Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

תכניות דירה ומה שבינהן

פוסטים מומלצים

פורסם

בשעה טובה אחרי כ-3 שנים נקראתי לבחור דירה במחיר למשתכן, נופי בן שמן לוד.

ישנם 3 בניין, מצרף תמונה.
בניין 1 28 קומות, בניין 2 ו-3 16 קומות.
מצרף גם את תוכנית הקומות.

ידוע לי שיש הרבה מביני עניין בפורום, אשמח לקבל קצת תובנות ואינפוטים.
כרגע המטרה היא לקחת דירת 3 חדרים מטעמי תקציב.

האתר למתעניינים:
https://www.efficapital.co.il/Ben-Shemen/#sectioneight

תודה רבה!

בניין3.pdfבניין1.pdfבניין2.pdf

image.thumb.png.3609bcd38e3da2d27c168a48d2213c0c.png

פורסם

בניין 2 ו3 בקבצים זה אותו בניין מס' 2.

סליחה, זה אותו "בניין". הקבצים בסדר גמור..

Ready To Rock
Ready To Rumble

"Hard times create strong men, strong men create good times, good times create weak men, and weak men create hard times." G. Michael Hopf

Daihatsu Sirion 2007 1.3 automatic
פורסם (נערך)
לפני 1 דקה, DareDevil כתב:

בניין 2 ו3 בקבצים זה אותו בניין מס' 2.

עבור בניין 3 רשום ״124מגרש 2בניין״ אבל בדקתי פעמיים, זה מה שמוצג באתר

נראה שיש קצת שוני בין התוכניות (לעין לא מקצועית כמו שלי), יתכן שזו סתם שגיאת דפוס.

עריכה אחרונה על ידי D_D
פורסם

אני ממליץ על דירה בבניין 3 מצד שמאל. אם אני לא טועה בכיווני האוויר שלי.

לפני 4 דקות, D_D כתב:

עבור בניין 3 רשום ״124מגרש 2בניין״ אבל בדקתי פעמיים, זה מה שמוצג באתר

נראה שיש קצת שוני בין התוכניות (לעין לא מקצועית כמו שלי), יתכן שזו סתם שגיאת דפוס.

בגלל זה כתבתי את ההודעה. אבל אז שמתי לשוני שיש ביניהם. כמו מס' גיליון ותכנית סכמתית.

ואני חייב לרשום את הברור מאליו, ממתי יש בלוד נהר???

Ready To Rock
Ready To Rumble

"Hard times create strong men, strong men create good times, good times create weak men, and weak men create hard times." G. Michael Hopf

פורסם
לפני 4 דקות, DareDevil כתב:

אני ממליץ על דירה בבניין 3 מצד שמאל. אם אני לא טועה בכיווני האוויר שלי.

בגלל זה כתבתי את ההודעה. אבל אז שמתי לשוני שיש ביניהם. כמו מס' גיליון ותכנית סכמתית.

ואני חייב לרשום את הברור מאליו, ממתי יש בלוד נהר???

נחל גזר המפורסם של לוד :) 

תודה על ההמלצה, אשמח שתפרט על הבחירה ככל שתוכל

פורסם
לפני כשעה, D_D כתב:

נחל גזר המפורסם של לוד :) 

תודה על ההמלצה, אשמח שתפרט על הבחירה ככל שתוכל

מאחר ותקבל את השמש אחר הצהריים. לפי אתר windy תקבל את הרוחות ממערב. ככה שזה האופציה הכי טובה, כאמור בתנאי שהסביבה לא תתמלא בעוד בניינים, ככה שלא ישתנה משטר הרוחות שמה.

שים לב אם יש מקורות ריח ידועים או קרובים לבניין שיכול להשפיע על השהייה שמה..

Ready To Rock
Ready To Rumble

פורסם

לא יודע עד כמה קרוב, אבל ב431 יש מתקן שמסריח את כל האזור, שים לב.

בכל אופן, יותר חשוב מכל אלה, זה לוודא שאתה לא רוכש דירה שנמצאת מול דירה אחרת.

הפרטיות תיפגע באופן אנוש, אני מכיר את זה משכנים לידי שבנו מולם בצד שני השל הרחוב וממש רואים הכל ולא רק דרך המרפסת.

לגבי כיווני אוויר \ שמש, היום גם ככה כולם עם מזגן זה פחות משנה, מספרת לי פה שכנה שבאה לראות דירה ב1.7 מ', אבא שלה לא הסכים שהיא תקנה בגלל "כיווני אוויר", קנתה 3 שנים אחר כך ב2.7 את אותה דירה.

השרשור הטוב ביותר בפורום

אני לא הייתי הולך לקנות עכשיו דייהו נובירה - אבל אחרי הרמה שהורגלתי אליה בדייהו נובירה, אני מוכן לעבור רק לב.מ.ו.

פורסם
לפני 7 שעות, avizaz כתב:

לגבי כיווני אוויר \ שמש, היום גם ככה כולם עם מזגן זה פחות משנה

זה באמת פחות משנה? לא קל יותר לקרר דירה שפונה צפונה לעומת דירה שפונה דרומה? ברמה שלא חייב מזגן באותה מידה אפילו?

פורסם

זה להשקעה או למגורים? אתה בטוח שאתה רוצה לגדל ילדים בלוד? יש לך את הכסף או שאתה צריך מימון?

שווה לחשוב על זה טוב.

בעבר: טויוטה קורולה 2009 GLI (רובוטית), טויוטה קורולה 2014 GLI

בהווה: BMW 330e 2018

פורסם
בתאריך 13.6.2025 בשעה 17:46, yoni162 כתב:

זה באמת פחות משנה? לא קל יותר לקרר דירה שפונה צפונה לעומת דירה שפונה דרומה? ברמה שלא חייב מזגן באותה מידה אפילו?

כל צד יש לו את החסרון שלו:

יש לנו 3 דירות בקומה, אנחנו גרים על הר.

אצלי בחורף ואפילו קצת לפני החורף קר, מאוד קר אבל נפתר בקלות עם מזגן \ חימום תת רצפתי שאני לא אוהב להדליק כי הוא יקר.

בקיץ? נדיר שבכלל צריך מזגן, יוצאים לחצר בכיף כי יש רוח נעימה ויש צל מהבניין.

אצל השכנים שלי - חם לוהט בקיץ, הם נשרפים בלי מזגן כי השמש עליהם במשך כל היום, הם לא יכולים לצאת לחצר, אבל הם בחורף יוצאים לחצר בערב כשנעים כי אין עליהם רוח ויושבים שם בכיף.

כל צד יש לו יתרונות וחסרונות לסיכום - בקיץ אחלה אצלי, בחורף סיוט, אצל השכנים שלי ההפך.

• מעניין 1

השרשור הטוב ביותר בפורום

אני לא הייתי הולך לקנות עכשיו דייהו נובירה - אבל אחרי הרמה שהורגלתי אליה בדייהו נובירה, אני מוכן לעבור רק לב.מ.ו.

פורסם
בתאריך 12.6.2025 בשעה 23:55, DareDevil כתב:

מאחר ותקבל את השמש אחר הצהריים. לפי אתר windy תקבל את הרוחות ממערב. ככה שזה האופציה הכי טובה, כאמור בתנאי שהסביבה לא תתמלא בעוד בניינים, ככה שלא ישתנה משטר הרוחות שמה.

שים לב אם יש מקורות ריח ידועים או קרובים לבניין שיכול להשפיע על השהייה שמה..

תודה רבה!

בתאריך 13.6.2025 בשעה 10:24, avizaz כתב:

לא יודע עד כמה קרוב, אבל ב431 יש מתקן שמסריח את כל האזור, שים לב.

בכל אופן, יותר חשוב מכל אלה, זה לוודא שאתה לא רוכש דירה שנמצאת מול דירה אחרת.

הפרטיות תיפגע באופן אנוש, אני מכיר את זה משכנים לידי שבנו מולם בצד שני השל הרחוב וממש רואים הכל ולא רק דרך המרפסת.

לגבי כיווני אוויר \ שמש, היום גם ככה כולם עם מזגן זה פחות משנה, מספרת לי פה שכנה שבאה לראות דירה ב1.7 מ', אבא שלה לא הסכים שהיא תקנה בגלל "כיווני אוויר", קנתה 3 שנים אחר כך ב2.7 את אותה דירה.

אם ככה, נראה שבניין מספר 3, הדירה שפונה לכיוון צפון מערב, דרום מערב.
תודה רבה!

בתאריך 13.6.2025 בשעה 19:48, Michazzz כתב:

זה להשקעה או למגורים? אתה בטוח שאתה רוצה לגדל ילדים בלוד? יש לך את הכסף או שאתה צריך מימון?

שווה לחשוב על זה טוב.

הרעיון כרגע הוא לרכוש את הדירה להשקעה ולא למגורים.

עבור דירת 3 חדרים נדרש להביא הון עצמי של 10%, יש ברשותנו קצת מעבר, אבל הרעיון הוא לקחת משכנתא.

פורסם

אני אוסיף משהו קטן מניסיוני, אני גר במגדל בן 14 בקומה 22 מתוך 26.

התחזוקה עולה משנה לשנה ויש המון בלאי במגדלים ודמי הוועד שלנו כבר הגיעו ל600 שקל לחודש! ואין לנו לא בריכה לא חדר כושר ולא שומר. פשוט כלום.

נטו תחזוקה מבלאי ותקלות של מגדל בסיסי שהדלתות, המעליות, המחסומים, וכל האביזרים והמתקנים בבניין עובדים נון סטופ. ונשים את זה בצד שהחברת אחזקה מנקה פעמיים ביום ותמיד מלוכלך.

אם אני צריך לבחור בית חדש היום הייתי בוחר בניין נמוך יותר. חשוב שתדע ותקח את זה כחלק מהשיקולים שלך.

• אהבתי 2

פורסם
לפני 19 שעות, TZR84 כתב:

אני אוסיף משהו קטן מניסיוני, אני גר במגדל בן 14 בקומה 22 מתוך 26.

התחזוקה עולה משנה לשנה ויש המון בלאי במגדלים ודמי הוועד שלנו כבר הגיעו ל600 שקל לחודש! ואין לנו לא בריכה לא חדר כושר ולא שומר. פשוט כלום.

נטו תחזוקה מבלאי ותקלות של מגדל בסיסי שהדלתות, המעליות, המחסומים, וכל האביזרים והמתקנים בבניין עובדים נון סטופ. ונשים את זה בצד שהחברת אחזקה מנקה פעמיים ביום ותמיד מלוכלך.

אם אני צריך לבחור בית חדש היום הייתי בוחר בניין נמוך יותר. חשוב שתדע ותקח את זה כחלק מהשיקולים שלך.

תודה, כמובן שזה שיקול מרכזי בעיקר התחשב באוכלוסיה באזור

• תוכן חדש...