Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

מצאתי שברולט ספארק דגם פרימייר שנת 2021 יד 2 שעשתה 17K בלבד. (2 הידיים עברו במשפחה)

הרכב עבר פגיעה והוחלפו לו חלקים. שמאי קבע שלפגיעה אין ירידת ערך ולפי הבנתי אין פגיעה בשלדה.  

המחיר הדרוש הוא 69000 (מחירון 77) אבל מניח שאפשר יהיה להתמקח ולרדת עוד. רציתי את דעתכם האם כדאי בכלל להתקדם וללכת עם הרכב לבדיקה. דיברתי גם עם פחח של UMI שאמר שלא מתרגש מהחלקים שהוחלפו אבל כן היה מתחיל מ 65000.
מצרף לכם את דוח החלקים שהוחלפו במוסך UMI

2.jpg

עריכה אחרונה על ידי mazinya
פורסם

אכן אין משהו חריג.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

האם יש דו״ח שמאי עם פירוט התיקונים הדרושים?

תמיד יש אפשרות של איזו פגיעה שאינה משמעותית טכנית או בטיחותית אבל משמעותית מסחרית, ושתקשה על מכירת הרכב בעוד מספר שנים. הפחתת מחיר מספקת תקזז זאת, אבל אתה צריך להיות מושע לכך בעת רכישה.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
לפני כשעה, sperial כתב:

האם יש דו״ח שמאי עם פירוט התיקונים הדרושים?

תמיד יש אפשרות של איזו פגיעה שאינה משמעותית טכנית או בטיחותית אבל משמעותית מסחרית, ושתקשה על מכירת הרכב בעוד מספר שנים. הפחתת מחיר מספקת תקזז זאת, אבל אתה צריך להיות מושע לכך בעת רכישה.

קיבלתי רק את דוח השמאי ודוח התיקונים שבוצעו. לא חושב שיש משהו מעבר לזה. מצרף את דוח השמאי

2.jpg

פורסם

זה לא דו״ח שמאי. הדו״ח הוא חוברת (כיום אלקטרונית) עם תיאורים, צילומים, חישובים וכו׳. אבל העדר ירידת ערך זה דבר אופטימי. למעשה אפילו מפתיע, בהתחשב בכך שהוחלפו חלקי פח ובוצעו עבודות צבע.

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
לפני 17 דקות, sperial כתב:

זה לא דו״ח שמאי. הדו״ח הוא חוברת (כיום אלקטרונית) עם תיאורים, צילומים, חישובים וכו׳. אבל העדר ירידת ערך זה דבר אופטימי. למעשה אפילו מפתיע, בהתחשב בכך שהוחלפו חלקי פח ובוצעו עבודות צבע.

גם אני הופתעתי שלא הייתה ירידת ערך. אתה חושב שעלי לחשוש מזה?  אני בהחלט מודע לעניין הערך המסחרי אם כי זה מיועד להיות רכב שני במשפחה לאישתי לנסיעות לעבודה (קריות - טכניון)  וסידורים בקריות. נסועה שנתית סביר שלא תעבור את ה 10 בשנה ועל כן חיפשתי רכב שיהיה עם ק"מ נמוך ככל הניתן כיוון שהמטרה היא להחזיק ברכב כמה שיותר זמן. אלא אם כן יקרה משהו לא צפוי עם הרכב , אין לי כוונה להחליף את הרכב בשנים הקרובות (השאיפה היא להחזיק את הרכב עד גיל 12-15 במידה ויהיה אפשרי)

פורסם

החשש שלי היה ״קצה שלדה״ - אני מניח (אבל רק מניח, לא יודע) שפגיעה כזו היתה מתבטאת בירידת ערך כלשהי. למעשה בפורום הזה למדתי שגם צביעת פאנל פח יכולה להוריד ערך במשהו, וכאן הוחלפה כנף.

נסה לקבל את כל החוברת ולראות מה הנזק.

פורסם (נערך)
לפני 56 דקות, sperial כתב:

אבל העדר ירידת ערך זה דבר אופטימי. למעשה אפילו מפתיע, בהתחשב בכך שהוחלפו חלקי פח ובוצעו עבודות צבע.

אני לא מכיר דבר כזה. ולצערי יש לי ניסיון מהשנים האחרונות שמכוניות שהיו ברשותי נפגעו בתאונות שלא באשמתי. 

לעניינו, מניסיון שלי, וממידע שקראתי, 

אפילו ברכב חדש חדש.. כל תיקון שכולל צביעה כלשהי ישר פוגע בערך האוטו של 1.5%. אפילו בפוליסת הביטוח רשום שההשתתפות העצמית היא 1.5%..(יש איזה סעיף דומה..שראיתי) 

לפני 33 דקות, mazinya כתב:

אלא אם כן יקרה משהו לא צפוי עם הרכב , אין לי כוונה להחליף את הרכב בשנים הקרובות (השאיפה היא להחזיק את הרכב עד גיל 12-15 במידה ויהיה אפשרי)

הבנתי. בכל מקרה, בדקת את האוטו במקום שאתה בחרת? דיברת עם הבוחן? הסתכלת מתחת לאוטו? 

אתה חושב שלא תמצא אוטו כזה עם נתונים כאלו?

אתה יודע מה הוחלף באוטו? מה תוקן באוטו? המנוע והגיר בסדר? 

האוטו נראה מסודר מפנים? אם זה רק 17K קילומטר ב-4 שנים - זה אוטו שנסע מעט, ואתה אמור לראות את זה. 

בסופו של דבר, זאת ההתרשמות שלך בלבד, ושל מי שהולכ/ת לנהוג באוטו. 

עריכה אחרונה על ידי saar5555

Skoda Fabia 2010 Manual - SOLD

Seat Ibiza 2018 Manual - SOLD

Seat Ibiza 2024 - totaled

Skoda Fabia 2025 

פורסם

לא נראה מבהיל.

התאונה קרתה כשהרכב היה בן פחות משנה. אז הבעלים קיבל את כל החלקים חדשים ומקוריים. זה ניפח את החשבון יפה.

אבל אם אתה מסתכל מה הוחלף- חוץ מהכנף הקדמית (שמחוברת עם ברגים) הכל זה חלקי פלסטיק וקישוטים.

אם אתה הולך להחזיק עכשיו את הרכב לעשור הבא, אין מניעה לרכוש אותו.

רק שנראה לי שהמחיר עדיין קצת גבוה. הספארק (למרות שהוא אחלה רכב, בעיקר בשנתונים שאתה מדבר עליהם) לא נחשב ל"מבוקש", וסובל מסטיגמות. כמו כל השברולטים הקוריאנים, הוא לא מצליח לקבל מחיר מחירון גם כשהאקזמפלר מושלם. 

אני הייתי מנסה ללחוץ אותו בעוד 8-10 אחוז הנחה, ואז אין מניעה להתקדם, לדעתי.

1.  MITSUBISHI  SPACE STAR 1.2 instyle 2018

2. CHEVROLET SPARK LS 1.0 2014

פורסם

פרימיר זאת הבכירה.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

לדעתי לא מצדיק, אבל אני בומר, ולא מתרגש מהפינוקים בפרמייר (חישוקים קלים,ריפודי עור,התנעה בכפתור,כניסה ללא מפתח וכו').

גם בlt+ היא כבר מהמאובזרות והבטוחות ביותר בקטגוריה.

בספארק שבחתימה, אין אפילו מראות חשמליות וחלונות חשמליים מאחור.

• אהבתי 1

1.  MITSUBISHI  SPACE STAR 1.2 instyle 2018

2. CHEVROLET SPARK LS 1.0 2014

פורסם

אני יכול להגיד לגבי ספארק 2016 שקניתי לפני כמה חודשים לבת שלי .

היו שתי מועמדות , אחת lt+ ואחת ltz שקצת יותר מאובזרת.

לבסוף נקנתה הlt+ מכיוון השנייה לא היתה זמינה מיידית כי המוכר חיכה לקבלת רכב חדש.

בlt+ יש את הדברים החשובים לי ברמת המחיר הזו שזה מצלמת רוורס, מולטימדיה , מובילאי.

הנעה ללא מפתח לא ממש חשוב וכנ"ל חישוקים קלים

פורסם

@natco, בתור סופר בומר אני חולק עליך.

לפני די הרבה שנים, בקניית רכב בתקופה של קמצנות יתר, ויתרתי על ההתנעה בכפתור שהתרגלתי אליה משך כמה שנים. אחר כל קיללתי כל יום ב-7 בבוקר ו-4 אחה״צ כמו שעון קוקיה.

בימים אלה של חניה צפופה מאוד גם קיפול מראות חשמלי (לא בהכרח אוטומטי) משפר מאוד את איכות החיים.

לי התכונות האלה הרבה יותר חשובות ממערכת שמע מפוארת.

אבל כשיש משמעות למחיר ומזדמן רכב טוב עדיין תכונות הליבה יכריעו.

• אהבתי 1

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...