Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מלחמת מחירים?

פוסטים מומלצים

פורסם

אני חשבתי שהתכוונו לגיול מלשון גיל. 

ואם האוטו מגוייל, אז הוא נמכר בפחות. לא? 

Skoda Fabia 2010 Manual - SOLD

Seat Ibiza 2018 Manual - SOLD

Seat Ibiza 2024 - totaled

Skoda Fabia 2025 

פורסם
לפני 58 דקות, 3n כתב:

מצחיק , מכיר את המושג גילום ? 

מושג ידוע למי שבתחום הרכב .

לא שמעתי בחיים.

ספר לי מה זה גילום בבקשה.

מבקש מיתר המשתתפים לא לסייע....

לפני 18 דקות, saar5555 כתב:

תיכף אענה במסודר, בינתיים מאפשר לידידנו ליפול לבור העמוק של חוסר ההבנה שהוא כרגע באמצע החפירה. 

www.car-pad.co.il - טיפים, חדשות, השקות, מבחנים, ועוד. על מכוניות. רק על מכוניות. 

עורך פודקאסט הרכב 'דרייב' . מגיש יחד עם בועז קורפל וקינן כהן.

כתב הרכב של ביזפורטל, אתר הפיננסים. 

פורסם
לפני 15 דקות, discoTD5 כתב:

תיכף אענה במסודר, בינתיים מאפשר לידידנו ליפול לבור העמוק של חוסר ההבנה שהוא כרגע באמצע החפירה. 

הלך לתדלק את השופל. תיכף ישוב.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

אני חוזר בי. התגובה שלי לא נכונה. נתתי לעצמי התראה.

כששאלתי מי נושא בעלויות המעסיק או העובד - זו בדיוק השאלה המדויקת.

אם המעסיק נושא בעלות שווי השימוש - המשמעות היא הגדלת הוצאות השכר. 

אם העובד נושא בשווי השימוש - הנטו של יקטן.

המס לפי יחושב הרכב קשור במחיר של הרכב לפיו הוא נרשם במקור, ולא לפי שום מחיר אחר.

יתרה מכך, חשבי שכר מדווחים למדינה קוד יצרן, קוד דגם ושנה. כל היתר מגיע מרשויות המס באופן אוטומטי.

מי שרוצה לדעת כמה השווי שימוש של הרכב שלו יכול להיכנס למחשבון החינמי של האוצר, להכניס את פרטי הרכב ולקבל בדיוק מה שווי השימוש של הרכב. 

לא ניכנס לחישובים של מה קורה באמצע שנה ראשונה כשהיבואן משנה את המחירים במהלך השנה (למעלה או למטה) ולא מה קורה בשנה השניה ואילך כשנכנסות הצמדות לנוסחה. 

אף מעסיק לא יקח את המכוניות האלה לצי שלו. זה פשוט לא משתלם. 

אם העובד נושא בעלות של השווי שימוש הוא צריך להיות סתום טורבו XL להסכים שהרכב הזה יירשם על שמו. 

לפני 44 דקות, saar5555 כתב:

גיול - תקנה המחייבת יבואן לרשום רכב בתום שנה מהרגע בוא נרשם מספר שלדה אצל היצרן. זו ההגדרה המדויקת. לא שנה מיום הייצור, לא שנה מיום הגעת הרכב לארץ. שנה מהרגע שנקבע מספר שלדה. בכזה מקרה היבואן הישראלי חייב לרשום את הרכב עם בעלות כלשהי. חברה, אדם פרטי, חייזר. אבל חייב שהרכב ישוייך לישות משפטית. 

גילום - תוספת ברוטו לשכר כך שהנטו או ההפרשות הסוציאליות השונות לא ישתנו אחרי שמשייכים רכב לעובד. בכזה מקרה עלות השכר גדלה משמעותית, לא משהו שהמעסיק שמח בו. 

• אהבתי 1

www.car-pad.co.il - טיפים, חדשות, השקות, מבחנים, ועוד. על מכוניות. רק על מכוניות. 

פורסם
לפני 16 דקות, Night Driver כתב:

למה לענות כדי ששוב תחסמו ? 

הרי זה מנהג המנהלים פה, לזלזל ולקלל וכאשר עונים לכם אתם חוסמים.

לפני 18 דקות, Night Driver כתב:

בניגוד לך אני לא ביום חופש.

לפני 15 דקות, mottis כתב:

הטיגו המקבילה היא טיגו 7 היברידית במחיר 160K ש"ח לדגם הבסיסי

משתמש ליסינג לא בוחר את ההיברידית כאשר הוא יכול לחסוך הרבה יותר עם פלאג אין מבחינת שווי השימוש אשר אותו הוא משלם.

פורסם
לפני 14 דקות, discoTD5 כתב:

גיול - תקנה המחייבת יבואן לרשום רכב בתום שנה מהרגע בוא נרשם מספר שלדה אצל היצרן. זו ההגדרה המדויקת. לא שנה מיום הייצור, לא שנה מיום הגעת הרכב לארץ. שנה מהרגע שנקבע מספר שלדה. בכזה מקרה היבואן הישראלי חייב לרשום את הרכב עם בעלות כלשהי. חברה, אדם פרטי, חייזר. אבל חייב שהרכב ישוייך לישות משפטית. 

אז אולי הכוונה היתה שאם מעסיק כלשהו קונה עבור עובד אוטו שעבר גיול, הרי שהמחיר הרכישה ללקוח הוא נמוך יותר ולכן השווי שימוש זול יותר. לא ככה?

אז בעצם לעובד נלקח פחות מהברוטו. הבנתי נכון? 

Skoda Fabia 2010 Manual - SOLD

Seat Ibiza 2018 Manual - SOLD

Seat Ibiza 2024 - totaled

Skoda Fabia 2025 

פורסם
לפני 4 דקות, saar5555 כתב:

יותר ולכן השווי שימוש זול יותר. לא ככה?

אז בעצם לעובד נלקח פחות מהברוטו. הבנתי נכון? 

לא. תקרא את התגובה שלי שוב.

שווי שימוש מחושב לפי המחיר בו הדגם נרשם במשרד הרישוי, לא לפי המחיר בו קנית את המכונית. 

לפני 8 דקות, 3n כתב:

אתה מבין את הטעות שלך? לא בתגובה הזו, אלא בחוסר ההבנה של השאלה "מי נושא בעלות שווי השימוש" ? 

פורסם
לפני 22 דקות, 3n כתב:

הרי זה מנהג המנהלים פה, לזלזל ולקלל וכאשר עונים לכם אתם חוסמים.

מי זה אתם?

לי אין בכלל זכויות חסימה ואני גם לא מאמין בחסימות. מראש מאשר לך להגיד לי כל מה שאתה רוצה בלי שום פילטרים.

לפני 22 דקות, 3n כתב:

בניגוד לך אני לא ביום חופש.

לא מכיר את המושג. ב 30 השנים האחרונות אפשר לספור על אצבעות יד אחת את מספר ימי החופש שלקחתי.

לפני 22 דקות, 3n כתב:

משתמש ליסינג לא בוחר את ההיברידית כאשר הוא יכול לחסוך הרבה יותר עם פלאג אין מבחינת שווי השימוש אשר אותו הוא משלם.

משתמש הליסינג לרוב בוחר ממה שהמעביד מאפשר לו לבחור ממנו. השיקולים של המעסיק הם לא רק כמה עולה שווי השימוש אלא גם כמה אני משלם לחודש על הרכב, כמה יעלה לי דלק מול החלופות, נראות (בכל זאת הרכב מייצג אותי) ומיצוב של העובד מול אחרים בחברה (יותר בארגונים גדולים ופחות בקטנים).

ואני עונה לך פה כמעסיק. 

לפני 24 דקות, saar5555 כתב:

הרי שהמחיר הרכישה ללקוח הוא נמוך יותר ולכן השווי שימוש זול יותר.

שווי השימוש נגזר ממחיר המחירון של הרכב כחדש ביום הקנייה. אין לו קשר למה ששילמת בפועל.

• רעיון טוב! 2

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

אחרי כל ההנחות האלו על ה DS4, איך היא בתור רכב? האם היא טובה יותר מסיני גנרי פלאג אין? אני לא בטוח. נראה לי שלסינים יש טכנולוגיה עדיפה בפלאג אין. הם בעצמם אמרו את זה עם הליפמוטור, שהפלטפורמה שלהם עדיפה על STLA MEDIUM שלהם . אני חושב שפלאג אין ברגע שיוצא מהאחריות עלויות תפעול יכולות להיות מאוד יקרות, ברגע הראשון שתתקל בבעיה. 

פורסם

חבר שלי שהיו לו כמה וכמה כלי רכב ארופיים יוקרתיים התבלט בין DS4 ללינק אנד קו 01.

הלינק ניצחה (לפחות אצלו)

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם

DS היא לא יותר מכסות עיצובית בלבד לפיזו/סיטרואן.

תנהג ב-2 דגמים מקבילים בעיניים עצמות ולא תבדיל.

עכשיו השאלה היא האם סיטרואן עדיפה על לינק אנד קו 01? כיום הסינים מנצחים לרוב.

פורסם
לפני 9 דקות, GTאי כתב:

עכשיו השאלה היא האם סיטרואן עדיפה על לינק אנד קו 01? כיום הסינים מנצחים לרוב.

לא בטוח.

ה-01 אמנם מבוססת על הפלטפורמה של ה-XC40, ועדיין - נוחות לא מספקת, הנדסת אנוש בינונית, מערכות בטיחות בוסריות.

היתרון של הסיניות הוא בתחום מערכות הההנעה החשמלית/פלאג-אין ובמחירים לצרכן.

מצד היבואן כנראה שיש גם יתרונות נוספים.

פורסם
לפני 10 שעות, discoTD5 כתב:

ההפרשות הסוציאליות השונות לא ישתנו אחרי שמשייכים רכב לעובד

ההפרשות הסוציאליות לא משתנות גם ללא גילום הרכב (אחרת הייתי משאיר את הרכב למעסיק..)

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...