Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני מחפש רכב בתקציב סביב 60-80 אלף שיהיה רכב שני במשפחה עם יכולת שטח (לטובת טיולים רגליים אליהם נדרש 4 על 4).

נכון לעכשו אני לא רואה משהו אחר חוץ מסובארו XV. אני מפספס משהו?

ואם כן XV - מה הבדל המשמעותי בין 1.6 ל 2 ליטר? יש הבדל משמעותי בשטח? בעלות חודשית? יש העדפה לשנתון מסויים?

ידני לא בא בחשבון כי לאשתי יש רישיון אוטומט לכן אני פסלתי את דסטר.

פורסם

א. יש גם את אחיו הגדול הפורסטר 

ב. הבנתי שהמנוע 1.6 מאוד חלש בעליות ובכללי לא מאוד חזק אבל מן הסתם שהמנוע 2.0 שותה קצת יותר.

פורסם

פורסטר עדיף בהרבה. בתקציב הזה תצטרך להתפשר קשות בשנתון.

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם

בפורום לא כל כך אוהבים את המנוע 1.6 ואת הגיר הרציף. קח נסיעת מבחן ותחליט בעצמך.

הפורסטר והאאוטבק הם גם אפשרויות, אבל תצטרך לרדת בשנתונים.

יש צורך רק בחמש אצבעות כדי לנהל את הגלקסיה, ורק בשלוש־עשרה אצבעות על מנת לשלוט ביקום. -- דוד אבידן

פורסם

לפני 5 שנים, לא ידוע לי שהבקשה התקבלה.

מנסיוני אכן היתה לדגם צריכה גדולה יותר של שמן, קצת פחות מליטר בשנה בתנאים מאד אגרסיביים יחסית, והרבה פחות בשנים יותר רגועות.

מה שכן זה דורש עין על המדיד.

יש צורך רק בחמש אצבעות כדי לנהל את הגלקסיה, ורק בשלוש־עשרה אצבעות על מנת לשלוט ביקום. -- דוד אבידן

פורסם (נערך)

אם אתה מוכן להסתפק במעט מאוד מקום אז הג'ימני אמור להיות מצויין, אבל אני מניח שכבר ידעת את זה
אם אתה מוכן ללכת לשנתון של 2014 ואחורה אז הגרנד ויטרה אמורה להיות יותר טובה מהסובארו בשטח 

וכמובן שחוץ מה XV יש גם סובארו פורסטר ואאוטבק , שניהם מרווחים יותר 

עריכה אחרונה על ידי mcshmupi
  • רעיון טוב! 1

גם אני גר במדינה עם 100% מס על מכוניות, איזה כיף לי :mm_sad:

• חברי המעגל הראשון
פורסם (נערך)

תגדיר קודם כל שטח.

עבירות קלה/בינונית/סלעים?

כמה אנשים מצטרפים לטיול במשפחה?

כשאתה יודע איזה שטח אתה רוצה לעשות יהיה לך יותר קל לבחור גם את הרכב שמתאים.

דאסטר אגב יש גם באוטומט.

עריכה אחרונה על ידי NickName1
פורסם

XV דור 2 (אפשר להבדיל בקלות לפי צורת הפנסים מאחור) החל משנתון 2018 או קרוסטק (דומני ששווק החל מ-2020), שניהם במנועי ה-2 ליטר זו אפשרות טובה מאוד (כתלות בשטח, כמובן, זה לא לנד קרוזר).

אם אתה רוצה יכולות שטח טובות יותר אז כמובן שפורסטר זו אפשרות טובה משמעותית.

ממליץ לצפות בסקירות ביוטיוב ולהתרשם כדי שלא תקנה רכב שלא באמת מסוגל להתמודד עם מה שאתה מתכנן לו, או לחילופין שלא יהיה אוברקיל עם הפורסטר למקרה שתוואי השטח שאתה מכוון אליהם פשוטים יחסית

פורסם
בתאריך 18.7.2025 בשעה 20:32, NickName1 כתב:

דאסטר אגב יש גם באוטומט.

דאסטר אוטומט בארץ מגיע רק 2×4 עם יכולות שטח כמעט ולא קיימות.

• חברי המעגל הראשון
פורסם (נערך)
לפני 13 דקות, borsood כתב:

דאסטר אוטומט בארץ מגיע רק 2×4 עם יכולות שטח כמעט ולא קיימות.

צודק, זכרתי שהוא מגיע עם 21 ס"מ גובה, לא זכרתי שזה לא מגיע 4×4

עריכה אחרונה על ידי NickName1
פורסם
בתאריך 18.7.2025 בשעה 20:32, NickName1 כתב:

תגדיר קודם כל שטח.

עבירות קלה/בינונית/סלעים?

כמה אנשים מצטרפים לטיול במשפחה?

כשאתה יודע איזה שטח אתה רוצה לעשות יהיה לך יותר קל לבחור גם את הרכב שמתאים.

דאסטר אגב יש גם באוטומט.

"בינונית". המטרה לא לטייל ברכב בשטח אלא להגיע לטיולים רגליים אליהם קשה להגיע עם פרייבט. דוגמא - שביל ירוק בהר פקיעין, גישה לנחל ברק וכדומה.  מבחינת מקום בתוך רכב  - לא אכפת לי. פורסטר להבנתי משמעותית יותר יקר ומבוקש וגם עלות חודשית גבוהה יותר? 

מג'ימני אני לא מתלהב משיקולי בטיחות בנסיעה בכבישים.

יש לי אולי אפשרות לקבל גראנד וויטארה  בחצי מחירון מקרובי משפחה. אם לא אז עושה רושם ש xv 2019 ככה יתאים לי. למרות שעכשו אני בוחן גם וויטארה 4 על 4.

אגב נושא "גניבות" חשוב לי לי אני משאיר מדי פעם רחב בחניונים בנגב. בין xv, grand vitara, forester, jimny, vitara - יש העדפה ברורה?

• חברי המעגל הראשון
פורסם (נערך)

פעם הייתי מטעם העבודה בסיור בשטח קל מאד (אזור חריש נחל נרבתה) עם VX 1.6 ידנית. אמנם האוטו די עגלה אבל בשביל שבילים וכאלה זה לא מה שמונע ממנו להתקדם. אם כבר בכביש כשתרצה לעקוף משאית בעליה אתה תסבול מזה יותר.

עריכה אחרונה על ידי SlowRide

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

ידנית זאת מילת המפתח , 

אם היית נוסע על אחת עם גיר רציף 1.6 היית רואה את ההבדל. 
כן שבילי כורכר של פרייבט הוא יעבור , 
אבל זה לא מספיק לפות"ש , אחרת היה נשאר עם הפרייבט 

גם אני מבקר במפגש השפלה... :beerchug:

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...