Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

אולי לא נתקלת בבעיה (לא ניקית מצערות?), אבל אין לך מושג למה זה גרם אולי בתוך המנוע, ובכמה שילמת על זה אולי בצריכת דלק ושמן.

אם "רוב המוסכים ובחלק מהיבואנים מרכיבים את החלקים הכי זולים שיש בשוק שברובו זה סיני לא רק בטיפול שוטף אלא גם בתקלות", זה לא אומר שזה הדבר הטוב יותר ללקוח.

פורסם (נערך)

המוסכים לא מרכיבים את הפילטרים האלה כי זה טוב. הסיבה היחידה שזה עולה להם בזול.

אדם פרטי קונה אחד לעצמו, קל להגיד "ההפרש הוא כמה עשרות שקלים".

תכפיל את זה בכמות הרכבים שעוברת במוסך ותראה שפתאום זה ממש משתלם לבעל העסק.

מצד אחד, הטיפולים אצלו זולים ואנשים באים.

מצד שני, הרווח לא נפגע כי הוא ימשיך להרוויח את אותו חלק יחסי על חלקים.

עריכה אחרונה על ידי מלטבשי

צביעות היא נגע רע! היזהרו מאלו שיחייכו אליכם היום ומחר יתקעו לכם סכין בגב

מחפש רכב פיג'ו עם מנוע 1.5 דיזל תקול למכירה

פורסם (נערך)
לפני 3 שעות, מלטבשי כתב:

המוסכים לא מרכיבים את הפילטרים האלה כי זה טוב. הסיבה היחידה שזה עולה להם בזול.

אדם פרטי קונה אחד לעצמו, קל להגיד "ההפרש הוא כמה עשרות שקלים".

תכפיל את זה בכמות הרכבים שעוברת במוסך ותראה שפתאום זה ממש משתלם לבעל העסק.

מצד אחד, הטיפולים אצלו זולים ואנשים באים.

מצד שני, הרווח לא נפגע כי הוא ימשיך להרוויח את אותו חלק יחסי על חלקים.

תישאל את האדם הפשוט בלי ידע בנושא מכונאות שזה דרך אגב רוב האנשים כולל כמעט כל הנשים, האם הוא מבין את המשמעות של חלקים איכותיים ומקוריים ומוכן לשלם יותר, הרוב יגיד לך לא.

מה שחשוב להם מחיר זול ושיעמוד מולם מכונאי אמין ופה זה ניגמר ואין קשר בין מכונאי אמין לאחד ששם חלקים מקורים בלבד גם מכונאי אמין שם את החלקים הכי זולים.

הפורום הזה מייצג מיעוט קטן מאוד וזניח מכלל האוכלוסיה.

עריכה אחרונה על ידי levy
פורסם (נערך)
לפני 12 דקות, levy כתב:

הפורום הזה מייצג מיעוט קטן מאוד וזניח מכלל האוכלוסיה.

יש המון אנשים שמטפלים כל החיים רק אצל מוסכי היבואן ושם לא משתמשים בפילטרים זולים, מרבית המוסכים המתמחים במותג/יצרן שמכבדים את עצמם גם לא משתמשים במוצרים זולים ולא מוכרים אלא בתחליפים מיצרני OEM מוכרים, לפחות בכל הקשור לחלקים חשובים לתפעול תקין. אז אולי הם לא מבינים, אבל הם כן מקפידים ללכת למוסכים שהתפקיד שלהם זה להעניק טיפול מקצועי לרכב שלהם.

עריכה אחרונה על ידי madmaxx
פורסם

לפני 4 שעות, levy כתב:

מניסיון של החלפת עשרות פילטר אויר למנוע סיני, אני קונה הכי זול מעולם לא ניתקלתי בבעיה.

כנ'ל פילטר מזגן.

פילטר שמן מנוע אני קונה mann או mahle

למה אני מקפיד יותר בפילטר שמן, מדובר בתיכנון מורכב יותר מפילטר אויר.

באיזה בעיה רצית להתקל אחרי שהחלפת את הפילטר?

אם תשווה שחיקה של הרינגים במנוע לאורך 100K ק"מ עם פילטר אוויר מקורי לפילטר סיני אתה תבין.

לגבי הפילטר שמן זה עובד אותו דבר.. מסנן זול יעביר הלאה יותר לכלוך.

אם פה כבר הבנת שצריך את היקר אז גם באוויר זה עובד אותו דבר.

• רעיון טוב! 2
פורסם
בתאריך 1.10.2025 בשעה 16:57, madmaxx כתב:

יש המון אנשים שמטפלים כל החיים רק אצל מוסכי היבואן ושם לא משתמשים בפילטרים זולים

לא תמיד זה נכון. ב 2012 ההורים קנו לי סוזוקי אלטו ידני. שהגעתי לטיפול הראשון. בעל המוסך רצה להרכיב לי חליפי ב 15 שקל. שמקורי עלה 30 שקל. פלוס מע"מ כמובן. ברגע שהגיע הסוזוקי סולרו. הפסיקו למכור. תחליפים. והתחילו למכור רק מקורי. לפני שנה המחיר הגיע ל 80 שקל פלוס מע"מ.

אז גם במוסך מורשה זה לא תמיד נכון.

נזכרתי בעוד דבר. ב 2003  ההורים קנו לי סוזוקי איגניס דור ראשון. פילטר אוויר עלה 120 פלוס מע"מ. במוסך מורשה כל תקופת האחריות הרכיבו מקורי. שהרכב יצא מאחריות. הרכיבו חליפי. ב 60 פלוס מע"מ. לא שאלו אותי בכלל. שקניתי במוסך מורשה רק תפילטר. אז הוא מכר לי ב 120 פלוס מע"מ. אז התקשרתי לחברה. לא אבנטי למה יקר. ואז עליתי על זה שהרכיבו לי פילטר אוויר חליפי. כמובן שבפירוט הופיע חליפי.

לא חשבתי שבמוסך מורשה ירכיבו חליפי. על אוטומט. בלי לשאול.

שני המוסכים היו שונים. ובערים שונות.

• אהבתי 1

אני אדם דסלקט ולכן יופיעו שגיאות כתיב וחסר סימני פיסוק    נקודות  מקווה שתקבלו זאת 

תודה🙂

פורסם (נערך)

יש המון אנשים שמטפלים כל החיים רק אצל מוסכי היבואן ושם לא משתמשים בפילטרים זולים

כבר ראינו מזמן שזה לא נכון - פורסמו כבר מקרים רבים עם הוכחות מוצקות של יבואן פולקסווגן לדוגמה שהשתמש במסנן שמן מזויף.

לכאורה

עריכה אחרונה על ידי Fraysa
  • אהבתי 1

2016 BMW M235i.

פורסם

מנסיוני יש הבדל בין מונטקיו לאיכותי 

בפעם האחרונה ששמתי מונטקיו המזגן כאילו נחסם וישר הזמנתי דנסו ובוש וכאלו והכל חזר לקדמותו

פורסם

יש המון אנשים שמטפלים כל החיים רק אצל מוסכי היבואן ושם לא משתמשים בפילטרים זולים, מרבית המוסכים המתמחים במותג/יצרן שמכבדים את עצמם גם לא משתמשים במוצרים זולים ולא מוכרים אלא בתחליפים מיצרני OEM מוכרים, לפחות בכל הקשור לחלקים חשובים לתפעול תקין. אז אולי הם לא מבינים, אבל הם כן מקפידים ללכת למוסכים שהתפקיד שלהם זה להעניק טיפול מקצועי לרכב שלהם.

אתה לא מעודכן

אני לא יגיד חברות אבל בהחלט יש יבואנים ששמים חליפי סיני.

לפני 51 דקות, ELIA56 כתב:

מנסיוני יש הבדל בין מונטקיו לאיכותי 

בפעם האחרונה ששמתי מונטקיו המזגן כאילו נחסם וישר הזמנתי דנסו ובוש וכאלו והכל חזר לקדמותו

השוק מוצף במונטקיו

• אהבתי 1
פורסם

פילטר אוויר מחליפים בד"כ כל 2-4 שנים, לא רואה סיבה לחסוך לחסוך כמה עשרות שקלים על רכיב שמשפיע על איכות האוויר שהמנוע שלכם נושם. 

לא ברור לי איך אלו שמגיבים, "אני משתמש כבר כמה שנים בפילטר מדבקה והכל סבבה", בוחנים בדיוק את העניין. הרי ברור שהנזק שיגרם מפילטר באיכות ירודה הוא מצטבר באיטיות ולא מיידי. ברכב הקודם שלי נסעתי כמה שבועות בלי פילטר אוויר בכלל כי שכחתי להתקין אותו וגם הכל היה בסדר, הרכב נסע. 

אני עושה הזמנה מרוכזת של קיט פילטרים (אוויר, שמן, מזגן) מ-cars245 בכמה מאות שקלים פעם בשנתיים-שלוש, מהלה או מאן, זורק אותם במחסן ושוכח מהעניין. במחירים שהם נמכרים בחו"ל, באמת אין שום סיבה להתלבט בינם לבין פילטר עלום שם שמי יודע עם איזה נזקים למנוע הוא יפגיש אותי בעוד כמה שנים. 

• אהבתי 1

Peugeot 208 1.2 Active (Manual) , 2014

.It's all about Music & Numbers

:idea:

פורסם

למרות שכבר עניתי, אני רוצה להוסיף עוד משהו. 

לא מעניין אותי  כל העניין של "הנהג הממוצע שלא מבין דבר וזה מספיק טוב והאוטו נוסע והכל בסדר".

מי שקונה אוטו חדש או חדש יחסית, מחזיק שנתיים או שלוש ונוסע איתו 30-40 אלף ק"מ לא יבחין בשום נזקים, אותו דבר גם אם ישים פילטר שמן לא מקורי וגם אם ימלא שמן לא בתקן, הכל יהיה בסדר.

אבל אחרי תקופה ארוכה יותר,  אני די בטוח שהנזקים המצטברים יבואו לידי ביטוי. ברוב המקרים האוטו כבר יעבור כמה ידיים ויהיה כבר די ישן ובלוי וספק אם מישהו יקשר את הנזקים לשימוש במתכלים נחותים. יגיד "אוטו ישן, עשה 200 אלף ק"מ, אז זה הגיוני שהלך חיישן MAF והמנוע אוכל שמן קצת וכו'. 

אבל אני חושב שחלק גדול מהנזקים האלו היו נמנעים אם היו משתמשים במתכלים ברמה גבוהה. 

האוטו הקודם שלי נמכר עם כ 350 אלף ק"מ ולנוכחי יש 334 אלף ק"מ כרגע ושניהם בגדול בלי שום התעסקות או תקלות במנוע עצמו, למעט תקלות מובנות מהייצור.  שניהם היו אצלי מיום עליה לכביש ואני עשיתי את כל הקילומטרז'. לא מחליף פילטרים לפני הזמן אלא לפי הוראות היצרן.

בשניהם שימוש במתכלים מקוריים או שווי ערך תמיד.

אז אני מאמין שזה דבר נכון לעשות. 

• אהבתי 5

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...