Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

רכישת BMW 318i שנת 2016

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם קהילה יקרה

אשמח לחוות דעתכם ממי שבעל ניסיון ברכבים הללו בעיקר

אשמח לעצה בנוגע לרכישת 318i 2016 רכב עם נתונים טובים קילומטראז נמוך מאוד והרכב על פניו מושקע מאוד ומטופל על השעון

אשמח לדעת האם יש "מחלות" כלשהם לרכב או דברים שאני צריך לקחת בחשבון

בנוסף, בעל הרכב דורש 10 אלף מעל המחירון אשמח לשמוע את דעתכם האם זה לגיטימי או שהוא עף על עצמו

תודה רבה

פורסם

כבעל רכב זהה 2015

רצוי לחפש גימור ספורט ולא S

יש לבצע

1. בדיקת מחשב /בימרקוד.

לבדוק רצף טיפולים. שנה או 10k. טורבו רגיש לשמן זול . אני אישית מחליף כל 6k שמן קסטרול אדג'. גלון ופילטר בכ 250 ₪. 

מנועים צורכים שמן. ליטר לכ 4000 קמ.. טוענים שזה תקין.גם בפורומים בחול. זו סיבה נוספת שאני מקצר בזמני טיפול.

2. כמו כן רגישות יתר למערכת הקירור. לבדוק ב 9 עיניים..רדיאטור מיכל עיבוי צנרת וכל מה שגלוי לעין לפחות.

3. רכב לא חסכוני..מנוע 1.5  אבל...צריכה של  1 ל 7 בעיר (הררית). מבחינת כוח 136 כס והנעה אחורית מרגיש טוב -  לי זה מספיק בהחלט.

4. מעל המחירון? עף בהחלט. השוק רווי.

5. חלפים זמינים בעיקר במוסכי יבואן. יש תחליפיים שאולי יצריכו העמדת הרכב עד לקבלתם. הרבה מחול.

6. ביטוח זול יחסית. כ 1500 חובה וכ 3000 מקיף ללא דרישות מיגון מיוחדות. 

מוסכים מתמחים לא חסר. מצפון ועד דרום.יש הרבה ידע.

עוד שאלות אענה בשמחה

• אהבתי 3
פורסם (נערך)
לפני 14 שעות, Aviady001 כתב:

כבעל רכב זהה 2015

רצוי לחפש גימור ספורט ולא S

יש לבצע

1. בדיקת מחשב /בימרקוד.

לבדוק רצף טיפולים. שנה או 10k. טורבו רגיש לשמן זול . אני אישית מחליף כל 6k שמן קסטרול אדג'. גלון ופילטר בכ 250 ₪. 

מנועים צורכים שמן. ליטר לכ 4000 קמ.. טוענים שזה תקין.גם בפורומים בחול. זו סיבה נוספת שאני מקצר בזמני טיפול.

2. כמו כן רגישות יתר למערכת הקירור. לבדוק ב 9 עיניים..רדיאטור מיכל עיבוי צנרת וכל מה שגלוי לעין לפחות.

3. רכב לא חסכוני..מנוע 1.5  אבל...צריכה של  1 ל 7 בעיר (הררית). מבחינת כוח 136 כס והנעה אחורית מרגיש טוב -  לי זה מספיק בהחלט.

4. מעל המחירון? עף בהחלט. השוק רווי.

5. חלפים זמינים בעיקר במוסכי יבואן. יש תחליפיים שאולי יצריכו העמדת הרכב עד לקבלתם. הרבה מחול.

6. ביטוח זול יחסית. כ 1500 חובה וכ 3000 מקיף ללא דרישות מיגון מיוחדות. 

מוסכים מתמחים לא חסר. מצפון ועד דרום.יש הרבה ידע.

עוד שאלות אענה בשמחה

תודה רבה על המענה והתשובה המפורטת 

אשמח לשאול בנוגע למה שרשמת 

ראשית אשמח להסבר מה ההבדל בעצם בין ה s ל ספורט ולמה הספורט עדיף בנוסף

1. לגבי בדיקת מחשב/בימרקוד זו בדיקה שעושים כשמכניסים את הרכב למכון בדיקה לפני רכישה? כמו כן, בעל הרכב אומר שיש לספר טיפולים מפורט כל 8000km, כל כמה זמן היית ממליץ להכניס את הרכב לטיפול?

2.כשאתה מדבר על בדיקה של רדיאטור צינורות ומיכל עיבוי אתה מתכוון לבדיקה חזותית שאין נזילות וכו ?

3.בעל הרכב סיפר לי על נתוני צריכת דלק גבוהים בהרבה יותר בכיוון של 1 ל 15 איו סיכוי שהם אכן המצב אצלו?

4.אשמח לדעת איפה אתה מבטח שאבדוק מולם מבדיקות שעשיתי נתנו לי מחיר קצת יותר גבוה

5. מה עלות לטסט פחות או יותר לרכב כזה

שוב תודה רבה !

עריכה אחרונה על ידי Gringobolo
פורסם (נערך)

1. לא ידוע לי על בדיקת מחשב במכונים. וגם אם כן יש להם מחשב גנרי. בימרלינק זו אפליקציה יעודית לבמוו (זה בימרלינק. וסליחה שהתבלבלתי.) רצוי לבצע בדיקה במוסך מומחה או להיעזר בחבר שמבין.

2.גימור ספורט מצויד בכסאות באקט נוחים יותר ועוד קישוטי כרום למי שאוהב. גימור S דל מאוד.

3.ספר מתועד כל 8k זה נדיר. אם אכן כך אז לוודא את זה וחשוב גם מי המוסך שמטפל. להמשיך כל 8 לפחות ואני אישית מצמצם ל 6.כאמור עלות לא יקרה לטעמי.

4. בדיקה חזותית. אין אחרת. אלא אם יש חבר שיודע לבצע בדיקה בלחץ והמוכר זורם אפשרי.

5. אין מצב לצריכה כזו. אולי התכוון משולב עם בינעירוני. אצלי צריכה בירושלים 1 ל 7 בינעירוני 1 ל 13 בנסיעה רגועה (!)

6.מבוטח ב AIG  אבל זה תלוי בנתונים שלך. 

7. טסט אצלי 1600 ₪ אבל הרכב בן 10 בדיוק. הרכב קבוצה 6 תוכל לבדוק ברישיון שלו כמה זה כעת עד הטסט הבא. אאלט כ 2000 וקצת.

שאל מה שבא לך

אעזור כל יכולתי.

עריכה אחרונה על ידי Aviady001
  • אהבתי 2
פורסם (נערך)
לפני 12 שעות, Gringobolo כתב:

3.בעל הרכב סיפר לי על נתוני צריכת דלק גבוהים בהרבה יותר בכיוון של 1 ל 15 איו סיכוי שהם אכן המצב אצלו?

רק אם אתה נוסע על 90-95 קמ"ש בכביש מהיר

אני עם מנוע PSA-BMW 1.6 VTi 120HP שצורך 1 ל 15 על 90 קמ"ש בכביש מהיר

ו1 ל-12 בערך על 110 קמ"ש

הכי יעיל 90-95 קמ"ש

כאמור 120 כ"ס לעומת 136 שאתה רוצה לקנות

מנוע 1.6 במקום 1.5 

אבל עדיין

עריכה אחרונה על ידי גולדן191
פורסם
בתאריך 30.10.2025 בשעה 19:07, Gringobolo כתב:

בעל הרכב דורש 10 אלף מעל המחירון אשמח לשמוע את דעתכם האם זה לגיטימי או שהוא עף על עצמו

למה זה סותר?

לגיטימי לעוף על עצמך. השאלה האם מוכרים....

ממה שנכתב כאן עולה שהביקוש לרכב לא גבוה.

פורסם
לפני 1 דקה, razi_pazi כתב:

למה זה סותר?

מסכים

וזה רק מחיר התחלתי, אפשר כנראה להוריד אותו ב 5-7 אלף אם הקונה ימצא חן בעיניו וכאלה (מה שנוטים להגיד "קונה רציני")

פורסם

ראשית ממש תודה למגיבים, מעריך !

אציין שהרכב שנת 2016 כאמור, 89,000 ק"מ, יד 2, נראה שמור מאוד בעל ספר טיפולים מלא כל 8,000 ק"מ. בעל הרכב מתחייב שהרכב מתוקתק. דורש מחיר גבוה בהרבה מהמחירון בטענה שהושקע המון ברכב לרבות ג'אנטים M, פנסי M טמבון M וכו...

מחירון לוי יצחק עומד על 48,880 ועל 53,131 משוקלל.

הרכב פורסם ב 68,000 ואני הגעתי עם בעל הרכב ל63,000 מאמין שבמעמד הרכישה יהיה ניתן לרדת לכיוון ה 61 - 60.

השאלה, כאדם שלראשונה בחייו לקראת רכישה של רכב ברמה כזו ולא הכי מנוסה בתחום, האם זה משהו מקובל או מנותק מהמציאות? אני רואה הרבה שמוכרים רכבים מהסוג הזה וגם כן דורשים הרבה מעל המחירון זה לא אומר משהו? לא רוצה מצד אחד לרכוש רכב ולבסוף לספוג ירידת ערך משמעותית על חשבוני לאחר ששילמתי מעל המחירון, מצד שני לא רוצה לפספס רכישה של רכב שאולי שווה להוסיף עוד כסף בגלל המצב שלו והשקט הנפשי שזה מביא איתו.

אשמח לשמוע את דעתכם.

בתאריך 31.10.2025 בשעה 12:30, Aviady001 כתב:

1. לא ידוע לי על בדיקת מחשב במכונים. וגם אם כן יש להם מחשב גנרי. בימרלינק זו אפליקציה יעודית לבמוו (זה בימרלינק. וסליחה שהתבלבלתי.) רצוי לבצע בדיקה במוסך מומחה או להיעזר בחבר שמבין.

2.גימור ספורט מצויד בכסאות באקט נוחים יותר ועוד קישוטי כרום למי שאוהב. גימור S דל מאוד.

3.ספר מתועד כל 8k זה נדיר. אם אכן כך אז לוודא את זה וחשוב גם מי המוסך שמטפל. להמשיך כל 8 לפחות ואני אישית מצמצם ל 6.כאמור עלות לא יקרה לטעמי.

4. בדיקה חזותית. אין אחרת. אלא אם יש חבר שיודע לבצע בדיקה בלחץ והמוכר זורם אפשרי.

5. אין מצב לצריכה כזו. אולי התכוון משולב עם בינעירוני. אצלי צריכה בירושלים 1 ל 7 בינעירוני 1 ל 13 בנסיעה רגועה (!)

6.מבוטח ב AIG  אבל זה תלוי בנתונים שלך. 

7. טסט אצלי 1600 ₪ אבל הרכב בן 10 בדיוק. הרכב קבוצה 6 תוכל לבדוק ברישיון שלו כמה זה כעת עד הטסט הבא. אאלט כ 2000 וקצת.

שאל מה שבא לך

אעזור כל יכולתי.

לפני 20 שעות, גולדן191 כתב:

רק אם אתה נוסע על 90-95 קמ"ש בכביש מהיר

אני עם מנוע PSA-BMW 1.6 VTi 120HP שצורך 1 ל 15 על 90 קמ"ש בכביש מהיר

ו1 ל-12 בערך על 110 קמ"ש

הכי יעיל 90-95 קמ"ש

כאמור 120 כ"ס לעומת 136 שאתה רוצה לקנות

מנוע 1.6 במקום 1.5 

אבל עדיין

לפני 6 שעות, razi_pazi כתב:

למה זה סותר?

לפני 6 שעות, גולדן191 כתב:

מסכים

וזה רק מחיר התחלתי, אפשר כנראה להוריד אותו ב 5-7 אלף אם הקונה ימצא חן בעיניו וכאלה (מה שנוטים להגיד "קונה רציני")

פורסם

הרכב של אביעד לא זהה, הוא עם מנוע N20 עם 4 צילינדר שלא נחשב מוצלח במיוחד.

במודל 2016 יש מנוע B38 עם 3 צילינדר, שהוא באותו הספק אבל הרבה יותר אמין. מצד שני, כשהולך לו הטורבו, סיוט לפרק אותו.

לכן הנתונים על צריכת שמן וצריכת דלק אינן ברי השוואה.

הסטוריית טיפולים מסודרת אכן הפרמטר הכי חשוב, ושווה לשלם על זה יותר מעל רכב שאין לו. כמה יותר? לא יודע.

אישית הייתי בוחר בדגם חזק יותר, אבל גם זה יותר יקר כמובן.

עמוס

וַיִּשְׁמַע אַבְרָם, כִּי נִשְׁבָּה אָחִיו; וַיָּרֶק אֶת-חֲנִיכָיו יְלִידֵי בֵיתוֹ, שְׁמֹנָה עָשָׂר וּשְׁלֹשׁ מֵאוֹת, וַיִּרְדֹּף, עַד-דָּן.

פורסם (נערך)

עמוס הרכב שלי B38

המודל הראשון שלו. המנוע זהה  136 כס.

נמצא גם ב x1 ועוד מיני למינהן כבר עשור שלם בשימוש ועם מוניטין לא רע בסך הכל

זה דגם כניסה לעולם הבמוו וכך צריך להתייחס אליו. לא רכב פאר או ספורט בשום מובן. רק לחובבי המותג.

לגבי השקעה ותוספות אני אישית מעדיף רכב סטוק וכזה חיפשתי וקניתי. 

לא על כל השקעה בטמבונים או מראות אפשר לבוא ולדרוש תוספות במחיר. אם יש מי שמוכן לשלם על זה בבקשה אני לא רואה את זה כהשקעה שווה בכלל.

עריכה אחרונה על ידי Aviady001
  • רעיון טוב! 3
פורסם

אביעד היקר בנוסף אשמח להבהרה בנוגע לטיפולים

אני מבין שכל 6k אתה מבצע החלפת שמן ופילטר ב250 שח

מעבר לכך יש טיפולים נוספיםשאתה מבצע במהלך השנה? במידה וכן אשמח לדעת גם מה העלות

תודה רבה

פורסם (נערך)

אני עם מנוע פרינס 1.6 VTI  של BMW-PSA שזה נחשב למנוע פחות טוב ממה שיש לאביעד, להבנתי ה B38 החליף את הפרינס של השנים 2009-2010 סוג של.

אם אני צריך לקנות עכשיו BMW בת 10 שנים שעמדה גם בשמש תקופה לא מבוטלת ככל הנראה, אני חד משמעית מגיע עם בוקים ויורד להסתכל למטה שאין נזילות שמן.

לא בהכרח בכלל שתמצא משהו, אבל שווה לבדוק. שמח שהמנוע הזה נחשב ליותר טוב מפרינס, ולמרות שיש לי פרינס 2014 לו יש 2016 וזה יותר טוב, וטוב שכך.

עריכה אחרונה על ידי גולדן191
פורסם

אין טיפולים נוספים מעבר

כל 6k מחליף שמן קסטרול ופילטר בעלות של כ 250. פילטר אויר אחת לשנה כ 120 שח

מכיון שהחלפתי מספר חלקים במערכת הקירור אז גם נוזל הקירור אצלי עבר רענון מספר פעמים

למנוע יש שרשרת ולא רצועה אין החלפה ככל הידוע לי.

לפני 6 שעות, גולדן191 כתב:

אני עם מנוע פרינס 1.6 VTI  של BMW-PSA שזה נחשב למנוע פחות טוב ממה שיש לאביעד, להבנתי ה B38 החליף את הפרינס של השנים 2009-2010 סוג של.

אם אני צריך לקנות עכשיו BMW בת 10 שנים שעמדה גם בשמש תקופה לא מבוטלת ככל הנראה, אני חד משמעית מגיע עם בוקים ויורד להסתכל למטה שאין נזילות שמן.

לא בהכרח בכלל שתמצא משהו, אבל שווה לבדוק. שמח שהמנוע הזה נחשב ליותר טוב מפרינס, ולמרות שיש לי פרינס 2014 לו יש 2016 וזה יותר טוב, וטוב שכך.

יש כיסוי תחתון יקשה עליו לראות משהו .יצריך פירוק.

פורסם
לפני 10 שעות, Gringobolo כתב:

אולי שווה להוסיף עוד כסף בגלל המצב שלו והשקט הנפשי שזה מביא איתו.

זה רכב שקונים כי רוצים BMW. זה לא רכב שקונים בשביל שקט נפשי.

שקט נפשי תמצא ברכבים עמימיים יותר ואמינים יותר עם תחזוקה זולה יותר.

לפני 9 שעות, Aviady001 כתב:

לגבי השקעה ותוספות אני אישית מעדיף רכב סטוק וכזה חיפשתי וקניתי. 

לא על כל השקעה בטמבונים או מראות אפשר לבוא ולדרוש תוספות במחיר. אם יש מי שמוכן לשלם על זה בבקשה אני לא רואה את זה כהשקעה שווה בכלל.

לבוא ולדרוש אפשר תמיד... השאלה האם יש מי שמשלם.

לפני 10 שעות, Gringobolo כתב:

דורש מחיר גבוה בהרבה מהמחירון בטענה שהושקע המון ברכב לרבות ג'אנטים M, פנסי M טמבון M וכו...

אתה מנסה להבין האם מקובל לשלם יותר על תוספות כאלו כדי להעריך את מצב השוק של הרכב.

אני לא חושב שזו השאלה הנכונה.

יש קונה שאוהב את זה ומבחינתו זה פלוס ויש קונה (כמו אביעד) שזה לא מעניין אותו. השאלה האם מבחינתך אלו תוספות חיוביות והאם הן שוות תוספת.

כי אם עבורך זה חסר משמעות אז מה יעזור לך שלקונים אחרים זה פלוס ששווה לשלם עליו?

אני מבין שאתה מסתכל על אובדן ערך עתידי וחושש לחטוף ירידת ערך אם תשלם יותר מידי. זה בסוף קשור יותר לעד כמה תתבאס אם תפספס את הרכב. כי אם תתבאס ואם אתה מתכנן להחזיק את הרכב תקופה משמעותית אז 3000-5000 ש"ח לכאן או לכאן אינן עניין משמעותי.

אם חשוב לך לא לשלם יותר מידי אז הברירה היחידה שלך היא להציע מחיר נמוך יותר שמרגיע אותך ולהמשיך לבחון את השוק.

נראה לי שזה לא רכב שלמוכר יהיה קל למכור במחיר הזה.

יש כמובן מוכרים שכאשר מתקשים מורידים את המחיר כי באמת רוצים למכור. יש אבל מוכרים שנחושים לא לרדת במחיר וגם לא מפריע להם להתעכב משמעותית עם המכירה.  

פורסם

בכנות, לא מבין למה להכנס לזה.

מדובר בדגם הכי פשוט ועירום של הסדרה3, עם מוניטין אמינות בינוני ועלות חלפים של BMW.

אתה רוצה יוקרה? קח לקסוס, לפחות הן מזדקנות בכבוד.

גם כך אין שום דבר יוקרתי בסדרה_3 ברמות הכניסה (חוץ מהסמל).

בשביל להבין את האבסורד, מאזדה 3 מנוע 2.0 יוצאת ליסינג תהיה חזקה יותר ומאובזרת יותר.

• אהבתי 1

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...