Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

היי,

לפני כמה חודשים רכשתי מאזדה 2 שנת 2013.

קניתי אותה מבחור שהיה נראה לי אמין, שבוודאות שמר עליה טוב מאוד ולקח אותה לטיפולים וטסטים בזמן.

הרכב נרכש במאי 2025, הטיפול האחרון היה באיזור ינואר השנה, וטסט בנובמבר שנה שעברה.

לפני כמה ימים פתחתי את המכסה מנוע וגיליתי שכמעט אין לי מים ברדיאטור.. (וגם בוישרים) שחסר שם המון.

ממש נלחצתי כי זו פעם ראשונה שאני קונה רכב וגם כשהלכתי עם הבחור לאחד ממכוני הבדיקה במרכז,

אחרי הבדיקה שארכה לפחות שעתיים (ולא היה כזה תור), נאמר לי שהמנוע במצב טוב מאוד אפילו שהרכב ישן.

אם כך - איך יכול להיות שכמה חודשים אחרי וכבר אין לי מים שם? אם כשקניתי את הרכב הם כן היו מלאים כמו שצריך...

חבר טוב אמר שזה בגלל שהרכב ישן ונסעתי עליו הרבה עד עכשיו בחודשי הקיץ החמים, וגם כנראה שיש בריחה קלה מהרדיאטור.

דעתכם?

עריכה:

*האם כדאי כבר מעכשיו ללכת למוסך או להחליף רדיאטור? או שזה קצת מוקדם מדי.. הבנתי שזה יכול לעשות תקלה חמורה מאוד למנוע.

עריכה אחרונה על ידי sagii
פורסם

קודם כל, אין קשר בין נוזל קירור לנוזל וישרים... אחד מהם לא אמור להיות חסר ואת השני צריך למלא מפעם לפעם בהתאם לשימוש...

צריך לעשות בדיקה בלחץ לאיתור הנזילה, לא הצלחתי להבין מההודעה שלך למה אתה חושב שהנזילה דווקא מהרדיאטור.

כחלק מהבדיקה כדאי לבדוק גם את המחברים של צינורות נוזל הקירור שהולכים לתא הנוסעים (בשביל רדיאטור החימום), הם נוטים להתפורר ולנזול עם השנים ברכב הזה.

פורסם

יש לך מד חום מנוע בלוח שעונים? אם כן מעכשיו תמיד תסתכל שהוא לא מתחיל לעלות, אם עולה, מיד לעצור ולכבות את הרכב.  

ברכב ישן יכול להיות שחלקים נשחקים, זה שאין מים זה סימפטום, אתה חייב להבין מה התקלה, אם נזילה מאחד הצינורות, הרדיאטור שבור, או בעיה בראש מנוע...   שלב ראשון תמלא נוזל קירור עד למעלה וגם במיכל (אם יש) עד המקס, ולפני כל נסיעה תבדוק מה המצב. תבדוק גם כשאתה ממלא אם לא ממש נשפך מתחת הרכב. 

לפעמים המים מתאדים בקצב איטי ואז לא חייבים לעשות משהו בדחיפות, במצב כזה כדאי להחליף פקק רדיאטור.  אבל בכל מקרה צריך לעקוב. 

אם המים ממש נעלמים במהירות תגיע למוסך בהקדם לאבחון.  לא מחייב שזה רדיאטור

אם עולה חום מנוע ואתה ממשיך לנסוע ברכב סיכוי גבוה שהמנוע יסיים את חייו לאחר כמה שניות/דקות. 

פורסם

לצערי בדגם הזה אין מחוג אלא רק נורה למנוע קר ונורה לחימום יתר.

כמו ש @ELI001 אמר קצב ההיעלמות יכול לעזור לפענח מהיכן הבעיה, שים לב שצריך לבדוק מפלס נוזל בשני מקומות - מיכל עודפים (פלסטיק) וגם ברדיאטור עצמו, אך ורק כשהמנוע קר.

פורסם

המלצה-

בשלב ראשון כדאי לפרט יותר ורצוי בליווי תמונות - איפה בדקת את המפלס ומה ראית בבדיקה,

(ברדיאטור עצמו אין לך אפשרות לראות האם 'כמעט אין מים' או שחסר רק כמה ס"מ, ואם בדקת במיכל מילוי/עודפים - האם בדקת מפלס ביחס לקווי מינימום ומקסימום?)

פורסם
לפני 19 שעות, chezik כתב:

המלצה-

בשלב ראשון כדאי לפרט יותר ורצוי בליווי תמונות - איפה בדקת את המפלס ומה ראית בבדיקה,

(ברדיאטור עצמו אין לך אפשרות לראות האם 'כמעט אין מים' או שחסר רק כמה ס"מ, ואם בדקת במיכל מילוי/עודפים - האם בדקת מפלס ביחס לקווי מינימום ומקסימום?)

לא היו כמעט מים במיכל של הרדיאטור, זה היה ממש ריק
ובאמת כל פעם שאני נכנס לרכב בחודש האחרון שמתי לב לנורת טמפרטורה כחולה - אך חשבתי שזה תקין

לפני 23 שעות, nadavd4 כתב:

לצערי בדגם הזה אין מחוג אלא רק נורה למנוע קר ונורה לחימום יתר.

כמו ש @ELI001 אמר קצב ההיעלמות יכול לעזור לפענח מהיכן הבעיה, שים לב שצריך לבדוק מפלס נוזל בשני מקומות - מיכל עודפים (פלסטיק) וגם ברדיאטור עצמו, אך ורק כשהמנוע קר.

לבדוק את המפלס בשני בעודפים וברדיאטור כשהוא קר, אין בעיה
ואני חושב שאין מחוג באמת ורק נורה, לי בחודש האחרון הופיע נורה כחולה של טמפרטורה 
נורות אזהרה ברכב: המדריך המלא - Suncar השכרת רכב

לפני 23 שעות, ELI001 כתב:

יש לך מד חום מנוע בלוח שעונים? אם כן מעכשיו תמיד תסתכל שהוא לא מתחיל לעלות, אם עולה, מיד לעצור ולכבות את הרכב.  

ברכב ישן יכול להיות שחלקים נשחקים, זה שאין מים זה סימפטום, אתה חייב להבין מה התקלה, אם נזילה מאחד הצינורות, הרדיאטור שבור, או בעיה בראש מנוע...   שלב ראשון תמלא נוזל קירור עד למעלה וגם במיכל (אם יש) עד המקס, ולפני כל נסיעה תבדוק מה המצב. תבדוק גם כשאתה ממלא אם לא ממש נשפך מתחת הרכב. 

לפעמים המים מתאדים בקצב איטי ואז לא חייבים לעשות משהו בדחיפות, במצב כזה כדאי להחליף פקק רדיאטור.  אבל בכל מקרה צריך לעקוב. 

אם המים ממש נעלמים במהירות תגיע למוסך בהקדם לאבחון.  לא מחייב שזה רדיאטור

אם עולה חום מנוע ואתה ממשיך לנסוע ברכב סיכוי גבוה שהמנוע יסיים את חייו לאחר כמה שניות/דקות. 

האם כדאי לי כבר מעכשיו ללכת למוסך בשביל זה? הוא אמור לעלות על זה לבד או שאני צריך להכווין את המוסכניק התורן כדי שיבין מאיפה זה מגיע?

לפני 23 שעות, nadavd4 כתב:

קודם כל, אין קשר בין נוזל קירור לנוזל וישרים... אחד מהם לא אמור להיות חסר ואת השני צריך למלא מפעם לפעם בהתאם לשימוש...

צריך לעשות בדיקה בלחץ לאיתור הנזילה, לא הצלחתי להבין מההודעה שלך למה אתה חושב שהנזילה דווקא מהרדיאטור.

כחלק מהבדיקה כדאי לבדוק גם את המחברים של צינורות נוזל הקירור שהולכים לתא הנוסעים (בשביל רדיאטור החימום), הם נוטים להתפורר ולנזול עם השנים ברכב הזה.

לא אמור להיות חסר. אבל אם חסר, למה?
כתבתי רדיאטור כי לא היה נוזל במיכל עודפים

פורסם
לפני 4 דקות, sagii כתב:

כתבתי רדיאטור כי לא היה נוזל במיכל עודפים

תתחיל מלפתוח את פקק הרדיאטור כשהמנוע קר (אחרת תקבל גייזר לפרצוף), מדובר בפקק מתכתי בחלק העליון של הרדיאטור. בדוק אם מתחתיו יש נוזל קירור או שאין, המפלס שם אמור להיות ממש 1-2 ס"מ מתחת לגובה הפקק.

אם חסר רק במיכל העודפים, מלא שם נוזל עד לקו ה max ותבדוק אחרי מספר נסיעות אם המפלס ירד. ברכב הזה מומלץ לשים נוזל קירור בתקן FL22 של מאזדה ולא נוזל ירוק גנרי, או אם משלימים כמות קטנה - מים מזוקקים בלבד.

לגבי הנורה - כחול=קר, אדום=חם. כשהרכב קר בתחילת נסיעה אתה תראה את הנורה הכחולה והיא תיעלם אחרי כמה דקות, כשהמנוע יגיע לטמפ' עבודה.

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...