Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

i20 בוצה במנוע

פוסטים מומלצים

פורסם

היי, ראיתי רכב יונדאי i20 מ 2014 (בן 11) נטען שמטופל, טיפול אחרון לפני שנה. 

סהכ הכל סביר ברכב ביחס לשנתון 2014 , קצת חופש בהגה קילופים פה ושם

מה שהטריד אותי זה שפתחתי את פקק השמן במנוע וראיתי בוצה(ניחוש מושכל). פשוט גוש שחור שנראה כמו זפת דבוק על כל הפקק מבפנים.

נטען שהרכב טופל כל שנה והשמן עצמו אומנם היה די כהה אבל נראה בסדר(הרכב צריך לעבור טיפול)

לפסול לגמרי את הרכב או שזה משהו שניתן לטפל בו? ואם כן אז כמה יעלה? 

פורסם

מחלה ידועה ברכבים האלו, הייתי אומר שיהיה לא קל למצוא רכב ללא בוצה.. 
יש המון רכבים כאלו על הכביש, לא מומלץ להתעסק עם זה ספציפית. 

אין טיפול קסם לזה, לפעמים מנסים כל מיני תוספי פלאש למנוע שברוב המקרים זה לא משפר משמעותית את המצב ובהרבה מקרים יכול גם לגרום להתפתחות בעיות אחרות, לכן ההמלצה היא לרוב לא לטפל באופן מיוחד אלא יותר החלפות שמן יותר תכופות ואם הבעיה יותר רצינית אז לפרק קרטר ומכסה שסתומים ולנקות מה שאפשר. 

פורסם

תודה!

ראיתי בסוף רכב אחר, חיצונית נראה יותר גרוע אבל מכנית יש הוכחות לטיפולים, נסע יותר חלק והשמן היה נקי ובלי בוצה. אקח מחר לבדיקה(נטו בשביל בדיקת שלדה, לא מצפה להרבה תועלת מבדיקה לרכב בן 11 בגזרות האחרות).

אם יש עוד דעות לגבי האם לפסול באופן כללי על בוצה אשמח לשמוע :)

פורסם

לפני שאתה משלם על בדיקה תבדוק דוח סליקה.

• רעיון טוב! 1

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

באופן כללי אם יש אלטרנטיבה ללא בוצה, כמובן שעדיף ללא בוצה.

אומנם הרכבים האלו מפתחים בוצה יחסית בקלות , אולם אם הם מטופלים כראוי, כלומר, בתדירות מתאימה ועם שמן איכותי ומסנן שמן מקורי, הם לא מפתחים בוצה.

אישית, אם המחיר נמוך באופן יחסי ואין הרבה בוצה, לא הייתי פוסל רכישה ומיד לאחר הרכישה מבצע פלאש עם תכשיר יעודי ומחליף שמן ומסנן שמן פעמיים. פעמיים ולא פעם אחת בכדי להסיר עד כמה שניתן את חומר הפלאש.

פורסם (נערך)
לפני כשעה, yulianx כתב:

לפני שאתה משלם על בדיקה תבדוק דוח סליקה.

האמת שהוצאתי, וזו הסיבה היחידה שאני לוקח רכב בן 11 לבדיקה במכון.. לבדוק שלדה.. יש פה תביעה אחת ולא מצוין עליה לא ירידת ערך ולא סכום ששולם, לא בטוח מה זה אומר. זה כמה שנים לפני הבעלים הנוכחי שלא יודע לגבי תאונות.

image.thumb.png.025daacb1206c3d3d766d25c35216fc7.png 

בכל אופן הבעלות המקורית של הרכב היא ליסינג אז יכולים להיות דברים שלא יופיעו גם בדו"ח סליקה

עריכה אחרונה על ידי TimeWillTell
פורסם

אכן בתקופת ליסינג אין איזכורים כשהם מתקנים במוסכים שלהם.

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

יש לי את הרכב הנ"ל עם 93000 קמ, ואין שום סימן לבוצה בפקק המילויי או בהצצה פנימה לאיזור השסתומים. הרכב מטופל לפי הוראות יצרן. כנראה שאפשר גם אחרת. הכל עניין של תחזוקה. 

פורסם

כנראה שטיפול אחרון לא היה לפני שנה או שמהטיפול האחרון נסע הרבה יותר מ 10KKM.

Daihatsu YRV 01' 86 HP << Sold

KIA Cerato 08' LX 122 HP << Sold

Chevrolet Cruz 13' LT Wagon 141 HP 1.8L

80 Mitsubishi Attrage 15' INSTYLE HP 1.2L

פורסם

הבעיה עם בוצה זה לא מה שתראה בפקק אלא מה שיראה לאחר פרוק אגן השמן - יש מצב שזה יראה ככה:

image.png.9900615e9d7d34730594efd923533ea4.png

עברו כבר למעלה ממיליון קילומטר של נהיגה מאז ימי הכרמל 12 מודל 67 (מנוע פורד) דבר לא השתנה. עדיין רואה סביבי נוהגים נהיגה מבוהלת, הססנית ומנותקת מכל הקורה בכביש . 

פורסם

תודה חברים.

בסוף כבר קניתי רכב אחר, גם i20, מ 2014 אבל המצב המכני שלו נראה הרבה יותר טוב. המצב החיצוני לעומת זאת די מזעזע אבל זה נושא אחר.

לקחתי לבדיקה באיזי טסט חולון שיצאה(לדעתי) מצוין יחסית לגילו. 

הדבר היחיד הוא בנושא השלדה שכתוב שם , הבוחן הדגיש בפניי שלא מדובר בנזק ו כיפוף לשלדה אלא בחיבור הפח אליה . אבל מכונאי שאחרי זה בדק לי את הרכב וראה את הבדיקה אמר שמבחינתו זה נחשב קצה שלדה לכל דבר אז אולי הייתי צריך להתייחס לזה במחיר. נו טוב מה שהיה היה.

מה שכן הוא אמר שכל ההערות על שמן ובוצה וקורוזיה הן כסת"ח רגיל ואין משהו אקוטי ברכב, את התושבת מנוע כן אצטרך להחליף.

Screenshot_2025-07-23-09-55-07-085_com.google.android_apps.docs-edit2.thumb.jpg.66e337ee4e15acf50371d5076102e666.jpg

פורסם

היצרן מכתיב את שיגרת הטיפולים.

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...