסיעה ה-2500 קילומטר האלה מתרגמים? 

אם אתה נוסע רק בדרכים בינעירוניות ללא פקקים כמוני- זה 80 קילומטר בשעה, 2500/80- 31 שעות מנוע. 

אבל אם רק בפקקים שאתה עובר 4 קילומטר בשעה- 2500/4- 625 שעות מנוע. 

ממה שאני מכיר, כול 250 שעות מנוע צריך להחליף שמן- אין שום סיבה להחליף כול שנה שמן שעבר 31 שעות מנוע, מהצד השני - אם אתה רק נוסע בפקקים אז תחליף שמן כול חצי שנה, למרות הקילומטראז הנמוך. 

• אהבתי 3
  • רעיון טוב! 2
פורסם
לפני שעתיים, zvikas כתב:

אם הוא נוסע יום יום כמה קילומטרים רצוי לא לדלג על טיפול פעם בשנה.

אם הוא נוסע פעם בשבועיים 100 ק"מ בינעירוני וביתר הזמן עומד אפשר בלי שום בעיה להחליף שמן כל שנתיים, כמובן להשתמש בשמן סינטטי ברמה גבוהה. 

עריכה - לא עשיתי רענון לעמוד, עכשיו ראיתי ש davemustaie87 כתב בדיוק את זה ביתר פירוט. 

• אהבתי 1

פורסם

היה לנו פעם דיון על נושא שעות מנוע, דומני בתחום הטרקטורים (לא איתרתי אותו, אבל כנראה ש @Buki היה מעורב ואולי יוכל למצוא אותו). ״שעות מנוע״ יכולות להיות אחד משני דברים - השעות בהן פעל המנוע (ולא משנה באיזה עומס), או מונה של סיבובי המנוע, כך שפעולה ב-3,000 סל״ד תעלה את המונה פי 3 מפעולה ב-1,000 סל״ד.

• אהבתי 1
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

זה היה דיון שאני פתחתי לפני הרבה שנים, שמתי תמונה של ספידומטר של טרקטור ישן, המכשיר הזה נקרא "טרקטורמיטר".

שם במקום מונה קילומטרז' מופוע מונה שעות מנוע ולידו היה כתוב Engine hours at 1700RPM. 

העניין הוא שאין בטרקטור משנות ה 50 או ה 60 שום שעון שיודע לספור שעות, זה אותו ספידומטר בדיוק מחובר עם כבל למנוע אבל לפני הגיר ולא אחרי הגיר כמו במכוניות. זאת אומרת אין השפעה של איזה הילוך משולב.

ב 1700 סל"ד השעון מתקדם בשעה כל שעה, בסל"ד כפול 3400 השעון מתקדם בשעה כל חצי שעה, בחצי סל"ד (שזה סרק, 850) השעון מתקדם בשעה כל שעתיים.

בטרקטור שרוב הזמן נוסע מאוד לאט או עומד מונע במקום זה משקף טוב יותר את הבלאי ואת הטיפולים עושים לפי שעות. 

אני לא יודע אם עדיין משתמשים במנגנון הזה בטרקטורים מודרניים.

• אהבתי 1

פורסם
לפני 3 שעות, davemustaine87 כתב:

יצרנים קובעים שנה או קילומטרים כי הם צריכים מדד אוניברסלי שיכסה את זה. בתכלס מה שקובע זה שעות מנוע. 

בגלל זה מי שנוהג בתנאים כמעט אך ורק עירוניים עם עצירות מרובות כמו מוניות למשל- עושים טיפול בחצי מהקליומטראז שרכב זהה היה עושה בבעלות פרטית. 

זה גם הגיוני- לי בתור מישהו שנוסע רק בינעירוני ללא פקקים לוקח 45 דקות לנסוע 60 קילומטר. לנהג מונית בשעות העומס זה יקח 3-4 שעות לכסות מרחק כזה. 

לכן, השאלה המתבקשת צריכה להיות לכמה שעות נסיעה ה-2500 קילומטר האלה מתרגמים? 

אם אתה נוסע רק בדרכים בינעירוניות ללא פקקים כמוני- זה 80 קילומטר בשעה, 2500/80- 31 שעות מנוע. 

אבל אם רק בפקקים שאתה עובר 4 קילומטר בשעה- 2500/4- 625 שעות מנוע. 

ממה שאני מכיר, כול 250 שעות מנוע צריך להחליף שמן- אין שום סיבה להחליף כול שנה שמן שעבר 31 שעות מנוע, מהצד השני - אם אתה רק נוסע בפקקים אז תחליף שמן כול חצי שנה, למרות הקילומטראז הנמוך. 

זה לא מדויק.

שמן מתחמצן גם אם הרכב עומד במקום. מעבר לכך, חודרת לחות וההרכב של השמן משתנה מעצם ההתחממות וההתקררות שלו, שלא רק תלויות בכמה שעות הוא עבד.

פירוט על תכונות השמן והשינוי בהן כתלות בגורמים שונים אפשר למצוא בסרטון שהכנתי יחד עם סת סומר ממעבדת ICT

• אהבתי 1
פורסם
לפני 22 דקות, EliC25 כתב:

שמן מתחמצן גם אם הרכב עומד במקום

נכון אבל השאלה האם אחרי שנתיים הוא  מגיע למצב שאינו ראוי יותר לשימוש, בהנתן והרכב נסע מעט מאוד. 

למייטב ידעתי לא ואפילו לא קרוב.

פורסם

יש לי רכב שנוסע מעט, ובשנתיים האחרונות נסעתי קילומטראז' שקרוב למה שפותח השרשור שאל עליו.

מעולם לא עלה על דעתי לחרוג מהוראות היצרן, ו"לדלג" על החלפת שמנים/נוזלים, או לוותר על עין בוחנת של מכונאי. אני מקפיד על רכב מתוחזק ללא פשרות.

הטיפול האחרון בוצע לפני שבוע.

פורסם
לפני 17 שעות, EliC25 כתב:

שמן מתחמצן גם אם הרכב עומד במקום

להבנתי, הבעיה הרצינית עם שמן מנוע זה לא החמצון, אלא העובדה שהוא סופח אליו מתכות מזעריות מפעילות המנוע, הצמיגות עולה ובסוף אם מישהו לא מטפל מספיק זמן יש בוצה והמנוע נפגע מזה.

התוספים שיש בשמן לא מתחמצנים, הם מינרליים, והשמן הוא סה"כ חומר אורגני מאד יציב שאני בספק שמתחמצן מספיק בלי חום כשהמנוע עומד.

גם אם יש בחוץ טמפ' של 55 מעלות בקיץ במקום הכי חם במדינה, אני לא בטוח שזה מספיק חום לשמן האורגני היציב הזה.

בגדול, אם הבעיה הייתה התחמצנות, כשהיו מפענחים תוצאות מעבדה של blackstone ביוטיוב למשל, היו מדברים על חמצון. לא חושב שיש לזה רובריקה בכלל, אבל ייתכן ואני טועה. 

ראיתי איזה 5-10 סרטונים ששלחו שמן למעבדה, תמיד מדברים על הדברים שאתה מכיר מצוין. ערך הצמיגות בטמפ' עבודה, תוספים מינרליים שיש בשמן, אחוזי מתכות ועוד.

אבל ייתכן ואני טועה, כי ברור לרוב האנשים שאם רכב נסע אפילו 3000 ק"מ בשנתיים, הצמיגות של השמן לא תעלה משמעותית.

מצד שני, בנושאי רכב ומנועים תמיד מדברים על זה שלהחליף שמן זה ביטוח זול לאריכות ימים כמו שאתה יודע.

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...