Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

יש לי טויטה קורולה עם מובילאיי כבר כמה שנים לאחרונה זה עושה לי תקלה כמצורף בתמונה יש סימון של משולש צהוב בתוך העיגול עם סימן קריאה ומתחת כתוב   ER-DA, לפעמים גם את זה המסך העגוול לא כותב יש רק סימון של 2 קוים אלכסוניים ומצד ימין אייקון של עין אבל המכשיר לא עובד לא מתריע על מרחק ולא על מעבר נתיב וכו'.

נסיתי ללחוץ בכפתור האמצעי מעל העיגול שזה אמור לאפס כמו הדלקת הרכב בעצם אבל זה לא משתנה כבר כמה ימים ככה.

אשמח לעזרה

תודה רבה רבה

photo_2025-07-16_15-51-57.jpg

photo_2025-07-16_15-51-55.jpg

photo_2025-07-16_15-51-44.jpg

photo_2025-07-16_15-51-50.jpg

photo_2025-07-16_15-51-52.jpg

עריכה אחרונה על ידי הייתי נהג חדש
פורסם

לפי צ'אט

תקלת ER-DA במערכת מובילאיי מצביעה על כך שהמערכת עברה למצב "אזעקת חבלה" (tampering alarm). זה קורה כאשר המערכת אינה מצליחה לזהות תמונה במשך 10 דקות רצופות.

הסיבות הנפוצות ביותר לתקלה זו הן:

1. עדשת המצלמה מכוסה: משהו חוסם את שדה הראייה של המצלמה.

2. עדשת המצלמה או השמשה המלוכלכים: לכלוך, אבק, בוץ או מים עלולים לחסום את הראות.

3. זווית עדשת המצלמה אינה מכווננת כהלכה: ייתכן שהמצלמה הוזזה או לא מותקנת בצורה נכונה.

מה לעשות?

• ודא שהמצלמה נקייה: נקה את עדשת המצלמה ואת השמשה באזור המצלמה.

• וודא שאין חסימה: בדוק שאין שום דבר (כגון כיסוי, מדבקה, או חפץ אחר) שמכסה את עדשת המצלמה.

• אם הבעיה נמשכת: פנה לשירות הלקוחות של מובילאיי או למתקין מוסמך. ייתכן שיש צורך בבדיקה מקצועית או בכיוונון מחדש של המצלמה.

• רעיון טוב! 1

פורסם (נערך)
לפני 6 שעות, TZR84 כתב:

• וודא שאין חסימה: בדוק שאין שום דבר (כגון כיסוי, מדבקה, או חפץ אחר) שמכסה את עדשת המצלמה.

ניסתי לא עזר. תודה רבה לעת עתה.

יש 2 מצבי שגיאה שהמסך העגול מראה לי:

1. או שכתוב ER-DA. 

2. או שיש גם פסים אלכסוניים וגם אייקון של עין.

[פעם אחת היה רק אייקון של עין בלי הפסים האלכסוניים, כמו שרואים בתאר של מובילאיי].

באתר של מובילאיי כתוב שזה תקלות נפרדות, משונה.

מצורף תמונות

תמונה נוספת של החלק השני (העיגול שמציג מרחק).jpg

photo_2025-07-17_13-54-13.jpg

עריכה אחרונה על ידי הייתי נהג חדש
  • חודש מאוחר יותר...
פורסם
בתאריך 17.7.2025 בשעה 07:22, TZR84 כתב:

לפי צ'אט

תקלת ER-DA במערכת מובילאיי מצביעה על כך שהמערכת עברה למצב "אזעקת חבלה" (tampering alarm). זה קורה כאשר המערכת אינה מצליחה לזהות תמונה במשך 10 דקות רצופות.

הסיבות הנפוצות ביותר לתקלה זו הן:

1. עדשת המצלמה מכוסה: משהו חוסם את שדה הראייה של המצלמה.

2. עדשת המצלמה או השמשה המלוכלכים: לכלוך, אבק, בוץ או מים עלולים לחסום את הראות.

3. זווית עדשת המצלמה אינה מכווננת כהלכה: ייתכן שהמצלמה הוזזה או לא מותקנת בצורה נכונה.

מה לעשות?

• אם הבעיה נמשכת: פנה לשירות הלקוחות של מובילאיי או למתקין מוסמך. ייתכן שיש צורך בבדיקה מקצועית או בכיוונון מחדש של המצלמה.

אשמח לעזרה אני לא מוצא פיתרון ברור

מובילאיי הפנו אותי לחברה שתתקן את זה הגעתי אליהם אמרו אנחנו מתקנים רק מה שעשו אצלינו, רוצה נתקין לך חדש.

התקשרתי לחברה שהתקינה לי, אין לה שירות תיקונים גם בתשלום מלא.

ואז יום אחד אני מנקה את השמשה הקידמית בתחנת דלק עם סבון ומגב והופ המכשיר חזר לחיים כביכול רק איזה לכלוך הפריע לעינית - מצלמה, אממה אחרי כמה ימים התקלה חזרה בדיוק אותו דבר, מאז ניסתי כמה פעמים לקרצף את כל החלון אבל התקלה נשארת.

לא מובן לי, מישהו יכול להבין ולהסביר לי מה ניתן לבדוק - לעשות?

תודה רבה

פורסם
לפני 3 שעות, mcaspi כתב:

שקול תיקון אצל טכנאים שמתקנים אלקטרוניקה ברכב כמו מחשבים/מצלמות. ישנו אלקטריקאר במודיעין, ואין לי ניסיון איתם.

ניסתי כמה טכנאי אלקטרוניקה ברכב וכל מי ששאלתי לא מוכן להתעסק עם מובילאיי.

אם מישהו מכיר מישהו שכן מתעסק באיזור שבין ירושלים לת"א אשמח למידע.

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...