Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני 12 שעות, G. P. Magnus כתב:

אראלה ממפעל הפיס בוכה עכשיו

זה לא בדיוק גורם חיצוני; אתה צריך להיות מנוי כדי שזה יקרה. 

קיבלתי פעם שיחה מאראלה ממפעל הפיס. 

ציטוט:

"היי, מדברת אראלה ממפעל הפיסלא האראלה הזו!לא זו, אראלה אחרת."

החוסר ברווח הוא חלק מהציטוט... היה לה חשוב לומר את זה מהר. מאד מהר. משום מה. 

לפני 1 דקה, Nemesis כתב:

דאקינג (סליחה ברווז)

על מה סליחה? אהבתי! :rofl:

• אהבתי 1

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

• תגובות 80
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

אגב, מאוד קל להאשים את האנשים שברובם הגדול לא היה להם בכלל ברור על מה חתמו. אבל גם אותם החתימו סוכנים, בעלי רישיון מפוקחים על ידי רגולציה. הכסף היה בבית השקעות, מפוקח על ידי הרגולציה. לא כל האנשים חדים או בקיאים מספיק להריח את הסירחון. אם כולם היו כל כך חכמים פיקחים וחדים לא היה צריך רגולציה.

גם בשוק הגמל והפנסיה המסורתיים, אתם חושבים שדבר כזה לא יכול לקרות בשום מצב? האם אתם בודקים כל חודש איפה מושקעים הכספים שלכם במסלול הכללי או מסלול מניות? מי מונע ממנהל השקעות גם בגוף מסורתי לעשות איזה פוילע שטיק ולהשקיע באיזה נכס לא סחיר שלא היה ולא נברא בארהב? הרגולטור שישן על האף במקרה סלייס למרות שניסו להעיר אותו עם דלי מים על הראש ללא הצלחה?

פורסם
לפני 12 דקות, Nemesis כתב:

אז מה שווה הרגולטור תסבירו לי?

נכון, הוא כשל במקרה הזה.

אבל אנחנו חיים במדינה שבה אחריות זה רק לצורך משכורת ולא קשורה לאשמה וכשלונות. זה רק עוד סימפטום.

image.thumb.png.c41a88f3f829d2707b081b97dd8ffd38.png

איש חולם אני

וכך היה תמיד

פורסם
לפני 7 שעות, גור אדם כתב:

אל תכה את עצמך...

אתה לא מבין כמה רמאויות יש לצעירים בעיקר חיילים וכאלה שמשתחררים עם חלומות על התעשרות מהירה ושפשוט גוזלים מהם את מענקי השחרור והכסף שנפל עליהם בסיום הצבא.

זוכר עוד את הרמאויות של הדיסקים וDVD מהתחנה המרכזית..

לפני 7 שעות, Nemesis כתב:

אז מה שווה הרגולטור תסבירו לי? אחרי הפרשה הזו לטעמי לא הרבה בכלל. גם כשמשכו בדש מעילו לא עשה כלום.

מיליארד שח נעלמו, אף אחד לא משלם על זה ונראה שלא אכפת לאף אחד. מתפוצץ לי המוח.

לכן צריך לבזר השקעות כמה שיותר

Ready To Rock
Ready To Rumble

"Hard times create strong men, strong men create good times, good times create weak men, and weak men create hard times." G. Michael Hopf

Daihatsu Sirion 2007 1.3 automatic
פורסם
לפני 8 שעות, Nemesis כתב:

מזל שהוא אחראי ולא אשם.

image.thumb.png.21d99d2811a0097bec651db6ffb240e3.png

זה שקול לאדם חולה שבא לרופא שאומר לו ״פעלנו בנחרצות וגילינו שיש לך סרטן שלב 4, אבל פעלנו בנחרצות״

מאז ומעולם הרשות לני״ע היתה אימפוטנטית - לא חסרות פרשות שנוכלים שמורשעים בפלילים ויושבים בכלא מורשעים שוב ושוב (כי מישהו כמובן פעל נגדם בנחרצות בפעם הראשונה), או חפציבה, או אלף פרשות אחרות כולל נוחי ואפשר להמשיך עד מחר.

2020 Citroën C5 Aircross 1.6 180HP

פורסם

אני יכול להפנות אותך למישהו שמתעסק בנדלן בארהב שנמצא בארץ, אם בא לך. נראה לג'יט.

Ready To Rock
Ready To Rumble

"Hard times create strong men, strong men create good times, good times create weak men, and weak men create hard times." G. Michael Hopf

Daihatsu Sirion 2007 1.3 automatic
פורסם
לפני 20 שעות, Nemesis כתב:

אגב, מאוד קל להאשים את האנשים שברובם הגדול לא היה להם בכלל ברור על מה חתמו. אבל גם אותם החתימו סוכנים, בעלי רישיון מפוקחים על ידי רגולציה. הכסף היה בבית השקעות, מפוקח על ידי הרגולציה. לא כל האנשים חדים או בקיאים מספיק להריח את הסירחון. אם כולם היו כל כך חכמים פיקחים וחדים לא היה צריך רגולציה.

גם בשוק הגמל והפנסיה המסורתיים, אתם חושבים שדבר כזה לא יכול לקרות בשום מצב? האם אתם בודקים כל חודש איפה מושקעים הכספים שלכם במסלול הכללי או מסלול מניות? מי מונע ממנהל השקעות גם בגוף מסורתי לעשות איזה פוילע שטיק ולהשקיע באיזה נכס לא סחיר שלא היה ולא נברא בארהב? הרגולטור שישן על האף במקרה סלייס למרות שניסו להעיר אותו עם דלי מים על הראש ללא הצלחה?

אני ממליץ על הסרט The Big Short למי שתולה תקוותיו ברגולציה.

זה לא שאין לה תועלות, אבל מדובר, בסופו של דבר,  באנשים שכולם חברים באותה תעשייה ומשחקים באותו שוק.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם

במקרה של סלייס מדובר בגניבה ומעשים פליליים. רגולציה לא נועדה להחליף משטרה ואכיפה. הרגולטור כן יכל לצמצם את הפגיעה אם היה מתערב מוקדם יותר.

איש חולם אני

וכך היה תמיד

פורסם

בוודאי שהרגולציה נועדה למנוע גניבות ופלילים. הם עוסקים בזה כל הזמן, כולל מעקב אחרי התקשורת ושאר אמצעי בקרה. הם אמורים לאתר התנהלות לא חוקית קודם, ואז לערב את רשויות החוק, כי אלו לא נכנסות לפעולה לפני שיש תלונה.

פורסם
לפני 13 שעות, G. P. Magnus כתב:

זה שקול לאדם חולה שבא לרופא שאומר לו ״פעלנו בנחרצות וגילינו שיש לך סרטן שלב 4, אבל פעלנו בנחרצות״

יותר כמו, "אני הנחיתי את הצוות הרפואי לפעול בנחרצות". לדעתי.

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם
לפני שעתיים, falou כתב:

בוודאי שהרגולציה נועדה למנוע גניבות ופלילים. הם עוסקים בזה כל הזמן, כולל מעקב אחרי התקשורת ושאר אמצעי בקרה. הם אמורים לאתר התנהלות לא חוקית קודם, ואז לערב את רשויות החוק, כי אלו לא נכנסות לפעולה לפני שיש תלונה.

כל זה נכון אבל אף רגולציה ואף מערכת אבטחה לא יכולה לעלות בזמן על כל המקרים. ככל שהמערכות משתכללות כך גם הנוכלים.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם
לפני 1 דקה, Night Driver כתב:

כל זה נכון אבל אף רגולציה ואף מערכת אבטחה לא יכולה לעלות בזמן על כל המקרים. ככל שהמערכות משתכללות כך גם הנוכלים.

ברור. על ב-The Big Short מראים איך כל מערכת הרגולציה בעצם ניגנה לחליל של הגופים הפיננסים החזקים, בלי לבדוק כלום בעצם.

לגבי למצוא רמאים ספציצים שבאים לגנוב, לא בטיפול בכשלים מבניים, זה מאוד קשה. 

העניין הוא שזה מצריך שיתוף פעולה עם פירמות רואי החשבון, וצריך להתחיל למצות איתן תהליכים, כשהן מאשרות דוחות מפוקפקים.

דרך אגב, אחרי פרשת אנרון, מנכלים ומנהלי כספים אחראים אישית ולפלילית לאי סדרים בדוחות (לא רק רמאויות פר אקסלנס).

פורסם
לפני 21 דקות, falou כתב:

מראים איך כל מערכת הרגולציה בעצם ניגנה לחליל של הגופים הפיננסים החזקים, בלי לבדוק כלום בעצם

ראיתי את הסרט הזה מזמן, אז אני לא זוכר את הפרטים, אבל לא צריך לכת רחוק. גם פה בארץ במשך שנים רבות היה מקובל שהרגולטור מסיים כהונה ואז עובר לעבוד באחד הגופים שעליהם פיקח, כך שהיו סימני שאלה גדולים מאוד לגבי האינטרסים שלו.

איש חולם אני

וכך היה תמיד

• תוכן חדש...