Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני 4 שעות, YaronNahum כתב:

חוזר ומדגיש , אם לוקח XV (או קרוסטק ) רק את מנוע 2.0 , 
המנוע של 1.6 חלש מדי לרכב הזה לנסיעה בשטח. 

לפני 3 שעות, SlowRide כתב:

אם כבר בכביש כשתרצה לעקוף משאית בעליה אתה תסבול מזה יותר.

הרשו לי לחלוק על דעתכם.

לפות״ש הייתי ממליץ לעשות נסיעת מבחן לפני שמקבלים דעה נחרצת כזו.

יש צורך רק בחמש אצבעות כדי לנהל את הגלקסיה, ורק בשלוש־עשרה אצבעות על מנת לשלוט ביקום. -- דוד אבידן

פורסם
לפני 14 שעות, YaronNahum כתב:

חוזר ומדגיש , אם לוקח XV (או קרוסטק ) רק את מנוע 2.0 , 
המנוע של 1.6 חלש מדי לרכב הזה לנסיעה בשטח. 

כן את זה הבנתי

לפני 9 שעות, borsood כתב:

הרשו לי לחלוק על דעתכם.

לפות״ש הייתי ממליץ לעשות נסיעת מבחן לפני שמקבלים דעה נחרצת כזו.

עשיתי ב xv 1.6 נסיעת מבחן לפני 10 שנים... בכביש היא בסדר גמור מבחינתי. 

לגבי שטח כמובן אין לי דרך לדעת.

פורסם

גרנד ויטרה 2.4 בשנתון הכי מתקדם שתמצא.

יגיע בשטח למקומות שהפורסטר וה-XV לא יצליחו, בטח אחרי הגבהה קטנה.

פורסם (נערך)

נדמה לי שה jimny הוא הכי גניב
ובאופן כללי שמעתי שלגנבים יש חיבה לרכבי שטח קשוחים כגון הרנגלר והלנד קרוזר.

לגבי הXV 1.6, הידנית הגיע עם בונוס של הילוך כוח. ולגבי הטענה שהיא חלשה מידי, אני מסכים עם אלו שטוענים שהיא בסדר,
נהגתי באימפרזה 1.6 של אחותי (אותו מנוע וגיר רציף, משקל דומה) והיא היתה בסדר גמור לנהיגה רגילה.

לXV/פורסטר קיים מיגון די זמין ולא מאוד יקר של אספיר \ מקורי של סובארו. 

בטיולים שלנו עם הפורסטר רואים לא מעט XV מגיעים לאותם המקומות (כמובן שאם לוקחים בחשבון את מגבלות הרכב, כבר יצא לי לראות XV נפרדת מהפגוש שלה)

אבל גרנד ויטרה \ ג'ימני לוקחים אתגרים שהפורסטר לא.

עריכה אחרונה על ידי mcshmupi

גם אני גר במדינה עם 100% מס על מכוניות, איזה כיף לי :mm_sad:

פורסם (נערך)

קראתי.

מבחינת נסיעה- אם הרכב לא ירד מהכביש, האם לא חייבים לקנות מנוע 2 ואפשר להסתפק במנוע 1.6?, כלומר, הרכב לא יהיה איטי ובקושי יסחוב בנסיעה?

עריכה אחרונה על ידי bogib
פורסם
לפני 3 דקות, bogib כתב:

האם לא חייבים לקנות מנוע 2 ואפשר להסתפק במנוע 1.6?, כלומר, הרכב לא יהיה איטי ובקושי יסחוב בנסיעה?

אתה לא חייב כלום... היצרן מנפק למשתמשי הדרך סובארו XV עם מנוע 1.6L ועם מנוע 2.0L, ואני מניח שמעבר למחיר, הוא בדק ומצא שמנוע 1.6L עושה עבודה מספיק טובה שלא תסבך את האמינות והמוניטין שלו וגם את "זה רכב עגלה" (ואולי כן סיבכה, עוד לא הבנתי).

הרכב לא יהיה איטי (הכל יחסי בחיים), ולא בקושי יסחוב בנסיעה (הכל יחסי בחיים).

אתה זורק סיסמאות שאתה קורא אצל אחרים... קח בעירבון מוגבל את ניסיון החיים ובעיקר את הסטנדרטים ואופן ההסתכלות של אחרים על "עגלה"/"איטי"/"לא סוחב בעליות" וכו', ובמקום לשאול שאלות עם תשובות שלא יתנו לך הרבה הלכה למעשה - אם אתה באמת מעוניין לרכוש רכב כזה, צא מהאינטרנט, גש לנהיגת מבחן ותחליט בעצמך מה זה "איטי ובקושי יסחוב בנסיעה".

על כל הרכבים שנסעתי בהם כמעט אמרו שהם איטיים, בקושי סוחבים בעליות וכו'... לי זה לא הפריע והם הרבה יותר ממספקים לי (וכן, הם בהחלט עגלות לפעמים ובקושי סוחבים בעליות - אז מה? אני נהג ספורט?).

• אהבתי 1
  • רעיון טוב! 1
פורסם
לפני 16 שעות, bogib כתב:

מחפשים מזה זמן XV 2, אבל הרכב לא ירד מהכביש, אז כדאי 1.6?

אם הרכב לא ירד מהכביש , למה דווקא XV ? 

ולמה הנעה כפולה ? 

למה לא כל רכב אחר ? 
היתרון של XV הוא בשבילים , ושם יש הבדל משמעותי בין 2 ליטר ל 1.6 
אם לא מתכוון לרדת מהאספלט , לא רואה סיבה מיוחדת להעדיף אותו 

גם אני מבקר במפגש השפלה... :beerchug:

פורסם (נערך)
לפני 15 שעות, bogib כתב:

מבחינת נסיעה- אם הרכב לא ירד מהכביש

יָרַד (עבר) או יֵרֵד (עתיד)?

מסכים לזה שלקחת XV ללא ירידה לשטח היא לא תמיד האפשרות הכי טובה.

נכון שהוא לא הרכב לנס-הרים-רינג אבל גם ה1.6 אוטומטי הוא לא עגלה ואין איתו בעיות בעליה לירושלים או בכלל. בגלל שהגיר הרציף בגרסאות המוקדמות יותר לא נותן "מכות מומנט" כמו רכב ידני או גיר פלנטרי, הוא נותן את הרושם של "לא סוחב" עד שפתאום אתה מציץ לספידומטר ורואה שאתה במהירות שתסבך אותך עמוק עם החוק.

הדבר היחידי שצריך לבדוק בקניה הוא שהמוכר לא ניסה לקחת את הרכב מעבר ליכולות הדי גבוהות שלו (הרבה מעבר לשבילים).

עוד שתי נקודות לשים לב: 1. מערכת ה eyesight היא מעולה ושווה מאד להתאמץ ולקנות את רמת הגימור הזו. 2. לחובבי צבע ברכב יש מבחר גדול יותר מ50 גוונים של אפור שיש ברכבים אחרים.

לסיכום: גם 1.6 אוטומטי יעשה את העבודה (מניסין), ברור ש 2.0 עדיף, ידני עדיף (אך לא רלוונטי) וeyesight עדיף, אבל לא תמיד הרצוי הוא המצוי.

מצד אחד: אם אין כוונה לרדת מהאספלט יש דגמים אחרים שאפשר לשקול.

מצד שני: עם האוכל בא התיאבון. תקנה XV ותגלה את ההנאה של לטייל בשבילים++.

עריכה אחרונה על ידי borsood
  • אהבתי 1

יש צורך רק בחמש אצבעות כדי לנהל את הגלקסיה, ורק בשלוש־עשרה אצבעות על מנת לשלוט ביקום. -- דוד אבידן

פורסם (נערך)

הכוונה כמובן לזה שהרכב לא יראה משהו אחר מכבישים.

המטרה היא רכב יפני גבוה (ללא חלון גג) עם כמה שיותר מערכות בטיחות מקוריות והXV, כמובן הEYESIGHT, במסגרת התקציב שלנו נותנת מקסימום תמורה.

עריכה אחרונה על ידי bogib
פורסם (נערך)
לפני 7 דקות, bogib כתב:

הכוונה כמובן לזה שהרכב לא יראה משהו אחר מכבישים.

למה אתה רוצה לקנות דווקא סובארו XV אם אתה ממש לא מתכוון לעשות איתו אפילו שבילים, ומבחינתך הוא לא יראה משהו אחר [חוץ] מכבישים?...

רק כי הוא גבוה על הכביש?

זה רכב 4X4 שמראש צורך יותר דלק, וזה רכב 4X4 שמראש גם אם ישבעו לך ש"לא ראה שטח" הסיכוי שכן ראה שטח ואכל כמה בומבות הוא גבוה הרבה יותר מכל רכב אחר שתקנה שהוא לכביש בלבד.

בדר"כ מי שקונה סובארו XV מבקר בשטח, לאו דווקא שטח טכני, ובדר"כ רכב כזה עבד יותר קשה בחייו מסתם רכב יפני גבוה שרואה רק כביש.
כמובן שזו הנחה שצריך להתייחס אליה בספקנות ובהתאם לרכב הספציפי הנמכר.

נכון שלא מתייחסים לסובארו XV כמו לאדה ניבה, אבל עדיין פה בארץ אוהבים להיכנס איתם לשטח.

אני רק מניח (לא חושב על דוגמא ספציפית) שיש לא מעט דגמים של רכבים יפניים גבוהים ואמינים על הכביש בתקציב שלך בשנתונים שונים שיתנו לך נסיעת כביש הרבה יותר חלקה ועגולה.

(אל תתפוס אותי במילה, לא הייתי קונה דווקא סובארו XV רק כי אני רוצה רכב גבוה - לא חושב שזה רעיון כזה טוב לדעתי).

עריכה אחרונה על ידי DAHUJI
פורסם

העידן שבו מאחורי כל פועל יפני עמד סמוראי וכשהפועל עשה טעות הסמוראי היה שולף את הקאטאנה ומוריד לו את הראש תם מזמן. אפילו במפעלי טויוטה.

לקנות רכב 4×4 כשאין כוונה לרדת מהאספלט הוא לא מעשה הכי חכם. אתה משלם בצריכת דלק גבוהה (1:8-1:10), תחזוקה יקרה בטיפולים, וכמובן חייב להחליף צמיגים ברביעיות.

עכשיו שמתי לב שחטפת את השירשור ולך יש צרכים אחרים מלפות״ש.

אז כללית XV לא בשבילך. לייעוץ מעמיק יותר פתח שירשור נפרד בו תפרט לעומק את הצרכים, תקציב ושאר הדברים.

• רעיון טוב! 2

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...