Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

נינג'ה קפה - כן/לא/שחור/לבן?

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

אני משלב בין הגישות - כשיש קפה הוא נטחן על המקום ונחלט במקינטה/פילטר, כשנגמר כי לא תכננתי נכון את הקניות לסופש אני לוקח כף של קפה נמס עלית ותוחב את האבקה כפי שהיא לפה, בלי מים חמים ובלי כוס 🤪 אם כבר פונקציונלי, אז הישר לווריד 🤪 קצר ומהיר

עריכה אחרונה על ידי hans
  • מצחיק 1
  • רעיון טוב! 1

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם (נערך)

פעם היה אפשר לקנות בבתי המרקחת ״קפיפל״ - טבליות קפאין למשמרת הלילה. 

ההורים שלי נהגו לספר שכאשר אבי למד באנגליה בסביבות 1960 הקפה של עלית מצפת נחשב לטוב ביותר. וכאשר בסטאז׳ (1982) שלחו אותי לכמה שבועות לבי״ח זיו והייתי חוזר לחדר שהועמד לרשותי הייתי יורד מהאוטובוס בתחנת ״קפה נמס״, סמוכה לאותו מפעל.

עריכה אחרונה על ידי sperial
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

• חברי המעגל הראשון
פורסם
לפני כשעה, hans כתב:

אני משלב בין הגישות - כשיש קפה הוא נטחן על המקום ונחלט במקינטה/פילטר, כשנגמר כי לא תכננתי נכון את הקניות לסופש אני לוקח כף של קפה נמס עלית ותוחב את האבקה כפי שהיא לפה, בלי מים חמים ובלי כוס 🤪 אם כבר פונקציונלי, אז הישר לווריד 🤪 קצר ומהיר

וואי וואי, נשמע ממש התנהגות של נרקומן 🤣

באיטליה מוכרים בכל סופר משהו שנקרא pocket coffee- גם טעים וגם נותן לך פיקס של קופאין, ממש אדולן לאנשים כמוך 🤣

https://www.amazon.co.uk/Ferrero-Pocket-Coffee-62g-pack/dp/B0049NE14A?source=ps-sl-shoppingads-lpcontext&ref_=fplfs&psc=1&smid=A1JC316NLNMF97

• אהבתי 1
פורסם
לפני 4 שעות, farkash7 כתב:

לא מזמן השקיעו עשרות אלפי שקלים במכונות חדשות למשרדים, מכונה שגם טוחנת וגם מכינה את הקפה, לא יודע אם זה מה שמכנים אוטומטי אבל מרגישה לי די אוטומטית.
הביאו גם שני סוגי פולים (למרות שאחר כך אתה מגלה שהמנקה שמה את אותו סוג פולים בשני התאים כי "מה זה כבר משנה").
להגיד שנפלתי מהכסא? לא, לא ממש נהנתי. קפה של מקום רציני (הזכירו פה MAE) עדיף. אני גם לא מופתע, המכונות והמטחנות של מקומות כאלה נראות כמו חלליות והמחיר שלהן לבדו בטח יכול להיות סביב ה100K שקלים (הימור נטו) עוד לפני העובד שמתפעל אותן.

קיים פער משמעותי בין מכונה אוטומטית למכונה ידנית בשילוב עם מטחנה, ופער עצום בין סוגי פולים שונים. סדר ההשפעה הוא: סוגי פולים - מטחנה - מכונת קפה. ברור שהמפעיל חייב לדעת מה הוא עושה.

לפני 4 שעות, farkash7 כתב:

כנראה שיש דרך לעשות קפה טוב בבית, אבל הוא דורש השקעה כספית גדולה+למידה והתמקצעות+קניית פולים טובים+תחזוקה.

לדעתך, מה נחשב השקעה כספית גדולה? מכונת כניסה מכובדת כמו גאג'ה, במחיר של כ‑2000 ש"ח, מטחנת DF במחיר של כ-1500 ש"ח, וברור כי הכול מתחיל בפולים איכותיים.

לפני שעתיים, sperial כתב:

קפה, יין, שמן זית - כל התרבויות ואנינויות הטעם האלה לא מדברות אלי. אבל זה כנראה פער הדורות, ואולי החינוך, בינינו. אני מתיחס לקפה כמשהו פונקציונאלי, משהו שחוסך לי כאב ראש.

זה לא עניין של פערי דורות או חינוך — זה תלוי בך אישית ובסביבתך.

פורסם

מה נחשב אצלי השקעה כספית גדולה? הכל יחסי ותלוי באיזה תחום.
כרגע מהנסיון שלי פינג'ן ב-20 שקל וקפה טורקי של עלית מספקים תוצרת טובה יותר מכל מני מכונות אוטומטיות שטוחנות ועולות 2000 שקל+, ומהנסיון במשרד גם מכונה שיש לה תג מחיר של עשרות אלפי שקלים לא ממש הרשימה.
להכין קפה שחור מבחינת מאמץ זה אומר:
כשיש לי ממש חשק להשקיע - להרתיח מים בפינג'ן, לתת לקפה לרתוח בפינג'ן ולכוס.
כשאין לי כוח לכלום - לוותר על הפינג'ן ולמזוג מים חמים מהתמי 4 על הקפה.

אני יכול להבין אנשים שקונים מכונות, מטחנות ופולים, מכינים קפה ומקבלים תוצרת טובה. במשרד הקודם הייתה מכונה ידנית של להפבוריטה (צירפתי תמונה) עם מטחנה והיו קונים פולים טובים.
מי שרצה היה מכין. האמת היה ממש אחלה, אבל היא דרשה התעסקות, וגם איש מקצוע שיבוא לכוון ולתחזק אותה מפעם לפעם, אבל שם לפחות זה היה שווה...
בבית משלל סיבות, עדיין לא מצאתי את המוטיבציה להמיר את הפינג'ן+קפה טורקי במכונה ומטחנה מפונפנת.

מכונות קפה - לה פבוריטה - מכונות קפה

• אהבתי 1

HU-Panasonic CQC5401W, Comp- Hertz enenrgy, Sub- IDQ, AMP- Kicker ZX700.5

פורסם

עניין של טעם, יש אנשים עם מזדה 3 שלא מבינים מה הקטע במיאטה, הם צודקים - והם צודקים, על טעם וריח אין מה להתווכח. חוץ מהטעם שלי, שהוא נכון יותר משלך, כמובן. 

• מצחיק 1
  • רעיון טוב! 1

“Never wrestle with a pig - you'll both get dirty, but the pig likes it"

Model 3 P | Atom 3 | Palisade Calligraphy | Sportster Iron 883 | Scout Bobber 1100 | Monster 1200

פורסם

דיס המלצה על barista express - יותר מדי עבודה על פחות מדי קפה. בהתחלה אתה מרגיש מהנדס עם כל הכלים המגניבים שקנית וטופח לעצמך על השכם אם יצאה לך כוס אספרסו חצי סבירה אחרי 7 דקות עבודה, אחרי חודש זה כבר נהיה מתיש וחוזרים לקפה שחור כי בסוף רוב האנשים רוצים לשתות קפה יותר מאשר שרוצים להכין אותו. הנה מה ששבר אותי במכונה:

1. חוסר עקביות - כיול ראשוני הוא כאב ראש גדול. אתה יכול להשקיע יומיים בכיול של המכונה אבל ככל שהפולים מתיישנים צריך לכייל בהתאם. כלומר בסוף אתה מוצא את עצמך כל הזמן משחק בכיול של המטחנה כדי שהקפה יישאר בתחום הסביר.
  2. מטחנה לא מדויקת מספיק - בשביל קפה סביר עם המטחנה הזאת, חייב לקנות תערובות מגוונות (5 סוגי פולים עם יחס של 70% רובוסטה זה מה שעבד לי). תערובות זן יחיד פשוט לא עובדות עם המטחנה הזאת.
  3. אורחים בבית רואים את המכונה וזה עושה להם חשק להפוך חלש על סויה כמו בבית קפה שהם אוהבים. בסוף הערב אתה עומד כמו מניאק 20 דקות ומזיע להוציא 6 כוסות קפה, שלא יוצאות טוב כי המכונה הזאת בנויה להוציא כוס אחת או 2 לכל היותר והיא מתחילה ״להתעייף״ ממש מהר - הכוס השלישית והרביעית נמזגת בצורה לא עקבית (קפה פחות טעים) והקצפה לוקחת יותר זמן.
  4. המכונה ״מתחממת״ (מוכנה לעבודה) יחסית מהר אבל צריך לתת לה כמה דקות כדי שכל הרכיבים במכונה יתחממו כמו שצריך כדי שהקפה ייצא סביר. דרך לזרז את התהליך זה להריץ את המכונה על ריק ככה שהוא תוציא מים חמים מהראש, ואז היא תהיה מוכנה יחסית מהר. זה אומר ש:
  5. בשביל אספרסו זריז של בוקר צריך להדליק את המכונה, להריץ אותה על ריק, לטחון את המנה, להרכיב אותה על הראש ובסוף בסוף יוצא קפה. זה המון עבודה על מעט מדי קפה.
  6. אחרון והכי חשוב - גם אם הצלחת להתמודד עם כל הקשיים ואתה מאסטר בתפעול המכונה, בסוף הקפה שיוצא הוא... סביר. ניסיתי כמה חודשים טובים להוציא קפה טוב שאהנה ממנו ובסוף קפה שחור תמיד ניצח במבחן הטעם. טווח הטעמים של המכונה נע בין שרוף מר גועל נפש, לכוס סבירה שאפשר לשתות עד הסוף.

בקיצור, לא לכולם. בנימה זו, אם מישהו מחפש לקנות בריסטה אקפרס בשביל לשחק איתה ולהתנסות - מוזמנים לשלוח הודעה. היא כרגע יושבת במחסן חסרת מעש.

• אהבתי 2
פורסם

ממעט ניסיון אישי, ובעיקר ממה ששמעתי מאנשים מנוסים ממני, אין בכלל מה להשוות בין מכונה אוטומטית לסט אפ ידני.

פורסם (נערך)
לפני 12 שעות, Shay_u כתב:

דיס המלצה על barista express - יותר מדי עבודה על פחות מדי קפה. בהתחלה אתה מרגיש מהנדס עם כל הכלים המגניבים שקנית וטופח לעצמך על השכם אם יצאה לך כוס אספרסו חצי סבירה אחרי 7 דקות עבודה, אחרי חודש זה כבר נהיה מתיש וחוזרים לקפה שחור כי בסוף רוב האנשים רוצים לשתות קפה יותר מאשר שרוצים להכין אותו. הנה מה ששבר אותי במכונה:

1. חוסר עקביות - כיול ראשוני הוא כאב ראש גדול. אתה יכול להשקיע יומיים בכיול של המכונה אבל ככל שהפולים מתיישנים צריך לכייל בהתאם. כלומר בסוף אתה מוצא את עצמך כל הזמן משחק בכיול של המטחנה כדי שהקפה יישאר בתחום הסביר.
  2. מטחנה לא מדויקת מספיק - בשביל קפה סביר עם המטחנה הזאת, חייב לקנות תערובות מגוונות (5 סוגי פולים עם יחס של 70% רובוסטה זה מה שעבד לי). תערובות זן יחיד פשוט לא עובדות עם המטחנה הזאת.
  3. אורחים בבית רואים את המכונה וזה עושה להם חשק להפוך חלש על סויה כמו בבית קפה שהם אוהבים. בסוף הערב אתה עומד כמו מניאק 20 דקות ומזיע להוציא 6 כוסות קפה, שלא יוצאות טוב כי המכונה הזאת בנויה להוציא כוס אחת או 2 לכל היותר והיא מתחילה ״להתעייף״ ממש מהר - הכוס השלישית והרביעית נמזגת בצורה לא עקבית (קפה פחות טעים) והקצפה לוקחת יותר זמן.
  4. המכונה ״מתחממת״ (מוכנה לעבודה) יחסית מהר אבל צריך לתת לה כמה דקות כדי שכל הרכיבים במכונה יתחממו כמו שצריך כדי שהקפה ייצא סביר. דרך לזרז את התהליך זה להריץ את המכונה על ריק ככה שהוא תוציא מים חמים מהראש, ואז היא תהיה מוכנה יחסית מהר. זה אומר ש:
  5. בשביל אספרסו זריז של בוקר צריך להדליק את המכונה, להריץ אותה על ריק, לטחון את המנה, להרכיב אותה על הראש ובסוף בסוף יוצא קפה. זה המון עבודה על מעט מדי קפה.
  6. אחרון והכי חשוב - גם אם הצלחת להתמודד עם כל הקשיים ואתה מאסטר בתפעול המכונה, בסוף הקפה שיוצא הוא... סביר. ניסיתי כמה חודשים טובים להוציא קפה טוב שאהנה ממנו ובסוף קפה שחור תמיד ניצח במבחן הטעם. טווח הטעמים של המכונה נע בין שרוף מר גועל נפש, לכוס סבירה שאפשר לשתות עד הסוף.

בקיצור, לא לכולם. בנימה זו, אם מישהו מחפש לקנות בריסטה אקפרס בשביל לשחק איתה ולהתנסות - מוזמנים לשלוח הודעה. היא כרגע יושבת במחסן חסרת מעש.

אנחנו עם המכונה מעל 5 שנים. נקנתה בזמנו באמזון אנגליה. נהנים ממנה באופן יומיומי. כמובן חשוב להשתמש בפולים איכותיים טריים, אנחנו קונים רק אצל גלעד (נגרו קפה).לפני זה היינו עם נספרסו. היתרון הגדול של המכונה הזו שאפשר לשלוט בטמפרטורה. אשתי אוהבת הפוך רותח, ופה אתה יכול להביא את החלב לאיזו טמפ' שאתה רוצה. בנספרסו מקבלים הפוך פושר. 

לשימושים שלנו (2 הפוך ביום, 2 אספרסו) היא מצויינת. בטח אם מקפידים על פולים נכונים.

עריכה אחרונה על ידי RBRB
פורסם
לפני 11 שעות, Shay_u כתב:

אבל ככל שהפולים מתיישנים צריך לכייל בהתאם.

אני חושב שזה נכון לגבי כל סטאפ ידני, שבו טוחנים לפני שמכינים.

ההתעסקות כדי להגיע לטעם טוב, זה אחד מהחסרונות לדעתי.

תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
פורסם
בתאריך 3.10.2025 בשעה 10:33, sperial כתב:

טבליות קפאין

עדיין אפשר לקנות קפסולות קפאין בתור תוסף תזונה :)

7 דקות 

הגזמת. בשביל הספורט מדדתי היום בבוקר, לקח 3 דקות קצה לקצה כולל: הדלקה, שקילה, טחינה, wdt, דחיסה והוצאת השוט. הקצפת החלב לקחה עוד דקה ו-45 שניות, כולל חימום המקציף:

IMG-20251004-WA0004.thumb.jpg.1368c5fb9867daa9258921b443403bba.jpg

(יותר מידי בועות :/)

בbreville barista express יש פאול מאוד גדול שמגיע ישר מהמפעל, שרמת הטחינה הפנימית (זו שנמצאת בתוך ה-hopper) מגיעה גסה מידי, בדרך כלל ברמה 6. מומלץ בחום להוריד לרמה 3, מה שמשפר מאוד את הרמה של הקפה. 

בדרך כלל לוקח 2-3 כוסות לכייל את המכונה, נכון זה לא נעים, מצד שני אני לא מחליף בתי קלייה/זנים כל שבוע, אולי כל חודש וחצי. אם אני נשאר עם אותו בית קליה/זן אני מצאתי שאין מה לכייל יותר מידי.

בנוסף, אם רוכשים פולים שבועיים-שלושה מהקלייה בד"כ לא צריך לשחק יותר מידי עם הרמת טחינה. אחרי בערך חודש שהפולים אצלי מצאתי שלהוריד ברמה אחת כל כמה ימים ממצה אותם מספיק. כמובן שזה די גבולי בכל מקרה כי הם די ישנים בכל מקרה.

מטחנה לא מדויקת מספיק

זה נכון. אבל כן אפשר לשפר את המצב (ראה הערה על רמת הטחינה הפנימית). בכל אופן, זו גם הסיבה שאני ממליץ על מכונה ומטחנה נפרדות.

אורחים 

שישתו בבית. סתם. חד משמעית המכונה לא מיועדת לאירוח. להוציא 6 כוסות משקה עם חלב לוקח במינימום 15 דקות:

image.jpeg.93079c8fa9c21062126dd748e0004f5d.jpeg

המכונה ״מתחממת״ (מוכנה לעבודה) יחסית מהר אבל צריך לתת לה כמה דקות כדי שכל הרכיבים במכונה יתחממו כמו שצריך כדי שהקפה ייצא סביר. דרך לזרז את התהליך זה להריץ את המכונה על ריק ככה שהוא תוציא מים חמים מהראש, ואז היא תהיה מוכנה יחסית מהר.

האמת שלא מצאתי הבדל ממש בין לתת לה להתחמם כמה דקות לבין להפעיל ישר. מה שכן, אני תמיד מזרים קצת מים (לא שוט מלא) לפני שאני מכניס את ה portafilter.

--

בכל אופן, מכונה ידנית זה הרבה (מאוד) התעסקות ביחס לקפה שחור/נס/נספרסו ואפילו ביחס לסופר אוטומטית. אבל היא לא נוראית ברגע ש"תופסים" את זה. השאלה אם ההתעסקות שווה את התוצאה הסופית. לדעתי, כן. 

בנוגע לאקספרס, זו מכונה עם הרבה פשרות, אבל עם קצת כיולים אפשר להוציא איתה קפה ברמה מאוד גבוהה.

בתאריך 17.8.2022 בשעה 11:01, ישה כתב:

היום מדיין 4 פעמים בערב בפנסיה פעם ב שבוע ונזקק לזוקף נופלים הופ עוד 400 ש"ח להוצאה

לפני 5 שעות, falou כתב:

צריך לזכור שאנשים עם קטן גם משתמשים בו פחות זמן ולא אובססיביים על להחזיק אותו ביד... 

TL;DR- Turing, Lagrange, Dijkstra, Riemann

פורסם
לפני כשעה, RBRB כתב:

פולים פחות טריים - טחינה יותר דקה.

זו בעיקר בעיה עם קלייה מקומית, כי הכל חייב להיות ממש מדויק. עם קלייה מחו"ל זה קורה גם, אבל הרבה פחות.

פורסם

ניסיתי כל כך הרבה מכונות בכמה שנים האחרונות, יקרות מאוד, זולות מאוד, וחתיכות פלסטיק שעולות עשרה שקלים.

מהניסיון שלי המטחנה בפער חשובה יותר מהמכונת אספרסו עצמה.

ו, אמרה שנויה במחלוקת - לא מבין למה עדיין משתמשים בבוילרים במקום לשכלל ולשפר heat exchangers. זה שזה מה שגאגייה עשו לפני מאה שנה לא אומר שאי אפשר להתקדם. לחמם בוילר שלם לוקח זמן. זה מעצבן. 

• תוכן חדש...