Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

היי חברים,

אז בערך לפני שנתיים התחלתי להרגיש רעידות בדרייב (ויברציה בתדר קבוע) שמרגישים טוב דרך ההגה, לא בנסיעה אלא בעמידה, סל"ד 620-640 כשהרכב עומד ברמזור למשל.

בניוטרל או פארקינג כמעט ולא הרגשתי רעידות

בהתחלה חשבתי שזה מצערת אז עשיתי ניקוי מצערת אבל זה לא עזר,

חקרתי קצת את הנושא והבנתי שכנראה מדובר בתושבות מנוע, הלכתי למוסך מורשה ובחור נחמד שם בשם אנדריי עשה סיבוב ברכב ואמר שזה אכן תושבות מנוע, 

אבל המליץ לי לא לגעת כי מבחינתו לא מדובר במשהו חריג וגם אם אחליף לא יהיה הבדל גדול, 20% פחות רעידות אולי, בקיצר ירדתי מהסיפור והמשכתי לנסוע ככה, למרות שזה תמיד הציק לי,

עכשיו אחרי שנתיים הרעידות כבר מורגשות יותר, גם בדרייב גם בסרק(עדיין הרבה פחות מדרייב).

אז בדקתי מה מצב התושבות וראיתי שתושבת ימינית(שהיא לוקחת על עצמה את רוב העומס) קיבלה בטן בגומי תחתון וברח קצת חומר(המוסכניק אמר שקוראים לזה ג'ל)(צירפתי תמונות)

חזרתי לבחור שבדק לי אז את הרכב, הוא אמר שכדאי להחליף את כל 4 תושבות, אולי אפשר לוותר על קדמית(יחסוך לי 500ש"ח)

הטיעון הוא שאם אחליף רק אחד זה לא מספיק כי השאר גם בלויות ואם כבר מחליפים אז את כולם. הבעיה שהסיפור הוא יקר להחריד, 3000ש"ח רק החלקים ובטח גם העבודה תעלה בסביבות 1000ש"ח.

גם אם אקנה רק חלקים ומוסך אחר יחליף את התושבות, זה אולי יחסוך עוד 300-400 ש"ח. וגם הבנתי ששים רק תושבות מקוריות, אפילו עדיף להישאר עם מה שיש ולא לשים חליפי סיני...

וגם המוסכניק הנוסף המליץ רק על מקורי, ולהתרחק מחליפי,

שאלה שלי מה אפשר לעשות ואיך אפשר לחסוך פה בעלויות, תודה.

IMG_8544.JPEG

IMG_8537.JPEG

IMG_8540.JPEG

IMG_8542.JPEG

azaat_mahir.JPEG

פורסם

כדאי להחליף.

כדאי מקורי.

רצוי במוסך מיקצועי שמכיר את הדגם.

תבקש פריסת תשלומים.

אגב, בדיקה עצמית של מצב תושבות מנוע,

נותנים גז-ברקס במהירות נמוכה במגרש חניה פנוי.

אם מרגישים "בום - טראח" סימן שהתושבות  גמורות. (תושבת אחת או יותר).

ה3000שקל שאתה צריך לשלם עכשיו, היו יכולים להיות פחות,

אם היית מחליט להחליף אחת מהן לפני שנתיים. אבל עזוב, זה שייך לעבר.

גם החלפה לפני שנתיים, הייתה סוג של עסקה בתשלומים. 

פורסם

עלה לי רעיון, אפשר הרי למצוא תושבת כזו מפירוק, הדגם הזה שיש לי הוא היה משווק עד 2018,

אומנם זה אחרי מתיחת פנים אבל אני מניח שהתושבות לא השתנו, תושבת שפירקו משנת 2018 תהיה דיי חדשה, והמחיר יהיה יותר זול ממקורית.

מה שכן איך אפשר לדעת איזה תושבת להחליף, ברור שזו שצילמתי כבר בסוף חייה, אבל כמה עוד תושבות הן לא טובות? ואיך אפשר לבדוק?

תודה.

פורסם

רעיון עם הרבה סימני שאלה.

אי אפשר לדעת כמה שנים אפשר למשוך עם תושבת משומשת שעמדה ברכב מגרש החלקים.

מכונאי מקצועי יוכל לקבוע איזה תושבות צריך להחליף. (האם אתה סומך על הבחור מההודעה הראשונה שלך?)

אם אתה מתכוון להמשיך עם הרכב זו הוצאה כדאית.

הייתי אומר אפילו הוצאה הכרחית.

פורסם

תבדוק מה הפער בעלות העבודה בין החלפה של תושבת אחת לכמה, להבנתי ההפרש לא יהיה גדול

אם אתה מתכוון להחזיק ברכב עוד כמה שנים הייתי מחליף הכול, אחרת הייתי מחליף רק את מה שנצרך

היום בדקתי אצל היבואן מחיר של משולש לרכב, ולמרות שאני קונה דרך חבר שמשלם רק מחיר עלות של החלק - המחיר היה כפול ממה שיכלתי להביא בחו"ל

לכן אני ממליץ לך לחפור ולחפש חלקים מחו"ל מאמין שהחיסכון יהיה משמעותי מאוד

לא חושב שזה חכם לקנות מפירוק יתכן שהרכב שוכב הרבה זמן בשמש ככה שהתושבת תתבלה ותתיבש מהר - ואז תצטרך שוב לשלם על החלק והעבודה

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...