Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני 3 שעות, DAHUJI כתב:
לפני 3 שעות, falou כתב:

. של טיל שיוט, זה הרבה... 

לא רוצה לחפור ולהסיט את השרשור הצידה

זו לא הייתה התייחסות רצינית... 

• מצחיק 1

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם
לפני 17 שעות, omerkot כתב:

במשך כמה שנים היה לי אופנוע שהיה מאוד רגיש לדלק שהייתי מכניס לו. הוא מאוד לא אהב את הדלק של פז (התנעות קשות מאוד, עד כדי קרטועים לא נעימים בכלל גם תוך כדי נסיעה), לא אהב את זה של דור, הסתדר עם זה של דלק והיה ממש סבבה עם סונול, בדגש על סונול בגלילות (לרוב, גם תחנות אחרות של סונול היו בסדר אבל זה לא היה 100%).

אם אני צריך לנחש אז זה בעיקר תולדה של התוספים הדטרגנטיים שהם מכניסים לדלק ואיך שהם גורמים למנוע להתנהג. יכול להיות שמה שאתה רואה כאן הוא תוצאה של משהו דומה.

תשמע, אני חושב שהיה פה מרכיב פסיכולוגי מאוד חזק. 

קודם כל הדלק הבסיסי הוא אותו דלק אצל כולן וכולן קונות מאותו מקום למיטב ידיעתי את הדלק. 

אותו דלק מגיע מראש עם תוספים שהתקן מחייב.

ייתכן וחברות מסויימות מוסיפות תוספים נוספים, בעבר חלקן פרסמו את התוסף שהיה כבר קיים בדלק הבסיסי כתוסף משלהן (https://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-2755960,00.html).

אם אני צריך לנחש מה ההבדל הוא ברמת התחנה, אני חושב שחלק מהתחנות הדלק "נקי" יותר מאחרות - ולא כי בהכרח מוהלים בכוונה, אלא עקב חדרית מזהמים או מי גשמים שמחלחלים למיכלי האחסון.

אבל מפה ועד לכל הדלק של פז לא טוב, דור גם לא משהו, דלק ככה ככה וסונול אבל בעיקר גלילות זה לדעתי לגמרי מרכיב פסיכולוגי. 

פורסם
לפני 4 שעות, Nakamichi כתב:

תשמע, אני חושב שהיה פה מרכיב פסיכולוגי מאוד חזק. 

קודם כל הדלק הבסיסי הוא אותו דלק אצל כולן וכולן קונות מאותו מקום למיטב ידיעתי את הדלק. 

אותו דלק מגיע מראש עם תוספים שהתקן מחייב.

ייתכן וחברות מסויימות מוסיפות תוספים נוספים, בעבר חלקן פרסמו את התוסף שהיה כבר קיים בדלק הבסיסי כתוסף משלהן (https://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-2755960,00.html).

אם אני צריך לנחש מה ההבדל הוא ברמת התחנה, אני חושב שחלק מהתחנות הדלק "נקי" יותר מאחרות - ולא כי בהכרח מוהלים בכוונה, אלא עקב חדרית מזהמים או מי גשמים שמחלחלים למיכלי האחסון.

אבל מפה ועד לכל הדלק של פז לא טוב, דור גם לא משהו, דלק ככה ככה וסונול אבל בעיקר גלילות זה לדעתי לגמרי מרכיב פסיכולוגי. 

אני מבין את הספקנות אבל אני מודע לעצמי וזה לא זה, זה היה מאוד חזרתי עם האופנוע ההוא ולא חזר על עצמו באופנוע שהחליף אותו.

אני חייב להדגיש שלא טענתי שהדלק של סונול יותר טוב מהדלק של פז, רק שהמנוע של האופנוע ההוא הגיב בצורה לא טובה למשהו בדלק הזה כשחשוב להדגיש שאופנועים צריכים להתמודד עם כל מני סוגיות רגולציה/זיהום אויר שהן הרבה יותר מסובכות לפתרון מאשר במכוניות (לרוב גורר תערובת עניה במיוחד וטמפ׳ עבודה גבוהה) והמנוע ההוא גם התאפיין ביחס דחיסה מאוד גבוה (13.5), ככה שזה לא מופרך.

פורסם
לפני שעתיים, omerkot כתב:

אני מבין את הספקנות אבל אני מודע לעצמי וזה לא זה, זה היה מאוד חזרתי עם האופנוע ההוא ולא חזר על עצמו באופנוע שהחליף אותו.

אני חייב להדגיש שלא טענתי שהדלק של סונול יותר טוב מהדלק של פז, רק שהמנוע של האופנוע ההוא הגיב בצורה לא טובה למשהו בדלק הזה כשחשוב להדגיש שאופנועים צריכים להתמודד עם כל מני סוגיות רגולציה/זיהום אויר שהן הרבה יותר מסובכות לפתרון מאשר במכוניות (לרוב גורר תערובת עניה במיוחד וטמפ׳ עבודה גבוהה) והמנוע ההוא גם התאפיין ביחס דחיסה מאוד גבוה (13.5), ככה שזה לא מופרך.

אוקטן קשור לזה לא?

• רעיון טוב! 1
פורסם

צ'מע, פות"ש, מספיק שאתה ממתין למישהו 5 דקות עם מנוע פועל כי מזגן, ואתה כבר מעוות את הנתונים היבשים. 

וכמו שאמרו, משאבות שונות  מתוצרות שונות מכויילות קצת אחרת, המנגנון הפסקת התדלוק קצת שונה, לחצים פיזיים (בבוקר כשהכל קר אתה מקבל יותר דלק מאשר בערב, כי הוא נהיה דליל יותר- קראתי על זה פעם משהו, לא יודע אם זה אמיתי ואם כן מה ההפרש, נשמע לי זניח במידה וזה אכן אמיתי), אם היית בזמן הנסיעה צריך לעשות כמה עקיפות "בריאות" או לא- כן, זו אותה הדרך אבל לא בהכרח אותה הצריכה. 

הכל טוב. סע ברכה וסע לשלום. 

• רעיון טוב! 1

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם
לפני 14 שעות, דובצע כתב:

אוקטן קשור לזה לא?

בתיאוריה, כן. ככל שיחס הדחיסה גבוה יותר אז הסיכוי לנקישות עולה, ויש במנועים האלה חיישן נקישות שאמור להתאים את התערובת ותזמון ההצתה לאיכות הדלק. אבל תמיד מילאתי 95, כמו שהיצרן ביקש. אף פעם לא מילאתי 98.

וכמו שנקמיצ׳י רשם, את הדלק הבסיסי כולם קונים מבז״ן, ואם יש הבדל כלשהו באוקטן אז הוא כנראה נובע מהתוספים...

פורסם
לפני 8 שעות, ברווז כתב:

בבוקר כשהכל קר אתה מקבל יותר דלק מאשר בערב, כי הוא נהיה דליל יותר- קראתי על זה פעם משהו, לא יודע אם זה אמיתי ואם כן מה ההפרש, נשמע לי זניח במידה וזה אכן אמיתי

גם אם נניח וזה נכון, ואם לרגע נתעלם מהמדידה הספציפית הנ"ל והשאלה של פות"ש, תדלוקים רבים מאוד למשך מספר שנים (?) ימצעו את הנתון הזה ויעשו "DCA" לתדלוקי בוקר/צהריים/ערב, ככה שבסופו של דבר לאחר הגעה לגוף מסודר של ידע - ההבדל זניח.

חוק המספרים הגדולים פחות או יותר מסביר בשפה חופשית שתדלוקי בוקר/צהריים/ערב אקראיים(כלומר - לא מוטים) אמורה להתמצע בהתפלגות נורמלית.

זה במידה והנחת המוצא היא שאין העדפה ברורה וחד-ערכית לתדלוק בשלב מסויים של היום כי דווקא.

זה פחות או יותר.

אז האם זה משנה לתדלוק ספציפי ולמדידה הספציפית הנ"ל - כן. בהחלט.

האם זה משנה לאורך זמן רב ותדלוקים רבים אם בונים גוף ידע מסודר? - לא אמור.

• אהבתי 3
  • חברי המעגל הראשון
פורסם
בתאריך 14.10.2025 בשעה 15:21, Nakamichi כתב:

ייתכן וחברות מסויימות מוסיפות תוספים נוספים, בעבר חלקן פרסמו את התוסף שהיה כבר קיים בדלק הבסיסי כתוסף משלהן

למה שחברה תוסיף לעצמה עלויות מעבר למה שהתקן מחייב?

• מעניין 1
פורסם
בתאריך 16.10.2025 בשעה 21:09, NickName1 כתב:

למה שחברה תוסיף לעצמה עלויות מעבר למה שהתקן מחייב?

בהינתן שדלק זה דלק זה דלק. 

איך תבדל את עצמך מהמתחרים? 

אה, ומי באמת יכול לבדוק מה יש לך בפנים? אתה יכול לומר שיש לך בפנים בוסטר מזנבות של חד קרן, אם תחליט, ולא ממש יהיה אפשר לבדוק את זה (ולא תהיה לך שום עלות נוספת).

בתאריך 17.10.2025 בשעה 21:36, stx כתב:

יש מישהו שהתייחס לזה ברצינות?

בעוונותי, אני , בעבר. 

התחנה הקבועה שלי הייתה "דלק", אהבתי את הדרגון שלהם. 

נוכחתי שאין שום דאקינג הבדל כשניסיתי תחנות אחרות שהן לא "דלק". 

פורסם

(נאנח)

כן...

• מצחיק 3

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...