Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7680 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום רב !

איני מבין כמעט דבר במכונאות, אך הדבר נראה לי לא סביר.

לפני תשעה חודשים שופץ ראש מנוע במכוניתי (אופל קורסה 90, מנוע 1400) עקב רצועת טיימינג שנקרעה. (למרות שהמכונית עוברת את כל הטיפולים בזמן, וכל פעם שאלתי את המוסכניק האם יש צורך להחליפה, והוא אמר שעוד לא).

עתה, בחלוף 9 חודשים בלבד - שוב יש צורך לשפץ ראש מנוע (בצילינדר ראשון).

הנראה לכם הדבר סביר ?!?!?!?

(בנוסף, טוען המוסכניק כי יתכן והסיבה היא שימוש במים רגילים ולא ירוקים - האם ניתן להאשים את המים ?!..... אגב, כלל לא הוספתי מים - ובדקתי את הרכב שבוע לפני התקרית - ולא היה צורך).

אנא - עזרה מהמבינים בדבר שכן הרכב לא שווה יותר מ- 10,000 ש"ח - ועלות שני השיפוצים כבר מתקרבת ל 4000 ש"ח.

האם אני יכול לתבוע אותו?!

תודה וחג שבועות שמח !!!

פורסם

פשוט מאד - המנוע התחמם, ומסתבר שנכנסו מים לתוך המנוע - האגזוז פלט עשן לבן סמיך, ובכיבוי המנוע - גם פלט נוזל לכביש. כבר הייתי אצל המוסך ובפרוש מדובר בשיפוץ מנוע.

פורסם

מצטער לשמוע על הסיפור שלך...

עקרונית - ראש מנוע יכול להנזק מקריעת רצועת טיימינג ופגיעת בוכנה בשסתום, וגם מקורוזיה במתכת האלומיניום ממנה הוא עשוי שנגרמת משימוש במים רגילים במקום נוזל קירור מיוחד.

אלא מה - שמוסכניק ששולח ראש לשיפוץ נתן עליו אחריות לפחות לשלושה חודשים, וגם אחרי 9 חודשים ממש לא נראה לי שיהיה צורך בשיפוץ חוזר. לדעתי עליך לדרוש מהמוסכניק שלך שיתקן את ראש המנוע בפעם השנייה על חשבונו (מקסימום אולי תששתף כמחוה של רצון טוב בכמה מאיות). במידה ויסרב תוכל לפנות לאיגוד המוסכים, שלדעתי יוכלו לעזור לך :

www.iga.org.il

עז יפנית בסלעים | yahav.biz 

פורסם
פשוט מאד - המנוע התחמם, ומסתבר שנכנסו מים לתוך המנוע - האגזוז פלט עשן לבן סמיך, ובכיבוי המנוע - גם פלט נוזל לכביש. כבר הייתי אצל המוסך ובפרוש מדובר בשיפוץ מנוע.

אם נסעת עם מנוע רותח ולא עצרת בצד, כלומר לא שמת לב והמשכת לנסוע יכול להיות שצריך שיפוץ ראש.

שימוש במי ברז ברדיאטור מזיק מאוד מכיוון שיש במים אבנית שפוגעת במנוע וברדיאטור.

פורסם

עקב מילוי ונסיעה אם מי-ברז נוצרת קורוזיה בתוך מעברי (קירור) בראש מנוע ובבלוק עצמו.

וכמו שאמרו קודמי זה לא טוב לרכב.

בברכה

BEAR

למכירה : סט מזרקים דנסו בהספק 230CC במחיר שפויי , ניתן לפנות בה"פ.

פורסם

כנראה שבפעם הקודמת שהרצועת טיימינג נקרעה פירקו את הראש כדי להחליף שסתומים שהתעקמו ולא התייחסו ליישור שטח + מילוי שלא קשור כלל לתיקון של הטיימינג שנקרע -למרות שמכונאי טוב היה צריך לראות ראש מנוע בתחילת דרכו וכבר על הדרך ליישר את השטח (ייתכן והתיקון היה בנסיון לגוות ממך מינימום כסף על התיקון). ולכן בלי קשר לטיימינג החמירה האכילה עקב שימוש במי ברז והתוצאה בהתאם .

JDM :twisted:

פורסם

אין בהכרח קשר, ראש מנוע יכול גם ללכת כל יומיים;

בפעם הראשונה - טיימינג כאמור נקרע, כנראה שהתעקמו השסתומים והראש שופץ.

עכשיו הגורם הוא התחממות שכנראה גרמה לפריצת הפקונג במקרה הרע או עיוות הראש במקרה הרע יותר...

בכל מקרה יכול מאד להיות שהראש היה 100% בסדר עד להתחממות (נסעת עליו 9 חודשים לא?)

אלא אם כן תוכל להראות שההתחממות והנזק לראש בעקבותיה הם תוצאה של תיקון רשלני בפעם הראשונה שהראש שופץ (למשל אם התקינו טרמוסטאטט לא תקני שנתפס וכו') - חבל לך על הזמן וגם סביר שבאמת אין כאן אשמה של המוסך.

HFturbo

פורסם

אין כל כך קשר למים... אכן מים רגילים מזיקים כי הם אוכלים את הראש, אבל זה תהליך שלוקח זמן, והרבה...

אוטו לא צריך להיתחמם סתם ככה. אם עשו לך ראש, ושכחו לחבר משהו (כמו יוניט חום למאוורר נניח) זו בעיה של המוסך! אם נסעת עד שראית שיוצא עשן מהמנוע ושהוא צועק לבורא עולם, זבש"כ...

נכון שראש יכול ללכת תוך כמה ימים מתום השיפוץ, ממש כמו שביניין יכול להתמוטט שבוע אחרי סיום הבניה...

גש למוסכניק שלך בגישה יותר תקיפה, תבקש ממנו שיסביר לך בדיוק מה קרה, למה ואיך, נסה להקליט אותו (פלאפון נניח) ואחרי שהבנת טוב טוב מה קרה, גש למוסך אחר, שיבדוק ויתן הצעה (ואולי יגיד מה לא בסדר)...

אחרי זה תעשה את החושבים שלך, או להחליף מוסך, או לתבוע (או גם וגם)...

גילי

מחפש בלוק מנוע V8 לתרומה וגם מחסן למכוניות שלי

האם זה נכון שחמישה מכל ארבעה אנשים מתקשים במתמטיקה ?

הציבור מטומטם, ולכן הציבור משלם...

פורסם

שלום.

למה תמיד המוסך אשם ולמה תמיד בצורה תקיפה ? מה כול המכונאים והמוסכים פושעים עברינים וגנבים,

ורק הנהגים הם צדיקים זהירים אחראים וכלום לא באשמתם.

נו באמת מספיק אים זה!!!

לעינינינו : באופל יש תופעה שלצערי לפעמים הראש ניסדק וקשה לאבחן את זה.

בנוסף אים הראש לא היה תקין הוא לא היה מחזיק 9 חודשים.

אין קשר ביין מחיר הרכב בשוק לעלות תיקון .

איין ברירה צריך לפרק את הראש ולאבחן את הסיבה מה קרה ורק אחרי זה לדבר.

עים תרצה עזרה תפנה אלי בפרטי.

בברכה בני ל.

מילים כמו: שטויות, אהבל,טיפש,תלמד, זה לא קללות אז לא להעלב!!!

:multi::onfire:

פורסם

שלום,

כאחד שעוסק כבר 16 שנה בשיפוץ ראשים ומנועים אני יכול בוודאות להגיד לך שיש קשר למיים מהברז ולאכילת מעברי המיים בראש עד כדי פריצה לתוך הצלינדר.

אחריות על כל עבודה ניתנת ל 3 חודשים בילבד

וגם זה במידה והמנוע לא יתחמם יתר על המידה

כמו שלכל בעל מיקצוע יש אחריות על העבודה שלו ככה לבעל הרכב צריכה להיות אחריות על מצב נהיגה תקין

כלומר אם תינהג ברכב שמיתחמם ולא תעצור מהר בצד ותיבדוק מה מקור הבעייה

למה תלין על המוסך אחרי שנתתה למנוע לירתוח ולגרימת נזק (תחשוב)

אם תירצה או תיהיה זקוק לשיפוץ ראש או מנוע תוכל להעזר בי.

בהצלחה

• תוכן חדש...